icon

5 mesačné bábo vrieska

emma2510
19. mar 2013

So prvy krat maminka teraz uz 5 mesacneho babatka. Najprv sme si prezili koliky potom zapal priedusiek a teraz neviem co malej je. Asi je rozmaznana som usudila pretoze sa s nou hram na rukach nosim nakrmim prebalim vsetko ale ako nahle ju polozim ze nech sa chvilu hraje ona zacne vrieskat jak keby som ju tyrala. Stale chce byt iba na rukach ako ju to odnaucit a nehovorte mi nazor ze ju musim nosit na rukach lebo som citala aj take prispevky ze je to povinnost matky nosit dieta. Mala ide za chvilu do jasliciek a tam ju nikto nebude nosit a nechcem aby zazila z toho sok. Dalsia vec je ze ju ucime uz spat vo vlastnej izbe samu od 19 do 3 rana tam prespi v pohode ale potom sa uz ma nejaky strasne lahky spanok ze ked odtial odidem tak spusti plac. Ako naucit dieta spat celu noc? Az do rana? Este sa moc neprikrmujeme len tak niekedy skusame bananik a ryzovu kasu a take ale to len obcas. Mala je dost nervozna ze stale place neviem ci je to tym ze je rozmaznana alebo jej idu zubky ale to by bol aj nejaky iny naznak nie len ze vrieska. Pretoze akonahle je na rukach tak je kludna. Ja uz neviem co s nou nemoze kazdy den cele dni len vrieskat a nosit sa na rukach. ako ju naucit hrat sa samu alebo aspon na par minut aby sa zabavila kym sa rano aspon umyjem? zaspavat aby nevrieskala? nezobudit sa celu noc?

irriss
19. mar 2013

@petra8786
precti si prispevky autorky,,,
Mrkni, v jake oblasti zije a z toho vyplya i jeji situace, kdy nema na vybranou.. 😉

carodejnica
19. mar 2013

@amouramour predstav si, nie je to utkvelá predstava matiek čo sú doma, ale moja osobná skúsenosť, aj ja som pri dcérke (má 3 roky a 9 mesiacov) chodila do práce, bola už väčšia, od jej 2 rokov, normálne na 8 hodín a najskôr bola pri opatrovateľke a potom v škôlke, ale vďaka dojčeniu (34 mesiacov), spoločnému spaniu zvládala odlúčenie lepšie.

amouramour
19. mar 2013

@asasasa asi tak, ale tu niektore zeny maju znacne zatemnene myslenie a nechapu vela veci, suvislosti a maju len jedno pravidlo kvocat doma 3 roky inak si zla matka🙂

amouramour
19. mar 2013

@carodejnica a predstav si, ze je, ja to viem posudit na zaklade mojej vlastnej skusenosti, takze tie pomyselne dopady viem adekvatne posudit

carodejnica
19. mar 2013

@amouramour no tak ja mám inú osobnú skúsenosť ako ty

domak2
19. mar 2013

@amouramour ako vies posudit adevkatny dopad ked ma tvoja dcerka rok? To budes moct povedat ked bude rast, mozno dokonca az v dospelosti, ako ti bude doverovat , aky budete mat vztah a podobne. Teraz vie povedat tak papa...

amouramour
19. mar 2013

@carodejnica jasne deti s ktorymi matka nie je 3 roky doma (nech je uz starostlivost akakolvek, ale je doma) je urcite mensia citova troska...mne je uprimne z tychto jednostrannych nazorov zle, slovenske matky maju evidentne patent na materstvo a vsade inde su zle matky a dusevne trosky alias deti🙂je to blbost na mraky, ale ok, zeny zite si v tejto predstave🙂

bebe2013
19. mar 2013

@petra8786 ako mozes hovorit take veci? Poznas ju osobne? Nedala si si ani tu namahu si precitat stranku dozadu a budes tu sudit! Autorka sa evidentne snazi situaciu zvladat co najlepsie s ohladom na okolnosti. To zeny na zapade teraz nemaju mat deti, lebo mozu zostat doma len 3 mesiace?

