icon

3,5 mesačný chlapček mimo režimu vyvádza

elyesa86
3. okt 2015

Ahojte mamičky, prosím neukamenujte ma, som prvorodicka, sama v zahraničí, tak mi nemá kto poradiť. Môj chlapček Tomáško, vždy večer, pokiaľ sme niekde vonku a je po piatej, začne strašne plakať, ale tak že ho utisim len na prsníku. Máme režim, k večeru o 17:30, ho začnem uspavat, kúpeľ, hudbicka, masáž. Ale keď sme vonku a nestíham to, tak amen tma.. Čo mám robiť? Prakticky mi nezaspi, ani v kočíku, nič, len plač!!!

ewelyn3
3. okt 2015

Ahoj...podla mojho nazoru je tvoj syncek este prilis maly aby si s nim po veceroch takto niekde chodila...sam ti to dava najavo ze to pre neho este nie je vhodne. Najlepsie je mu doma. Skus si veci a navstevy ktore robievas takto vecer preplanovat na skorsie...aspon docasne, ked bude vacsi, tak to bude lepsie znasat. Podla skusenosti s mojimi dvoma dcerami to zacali zvladat ked mali tak 7-8 mesiacov. Dovtedy sme vecer bud sedeli doma...alebo navsteva proste prisla k nam a ked isli spat, tak zabava dalej pokracovala, len v tichsom rezime. Prvorady musi byt tvoj syncek a lebo potreby, hlavne ked je taky malicky, on este nechape to ze sa treba prisposobit novym zmenam...pre neho je vecerny rezim a pohoda s maminkou jedina zivotna istota na ktoru sa tesi cely den a potrebuje ju, aby bol v dusevnej pohode. Za seba ti mozem povedat len tolko, ze uzivaj si tie chvilky aj ty kolko len mozes, lebo takyto malynuz nikdy nebude a ani ta nebude tak potrebovat 🙂)).

seahorse27
3. okt 2015

Jasne, ze place...je to uplne normalne. Take male babatka po veceroch placu, lebo su uz unavene, pripadne mali cez den vela podnetov a nevedia ich spracovat. Uz len to, ze v 3 mesiacoch ma nejaky domaci rezim, je super...vela babtiek v tomto veku ziadny rezim este nama, pripadne sa im stale meni. Je logicke, ze ked je v cudzom prostredi a nema svoje ritualy, tak je nesvoj a place. Snaz sa byt s nim vecer na cas vzdy doma, take mimino sa este nedokaze prisposobit. ty sa musis prisposobovat jemu...

alaguema
3. okt 2015

@elyesa86 tak s ním nebuď vonku, keď je to jeho čas na večerný rituál. To je naozaj také ťažké na to prísť?

monicm
3. okt 2015

@elyesa86 Je naozaj normálne, že takto reaguje, narušila si mu jeho istotu a on zrazu nevie, čo bude. Ty vieš, že bude nasledovať normálne mlieko, spánok a pod. ale on to nevie, má svoj biorytmus už nejako nastavený. Tak sa mu ho pokús dodržiavať. Postupne sa mu môže meniť, treba sa mu prispôsobovať, neboj, nepotrvá to večne.

elyesa86
autor
3. okt 2015

Ďakujem mamičky.. Takže už budem vedieť, chcela som len vedieť ako to vlastne je..

sense
3. okt 2015

narusila si jeho rytmus...pri takom malom dietatku ak si ho uz na urcity rezim naucila treba rezim dodrziavat a aprispobit to jemu ...aj vychadzky vonku planovat tak aby si to stihla...okrem toho vecer uz byva dieta prestimulovane a "chaos" ak to nejde vecer tak ako zvycajne...

libka1
3. okt 2015

@elyesa86 to mas super ze mate takto pekne zabehnuty vecerny ritual. staci ho dodrzat a budes spokojna aj ty aj drobec. niekedy je tazke sa nacas vratit domov, poznam to podla seba, ale tak zas to stoji za ten klidek a spokojnost babena 🙂