icon

3,5 ročný syn túži po bábike a kočiariku

izabela333
21. okt 2017

Ahojte mamičky, chcela by som sa poradiť. Syn má 3,5 roka a povedal mi, že od Ježiška túži po bábike a kočiariku. Neviem, či jeho túžbe vyhovieť, alebo ju "ignorovať" kvôli tomu, že chlapci by sa s bábikami hrať nemali. Osobne nemám voči tomu žiadne predsudky, len by som chcela počuť názor aj iných mamičiek, ktoré majú chlapcov v tomto veku. Ďakujem

zzuzulinka
22. okt 2017

@izabela333 my mame doma toto iste..nas maly vyrastal medzi samymi babami,takze co svagrinina mala to aj on..ked sme v obchode s hrackami tak si pyta babiku..raz dostal ale ako sme prisli domov 2dni sa s nou hral a uz ani nevie kde je 😀..na elze ficime aj my(mami ja sa volam Elza)aj v skolke sa vacsinou hra s dievcatami a babikami 😔..tak ale samozrejme doma hasici,auticka hrame sa aj s tym

flavia1
22. okt 2017

@izabela333 Ahoj, ja mam dievcata a ich kamosi vo veku Tvojho syna sa biju o ich kocik☺ Chlapci sa radi hraju s kocikmi a aj babikami☺

mily7
22. okt 2017

@izabela333 myslím ze je to úplne normálne, že chce kočík. V tom veku môj syn a všetci chalani na ihrisku sa pravidelne bili o kočík s babami. Podľa mne je im to vzácne lebo je to hračka ktorú nemajú. Tiež poznám chlapov ktorý ako deti nosili sponky vo vlasoch. Lebo chceli. 🙂sú z nich už veľký tatkovia.

sense
22. okt 2017

Kupila by som mu to ....a nic zle na tom nevidim, mame kamarata kt ma ceku vybavu pre babiky a aj u nas sa hraval s dcerou vzdy na rodinku, kazdy mal jeden kicar teraz ma 7 r a pomaly od toho upusta, a nasa 4rocna ma aj bager aj auto na ovladanie aj sadu na majstrovanie srobovaky, kluce kladiva...nic na tom zle nevidim

aktiz
22. okt 2017

Aj môj syn asi vo veku toho tvojho chcel kočík. Aj ked som pre neho prišla do škôlky, on sa hral s kočíkom. Nakoniec som mu nekúpila kočík, ale nákupný košík na kolieskach. Hrával sa na oca a mamu, veľký plyšák bola mama a malý dieťa, ktoré vozil v tom košíku.

janulka1802
22. okt 2017

Môj brat keď bol maly tak nás skalopevne presviedčal že sa ožení so susedom samozrejme z toho vyrástol inak ja na kuchynke nič dievčenské nevidím mal ju môj starší a perfektne sa s ňou vyhral a plánujem aj pre mladšieho ale popravde či by som kúpila kočík bábiku neviem iba ak dnu vonku by sa mi asi nechcelo reagovať na ľudí

majcika
22. okt 2017

Ako mala som chcela autodrahu. Bratranec mi ju nepozical, teraz ako mamina som ju kupila dcere. Hrame sa o dusu😁obe.

yoxinka
22. okt 2017

@izabela333
Moj takmer 6 ročný syn má v školke kamošku a s tou sa najviac hrá. A teda on chce poníka, hrá sa, že je víla alebo princezná a sem tam zadre, že by chcel byť dievča a keď sa pýtame prečo, tak lebo ony možu byť princezné. On veľmi nie je na autá a také, ale to nebol nikdy. On len náradie, kosačky, vŕtačky, zbíjačky, hoblíky, plná šopa takýchto vecí a tam trávi s dedom celé víkendy. Tak ja neviem. Minule už hovoril, že s tým dievčatkom nie je kamoš, lebo musí všetko robiť, čo ona povie a to teda on nebude 😂😂😂. Ale hráva sa aj s chalanmi a hovorí dvoch, že sú jeho naj kamaráti. Tak ja neviem, bavili sme sa o tom s mužom a ako, neviem, asi by to nebolo pre nás že áaaaá pohoda, keby je ozaj inak orientovaný, ale ja si tak vravím, lepšie ako keby bol vážne chorý a orientovaný normálne. Ale uvidíme ako sa to vykryštalizuje v škole a v puberte. Teraz je to asi ťažko súdiť. Neviem.

ostorha
22. okt 2017

@izabela333 Moj manzel 42 r mal ako maly za socika babiku cernoska taku tu z tvrdého plastu v cervenzch nohaviciach a este takého chlapceka sasa ,zil sam s mamou takze mu tie babiky akoby suplovali rodinu ,skratka hral sa s nimi na rodinu.Je to normalny velmi muzne vyzerajuci aj sa chovajuci chlap ,ale ma velmi rad deti a vie to s nimi od bábätiek uplne prirodzene,kupat,prebalit,pocvicvit-ulavit od oblesti b ruska ..Takze by som v tom nehladala nic nenormalne tvoj syncek bude len viac kontaktne tulive,nezne chlapciatko..Inac my s dcérou mame velku zbierku reborn babik su to odliatky podla predlohy skutocnych deti a co ja som si vsimla ked sme s malou tieto babiky kocikovali tak prave chlapci mensi ale aj pubertaci velmi nezne a s úsmevom do kociarika nakukali na moje pocudovanie dievcata a zeny ani nie....Aj ked k nam domov pridu dcerine kamosky tak nejako o tie babiky nejavia zaujem jedna jej dokonca skusala zatlacat sklenene ocka..Ked boli na navsete chlapci tak mali zaujem si babiku pochovat v naruci a dozvediet sa ako sa vyraba z coho su vlasky ,ako sa polohuje atd...Aj dcera si stale spomina na kamarata ked este chodila do skolky za sa kazdy den hrali v kuchynke prezliekali,maznali a kocikovali babiky.Ked chlapci vidia doma otcov varit alebo sa starat o miminka tak je im potom takato forma hry prirodzena.

belllinka
22. okt 2017

To su tie predsudky. A potom tu zeny nariekaju, ze im muzi doma nepomahaju s detmi, nevenuju sa im a pod. A preco by mali? Ked su od malicka vedeny k tomu, ze je to zenska uloha!!!!

liligreg
22. okt 2017

Nás ma dva roky, pred mesiacom priniesla neter bábiku a zabudla si ju u babky, najprv to bolo len babo, no teraz jej dal syn už aj meno, vola sa Nina, musí spat s nami, kŕmi ju v stoličke, dava ju cikat na nočník. Ak Príde deň, keď ju budeme musieť vrátiť, tak neviem, ako to prežijeme 😂 Ale na Vianoce bábiku mame v zozname hračiek. A kočík ma aj u jednej, aj u druhej babky, podedil, a patria k najobľúbenejším hráčkam. Proste ma to kolesa, dá sa to tlačiť, hýbe sa to.. ako chlap, čo ma kolesa, to sa počíta

zarica
22. okt 2017

Jeeeezis.... moj syn skoro 4r sa v skolke neustale hra s babikami, kocikuje a s kamoskou sa hraju na rodinu... je to krasne, uci sa byt dibrym otcom, uplne t o schvalujeme... neviem co z toho robite vedu... vsak kludne kup kocik, nemusi byt ruzovy a hotovo

eliska13
22. okt 2017

@izabela333 kúpila by som mu ju.Moj syn ako 4 r objavil v detskom kútiku kuchynku a strašne ju chcel dlho sa s ňou hral viac ako s autami🙂)

terez01
22. okt 2017

@izabela333 má 3,5roka,podľa mňa si dieťa v tomto veku svoje pohlavie neuvedomuje , a keď sa mu páčia bábiky a kočiare ,tak mu to kúp..však kopec dievčatiek nezaujímajú bábiky a hrajú sa s autami a stavebnicami..je ešte maličký..ja by som mu kúpila..

alabla
22. okt 2017

Ja som tuzila po tatrovke, oranzovej, hrabala som sa v strku a hojdala dazdovky. Lesbicka nie som. A ak je niekto homosexual, tak kvoli dievcenskym/chlapcenskym hrackam urcite nie. Proste sa tak narodi 😘

sajler
22. okt 2017

Nejdem riesit, ci mu mas kupit babiku, lebo ako baby vyssie pisali, cisto tato poziadavka je uplne normalna. (Pre klud tvojej duse - ja som do veku 8 rokov pocuvala len na chlapcenske meno, chcela som byt ako moj bratranec, aj sa tak volat, ako on, aj vsetko robit, ako on. A teda ozaj nic mi z tohto detskeho "trans obdobia" nezostalo🙂

