4-ročná nejde do škôlky. Uvažujeme ešte rok počkať.
Mate tu niekto dieta co ste ho nedali vobec do skolky? Hladam nejaky dovod PRE skolky no ziadny nemam. Vsetky su len proti.
Je to sikovna baba, venujeme sa jej kolko mozem, ma este brata 1,5r, doktorka si ju pamata od 3rocnej prehliadky ako najsikovnejsie dieta doposial co tam mala v jej veku... ide mat 4. a do sukromnej ju opat pre nedostatok miesta neprijali a o ine nemam zaujem...
@heleninamama presne suhlasim s tebou so vsetkym co si napisala 👌👌
@misinka0611 planujes ist aj podla nejakych osnov? Co len bezne fungovanie ako doteraz?
@taga nenapisala ze napiste mi vase dovody PRE, ale ze ja som hladala a nenasla, kde tam vidis otazku? To je taky trend vyjadrit za kazdu cenu svoj nazor aj ked pytajuceho sa nezaujima a je mimo temu? 😂 ja uz neviem, isto je niekto otazka kde niekto vaha, chod to pisat tam, alebo si to tukaj do poznamok v mobile
@rakahaka autorita a režim neznamená, že dieťa je ovca v dave. Ale že prijme názor staršieho s skúsenejšieho napr. A zistí, že nie vždy sa dá všetko. Ty nechces diskutovať. Tu chces len pritakat a deti v (štátnych,) škôlkach sú pre teba neinteligentne ovce. Autoritu a režim btw majú aj v súkromných skolkach, ktoré už tolerujes.
@rakahaka v tlupe rovnako starých mláďat bude do maturity, prípadne do promócie, to je celkom dosť rokov, nemyslíš? To, že sa dokáže presadiť v kolektíve aj bez matky za zadkom jej doma nijako neposkytneš. Mám švagrinú učiteľku a ona hovorí, že v prvej triede veľmi rýchlo vždy zistila, ktoré dieťa do škôlky chodilo a ktoré nie. To nie ej len o tom, že je šikovné, má nejaké poznatky, v škôlke dozreje emočne a sociálne. Ak už hľadáš súkromnú MŠ, daj pozor, aby to bola ozaj materská škola zaradená do siete škôl, nie zariadenie, ktoré má názov škôlka, prípadne školička iba v názve.
@heleninamama si trafila. Decká chodili do súkromnej škôlky a prišla im tiež takáto kamoška do predškoly. Bola šikovná, určite vedela veľa, maminka učiteľka sa jej venovala. Vedela určite viac ako ostatné decká. Ale chýbala jej taká detská hravosť, zapojenie sa do hry, schuti si zahučať s celou bandou, od srdca sa zasmiať. Veľakrát len tak stála a nevedela sa zapojiť a pozerala na deti. Také smutné a zamračené dievčatko. Išlo o súkromnú škôlku s rešpektujúcim prístupom.
@kittykat22 píšeš veľmi rozumne, no v prípade autorky témy sa obávam, že zbytočne derieš klávesnicu.
heleninamama absolútne geniálna odpoveď, tlieskam !!!!! 👍
Mala by si pozerat metodicky portal a informacie na nom. Ja mam kompletne metodicke plany pre kazdu triedu na 3 roky. Lenze je to vsetko v cestine. Takze by ti to bolo k nicomu.
@maciatkolulu skor sloveso ....
@rakahaka ja, ja, ja... a kde je tvoje dieťa? Deti nechodia do škôlky, pretože zavádzajú mamám. Chodia tam žiť svoj vlastný život, nezávislý od maminky. Dieťa má na to právo, má právo pustiť sa a kráčať. Vták nezačne lietať sám, rodičia ho prestanú kŕmiť a vystrčia ho z hniezda. Aj mačka začne svoje mladé vyháňať, keď usúdi, že sú už dosť veľké. Žiadne mláďa neodíde od mamy dobrovoľne. Tak aj ty ho pusti. Pre každú mamu je to ťažké....
Ja len ze tolko matiek pocuva kazdy rok na prehliadke u lekarky ze toto je to najsikovnejsie dietatko ake sme tu mali ze ajajaaaaaj. 🙈 vsetky deti su sikovne len kazde v niecom inom. 🙂
Ale ano dieta ti zvladne nastup do skoly aj bez skolky aj neskorsi nastup do skolky. Mozbo tazsie mozno lahsie zalezi od povahy. Tazko povedat.
U nas uz predskolaci (mam tam syna) priselcov vyclenili. Nekamosia sa s detmi ktore prisli do skolky az posledny rok. Ostali partia len ti co su spolu od troch rokov. Akoze pohraju sa ked treba ale davaju to bohuzial najavo ze nepateis k nam. Novych k sebe prijat nechcu.
Mozno sa rozhodnes aj pre homeschooling. A mozno to bude dobre.
V skole zas zacina nova kapitola, nove kamaratstva a dieta si hlada miesto v kolektive odznova. Pokial nejde do triedy kde 15 deti je z rovnakej skolky.
Kazda matka sa sama rozhodne co je pre nu a jej dieta dobre.
Len dufam ze ju naucis to co sama nevies. Neurazat ludi len preto ze maju opany nazor. Lebo co som citala teba nik ovcou, kravou alebo inym zvieratom nenazval zato ty si tak ohodnotila vsetky krkavcie matky ktore deti dali do skolky kebo zarabat na zivobitie tiez treba alebo vidia na detoch ze doma na prazdnom ihrisku im nedaju to co dostanu v skolke. 😉
@zuzliq toto je snad prisilne. Ked uz prirovnanie k zvieraciemu svetu, tak si povedzme pravdu, ze mladata zvierat skor chodia, samostatne jedia, atd.
A je uplne normalne, ze kazde dieta ine, a jeho odpadnutie od mamy sa lisi. A v ludskom svete sa odporuca dieta zahrnat laskou, a nie ho odhanat od seba. Je ine povzbudzovat, a ine, hovorit, ze to bude a je super, a ono samo to neciti.
A verte, ze niektore maminy davaju diets fo skolky, aj ked su doma, aby mali klud. Snad ich je co najmenej, a ich dietatko je tam stastne
@stanislavicenka máš pravdu, bola to metafora. Samozrejme, že ľudská mama dieťa s láskou púšťa a podporuje. Ale súhlasím, že to mohlo pôsobiť prisilno.
autorke - od 1.1.21 je predškolská príprava pre deti povinná https://www.pravneprerodica.sk/velky-clanok-o-p...
kazda normalna mamina chce pre dieta to naj a pozna ho najlepsie, takze aj najlepsie posudi ci ho da do skolky alebo nie. ty sa javis, ze si uz na 101% rozhodnuta dokonala matka dokonaleho dietata. ale asi vahas kedze tu zakladas diskusiu? ja sice nemam dieta, ktore do skolky nechodi, ale ja som nechodila. a preto ti poviem aj hned niekolko dovodov PRE. vsetci moji spoluziaci chodili do skolky, boli uz davno "poparikovani", nemohla som si najst naj kamosku, do kolektivu som vobec nezapadla, stale som bola na okraji. tahalo sa to celu zakladnu a vobec to nebolo prijemne. druha vec je, ze som ani nemala cas zapadnut. chytala som vsetky "detske" choroby, ktore moji spoluziaci uz davno mali prekonane. skoro cely prvy rocnik som bola doma chora. a ver mi, ze toto vsetko nebolo ani mojou povahou, ani imunitou. moja mama bola presne ako ty, myslela, ze ju nikto a nikdy nezastupi v jej dokonalosti. a uprimne vobec nezavidim tvojej dcere, lebo ak ti tento postoj vydrzi az do puberty, tak zachran a zavaruj.
@danieladeley píšeš, že každá mama si pozná dieťa najlepšie, potom vzápätí, všetky negatíva. Vieš čo je zaujímavé, že ja akonjaslickove dieťa som vychytal osypkny hneď na začiatku školské ho roka, potom to už išlo a aké po parkovanie v dnešnej dobe, keď do školy ide kopec nových deti... Tak haborave pre svoje negatívne skúsenosti práve naopak s návštevou pred školský h zariadení som decká nedala a ver tomu, že to nebolo preto, žeby som bola matka kocka, najmä posledný bol "hideny do vody" a zvládol to perfektne.. Napriek tomu, že som s nim bola do päť doma a soplosky a iné, čo sú vkuse v škôlke nás absolútne obišli, takže, čo z toho vychádza? Každý si pounandietabnajlepsie a vie, môže sa zato, ale informovať co ako druhý, najmä keď sa jedná o prvé dieťa, netreba byť hneď ironicky😉👍
@maciatkolulu musela som tvoj prispevok 5 x precitat, kym som vylustila o com tocis. moj ale nebol urceny tebe, ale autorke.
Moja bude mať 4 roky v októbri. Neviem či ju zoberú zatiaľ sme doma. Aj keď je šikovná kreslí, skladá, spieva, niektoré básničky ovláda..... A veľa iného. Aj tak jej škôlku nenahradim. Tie detičky v jej veku aby sa otukala. Môj syn chodil a určite mu to veľa dalo.
