icon

Aká je slovná zásoba 16 mesačného dieťaťa?

mimel
30. dec 2011

čo vie všetko povedať vás 16 mesačný drobec?

Strana
z2
somavi
Odpoveď bola odstránená
darja12
22. jan 2017

a ráta sa za slovo aj to, ked vie opakovať zvuky zvierat? mú, bé, mnau, hav, mé atd.. a ešte som zabudla, že vie aj slovo páv, koh (ako kohút) a možno ešte pár, čo si nespomínam.. a ozaj teraz nedávno sa naučila na riekanku o zvieratách na otázku, aké je to zviera odpovedať zvukom toho zvieraťa.. tak takto vie asi 6 zvierat..

sense
22. jan 2017

@darja12 moja nepozerala tv do evoch rokov ale vela som jej spievala,trecitovala, radio pocuvals...

siska53
22. jan 2017

@darja12 Ja som hovorila ako 18mesacna slusne-ppdla mojej mamy to viem.
Moje deti len zvuky zvierat maximalne a nejake to mama a slabiky. Naozaj hovorit zacali tak po 2,5roku.

Mne moja mama vela citala,ja mojim detom tiez - od uplne maleho babatka - samozrejme jednoduche knizky. Strucne opisy.

Ich tatino hovoril az ako 3rocny.

Takze - je to v genoch.

lienk12
17. sep 2020

@adri2211 dobry den. Aj my mame taketo bilingualne dieta slovensky madarsky. Ovlada zatial viac slov madarsky mam ju ucit aj po sk alebo sa to nauci sama od tatka(kt nehovori madarsky) dakujem

basska_b
Autor odpoveď zmazal
adri2211
17. sep 2020

@lienk12 dobrý deň, fuha, tak moja ma už cez 10 rokov, hovorí oboma jazykmi, ale oveľa viac preferuje slovenčinu. My s bratom, keď sme boli deti to fungovalo tak, že s mamou sme hovorili po maďarsky a vlastne s celoz rodinou z maminej strany a akonáhle bol otec doma z roboty sme hovorili po slovensky, keďže on maďarsky nehovorí. Fungovalo to. U nás to je trocha inak, keďže ja aj manžel hovoríme oboma jazykmi, a nedodržiavali sme, že jeden len tak a druhý onak. No snažím sa ja s dcérou po maďarsky, nechcem aby zabudla. Do školy chodí do slovenskej.

lianka123
17. sep 2020

@mimel 15mesiacov ma a hovori mama, jika je vsetko, kaaa, brrm, hava to je pes pride mi uplne normalny

Strana
z2