9 mesačný nechce byť v ohrádke
musim byt pri nom, najlepsie s nim v ohradke.. da sa s tym nieco robit alebo len cakat kym ho to prejde? nemozem nic robit len byt stale s nim. zmiznem mu z oci alebo len vyjdem z ohradky a je plac. hystericky plac. mate skussenost? dakujem
@daanuska velmi smutne, ze? tiez neviem pochopit takyto pristup "matiek". dieta potrebuje maminu a ten cas sa uz nikdy nevrati ... ja teraz tolko stvornozkujem az ma kolena bolia 🙂)). snazim sa co najviac utahat synceka, aby potom dobre spinkal, no skor on utaha mna. velmi uspesne 🙂.
@zuzkamacken moj starsi syn (4r) bol taky, ze len som mu odisla tak hned spustil hysak (to ma dodnes, za kazdu hlupost ho spusti). zistila som, ze mu je naj iba so mnou, nevedel sa hrat sam, nemala som minutu pre seba, varenie prebiehalo tak, ze on v jednej ruke, varecha v druhej, ohradku sme pouzivali uz iba ako priestor pre hracky a bol stale pri mne. nechala som ho vzdy na zemi kde som bola. viem, ze nedokazes pomaly nic urobit, ale to obdobie rychlo ubehne. jednoducho je nalinky a chce tvoju pozornost, vykasli sa na vsetko a bud s nim🙂 ,.,
Ach...tak mu daj na krk retiazky a misku s vodou..ja viem, ze musis ist na wecko a varit a tak...ale nech skuma...ako bude poznat, co je suflik, co je vareska, co je hrniec..nas bol vsade a lietala som za nim. Ked uz to nebolo dobre na nic, tak som aspon schudla...Ved on musi spoznavat svet. Ja som maleho dala na zem aj ked sme boli na ihrisku (ked uz bolo teple) a siel po styroch a skumal travu, kamienky atd. ved je to dieta...ako inak ma poznavat svet ak mu to nedovolis? A teraz ma vsetky ukamenujte
moj nikdy nebol v ohradke. najskor sme boli stale spolu v izbe a vsade som ho preniesla, celkom dobre spinkaval, takze vtedy som urobila vsetko potrebne. ked stvornozkoval, tak stvornozkoval za mnou na zachod. teraz ma 19 mesiacov a stale je na zachode so mnou, no co uz, je strasne zvedavy. vzdy kukne do zachoda, ze co to tam je... skoro cely den za mnou beha ako psik, ked pride manzel, beha za nim. ked nieco hladam, tak mam vzdy spolocnost. ak potrebujes robit nieco v kuchyni, tak mu tam ohradku musis dat, ak nechces, aby ti vytahoval zo suflikov veci.
nech skuma svet, ved je tam ako vo vazeni, 9mesacne dieta sa nevie hrat ako 4rocne.
@something a preco by sme ta mali ukamenovat? U nas ohradka skoncila ako skladisko hraciek. A chodili sme si tam citat,kym mala bola len,leziaca.a nepomohla ani ako ochrana pred starsim bracekom,kedze ju vedel odzipsovat.
tak,som na nu davala pozor a bolo.
obe deti si skumali a aj teraz su mi stale za patami a zapajaju sa. Myslim,ze tak robi vacsina z nas.
a v lete,ked este nechodila,tiez 4nozkovala po zahrade ci ihrisku. Sice tie veci vzdy vyzerali,ale nevizm si predstavit ju vyse rocnu mat cely ihriskovy cas vo vaku,ved by mi to cele preplakala..a uz bola aj pomerne,tazka.
dakujem za mile prispevky normalnych matiek a vsetky ostatne najmudrejsie nech sa ... no.. daju vypchat, pekne povedane!!! nie som ziadna tyranka, ide mi o bezpecnost. radsej budem ked si chvilu poplace ako by sa mi niekde prizabilo. .. tolko moj POSLEDNY dotaz na modromkoniku, nepotrebujem aby ma tu baby bombardovali a hadali sa, ktora je najlepsia matka! ste k popukaniu!!! :D
@babika2012 noo presne aj ja som tak za dcerkou chodila-v podstate aj teraz v ramci hry sa niekedy takto nahaname-susedia musia byt z nas na infarkt 😀 no ale co uz 😉 😉
ja nechapem preco musia matky tu na modrom konikovi odsudzovat hned tie druhe matky. vzdy sa to tu zvrhne tak agresivne... strasne... potom to tu straca zmysel a mnoho matiek sem uz ani nechodi ,a toboz aby sa nieco opytali, vsak budu ukamenovane....