Pre každé dieťa je socializácia veľmi dôležitá ! v škôlke sa naučí väčšej zodpovednosti, bude samostatnejsie a naučí sa spoliehať samo na seba. Keď dcérka mala takmer tri roky presťahovali sme sa na dedinu a tam mi padla sánka. tam každé dieťa bolo zatvorené vo svojom dvore. A keď malo ísť do škôlky prišli na rad psychické problémy - každé ráno zvracalo, nevedelo ísť na veľku potrebu v škôlke, nemohlo zaspať v škôlke, a tak radšej mamka zostala doma bez peňazí aby pon mohla prísť na obed domov. A ich adaptacny proces netrval dva týždne ale celý školský rok! Ráno dieťa zaplakalo, že nech poň na obed prídu a rodičia poň prišli! To takto niekto pripravuje svoje deti do života ? Podľa mojej skúsenosti, čím neskôr ide dieťa do škôlky, tým horšie si zvyká. Druhá dcéra išla do škôlky keď mala 2,5 a plakala mi iba raz. Mojim sa v škôlke veľmi páči, tvoríme aj doma mnoho veci a potom donesú do škôlky ukázať.
@rakahaka porzi tvoje presvedcenie je nechat si ju doma. Prexmco Ta zaujimaju nazory inych, ked na ne odpises v zmysle, ze ano a dalej? Je to tvoje dieta maj si ho doma kolko chces...pokial sa mu venujes.pokial len sedi na gauci a cumi do telky, tak je uplne zbytocne aby bolo doma... Ale zas opakujem je to tvoje dieta. Sprav si ako myslis.
a nechápem, prečo hneď považuješ "škôlkové deti" deti za ovce
myslíš, že súkromná škôlka nemá podobný režim? však aj tam pani učiteľka od detí vyžaduje, aby pracovali podľa pokynov, aby robili to čo im povie, však zvládnuť kolektív 25 detí vyžaduje disciplínu, ty predsa doma tiež zavelíš, že sa ide kúpať/jesť/spať a deti počúvnu nie? na krúžku tiež robí podľa pokynov... to nie je stádovitosť v tom zlom slova zmysele, ale organizovanie väčšej skupiny ľudí
keby si ty bola pani učiteľka v MŠ tiež by si od detí vyžadovala, aby ťa poslúchli, aby jedli v určenom čase, išli von keď je to naplánované, aby išli spať keď treba... tam nemôžu deťom nechať voľnú ruku bol by chaos
Ja si myslim, ze kazdej jednej pani ucitelke zachrániš polovicu nervov ked svoje dieta budes vychovávať podla metodických pokynov sama doma. Si nepríjemná ako diskutujúca a neviem si predstavit, co budes dorábať s učiteľkami, ked tvoje dieta ( z tvojho pohladu geniálne) pride do kolektívu medzi naozaj geniálne deti a ty zistíš, ze je v porovnani s druhými priemerne.
@danieladeley myslím, že to je diskusia a reakcia tretej strany je ok... Takže podľa mňa je to tak, že každé dieťa je iné, jedno tak a druhe onak a normálna matka počúva a vníma svoje dieťa. Moje deti chceli byť doma, chceli behať kade tade po prázdnych múzeách v zime a a aquaparkoch, či len tak, dovolenky sme nemali problém, lebo v sezóne sme nechodili a ani nechodíme., každopádne, každému vyhovuje iné, keď teba mama nepočúval, tak to je už o inom. Ja som svoje deti počúvala, mňa moja tiež nie, respektíve, chodila do prace, tak nemala veľmi inú možnosť. No a opakujem, ja som bývala chorá a od roka v jasliach, moje všetky tri nepoznali"skolkarske"choroby. Vidíš aký rozdiel😉. Ty a ja... Takže ironický písať niekomu je minimálne divne.

@taga ja nemam diskusiu o tom ci tam dat dieta ci nie. Precitaj si prosim nazov zvysok
PROSIM PRECITAJTE SI NAZOV DISKUSIE
Mate tu niekto dieta co ste ho nedali vobec do skolky?
NEHLADAM VASE NAZORY KDE DAVATE DETICKY UZ DO JASIEL A MATE NA TO NAJLEPSIE DOVODY.
Nezaujima ma to naozaj, piste si to svojim kamoskam.
HLADAM BABY CO BOLI S DETMI DOMA A DAVAJU AZ DO SKOLY. Skusenosti, rady, osnovy, odkial cerpaju napady atd atd
DAKUJEM