Aká je slovná zásoba 16 mesačného dieťaťa?
čo vie všetko povedať vás 16 mesačný drobec?
a ráta sa za slovo aj to, ked vie opakovať zvuky zvierat? mú, bé, mnau, hav, mé atd.. a ešte som zabudla, že vie aj slovo páv, koh (ako kohút) a možno ešte pár, čo si nespomínam.. a ozaj teraz nedávno sa naučila na riekanku o zvieratách na otázku, aké je to zviera odpovedať zvukom toho zvieraťa.. tak takto vie asi 6 zvierat..
@darja12 Ja som hovorila ako 18mesacna slusne-ppdla mojej mamy to viem.
Moje deti len zvuky zvierat maximalne a nejake to mama a slabiky. Naozaj hovorit zacali tak po 2,5roku.
Mne moja mama vela citala,ja mojim detom tiez - od uplne maleho babatka - samozrejme jednoduche knizky. Strucne opisy.
Ich tatino hovoril az ako 3rocny.
Takze - je to v genoch.
@lienk12 dobrý deň, fuha, tak moja ma už cez 10 rokov, hovorí oboma jazykmi, ale oveľa viac preferuje slovenčinu. My s bratom, keď sme boli deti to fungovalo tak, že s mamou sme hovorili po maďarsky a vlastne s celoz rodinou z maminej strany a akonáhle bol otec doma z roboty sme hovorili po slovensky, keďže on maďarsky nehovorí. Fungovalo to. U nás to je trocha inak, keďže ja aj manžel hovoríme oboma jazykmi, a nedodržiavali sme, že jeden len tak a druhý onak. No snažím sa ja s dcérou po maďarsky, nechcem aby zabudla. Do školy chodí do slovenskej.