icon

Ako motivovať tvrdohlavú dcérku v jej vývoji?

zuzikxx
4. dec 2024

Dcerka 2 roky 8 mesiacov "je vraj ako babo"
Dievcata, je to moja prvorodena.. Tvrdohlava, ofukovana vsetkymi, ja som skor bola ta prisnejsia ale empaticka.. Obdobie vzdoru mierne opadlo ale bojovala proti všetkému (aj proti tomu co urcite aj chcela ale z trucu vravela "nechcem") . Problem je, ze sa o nic nesnazi.. nechce sa obliekat - ucit, zachod odmieta, teraz ma fazu, ze sa uplne zabudne pri hre a neskoro povie o potrebe na velku, resp nepovie vobec. Pritom slubi, ze uz bude posluchat, chodit na zachod.. Babky ju prirovnavaju k babatku a ze mi ju nevezmu do skolky. Jedlo tiez spekuluje, ja uz neviem ako na nu.. asi, ze to za nu urobim a jej samozrejme vyhovuje ale ako ju motivovat. Ona je typ, ze ked jej nieco nejde na 1x alebo jej nahluchla babka nerozumie na prvykrat tak uplne vybuchne. Vdaka za rady..

katkaseiner
4. dec 2024

Nadych, vydych a klud. Školka bude ok, tam sa bude pretekat o vsetko...na wc sa jej nebudu pytat, pojdu vzdy vsetci
S ostatnym by som si doma dala mantinely. Co povies, to bude. Ostatne by som neriesila...tych obdobi este bude ..

kitycat
4. dec 2024

@zuzikxx tak deti su pred obecenstvom - babky, este horsie 😃 takze svojej mame povedz nech to nekomentuje, ze to bude horsie a svokťre vlastne tiez 🤪

jesenzima
4. dec 2024

Ja ti síce neporadim, ale prajem ti do budúcna pevné nervy s tvrdohlavym dieťaťom 😏 je to veeeeelmi tazke

maminkadeticiek
4. dec 2024

Je v poriadku.Uplne normalne dieta.Deti sa menia v tomto veku extremne rychlo.Co plati dnes nebide platit za 3 mesiace.Babky nech sa starajunhlavne o seba a ty ju len pokojne trpezlivo ved k rozvoju dalej.Fakt je uplne ok.

mikadooo
4. dec 2024

@zuzikxx ja len že - vezmú 😁. Babky nech si pustia radšej telenovelu nejakú fajnú a už nech nevychovávajú... Čo im nestačilo s vlastnými mamkami a svokrami? