Aká je priemerná váha 2,5 ročného dievčatka?
Moja malá má teraz 2,5roka a váži 12kg.Nie je to málo?Narodila sa 38+1týždni,2,970kg a merala 47cm.Som zúfalá pediatrička ma stále odbije s tým,že patrí k drobnejším deťom.
Tak,výsledky odberov sú v poriadku 😀 veľmi sa teším a už nebudem stresovať kvôli váhe 😀 ďakujem za vaše príspevky 😵
moja dcerka ma tri roky a jeden mesiac a vazy 20kg a vyska 100cm,jej porodna vaha 3660 a 49cm ako 2 a pol rocna mala 16,5kg a 96cm 😀
moj ma 2 roky, 4 mesiace a vazi 11,5 kg. nozicky ma tenulinke ako spagetky...ale neriesim to, lebo s muzom sme obaja chudi
nasa malinka ma 2roky a vazi 8 kg . je to normalne ci jake toje leob kartoteke ma napisane ze je podvyzivena . 😒
moja dcérka bude mať 2r. 10m a váži cca 14,8kg 🙂
NO nasa mala aj zdravotne problemi bola jeden celi rok sme boli len vnemocnici , raz mala soblickami ,zosrdiecko, nozickami , pluca nemala vyvynute tak ko mala mat , bola malinka ked sa narodila ......... teraz sice ma 2 roky ale stale ma zdravotne problemi nejak pred dvoma mesiacmi absolovala operaciu kolena , a mal en 2 rocky . bohu zial inac je strasne zlate dievcatko . sikovna, uz ja slovicka povie nejake . . 🙂
moja malá má 2 roky a mesiac,váha cca 13 kg.neter bude mať v lete 6 rokov,a váži približne rovnako,možno o kilo viac.ona je veľmi drobná,ale takých má aj rodičov.takže každé dieťatko je iné 🙂
myslím že v pohode 🙂 môj malý má-2.5r a 11kg-narodil sa v 32tt a 1200g a 36cm 😉
@szilvia31 genetika tvojej pediatričke nič nehovorí? pozri v rodine, či máte drobnejších- naša pediatrička tiež skonštatovala, že malá je drobnejšej postavy a to je o hlavu vyššia od starších detí- má 3r.a 2m. niečo cez 100cm a 14kg, je to špageta- ale tato má 198cm a 68kg- takže drobnejšia nie je len tak..... 😉
@betina1984 moja dcérka úplne rovnako🙂 Má 2 roky a 9mes.a pri výške 105cm váži 20kg. 😉a pritom pôrodná váha a výška 2220g a 47cm narodená 35tt...ale ocko má 198cm a ja 177cm,takže genetika 😀
@monyccka
@monyccka ahoj hem sa opytat na ten vzorec moj maly ma teraz 2 roky a 11 kg ked sa narodil 1 den v deviatom mesiai tehotenstva vazil 2570 kg a 47 cm bol asi najmensi zo vsetkyh ale aj ja som taka takze ako to mam vypocitat??????dakujem inak dnes mi lekarka povedala ze je velmi hudy az velmi a dala nam peritol 2x denne po 2 ml......uz sme to raz brali ale ni moc kupila som mu aj biogaia kvapky......od roka nepije mlieko vobec vziadnom stave len sem tam jogurt kremik sem tam syry ale malo a nechcu mu urobit ani testy ci nieje alergicky na mliecne vyrobky tak sa trapime sme celkovo taky slaby jedaci napriklad nas jedai den rano vajicko s maslom alebo jedna parka....potom neskor jogurt ideme von ked prideme zje polievku ide spat ked vstane polievka jedlo take ake jeme mi asi taky maly tanier podla toho co navarim a samozrejeme hruska na konci pototm zasa ideme von o take 2 hodiny zje banan alebo jogurt-kremik a potom zasa von a na vecer zje to co na obed sem tam mu este rozmixujem mrkva zemiaky masko ale to uz len sem tam ked niekde ideme autom ze mu dam aby nieo zjedol mlieko som sa pokusala davat ale uz ked vidi ze je vo flasi hodi snou odmieta uplne kupila som mu neskvik ale este som nedavala mozno by hcel a ked mu urobim na veer krupiu tak ho napina takze maminy papame podla vas dobre??????????????????????????????????????