amouramour
19. mar 2013

@domak2 ja som dieta, ktore bolo od jej veku v jasliach - co je horsie ako byt s jednym clovek ktoreho dieta pozna🙂detto partner, detto kopec znamych a sme normalni ludia s normalnym laskavym vztahom k rodicom...podla mna to o kvantite nie je...ale ano vela zien v zivote jedine co dokazalo je mat dieta, do prace sa im ani nechce tak ano, prave tie to budu velmi podporovat , ze len 3 roky byt doma je jedine a spravne...matky ktore su zrovnane psychicky a su radi doma a beru to ako poslanie, zasadne nikoho neodsudzuju...to len take male pozorovanie🙂

asasasa
19. mar 2013

Ja zasnem. Mam osobnu skusenost s kamoskou zijucou v zahranici. Styri deti vychovane uzasne, odchod do prace vo veku 3 mesiacov alebo 6 mesiacov. Ziadna trauma pri zaspavani, pri odluceni od matky, spolocenske, zive a stastne deti. Podla vasich argumentov su mimo SK dospelaci same psychicke trosky pretoze v rannom detstve s nimi matka nebola tri roky doma. Zobudte sa. Traumu sposobi dietatu skor hyperuzkostliva matka, ktora dieta obaluje do bavlnky.

mirinecka
19. mar 2013

@petra8786 nie každý má to šťastie že môže byť doma z dieťatom 3 roky, a nie každému to dovolia okolnosti. V mojom okolí išli mamičky do práce po pol roku lebo by ich neprijali späť do práce, boli vyslovene donútené nátlakom. Deti to zvládli v pohode a nemôžem povedať že by mali z toho traumu. A vieš aké to je ťažké si nájsť dobrú prácu keď si na materskej s deťmi, asi nie lebo by si potom rozmýšlala inak.

@emma2510 to že sa ti dieťa budí v noci nijak neovplyvníš, môj starší sa budil do 3 rokov nonstop aj 4 krát to som vstala strčila dudel a spal ďalej a teraz keď má už 4 a pol tak zrazu má obdobie že každú noc príde k nám a spí potom s nami, mne to už nevadí lebo aspoň sa vyspím a nemusím k nemu stále behať 😀, zato dvojročný spí celú noc konečne občas príde aj ten tak sa tlačíme štyria ale vtedy to už niekedy vzdám a do izby sa presťahujem ja 😀 . Ja som šla do práce keď mal malý 1 a pol roka a poviem ti že on je dosť náročné deieťa lebo od narodenia len reval či noc či deň, bohužial je to jeho povaha, ktorú má aj teraz dosť naprt. lebo keď nemá povoli tak je zle a to nebudem písať čo potom robí, lebo niektoré mamičky budú mudrovať že ho neviem vychovať. Ide o to že keď som doma ja a má ísť spať tak s nikím nepôjde len so mnou a niekedy to je onervy lebo aj hodinu vymýšla a reve a pritom tam musím byť lebo inak by reval ešte viac, a ke´d som neni doma tak mu je jedno s kím spí a do dvoch minút je mŕtvy a v jasliach ho považujú za zlaté dobré dieťa, ktoré aj zaspáva samo aj sa prehrá 😀 čo ja doma nepoznám ☹

amouramour
19. mar 2013

@domak2 inak vie povedat toho viac🙂..a mozem porovnat mam v okoli viacero malych deti, mala je podstatne menej uzkostlive dieta a ked odidem na meter nestraca istotu a nerozplace sa...je to spokojne dieta...ale to asi teraz strasne naburalo tvoju amatersku psychoanalyzu🙂

amouramour
19. mar 2013

@asasasa asi tak len bohuzial tu nie je v sile a schopnostiach mamiciek pochopit to...