@mirka1206 PEACE!!!!! :D ty asi patris medzi tie nezodpovedne, dietanehodne matky! hadzem kamenom aj do teba ;)
@zuzkamacken 😀DDDDDDDDDDDDDDDD
@daanuska to asi susedia vsetkych malych deti! A fakt obdivujem deti,ze dokazu 4nozkovat! Ja trpim od bolesti,ked sa hrame a ja som akoze lev alebo co.
a to je este ok,ja som raz malemu vymyslela kolky z 1,5L plnych pet flias.malemu sa to,strasne,pacilo. Az po case,ked uz podsuseda bola bud ku koncu tehu ci cerstva mamina a teda i doma,tak nam dosli zvonit,ze ci sa hrame s medicimbalmi..tak som sa ospravedlnila a hru teda zakazala. Vobec som,si neuvedomila,ze to,bude tak,pocut. No a po case sme kupili taku fkasu len,vynumocne,takze maleho to uz ani,nelakalo to,zhadzovat. 🙂
@zuzkamacken a ved sa nehnevaj,my sme ti len,chceli ukazat,ze aj bez ohradky sa da zariadit bezpecnost dietata,staci spravit opatrenia. A ano,je to narocnejsie,na,pozornost,ja preto radsej varim v noci alebo,ked mala,spi,lebo maly uz,je rozumnejsi. A po mojej skusenosti by som ohradku uz nekupovala,lebo hoci sme kupili tu vacsiu,nie taku,ako malo moje "au-pairca",aj tak tam roboli len,cirkus,takze pri vysavani som radsej 1000x ooat zapla vysavac 🙂). Ked,tak by som zvazovala,taku velku drevenu.kde sa da nastavit jej velkost,ze si,ohranicis napr.v obyvacke casti,kde maly nema chodit a zvysok ma k dispozicii.
maj sa krasne a ved ty sa zariadis,ako potrebujes,ty si poznas vas byt. Ja sim ta ccela,hlavne,povzbudit,ze vacsina deti sa tak sprava a je na,matke,ci tam dieta necha plakat,alebo ho necha,nech sa s nou zucasrnuje chodu domacnosti.
pekny den.
nasa ma 10 mesiacov a tiez nechce byt v ohradke ale aj ked bola mensia nejako tam nechcela byt a teraz ma take obdobie ze place vsade ci v ohradke v chodaku ale aj v stolicke na jedenie vsade hysak schyti a len na mne zavesena....jedine kde vydrzi je jej postielka tam je spokojna a ked s nou chodim za ruky to sa jej paci...asi maju len take obdobie je to sice na nervy ale musime to zvladnut
jaaaj nieco podobne mame aj doma ....to ze ta musi vidiet nema nic spolocne s ohradkou....skor by som to nazvala separacnou krizou....mame tiez velku ohradku a odkedy sa plazi a lozi a chodi popri nabytku tak mikasle na ohradku...
@zuzkamacken ja som ta nijako nechcela urazit, je pravda, ze vela komentarov odbehlo od tvojej otazky.. presne je to na tebe, a tiez dietatu nijako neublizis, ked si minutu poplace, kym ides na zachod. myslim, ze vsetky nas tu poburilo nechavat dieta v ohradke, ked tam nechce byt a silou mocou ho tam nechavat..