@alana1 mi toto iste nozky mame jak sparatka aj ruky a kazdy sa smeje ze jooooj jaky je chudy
Hmm tak nasa ma 2,5 meria 99 cm a vazi 18 kg,, 🙂 ,,,,vsetci sa pytaju co ju nedam do skolky,,,, a ked poviem ze este ma len 2,5 tak mi neveria..,,
moja ma 2,4 roku a vazi necelych 13kg
@antonia777 ahoj, podla toho vzorca by mal mat 10,3kg. Ale samozrejme plus minus nejake kilko. Je teda uuuuuuplne v norme. pokial ne je chorlavy, apaticky, bledy a podobne, nemas co riesit. jedalnicek ma v pohode, akurat mne sa tam nepacia tie parky. a nerozumiem, preco dvojrocakovi nieco mixujes, ale to je vec nazoru 🙂 tak len pekne dalej papkajte 🙂
@monyccka ahoj ixovane davam len ked niekam ideme ze narychlo obrazne povedane ma to rad ale to naozaj surny pripad a na ranajky parky lebo ich zboznuje viedenske ma rad ale striedam s vajickom porad co by som mala este davat????no niesme chorlavy ale momentalne sme chory po dlheeeeeeeeeeeeeeeeeej dobe mame nadchu inak nebyva casto chory vies on vyzera dost chudo ma 87 cm cisto tatova postava a nozky rucky ma ako sparatka najviac sme mali vahu 11,6 potom sa zasa vytiahol a kleslo na 11kg-11,2kg stale ide do tej vysku za mesiac vyrastie 1-2 cm
@monyccka a strasne je zivy aj pocas jedenia sa stale hybe neposedi kludne ani keby neviem cobolo uz od narodenia je taky skoda ze nechce to mliecko pit
@monyccka dalsia vec so svagrinou byvame na jednom pozemku on ma o 2 mesiace mladsieho chlapca a ma 12kg a ale je do 15cm nizsy no dajme tomu o 10 cm ma menej cca velmi malycky a ma o kilo viac ako mi a jej sestra ma o dva tyzdne mladsie dievcatko od mojho a ma uz 15 kg ale to je uz mega dieta ja ju ani nemozem dvyhnut ked pridu riadne velke dieta az priliz toto by som zasa nechcela ale mi sme najstarsi od nich a mame najmenej kil a vyzerame ako sucharik ved ked mu dam kratasy sa az hanbim aby si ludia nepomsleli ze mu jest nedavam na grafe na nete som nasla vyska vaha deti tam udas vek vysku a vahu a ono ti to vypocita kolko by mal mat mne vyslo ze moj ma podvahu zeby malmat 12-12,5kg a svagrinin chlapec a jej setsrina mala mi vyslo zemaju zasa obezitu tak to dievcatko bude mat obezitu ma to v rodine a ten maly svagrinin on jej tiez z jej fajty taky buclaty a moja rodina nieje taka zeby mali deti fajne svagrina zo sestrou su zasa dvojicky tak aj ich deti su fajnejsie mrchy sa v duchu vyzivaju ze moj nechce pit mlieko
@antonia777 to mliecko nie je taky velky problem, skus to nahradit syrmi, jogurtami, uvarit ryzu v mlieku a s medom.. A na ranajky ja by som zvolila asi klasiku chlebik s masielkom a nejakou zeleninkou, pekne naukladat na tanierik (ako medvedika, slniecko, cokolvek), aby sa mu to pacilo a papat. Alebo kase - ovsena, pohankova, kukuricna... Pri jedeni jednoznacne sediet, ziadne nahananie pri jedle. Je to robota na mesiac, potom si zvykne a budes to mat aj ty aj on jednoduchsie. Vytvor mu rezim v zmysle - ideme papat - umyjeme ruky, sadneme k stolu, jedlo na tanierik, popapame a ked vstaneme od stola, umyjeme sa a dojedene. Zaidne behanie s lyzickou za dietatkom - to nie je o tom, ze je dieta zive ale o tom, ze je tak naucene. Aj nasa je mega ziva a pri jedeni sedi. nema na vyber. A dalsia vec . obmedzit sladkosti, slanosti a ine blbosti medzi jedlami. To sposobi len to, ze ti potom nezje poriadne jedlo. Ked bude den- dva hladny, kym zisti, ze nedostane nahradu za jedlo a musi sa najest, nic sa mu nestane, neboj. Este k tomu behaniu - v skolke su deti vselijake a ziadne nebeha pri jedeni, takze je to len o tom, ako si ich naucis. A neporovnavaj. To ze svagrina, sestra, suseda, baba jaga ma ine / vacsie / krajsie /vyssie / nizzsie dieta je uplne jedno. Tvoje je ake je a tvojou ulohou je dosiahnut, aby sa naucilo spravne jest, malo dostatok zivin a nie aby priberalo. 🙂 drzte sa 🙂