Pokial ide o to vystupovanie v zenskom rode a spomenutu "podporu inakosti" - deti sa taketo rodia. Nie je to o podporovani. Aj keby bol ozaj neskor ci uz transexual alebo gej, bolo by to preto, ze sa taky narodil, nie preto, ze si mu v detske kupila babiku. V tomto smere teda nemas co pokazit. Prave naopak - mozes mu tym akurat pomoct - tym, ze sa od mala aspon od teba stretaval s akceptaciou jeho prirodzenosti.

Pokazit to vsak mozes v inom smere, ak by tym trans/gejom fakt bol - a to tym, ze mu uz od detstva vstepujes, ze takto sa uvazovat nema, taketo veci - hracky by nemal chciet, a taketo zaluby su pre jeho pohlavie nepatricne apod. V tomto veku dieta takto nerozmysla, no je to rodic, kto mu nadstavuje bariery a konfrontuje ho so spolocenskymi ocakavaniami. Vtedy sa uci (bolestivo) chapat, ze je "nenormalny" - lebo chce nieco, co by nemal chciet, ze ho bavi nieco, co by ho nemalo bavit, ze citi nieco, co "sa nepatri citit". Su to prve strety s neakceptaciou. A to je to najhorsie, co moze zazit.

Secteno a podrzeno - ak aj nie je trans ci gej, kupou babiky nic nepokazis. Ak by aj nahodou neskor vysvitlo, ze nim je, tak tou babikou mu praveze pomozes citit sa od mala akceptovanym a davas mu pocitit, ze jeho prirodzene tuzby, city, zaluby a potreby su uplne normalne, bez ohladu na akesi spolocenske definicie "normalu" a ty ho takeho akceptujes.

reni1512
22. okt 2017

Ja by som s nim sla do hrackarstva a skusila to... opytat sa ho, paci sa ti kociarik, chces si skusit povozit babiku? a uvidis ci ho to fakt nadchne, lebo to mozno len niekde videl, pocul a chce skusit..tak budes vediet ci ma zaujem alebo odbieha k niecomu inemu. Podla mna je to normalne, treba mu ukazat aj veci ako su kuchynka, pokladna atd ved aj z chlapcov budu raz tatikovia 🙂 Nasa mala bezne sada na auta, motorky aj doma mame policajnu :D cize...

lenadka
22. okt 2017

@izabela333 prečo by sa nemali hrať s bábikami? Raz budú otcovia nech nacvičujú. Najstaršia dcéra bola maniak do vláčikov, tak mala drevené koľajnice a vláčiky aj pár autíčok, a syn po dievčatách zdedil bábiky a kočiare a tak kočíkuje, jedna radosť 😁😎

adulla2
22. okt 2017

@izabela333 Moja sestra má prvorodenú dcéru, čistý chalanisko bola bicykel, kopačky (sestra bola strašne proti ale babka kúpila, to bolo radosti 🙂 ) a futbalová lopta - toto boli jej naj hračky, v kočíku vozila max. živého zajaca, malé kačky , mačky alebo čo sa jej práve podarilo chytiť 🙂 Potom sa sestre narodil syn a on bol zas ako dievča, jemu sa strašne páčili bábiky, barbie autá... mal viac monsteriek ako moje baby. Takže tak, kúp mu čo sa mu páči uvidíš akú radosť mu tým spravíš, rozžiarené detské očká to je to najkrajšie 🙂

katka253111
22. okt 2017

@annalena to je krasny pribeh

mufka1
22. okt 2017

@izabela333 ahoj tak moj syn ked bol 3r sa hraval bezne babiky,kociky a kuchynka.Skolke sa stym chlapci beze hrali.No dnes ma 14r a je to pubertak a riadni chlap.Dcerka ma 4r prec a ta zboznuje auta,zbrane(pistole,samopali).Podla mna je to upne normalne,ze to takto je nevydim nic zle na tom.Ak by bolo na mne ze si syn vypita to co tvoj kupim mu to .Pokial si to praje.Nerada by som bola aby bol sklamany.Moj nazor 🙂