@zuzkamacken my nemame ohradku a funguje nam to dobre tak, ze ju pros
te beriem so sebou. takmer vsade, aj na zachod pride za mnou 😉 v kazdej izbe mame hracky alebo stolicku a vzdy ma vidi. ked vysavam alebo tak tak ju mam v nosici na chrbte vybavene 🙂 inak sa sama vie pohrat chvilenku rev teda nie je za mnou, len ked uz je doma manzel a dcera tak place ked je s nimi a ja varim a ma nevidi len pocuje tak mi ju donesu... vydrzat chvilku, brat ho so sebou jeho to prejde casom, pevne nervy 🙂
@zuzkamacken neviem, či si toto prečítaš.... na wc chodí so mnou, keď sa sprchujem je pri mne v kúpeľni na zemi, keď varím je v kuchyni a trieska hrncami a varechami, keď vysávam naháňa vysávač a vypína mi ho, keď vešiam bielizeň "vešia" so mnou, štvornožkujem s ňou, hrám na xylofón, staviam veže, hrám sa s autíčkom.... Do ohrádky som skúsila v prezliekarni na plávaní asi tak 5 sekúnd tam bola.... ten plač mi trhá srdce. Ale aj ju aj uspávam, spí s nami v posteli, chodí so mnou na návštevy, občas na kávu do cukrárne..... Nie som supermatka, ale ten čas sa už nikdy nevráti a tak si ho užívam spolu s ňou (aj sa spolu tešíme ak niečo búcha, šuští, vydáva rôzne zvuky, skáče, otvára sa a podobne). Verím, že z nej vychovám empatického a samostatného človeka 😉
jaj a keď ešte nelozila, vždy som ju mala tak aby na mňa videla, ak nesúhlasila tak bola v nosiči a "robila" so mnou
@zuzkamacken 9mes- a este je v ohradke??? 😀 😀 😀 Moj vreštal od 3 mes. ked sa nemohol hýbať..vtedy sa začal ...bol na koberci a otáčal sa za hračkami, od 6 lozí po celom dome od 7 aj hore schodmi... asi pred mesiacom a pol sa vytrepal aj hore na povalu po rebríku za dcérou... a teraz v 10 už aj pár krokov... Padá asi 10x za den na hlavu, tak sme kúpili prilbu, bordel všade jak v tanku....NORMAL život.... takzvane všade v závese...Nič iné od dieťaťa ani neočakávam. Treba sa psychicky nastaviť...
Mna by nikdy nenapadlo že by som riešila ohradku.... Poradím ti zorganizovať seba aby si navarila, upratala a porobila čo chceš ( ked spí, či popri nom) , dieťa v tomto veku nezorganizuješ...
Však mna by piclo byť zavretá v nejakej ohrade sama....
To myslis vazne, tento prispevok??? 9 mesacne babatko potrebuje maminu citit. Ono nevie, ze "musi" byt v akejsi pre neho chladnej, neosobnej ohradke a ze mama je vo vedlajsej izbe!! On to NEVIE, jedine co vie a citi, ze chce citit svoju mamu....Zeny, co ste boli vychovavane ci ucene takymto praktikam v ladovych jaskyniach? Kde je vas vnutorny pocit??? 😢
@inzi_jozka tak toto je tak utocne, navzajom sa tu urazate.. boze mamicky prestante sa poucat navzajom, dakto ma rad ohradky niekto nie ale za to ze ma ohradku neznamena to hned ze nechava dieta vyplakavat alebo podobne veci, joj. Ja nemam ohradku ale nesudim ludi ktori maju, no a co.,, úprimne ti prajem vsetko dobre,, : to vyznieva tak neusprimne ako len je mozne. Je mi z takej odudzovacnej zeny, ktora toto pise na zaplakanie fakt.
v tomto veku so mnou deti chodili (stvornozkovali) aj na wc, to je obdobie separacnej uzkosti, ani na krok od mamy.

podla mna separacna uzkost zacina, moj tak reagoval v 10m ale ked zacal lozit, tak to bolo lepsie 🙂 mne vyhovovalo, ze konecne lozil on za mnou a nie stale ja musela ist k nemu 🙂