icon

5 mesačné bábo vrieska

emma2510
19. mar 2013

So prvy krat maminka teraz uz 5 mesacneho babatka. Najprv sme si prezili koliky potom zapal priedusiek a teraz neviem co malej je. Asi je rozmaznana som usudila pretoze sa s nou hram na rukach nosim nakrmim prebalim vsetko ale ako nahle ju polozim ze nech sa chvilu hraje ona zacne vrieskat jak keby som ju tyrala. Stale chce byt iba na rukach ako ju to odnaucit a nehovorte mi nazor ze ju musim nosit na rukach lebo som citala aj take prispevky ze je to povinnost matky nosit dieta. Mala ide za chvilu do jasliciek a tam ju nikto nebude nosit a nechcem aby zazila z toho sok. Dalsia vec je ze ju ucime uz spat vo vlastnej izbe samu od 19 do 3 rana tam prespi v pohode ale potom sa uz ma nejaky strasne lahky spanok ze ked odtial odidem tak spusti plac. Ako naucit dieta spat celu noc? Az do rana? Este sa moc neprikrmujeme len tak niekedy skusame bananik a ryzovu kasu a take ale to len obcas. Mala je dost nervozna ze stale place neviem ci je to tym ze je rozmaznana alebo jej idu zubky ale to by bol aj nejaky iny naznak nie len ze vrieska. Pretoze akonahle je na rukach tak je kludna. Ja uz neviem co s nou nemoze kazdy den cele dni len vrieskat a nosit sa na rukach. ako ju naucit hrat sa samu alebo aspon na par minut aby sa zabavila kym sa rano aspon umyjem? zaspavat aby nevrieskala? nezobudit sa celu noc?

vadimka
19. mar 2013

@sherynkamalinka
my byvame v rod.dome...ziadny balkon...

danim
19. mar 2013

@vadimka o pol hodine takej, ze dieta je same v byte. ale no co sa s tebou tu budem bavit.. mas na to cele iny nazor, tak ho aj maj...

sharlotta
19. mar 2013

@veriiii ja som isla do prace, ked mala moja dcera 8 mesiacov, staral sa o nu manzel, kedze mal moznost pracovat z domu. No po 2 mesiacoch som to musela zabalit, pretoze mi bolo prednejsie moje dieta, ako peniaze, aj ked ich nemame na rozdavanie. Aj teraz pracujem na polovicny. Neodsudzujem matky, co chodia do prace...Na skolku, ci jaslicky deti netreba pripravovat, je to uplne ine prostredie. Moja mala je napr. spolocenska, ona nema problem ostat s niekym cudzim, aj ked je na mna naviazana. Nijak zvlast ju nepripravujem.
@emma2510 neviem, v akej si situacii a ci musis/chces(aj to je ok) ist do prace, ale mame v UK kamaratov Poliakov a maju 2 deti. Ich mama je striedavo doma a pracuje na polovicny, ale im to celkom pekne vychadza aj ked nepracuje so vsetkymi tymi podporami. Tak ak by si nechcela ist do prace este, alebo len na polovicny, tak si pozistuj na co mas narok. Prispevok na byvanie a pod. Na zapade sa zase o rodiny s detmi na rozdiel od SK vedia postarat. Ale samozrejme, ze aj ty im musis nieco dat, teda odvadzat dane.

emma2510
autor
Odpoveď bola odstránená
sharlotta
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
19. mar 2013

@sherynkamalinka vidis a ja okrem toho chcem aby som si mohla o 10 rokov dieta bez financnej ujmy poslat do tabora, aby som jej vedela zaplatit skolske vylety a ist s nou na dovolenku a aby som aj ja bola spokojna a nemusela sa bat o to ze budem bez prace a prostriedkov 🙂)) a ked mam urobenu pracu s malou mozem ist na tyzden do tatier a hocikam kam ma napadne a doma s nou lezim v posteli ked chce a pozeram rozpravky.. 🙂 ked pracujem vie sa pohrat (naucila sa to dost rychlo... 5minut vzdy robi neporiadok ale potom uvidi ze si to nevsimam a zacne sa pekne hrat), ked ju dam spat vie zaspat stylom dobru noc simonka, mamina ta lubi a dam jej pusu, privriem dvere a idem vedla... ked zaspi zatvorim.. a nemame ziadny problem ;) tiez plakala vyvadzala a hadzala sa o zem.. obdobie vzdoru ju preslo rychlo 🙂 a dufam ze sa nevrati 🙂))
pre mna nie su 3 roky doma luxus, je to volba rodiny... ak chce byt mama doma nech je... ked nie, nech nie je... ak chce a vie otec zivit rodinu a mat doma zienku domacu tak nech sa paci, ked nie tak nie.. je to kazdeho vyber a myslim ze nikomu nic neublizi... aj ked sa to nezda, premena partnerky na mamu tiez moze poznacit rodinu, vztahy sa poskodia alebo zlepsia podla povahy rodicov. Ja som rada ze moja dcera ide na vylet s radostou aj bezo mna a neplace mi medzi dverami, ze ked je u starkej zaspi ako poleno bez problemov.. ked hlada mamu tak mi zavola... bola zatial odo mna prec tak 3-4krat na jednu noc, ale aj to pomoze ked niekto robi z domu 🙂)) ked som ju nosila do jasli, tesi sa tam.. ked sa hra s detmi tiez ziadny problem, problemy si riesi sama ked sa s niekym pochyti 🙂) ja len davam pozor nech si neublizi (neznamena to ze ked sa s nou nevlacim za rucicku a nehykam okolo kazdeho kroku tak na nu nedavam pozor.... ako sa u nas hovori.. jedno oko vzdy na dietati 🙂) )

