icon

3,5 ročný syn túži po bábike a kočiariku

izabela333
21. okt 2017

Ahojte mamičky, chcela by som sa poradiť. Syn má 3,5 roka a povedal mi, že od Ježiška túži po bábike a kočiariku. Neviem, či jeho túžbe vyhovieť, alebo ju "ignorovať" kvôli tomu, že chlapci by sa s bábikami hrať nemali. Osobne nemám voči tomu žiadne predsudky, len by som chcela počuť názor aj iných mamičiek, ktoré majú chlapcov v tomto veku. Ďakujem

Strana
z3
janulik2008
21. okt 2017

Kúp mu no a čo? nemali by sa hrať? moja neter má 2 roky. Keby si pred ňu dala kočík s bábikou a auto vezme auto. Min. rok dostala kočiarik aj s bábikou sem tam pokočíkuje ale hraje sa s traktormi. áno traktormi, a nedýcha keĎ okolo nás ide traktor 🙂 na YT pozerá videá kde sa deti vozia na traktoroch a na Vianoce dostane veľký kombajn.
Na pohľady ostatných kašli ... toľko sa tých autíčok atď. nakúpiš ešte. Veď mu nemusíš kúpiť najdrahšiu bábiku či kočiarik 🙂 možno stačí len tá buginku a nejakú bábiku 🙂

h2
21. okt 2017

@izabela333 Chlapci by sa s bábikami hrať nemali? A prečo, prosím Ťa? Môj syn sa síce s bábikami nehrá, lebo ho to nejako nebaví, ale jeho najobľúbenejšími hračkami, s ktorými spí a hrá sa s nimi každý deň, sú plyšová krava a koza. A to má môj syn 6 rokov. 🙂 Ináč, na svoje 2. narodeniny dostal detskú kuchynku, lebo to bola vec, ktorú si vtedy najviac želal. Na Tvojom mieste by som bábiku a kočiarik kúpila, synček bude mať radosť a to je predsa najdôležitejšie.

izabela333
autor
21. okt 2017

@h2 kuchynku máme aj my...je to super vec.... len môj je zbláznený do Elzy a všade hovorí, že je dievča... ja len kvôli tomuto.

annalena
21. okt 2017

@izabela333 koncom min. sk. roka prisla moja najstarsia dcera raz zo skoly, ze im pani ucitelka citala pribeh o chlapcovi, co tuzil po babike a kociariku a rodicia mu tu tuzbu splnili. kamarati , susedia, okolie sa mu vysmievalo, ze chlapec a hra sa s babikou. no on len potichucku babike posepkal: nic si z toho nerob, oni asi nechcu, aby si ty mala otecka 😉

hanelka1
21. okt 2017

Nerieš,,, moja 3,5 ročná dcérka zase iba auta,,, teraz na meniny si želala auto na diaľkové ovládanie, 🙂 a aj ho dostala 🙂 , je to V pohode

h2
21. okt 2017

@izabela333 To, že hovorí, že je dievča, je také prechodné obdobie, ktoré niektoré deti mávajú. Nemusí to nič znamenať. Aj tu na MK už o tom bolo zopár diskusií. Nič si z toho nerob.

moni73
21. okt 2017

@izabela333 Aky je teda problem? To, ze chce babiku alebo, ze sa prezentuje ako dievca?

izabela333
autor
21. okt 2017

@hanelka1
@h2 ďakujem Ti. Ja to nejako neriešim, ľúbila by som ho stále rovnako za hocijakých okolností, aj keby bol dievča :D len isto chápeš, že nechcem podporovať niečo, ak môžem nejako aspoň trošku ovplyvniť. Tak ale si mi pomohla vyriešiť svoju otázku 🙂 Ďakujem 🙂 splním mu sen 🙂

ivuska6
21. okt 2017

Ja ako malá som sa hrávala s traktorom autami a túžila som aby mi kúpili formulu aj farbu som si povedala aj som ju dostala ako som sa tešila, bábiky som nepotrebovala a to bolo len nejaký čas kúp nejakú maličkú to ho prejde .

alby2014
21. okt 2017

moj syn ma 2 a hraje sa s babikami, teda jednou, co vyzera ako Masa aj von sme s nou v lete museli chodit ....v parku zo zasady berie dievcatam kociariky a tlaci a tlaci...ja mam vzdy argument,ze ako sa ma predsa pripravit na otcovstvo...:D

izabela333
autor
21. okt 2017

@moni73 ak mám byť úprimná, to že je "dievča" hovorí už asi pol roka, ja to už nejako neriešim....beriem to ako obdobie a popri ňom som sa vnútorne aj vysporiadala s otázkou prípadnej orientácie, že by to u mňa nič nemenilo..../to len tak naokraj, pretože viem, že v 3,5 roku sa orientácia nehodnotí/ skôr ma zaujímalo, či aj iní chlapci sa radi hrávajú s bábikami a kočiarimi a či jeho túžbe vyhovieť.