@monyccka dakujem ukludnila si ma tak pri jedeni ho nenahanam ale musi pozerat rozpravku aby sa najdol to je asi tiez zvyk vsak?a mame to odvtedy co prestal pit mlieko lebo bolo tazke prejst u nas od mlieka na stravu a kym to spapal tak presla aj hodina a z rozpravkou bol zabaveny a od vtedy to mame takto aj to som si nebola ista ci je vobec syty ked nepil mlieko bolo to tazke naucit take male jest zuvat atd zvyk na ine chute ale musela som aby vobec prezil xixiiii praveze ja niesom typ co porovnava ale svagrinine sparvanie ma donutilo ktomu lebo vzy ma komenty k niecomu a pripada mi to tak akoby zavydela mi mse zasa taky sikovny vsetko co sa naucime ona potom doma svojho uci ale vzdy presne to iste co uz sme sa naucili mi postupom casu sa mi zda akoby mala neaku diagnozu nema na nic vlastny nazor co jej mama povie to urobi opakuje co kupim malemu kupi ona svojmu ani vkus ani nazor a to ma uz 35
@monyccka ako mam urobit tu ovsenu alebo kukuricnu kasu????to mu mam dat skusit na rano?o tej ryzovej polievke s mliekom uz som uvazovala ja ju zboznujem ale maly je cisty tato tak jak postava tak aj nechutenstvo na mlieko ale joguty zje mame pestru stravu zje aj zeleninu aj ovocie jedno ake najviac ma rad hrusky hrozno banany paradajka toto mu chuti najviac
@antonia777 tak dostat v obchode take krupicky - kukuricnu aj ovsenu, alebo rovno kase, ktore len zalejes vriacou vodou a je hotovo, v tych je dokonca uz aj susene ovocie, oriesky a podobne, co ich ochuti 🙂 A ryzu v mlieku som myslela ako kasicku, taku hustu - mlieko, do toho ryza a varit do zmaknutia. my to jeme s medom alebo so skoricou.. mnamka 🙂
nas maly ma 15 mesiacov a mera 79cm vazi 9,2 kg a doktor tvrdin ze malo mam prist v 20 tyzdni na prevazenie a to papa krasne
@jada3011 podla mna sa tym netrap..nas ma asi okolo 86 cm...a asi necelych 10 kil...🙂 a to ma 20 mesiacov..
ja to neriesim...ja som bola ako dieta tiez sparatko, manzel tiez..v podstate..ja som pribrala len v tehotenstve, a to som uz stratila..
dieta nema byt po kom tucne..je taky pavucik...
dakujem za nazor jarmila
Ahojte moja dcerka ma 2.5 roka a vazi 10.6 kg, nosi velkost 92 ,je to podla vas ok? JE ZDRAVA CULA SIKOVNA, PAPA CELKOM PEKNE ALE PREVAZNE SI PYTA OVOCIE,ZELENINU, OBILNINY. NEMA RADA MASO A MLIECNE VYROBKY, ESTE STALE JE DOJCENA.Ked sa narodila 39 tyzden vazila 3150 g a 50 cm.
My máme 2,5 a váha 12kg...tiež nepapame a riešim to... Zatiaľ sama pretože doktorka to nerieši ale mám kamosku ktorej mala dcérka mala V žalúdku helikobaktera čo spôsobuje nechuť do jedla... Tiež nejedla a bola 1,5kg pod váhu...
No moja ma 20mes. a ma takmer 14kg a cez 92cm ....

@rorinka11 moja papá ako za dvoch, jediné čo nezje je mäso, ale to nejem ani ja, takže nahrádzame 😉
A moja mala pri narodení 2,5kg len, narodila sa 37+5tt a 50cm. Ale už rovesníkov asi aj predbehla 😀