sherynkamalinka
19. mar 2013

@vadimka len cisto teoreticky, ak by si sa zasekla napr vo vytahu? co potom ? rocne decko je doma same, ty trcis vo vytahu...

sirinka
19. mar 2013

@sherynkamalinka ked to tvrdis, natiska sa otazka, kde vsade si zila a aku dlhu dobu, ked to tak dokazes posudit....

petra8786
19. mar 2013

@emma2510 ja zijem zo 400eurovej almuzny nie zo 160 🙂

amouramour
19. mar 2013

@sherynkamalinka prepac ale nemyslim si, ze mas pravdu...poznam matky z roznych krajin a niekedy mi pridu prave nase slovenske deti menej vychovane...je to jasne uhol pohladu🙂ja napriklad vobec neuznavam, ze prichodom dietata mas zahodit vsetko za hlavu, cely zivot...vies dieta raz odide a ako budes zit dalej?a taktiez vela zien zacne velmi zanedbavat muzov a to su tiez jedny z tych bytosti s kt. by si mala byt do smrti...

sherynkamalinka
19. mar 2013

@simca06022011 starsieho som vychovavala rovnako ako mladsieho a nikdy nemal problem zostat sam niekde...je komunikativny, sebavedomy, inteligentny tiez chodime na vylety a nemyslim ze by som ho o nieco ukratila

simca06022011
19. mar 2013

@sherynkamalinka no moja dcera nebola v byte nikdy sama (teda ked spi, bezim o dusu so smetami) :P a mame dva balkony ale to by neotvorila ani nahodou ... to su take extremne priklady ako "dieta vypadlo z okna", urcite si to to babatko samo otvorilo a samo tam vyliezlo.... ked bolo otvorene je to jasna hlupost rodica... to ani nema nic spolocne s pracou a nepozornostou ale hlupostou

sherynkamalinka
19. mar 2013

@simca06022011 ja starsieho uz nechavam ked idem na sidlisku do obchodu, ale nikdy ho nezamknem, necham mu mobil, aby v pripade nudze mohol utekat 😀

mirinecka
19. mar 2013

@sherynkamalinka prečo si myslíš že rodič ktorý ide do práce skôr ako 3 roky materskej svoje dieťa neľúbi. Ak sa spýtaš starších ročníkov cca 1950 tak zistíš že vtedy ženy rodili okolo 20rokov a materská bola vtedy tuším 6 mesiacov. A pozri sa aká generácia sme mi, si myslím že normálna a pozri na generáciu aká vyrastá teraz. Podľa toho usudzujem že nezáleží na tom koľko rokov si na materskej. Moja mama išla do práce keď som mala 4 mesiace a poviem ti že môj vzťah k nej je silný a pekný. A to dokonca ma dala veďľa do izby k mojej staršej sestre o dva roky keď ja som mala 3 mesiace a som tu. 😀

amouramour
19. mar 2013

@sherynkamalinka ok je to tvoj nazor...inak mala si niekedy moznost to porovnat?nemyslim len na urovni domienok🙂ale ze poznas nejake konkretne rodiny a pod.?

emma2510
autor
19. mar 2013

@sharlotta ako nechapem preco o mne take pises ze chuda dieta akoze co jej robim take otrasne? v zivote si ma nevidela ako sa k nej spravam tak nereaguj tak hej....a co sa tyka tych tvojich kamaratov poliakov predpokladam ze nie su manzelia. lebo ak su manzelia tak sa im rata prijem do kopy to znamena ze ak jeden z nich robi na plny uvazok a druhy na polovicny nemaju narok na house benefit, working tax credit na nic uz som zistovala ze nic nedostaneme lebo pracujeme obaja

sherynkamalinka
19. mar 2013

@amouramour treba si to vediet zariadit, ja stiham vsetko venovat sa mladsiemu venovat sa starsiemu a venovat sa manzelovi, taktiez mam kamaratky s ktorym isa stretavam takze nie som nejaka putka doma zavreta. Treba si vediet vsetko zariadit tak, aby sa nikto necitil ukrateny

emma2510
autor
19. mar 2013

@petra8786 no vidis ta almuzna mne nestaci aby sme tu v UK zaplatili hypoteku preto sa musim vratit do prace

vadimka
19. mar 2013

@danim

no ja nevidim ziadny rozdiel byt polhodinu na nakupe, pokial mi dieta pokojne spi a byt pol hodinu v sprche a doma pokial mi dieta spi..ak sa dieta zacne dusit a ty si v sprche, aleb spis... rovnako mu nepomozes ani ako ked si mimo domu pol hodku...alebo mi chces povedat, ze vobec nespis??????