cmulinko
21. okt 2017

môj syn cca 3 ročný mal obdobie keď sa hral s golfovym kočíkom čo som používala pre 1 ročnú dcérku a bral aj jej bábiku a dokázal sa takto pohrať celý deň. Teraz ma 8 rokov a bavia ho typické chalanske veci. Nikdy som nad tým neuvažovala či by sa mal alebo nemal hrať s bábikou. Moja 6 ročná dcéra zas vyrastala na autíčkach a teraz je to typická ružová princezná. Proste všetci sa hrali so všetkými hračkami bez ohľadu na to pre koho tie hračky boli vyrábané.

janulik2008
21. okt 2017

a tento je najobľúbenejší 🙂 niekde som inak čítala že deti nikdy neriešia že toto je pre mňa toto je pre chlapcov pre nich sú to hračky ako každé iné 🙂 Náš sused vďaka nemu som sa ja a ségra sme sa hrávali s panáčikmi vojačikmi, autodráhou 🙂

emilia25
21. okt 2017

U nas sice babiky nie ale ked mala bola malinka a byvala cez den v kociku tak chalani sa v skolke s ocikom veru hrali sice si robili preteky ako autom.ale aj s pani ucitelkou sme konstatovali ze to ovoli malej.a mala tiez aj ked sa s nou snazim hrat tak babiku hodi o zema tiez radsej auto.

janickacrazy
21. okt 2017

@izabela333 ja mám 2ročného a už pred pol rokom som mu kúpila bábiku a kočiarik a hrá sa s nou s nadšením, krmi ju, vozi v kočíku, tiež má aj riadiky, varí nám kávičku, starší synovia tiež v tom veku chodili s kočíkom, ja si mylsím, že sa možu hrať aj s dievčenskými hračkami, sestrine dcérky sa zase rady hrávali s autami, ked boli malé, už sú veľké a sú normálne 😂😇

safranka
21. okt 2017

Keď som bola malá, mala som kočík aj bábiky a rada som sa s nimi hrala. No mala som aj autíčka, dopravné značky, igráčikov, lego, milovala som stavebnicu Merkúr. Túžila som po šliapacom autíčku a po oranžovej vyklápacej tatrovke. Ježiško mi nakoniec doniesol liazku. Môj Jakub ma vo veku Tvojho syna macka s postieľkou, kde mu babka ušila pásikované periny, macko mal oblečenie. Syn ho kŕmil, ukladal spať, všade nosil so sebou a čo?! Prečo by sa chlapec nemohol hrať s bábou. Raz mi mužova babka spomínala, že jej starší syn sa veľmi rád hral s kočíkom a bábou, ktorú bral starším sestrám, mladší už nie. Starší je dnes otcom 4 detí a je úplne normálny.

mimla
21. okt 2017

Obaja moji chlapci sa hrajú s bábikami, aj kočiarmi, aj s autami, aj s kopou kamenia. Elzu si púšťame aj my, ale zatiaľ nikto neprejavil záujem sa ňou aj stať. Ja som ako decko chcela byť Robin Hood. Nevyšlo to.

moni73
21. okt 2017

@izabela333 tak som si precitala este raz. Pokial by nespominal, ze je dievca, urcite by som kupila. V tvojom pripade by som bola na rozpakoch a asi by som vyuzila jeziska😉 na to, ze babiku priniest nemusi (kedze tu nosi dievcatam) a pri sklamani by som mu slubila, ze mu ju kupim ja (na meniny/narodky). A ked by este stale tuzil, tak by som aj kupila.

izabela333
autor
21. okt 2017

@moni73 ďakujem za nápad...asi to veru takto urobím.

petkaa28
21. okt 2017

@izabela333 preco by sa chlapci nemali hrat s babikami?
Nevravim, ze je to tvoj pripad, ale toto je ukazkovy priklad toho, ako my dospely mame predsudky.. chlapec = auta, dievca = babika, inak je to divne.. u deti je to prirodzena tuzba po niecom, co doma nemaju - vidi dievcatka, ze sa s tym hraju a chce aj on..
daj do miestnosti viac deti a daj im tam farebne satky - vacsina chlapcov si vyberie ruzove, resp "dievcenske" farby a naopak.
Ale nie preto, ze by boli "ini".. ale preto, ze su rovnaki 🙂 ze ich iba laka to, co maju ini, resp doma nemaju (moja mala ma ruzovu izbu, tak jej je prejedena, hlada modre a ine farby 🙂 )
Ak nechces kocik hned kupit, skus mu na tyzden od nejakej kamosky poziciat a uvidis ako dlho ho to bude bavit 🙂
Urcite za tym netreba nic hladat a na ostatnych ludi sa vykasli. Podstatne je stastie tvojho syna a tvoje 🙂