asasasa
19. mar 2013

Pre uzkostlive matky odporucam bestseller: Francuzske deti nevystrajaju pri jedle. Mozno sa im otvoria trochu oci. Mimochodom vo Francuzsku je materska tri mesiace, tak neviem ako by to slovenske matky prezili 😝 http://dragon.blog.pravda.sk/tag/francuzske-det...

domak2
19. mar 2013

@amouramour moje osobne pozorovanie je ze vsetko je o peniazoch a majetku, ludia su necitlivi , deti sa odkladaju aby sa mohlo ist do prace, teraz to nemyslim ze matka chce, ale proste musi, je dotlacena spolocnostou, ani nemyslim tento konkretny pripad. Deti vychovavaju cudzi ludia, ktorym na nich nezalezi, lenze tiez musia pracovat, pripadne technika len aby boli ticho a neotravovali unavenych rodicov. Aj ja som bola jaslickove dieta a vztah s mamou mam fajn, ale nie vynikajuci. Tiez zijem v zahranici a asi budem musiet ist coskoro do prace, ale nikdy by ma nenapadlo odopriet mojmu dietatu pozornost ked ju vyzaduje. Ked umriem tak moj zamestnavatel na mna cely zivot spominat nebude. Len tolko....

domak2
19. mar 2013

@amouramour nenarazala som na to kolko vie toho povedat prave tvoje dieta. A ty mi tu davas nejaku odbornu psychoanalyzu svojho dietata ? 😕 Mozno je jej to len jedno.

ervenka
19. mar 2013

@petra8786 nechapes, ze ona ho MUSI dat do jasiel? Alebo potom zostat doma bez prijmu. Ona nezije na SVK, ale v UK, tak je materska 9m, v NL je to LEN 16t!!! Potom co maju tie matky robit? 😠 To ze by si dieta do 2r. od seba nikdy nedala- to ti dovoluje SVK system. Som zvedava ako by si sa zachovala, keby si zila inde. Ja som mala stastie, ze nam umoznil mm plat, aby som bola doma, ale ked som zistila, kolko uz minul z uspor, az mi tazko prislo. Nasla som si pracu na poluvazku, chodi ku nam svokra. Ked bude mat ditko 2r bude chodit na poldna hrat sa s detmi.
@emma2510 hlavne klud, diata rozmaznane nemas, potrebuje mamu. 9mesiacov chodilo vseda s tebou, poculo tvoj tlkot srdca. Vsetko je nove, zrazu je sama, ty si jedina istota, ktoru pozna. Naucit ditko same spat- to pride ked ditko bude chciet. Nas drobec spal od polnoci do cca 9rano ked mal cca 3 mesiace, potom sa to "pokazilo" zubkami, teraz spi od 9 do 3 vo svojej posteli, potom ak place, prenesiem ho ku nam. Obcas spi veeeelmi natlaceny na nas, takze si myslim,ze mu chyba nasa spolocnost. Vo vseobecnosti rodicovska postel ma pre deti svoje raco...co s tyka skolky, sprav si poriadny prieskum o skolkach v okoli, vyber tu najlepsiu, ak sa da, dohodni si stretnutie a porozpravaj sa s ucitelkami,alebo s riaditelkou. Ak sa ti nieco nebude pacit, otvorene to povedz.

koricko2
19. mar 2013

Moj drobcek ma to iste su to jednducho zubky a to ze je strasne stastny na ockovy rukach 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

amouramour
19. mar 2013

@domak2 tak to mas dost zly pozorovaci talent🙂ale ano mamickam ako ty, je najlahsie vyhlasit, ze tym mrcham ide o prachy nehladia na deti a bla kva...len tak to nie je🙂svet nie je cierny ani biely...inak ano svoje dieta si viem zanalyzovat kedze ho poznam a ty prd o nom vies, len proste ano podla tvojho argumentu dieta nemoze byt normalne a stastne ked mamka pri nom nesedi 3 roky...inak preco prave 3 roky a nie napriklad 4?🙂dalsia vec na ktoru si neodpovedala - chapem asi si nemala argument je, ze akoze nasa generacia sme normalni ludi?ze inde na svete su normalne deti????a prepac na to kolko sa venuje casu dnesnym detom su podla mna dost nevychovane, my sme taki neboli...tak kde zlyhali tie matky co s nimi boli doma?

hajajanka
19. mar 2013

@asasasa Ale ved nikto ju tu nenazval zlou matkou (az na jednu @petra8786 ). Proste sa jej snazia poradit, ako to maju spolocne zvladnut.

