9 mesačný drobec ešte neštvornoškuje. Je to normálne?
Milé maminky chcem sa vás opýtať či je normálne že 9 mesačný drobec nechce štvornožkovať.Ako on sa plazí ako dáždovka ,stavia sa a za ruky sa občas pohne všade ho je. Ale ma trápi že ešte nechce byť na štyroch a to som ho už aj učila troška.Je to normálne?
Nestresuj, starsia sa naucila stvornozkovat ako 10mesacna, az po tom ako sa postavila a posadila. A mladsia stvornozkovat nevie poriadne doteraz. Tlacia ju kolienka a co ja vie co. Prvykrat som ju videla stvornozkovat ako 20mesacnu 😀
ani môj neštvornožkuje. čevíkuje, gúľa sa, chce chodiť za ruky, ale štvornožkovať ani za svet. už som mu to aj názorne predvádzala 😀
Moja ma tiez 9 mesiacov a nestvornozkuje vobec ale zato stala by cely den,aby ju niekto drzal a ona chodila.Nic sa neboj,stvornozkovat vobec nemusi - zacne rovno chodit a budes z toho pafffff.
Úplne normálne a bežné. Učiť sa to ani nedá, skôr motivovať pohyb za hračkami. On sa určite rýchlo naučí ako sa dostať k tomu, čo chce či už to bude plazením, štvornožkovaním alebo iným pohybom (poznám aj bábo, ktoré sa kotúľalo 🙂 Vôbec sa tým netráp, užívaj si ako krásne rastie, lebo ono to ide veľmi rýchlo za zachvíľu ho už budeš všade nahánať 🙂
Ahojky, náš synček vôbec neštvornožkoval, len sa ťahal ako hadík a v 13.mesiaci začal chodiť... Mladšia dcéra zažala po štyroch v 11. mesiaci a chodit v 13 - tom 😉 Ivka 🙂
moj maly zacal stvornozkovat, ked mal skoro 11 mesiacov...
moja stála na štyroch až od skoro 10-tich mesiacov a štvornožkovať začala až na 10 m. atri týždne. Teraz má rok a je v pohode, sem tam stojí sama, chodí okolo nábytku. A niektoré deti nelozia po štyroch vôbec. ved obvoďáčka by ťa upozornilo, keby sa jej niečo nezdalo. bud v pohode 🙂
aj nasa sa len plazila dlho ,resp ako keby sa pritahovala po zemi a tym skor zacal abehat uz od 11teho mesiaca,nikdy nestvornozkovala!
nas maly zacal stvornozkovat len pred tyzdnom ako 10 a pol mesacny 🙂 Ako 10 mesacny sa prvykrat sam posadil, dovtedy sa len plazil a balancoval na styroch.
Moja neter ešte nevedela štvornožkovať v 14 mesiacoch. Tuším, že po 16 mesiaci sa naučila chodiť a o mesiac potom sa vrátila k štvornožkovaniu. Proste si tie fázy preskočila. Nebola prvá, jediná a ani posledná.
moj ma 1,5...chodi uz 3 mesiace a stvornozkovat zacal pred 3 dnami 😀 😀 ...tiez nechapem,ale darmo,deticky sa nie vzdy trafia do tabuliek a potom lekari strasia mamicky 😠
môj najstarší neštvornožkoval vôbec a neriešila som to a v roku už chodil
Môj syn tiež neskoro štvornožkoval a dcera skôr začala chodiť ako štvornožkovať. Je to úplne normálne
moj zacal stvornozkovat teraz ked ma 11 mesiacov...inak sa plazil najprv dozadu a potom dopredu a teraz zacal stvornozkovat..takze ja si myslim ze je to v poriadku 🙂
ahoj myslim ze je to v pohode moj uz teraz 4-rocny nestvornozkoval vobec isiel hned po dvoch 🙂
Ahoj nemusíš sa báť, každé dieťa na to musí prist samé moja najmenšia mala do 11 mesiacov úžasný pohyb, jednoducho sa dostala na štyri,ale ruky nevedela použiť a tak vždy hodila sa do predu ako taká etnická pri brekdens a ked mala presne 11 mesiacov tak začala sama stvornozkovat a teraz ma 13 mesiacov a po štyroch ide ako vietor a už sa pomaličky začína stavať takže neboj sa príde na to aj tvoje zlaticko
Je to uplne v poriadku, nicoho sa nemusis bat. Moj prvy syn (uz ma 14 nast rokov) 😉 nestvornozkoval vobec, plazil sa ako husenicka. Potom sa v 11 mesiaci zacal stavat pri nabytku a ked mal rok a jeden mesiac, zacal robit prve krocky. No a moj druhy maly dubacik (ma 19 -nast mesiacov) do 8 mesiacov len posedkaval a prevaloval sa. Ani za nic nechcel tu malu prdku zdvihnut zo zeme 🙂 Normalne som sa bala, tak ako ty, ze nieco nieje v poriadku. Lebo sa ledva udrzal aj na rukach...hruuuza. No a potom, ked mal 10mesiacov zrazu zacal naraz aj stvornozkovat aj sa rovno stavat na nozky 🙂 A dnes uz beha. Tak neboj...nie kazda mame ,,knizkovo,, dokonale dieta 😉

@0550 - nie je to normalne - ho to ucit 😀 😀 😀 Prosim malinky ma 9 mesiacov, vo vyvoji co pises absolutne nezaostava, niektore deti dokonca vobec nestvornozkuju, je pohyblivy, dostane sa tam, kam potrebuje, niektore deti dokonca skor chodia ako stvornozkuju, nie je to povinne... mas uplne zdrave dietatko doma...viem, ze tu niektore maminky opisuju svoje super deti, co 8 mesacne behaju, rozpravaju, chodia na nocnik... ale to jednym uchom dnu a druhym von...