5,5 mesačný synček sa mi zdá nespokojný. Je to normálne?

petramilion
21. máj 2016

Mam 5.5 mesacneho chlapceka, ktory sa zda byt od narodenia nespokojny. Zo zaciatku sme si mysleli,ze ma koliku,reflux, lebo casto vracka..zacala som ho kombinovane krmit umelym mliekom od 2.5 mesiaca, lebo stale plakal, tak mi radili, ze je hladny.. Nepomohlo. Od 4.5 mesiaca som mu zacala troska davat mrkvicku a vyzivu, lebo mi radili, ze stravou sa to zlepsi..myslela som si, ze ak sa ako tak posadi, ze bude spokojnejsi, lebo zbada, ze to okrem lezania v kresle moze byt zaujimavejsie. Pravda je, ze ho vsetko bavi tak na 5 minut. Vecer mi zaspava samozrejme na prsniku a mame ho v posteli celu noc, lebo spat sam nebude. Naozaj neviem, kde robim chybu, manzel je uz tiez zufaly.. Som na materskej este 4 mesiace tak to nejako vydrzim, no mam obavy ako to bude fungovat, ked budem musiet znova do prace. Je to nase prve dieta. Popravde moje zname a rodina maju momentalne tiez male deti, no nestazuju si a ja sa tiez nechcem, lebo sme zdravi!! len sa pytam, ci je to normalne, aby som nieco nezacala riesit uz neskoro..neviem, ci podavam dostatok informacii.. Ak by niekto mal podobnu skusenost, prosim podelte sa. Dakujem

miku1
21. máj 2016

Prepáč, ale myslím, že to preháňaš...malý má 5,5 mesiaca. Čo od neho čakáš? Všetko ho baví 5 minút? A koľko by podľa teba ho niečo malo baviť? Normálne som si 2x musela prečítať vek dieťaťa a tvoj príspevok a stále nechápem, čo vlastne od toho dieťaťa chceš. Na materskej budeš už len 4 mesiace, tak to nejako vydržíš, manžel je zúfalý....no neviem, buď ste čakali, že dieťa bude len papať, kakať, spať a usmievať sa, alebo ste fakt na dieťa ešte proste nedozreli.

zita19
21. máj 2016

Neviem ako sa prejavuje neklud vasho babatka, ale je normalne, ze si vyzaduje vasu pozornost. Niektore deti spavaju same od narodenia, niektore s rodicmi kym nejdu do skoly. Niektore dokazu pozerat do stropu a staci im to, niektore potrebuju neustale podnety. 5 minut pozornosti je pre tak male dieta tak akurat. Myslim, ze ho mozte davat na zem, oblozit ho hrackami, dat mu hrazdicku, nech skusa co sam dokaze. Nech sa plazi, hra... Nieco ho uputa na pol hodiny, nieco vobec. A uz vobec by ste ho nelali davat sediet. Pat a pol mesacne dieta este nesedi same. Dieta sa ma posadit same, bez pomoci.
Viem presne kde robis chbu. Mas prehnane ocakavania. Dieta nie je babika, ziadne dieta nejde podla tabuliek, kazde jedno je individualita a treba k nemu pristupovat podla jeho individualnych potrieb.
A pan manzel nema co byt zufaly. Je otec, tak nech sa podla toho zariadi. Vase dieta je uplne normalne, nie dovod k zufaniu.

ladyblcha
21. máj 2016

preboha 😲
to kolko mate rokov, ze mate na dieta ocakavania ako keby mal byt samostatny uz v tomto veku. nema vam navarit nedelny obed?

marcelatje
21. máj 2016

Vitaj!!! To je realita 😀 Chybu robíš v tom že očakávaš priveľa.
Na spokojné, usmievavé, večne spiace bábatká a upravené, katalógové mamičky z reklamy radšej zabudni nič už nebude ako predtým 😀

lucy125
22. máj 2016

No už ked ste teraz zúfalí,tak PánBoh uchovaj. Ja mám 4ročného,od narodenia náročné bábo,koliky,reflux,nedojčený. Stále spí s nami v spálni,je tvrdohlavý,vydupáva si svoje doma aj v školke a za 4r prespal možno celú noc 3x. Takže ak už teraz ste zúfalí,som zvedavá čo budete robit neskor 🙂 Takže pevné nervy.

l3yla
22. máj 2016

😀

bosoriak
22. máj 2016

Prehltnem prvu odpoved, co ma napadla a dam ti zopar tipov:
- bolave brusko je uplne normalna vec, na to nepomoze dokrmovanie umelym mliekom. Je to vec, ktora sa objavuje strasne casto. Riesi sa to masazami bruska, cvicenim nozickami, teplym obkladom na brusko, liekmi (napr. Coliprev, Sam-Simplex a pod.) a vela vela nosenim a upokojovanim.
- prikrmovanie v 4.5 mesiaci mi pride strasne skoro. Ako sama vidis, nepomohlo, vacsinou nepomoze ani kasa na veceru. Proste babatka zle spia, treba sa s tym zmierit, tak do roka (dvoch, troch az siestich 😀 ) sa rodicia nevyspia. To je fakt. Cim skor sa na to pripravis, tym lepsie. Kazda prespata noc je bonus, ale vobec nie samozrejmost.
- pozornost dietata velmi dlho ostava na takejto urovni. Preto je to take narocne. Mozes mu chvilu ukazovat hracky, chvilu nosit, chvilu davat na brusko aby cvicil dvihanie hlavy.. Ja osobne vela nosim a robim s dcerou vsetky domace prace, najviac lubi vysavanie. 🙂

A chapem ten pocit, ze ste zufali, ale uvidis, ze to bude neskor ovela lepsie. Potom sa zasmejes na tom, ako si sa teraz citila. Prve dieta je obrovska zmena v zivote, neda sa na to nijako pripravit, da sa len plavat s prudom, riesit veci ako prichadzaju a skusit si to trochu uzivat. Take tie male zazraky - prechadzka po vonku s kocikom ked je pekne, ze sa na teba babo usmeje, ze ta chyti za prst, ze ta necha vycikat 😀 Proste ze ste vsetci zdravi aj ked nevyspati a vystresovani. Tak prestante byt zufali a ocakavat od vasho dietata nieco, co vam nemoze dat. To male stvorenie absolutne netusi, preco ste s nim nespokojni.

Vela zdaru a vela trpezlivosti. Este ti bude luto za tymto jednoduchym obdobim.