kebyze byvam v panelaku dam poistky na okna a balkon aby si dieta neotvorilo same a pred odchodm dam info susede, ktorej verim ze idem len do obchodu ak sa nevratim do pol hodky nech na male pozrie...
proste je tu plno paranoidnych zien, ktore svoje deti dusia.....

sherynkamalinka
19. mar 2013

@amouramour poznam dve mamky ktore sli do prace ked mali deticky rok, vsetky deticky su inteligentne ale...take ine take prilis dospelacke reci maju, volny cas s rodicmi travia v obchodoch, nedelny obed zjedia v restike, ja neviem ja mam ine priority a hodnoty

simca06022011
19. mar 2013

@sherynkamalinka jasne, staci mi ist niekam von, ci uz do detskeho centra alebo restauracie, obchdou a vidim tu vychovanost slovenskych deti, dokonca som bola svedkom toho ako 12 rocny chlapec vynadal mame do P.. lebo ho obtazovala tym ze chcela aby si vyskusal aj ine nohavice... :P samozrejme nevravim ze tvoj maly je nevychovany alebo daco... ja mam znamych vo na juhu francuzka, chodime tam pravidelne a proste nemohla by som tam so slovenskym dietatom ani ist do restauracie.. by ma hnali... a nezdaju sa mi tie deti hlupejsie, prave naopak... mladi su uspesni, vedia co chcu robit a pod. jasne.. museli mat na to vytvorene aj ine podmienky ako prisnejsia vychova

amouramour
19. mar 2013

@sherynkamalinka a ako je to napriklad s pracou?mas sa kam vratit?je to nieco co ta vie naplnat?si uspesna?...ako super, ze si to vies zladit🙂my si s manzelom niekedy zarandime len dvaja, obaja pracujeme a robime to aj pre lahsiu buducnost nasej dcery, popri tom sa jej aj v maximalnej moznej miere venujeme...neviem nepripadam si zly rodic🙂aj napriek tomu, ze mam aj svoj zivot....

danim
19. mar 2013

@vadimka hej hej uplne rovnake... 😀 😀 😀 ale ved rob ako myslis.. je to tvoj zivot , tvoje deti..

asasasa
19. mar 2013

@emma2510 Nevsimaj si ich. Na koniku si pytat radu je zbytocne, hned na teba zautocia supermatky. Zopar ludom uz trochu hrabe - posielam vtipnu recenziu na toto forum: http://karickova.blog.sme.sk/c/320805/Sialene-v...
Dufam ze ma admin nevymaze 😀

simca06022011
19. mar 2013

@sherynkamalinka ved ale ma 7 🙂)) ja som sedemrocna bola bezne sama doma :P co teraz by bolo nemyslitelne.. pamatam si ze aj spoluziacky.. ked sme boli chore, to bola sranda :P

amouramour
19. mar 2013

@sherynkamalinka som sa musela pousmiat nad tou restikou...spominam si, ze ked sme s nasimi chodili strasne ma to tesilo, pripadala som si vzdy dospelacky a ze ma beru vazne , rovnako aj ked tak so mnou jednali....dieta potrebuje aj svoj priestor a moct dospiet a byt samostatne, no nie vsetky mamky to dovolia...tiez nie je velke plus nadmerne naviazana matka

sherynkamalinka
19. mar 2013

@amouramour v praci mam momentalne zastupujucu ktora ma zastupuje do troch rokoch veku mojho dietata. bolo to na mojej dohode s vedenim, ked som nastupovala pytali sa ma kedy sa planujem vratit, robotu mam fajn, nemam problem ani ked som casto pn s dietatom, v tomto mam stastie, s manzelom sem tam tiez ideme len my dvaja ale to len cez vikendy kedze nase babky su pracujuce. Nikto netvrdi ze si zly rodic, ja mam len ine priority ako niektore zeny, ktore tu reaguju. a nemienim na tom nic menit

sherynkamalinka
19. mar 2013

@simca06022011 tak teraz je veru ina doba, ale tak nemozeme deti drzat v klietke, musia sa naucit reagovat v kritickych situaciach, a myslim ze ten skolsky vek je na to najlepsie odobie aby sa ucili samostatnosti

amouramour
19. mar 2013

@asasasa jej to bolo dobre🙂

vadimka
19. mar 2013

@simca06022011

presne aj my sme boli doma sami...voalkedy ma vyzdvihol zo skolky ani nie sedemrocny brat..teraz????
mamicky utieraju synacikom zadky do puberty....moj syn ma desat a nema sa skym hrat lebo rodicia ostatnych spoluziakov, nedovolia len tak prist na navstevu, potrebuju odvoz autickom...nevedia sa v malom meste sami pohybovat..a to len za to, ze mila mamicka dychala aj za synacika aj nevestu mu bude hladat snad aj ked bude stracat panictvo bude asistovat..dnesne slovenske matky...chudak deti.....