izabela333
autor
21. okt 2017

@petkaa28 pekne si to napísala 🙂 ja som šťastná, keď vidím šťastie na mojich deťoch 🙂

kazuso
21. okt 2017

Chlapcov v tom veku som mala síce už dávno ale tiež dostali kočík a bábiku. Volali ju Mariška. Obliekali a prebaľovali ju tak ako to videli robiť moju sestru s bábätkom. Neskôr kočík rozbili lebo, skrátka boli to chalani 🙂 Bábiku mali dlho. Bol to taký ten gumený nezmar so sklenenými očami. Tie ktoré máte 40+ 1,2,3 isto viete ktorá to bola. Používali ju ako boxovací mech, alebo do nej triafali gumičkami a súťažili kto ju skôr zostrelí. Keď už vedeli čo je čo, nakreslili jej fixkou do medzinožia veľké rozmnožovadlo. Tak som im zobrala bábiku a kúpila kopačky. Chcela som im ju odložiť do krabičky spomienok ale našla ju svokra a spálila ju 😀

izabela333
autor
21. okt 2017

@kazuso looool :DDDDDDDD krásne si opísala tieto obdobia detí 🙂))

moni73
21. okt 2017

Zeny, ja absolutne nechcem delit hrackt na dievcenske a chlapcenske. Dcera sa hrala fakt so vsetkym, dokonca asi viac s "chlapcenskymi". Mali sme svetelne mece, auticka na dialkove, samozrejme nerfky. Aj na pc hrala skor chalanske ako nejake varenie, obliekanie a malovanie. Tiez mala obdobie, ze chcela cikat po "chlapcensky"😀
Rozdiel vidim len v tom, ze chlapcek o sebe hovori ako o dievcatku. Urcite by som zbystrila a bola opatrnejsia. Samozrejme, ze svoje deti milujeme vzdy, len by som sa bala, ze mu v hlavke bud chaos vyrobim alebo ho zbytocne podporim. Verim, ze ked by sa ozaj citil dievcatom, je jedno ci mu v 3och rokoch babiku kupim alebo nie, ale na "podporu" inakosti je podla mna skoro. Toto robi podla mna angeline jollie.

montemotherone
21. okt 2017

@izabela333 môj sa bežne hráva s kuchynkou po veľkej sestre, s domčekmi s bábikami 🙂 Je to úžasná vec a dieťa si tak rozvíja veľa kompetencií, fixuje si to, čo "načítalo" zo života.... Ako muž sa tiež bude starať o svoje deti, možno to bude práve ten starostlivý a pozorný chlap po akom všetky ženy túžia 🙂
Inak v škôlke, som ako učiteľka neraz videla, že aj chlapci vyhľadávajú tieto akože "dievčenské" hračky. Chcú variť v kuchynke, kočíkujú bábiky... Je to súčasť tzv. symbolickej hry "na niečo/niekoho" Takto sa deti pripravujú na život 🙂 Na druhej strane sú dievčatá, technicko- logické typy, ktoré by stále čosi skladali, montovali, či dokonca ich lákajú autá...

montemotherone
21. okt 2017

😂 že rozmnožovadlo

zuanach
21. okt 2017

Syn ma tiez 3 a zvykne vozit kociar starsej sestry aj s babikami....podľa mna je to prirodzene, ked deti vidia, ze sa o ne rodičia takymto sposobom staraju, napodobnuju nieco im.blizke....

maciatkolulu
22. okt 2017

@izabela333 tak mojmu stvorocnemu donesie jszisko dvojkocik,sice na tie vselijake plysove draky,ale kocik,takze ja by som si tazku hlavu nerobila a kupila. Ja som sama pokuskulovala po babyborn chlapcekovi 😉

mareen1
22. okt 2017

Moj syn mal v troch rokoch tiez babiku aj kuchynku. Teraz ma skoro 12 a je typicky chalan. Ale stale rad pomaha pri vareni a vie da krasne postarat o svoju dvojrocnu sestru 😉 Aj keby sa v pripade tvojho syna jednalo o "transgender" a on by sa naozaj citil byt dievcatkom aj v budunosti, urcite tomu nekupenie babiky a kociarika nezabrani a ani to nijak neovplyvni...ja by som mu jeho prianie urcite splnila👍

red_cat
22. okt 2017

@izabela333 toto robil aj moj synovec o 3r mladsi odomna, ked sme vyrastali. Ked ja som chcela babiku, aj on chcel. Ked ja som mala nieco ruzove, on tiez... nasi to pripisovali tomu, ze chce vsetko co ja- typicka vlastnost deti. No unho to bol prejav orientacie🙂 takze moze aj nemusi byt...vsetko ukaze cas

Strana
z3