@petra8786 Neprehanaj to! Ona ziada o radu, tak porad alebo to nechaj tak. Nenormalne sa do nej navazas vlastne pre nic. Porad jej, ako dieta zabavit a je to. Niekto nema moznost byt s dietatom doma. Ako by si to riesila ty, keby ti po troch mesiacoch skoncila materska a jeden plat by vam nestacil na vyzitie? Bola by si kludne s dietatom doma a manzela poslala do dalsich dvoch prac alebo ako? Jednoducho niekedy musime riesit situacie, ktore sa mozno ani nam nepacia, ale ine vychodisko nie je. Ja som tiez musela ist pri prvom skoro do prace (lebo banka sa ma nepyta, ci mam alebo nemam na hypoteku a ci mi bude trhat srdce pri odchode od mojho dietata) a pri druhom tiez ciastocne pracujem. Nepovazujem sa za horsiu matku ako ostatne a svoje deti nemilujem o nic menej ako ine mamy.

milka1978
19. mar 2013

@miskax2 nehovorím, že ho tam nechávam celý deň .... je tam možno 10-15 mínút aj to len asi 2x denne .... ale je to vždy lepšie ako ho nechať len ležať alebo stále nosiť po rukách .... veď to dieťa tiež potrebuje zmeniť polohu .... a vždy len ležať ... a síce sám ešte nevie sedieť tak v chodáku je veľmi pevný a nemoce ho zo strany na stranu alebo z predu do zadu, keď narážaš na to .... s nožkami sa pekne odstrkuje a ide mu to ..... prvého syna sme tiež takto skúšali dávať do chodáka a je živý, zdravý a nemá žiadne problémy ani s nôžkami a ani s chrbticou a to sme boli nedávno na preventívke .... lekárka mi povedala, že krásne rovnú chrbticu a aj chôdzu pochválila, vraj môže začať hrať futbal ... a ja nehovorím, že dieťa odkladám do chodáka ako pri pestúnke .... toto mi zas krivdíš ... ja dávam len alternatívy ako môže trocha dieťatko mamička zaujať a tak aj niečo porobiť .... napísala som aj do komentu, že je to môj názor a nikto ho praktikovať nemusí tak nechápem, prečo sa tu hneď čertíš ... radšej si mala napísať IP

hajajanka
19. mar 2013

@emma2510 Este som ti chcela napisat, ze ked sa tvoja dcerka nauci troska viac pohybovat, otacat sa, tak vtedy bude schopna sa viac zabavit sama. Ked lezi, tak sa nudi, napriek tomu, ze ma okolo seba hracky. Ale ked sa bude schopna k hrackam aj dostat, bude ovela kludnejsia aj v postielke.

domak2
19. mar 2013

@amouramour nemylis si ma ty s niekym? ja som nikde o sedeni 3 roky nevravela pokial viem. Len som povedala ze na rocnom dietati tazko posudit jeho psychologicky vyvoj a odvtedy mi tu ty davas rozumy s falosnymi smajlikmi. 🙄

amouramour
19. mar 2013

@domak2 pretoze bohuzial nad tvojimi nutnymi ngativnymi nasledkami sa da len pousmiat🙂ja tiez netvrdim, ze tvoje dieta bude trpiet zavislou poruchou osobnosti...je to pod moju uroven pisat nieco take o cudzich detoch, ty ale odsudis na pockanie, super🙂