hanelka1
22. okt 2017

@izabela333 aby som ťa úplne upokojila, moja dcérka si hovorí, že chce byť chalan,,,zle skloňuje,, hovorí o sebe v mužskom rode, ale občas aj v ženskom, ale ona to podla mna ešte nevie dobre vysklonovat. Stále ju len opravim.napr. Povie: pekne som to nakreslil? A ja: áno, pekne si to nakreslila,,,,btw, ak by aj bolo dieťa transrodove, aj tak to ničím neovplyvnís,,,, nechaj tomu voľný priebeh,,,nerieš, neupozornuj veľmi na to,,,samé sa to dá do,, poriadku,, a ako hovoríš,,, ľúbili by sme ich nech by sa akokoľvek v budúcnosti identifikovali 🙂

babulka82
22. okt 2017

@izabela333 neviem kde si zobrala ze chlapci by sa s babikami hrat nemali 🙂 ale ja mam 4 rocneho chlapceka a velmi rad sa hra s babikou a kocikom a aj kuchynku ma a stale vari .Nikdy som mu to nezakazovala a samozrejme ma aj vela auticiek a chlapcenskych hraciek.Ja som ako dieta mala velmi rada autička a motorky.Vobec by som to neriesila a kupila po com tuzi ,neboj nebude sa stym hrat do 20 rokov 😉

ewell13
22. okt 2017

Ja som dostavala do,5rokov pod stromcek bagre a traktore ;) babiky ma nezaujimali

senta_sofia
22. okt 2017

@izabela333 v pohode, mame, aj kuchynku, deti sa radi hraju tak, ze napodobnuju, zrejme ma v tej babike a kociariku teraz v niekom vzor, treba ho podporit 😊

bobulazelena
22. okt 2017

Presne tak ako pisu baby predo mnou. Dieta netreba prerabat. Ked chce babiku, nech ma babiku. Mozno o rok bude chciet bager a mozno nie. Hlavne nech je drobec stastny.
Som inak velmi milo prekvapena z komentárov predo mnou.

katka253111
22. okt 2017

Neboj je to len obdobie... moj mal ako 2roky a 3mesiace stary take obdobie, ze hovoril o sebe v zenskom rode (podla mna hlavne dosledok toho, ze mal vzdy okolo seba mna ci starke, tatik bol vela v praci)... kocik a babiky sme tiez mali, aj ked on s nim pretekal po byte... po case ho prestalo to zaujimat... a opat sa naplno venoval autam.. a popri kociku zbozboval stale traktory, auta a busy, hlavne ked si mohol sadnut za volant a tvarit sa, ze soferuje

j.a.n.e.7
22. okt 2017

Ak nechceš hneď kupovať kočík a bábiku, tak ho zober ku kamoške čo má doma dcérku a takéto hračky, aby sa mohol zahrať s tým, čo sa mu páči a uvidíš, či jeho záujem bude pretrvávať. Inak práve som si spomenula, že ako cca 6r som mala suseda v rovnakom veku a najradšej sme sa hrávali na maminku a tatinka, t.j. s kočíkom a bábikami. Nikomu to samozrejme neprekážalo 🙂

marlenka222
22. okt 2017

Ja by som to az tak extra neriesila. Tak mu kup nejaku babu a kocik z bazaru odtialto. Mas to za par €. Deti radi skusaju. Nasa sa hra s autkom 😀 jazdi vo velkej tatrovke a stavia garaze. O chvilu ju to isto prejde. To je uplne bezne. Nic zvlastne v tom nie je. Proste preco oni nemozu mat to co maju chlapci alebo dievcata? 🙂

anetkatb
22. okt 2017

Bojíš sa že budeš v dieťaťu podporovať inú orientáciu. To či z neho vyrastie homosexuál nijako neovplyvnis. Môžeš ovplyvniť to či z neho bude šťastný alebo nešťastný človek s opačnou orientáciou. Budeš mu brániť v určitých veciach ktoré by mohli "podporiť" opačnú orientáciu tak bude mať zo seba zlý pocit, bude nešťastný a bude mu chýbať tvoja podpora a vedomie že je všetko v poriadku aj keď je iný. Možno je to len prechodné obdobie a chce si len vyskúšať aké to je byť dievča. V každom prípade ho podporuj vo všetkom co ho robí šťastným a daj mu pocítiť že je úžasná a výnimočná osoba a že ho v každom prípade milujes a stojíš pri ňom.