aliza
19. mar 2013

@petra8786 jaaaaj, niekomu sa tu vypisuje, ked ma ten luxus si doma 3 roky suny valat, ze? sorry za hrubsie vyrazy, ale nic krajsie sa ti nedalo napisat. Svet sa netoci podla teba a bud fakt rada, ze zijes, kde zijes. Nikde na svete nie su zeny doma 3 roky, tak sa spamataj a nepis bludy. Ze take zeny nemaju mat deti? a ty si z akej jahody padla? niekto tu ma bozsky komplex, ze?. Len aby to tvoje dieta, s ktorym budes 3 roky doma, nebolo viac 'poznacene' ako to, co ide do jasli tak skoro. to, ze s nim budes doma este nic neznamena, tym sa laska a starostlivost nemeria.

vadimka
19. mar 2013

@amouramour

vela x si vravim, PRECO? sa ty snazis byt v kazdej teme taka premudrela? 😅
irituje ta na mnochych "neschopnost pochopit" pricom sama seba vo svojich prispevkoch tak prezentujes......niekedy stoji zato sa nad sebou zamysliet...mudra a inteligentna zena sa nerozculuje v kazdej teme ako ju rozculuju prispevky mamiciek...ale ty mi pripadas, ze schvalne vyhladavas samu seba 😉 a nasledne obhajujes..netreba..nikto ta tu pri murik netlaci..tak pohov... 😉

amouramour
19. mar 2013

@vadimka pretoze mna ludska hlupost vytaca do nebies🙂)ako ano musim to zmenit🙂a mas aj nieco k teme?ty ma tak rada vzdy sledujes, licho ti mi to ze som ta tak hlboko zaujala...ty moj stalker🙂

aliza
19. mar 2013

@asasasa ved presne, neviem, kde nase matky chodia na ten nazor, ze len nase deti su psychicky a citovo vyrovnane a cely ostatny svet je zly, plny citovych mrzakov a pod. A pritom, z vlastnych skusenosti, mozem povedat uplny opak. Tolko zakernosti a krutosti, co zazivam medzi detmi na Sk, tu v UK som nezazila ani raz. A zdoraznujem, nepohybujem sa medzi asocialnymi nevychovanymi detmi, ktore su naozaj priserne, ale medzi normalnymi, vzdelanymi ludmi s normalne vychovanymi, slusnymi detmi. Poznam vela matiek, ktore museli dat dieta do jasli v tak skorom veku a tie deti su dnes uz takmer dospele a su to uplne normalni, mladi ludia, s rodicmi maju uzasni vztah, su uspesni, slusni.....ziadnu traumu na nich nevidiet. Ale to je presne to nase slovenske, nevidime si kusok od nosa, tazko prijimame to, ze niekto to robi inak a namiesto prehodnotenia vlastneho postoja zacneme utocit, napadat a odsudzovat. A v tom sme tiez unikatni, zial. Starat sa hlavne do tych druhych a pritom bordel vo 'vlastnom dvore.'

amouramour
19. mar 2013

@vadimka a add>miera pochopit, nepochopit...ja na toto mam nazor🙂ale napriklad ja nikdy nekritizujem za zle zeny co su doma, ani ich neodsudzujem - len tie ktore citia potrebu pisat bludy o psychicky narusenych detoch a odsudzovat zeny co pracuju🙂v okoli mam viacero milych zien co su doma a nevidim na tom nic zle, oni neodsudzuju zas mna...respektujeme, chapeme sa - kazda sme matka a robime to naj🙂detto ockujeme, neockujeme a neodsudzujem sa...a tak by to v spolocnosti dospelych inteligentnych ludi malo fungovat, ci sa mylim?ano na tuto temu mas pravdu som citiliva...

vadimka
19. mar 2013

@amouramour
prepac, ale ak si niecim zaujala tak len tou ludskou hlupostou....ktora vola do nebies 😀 😉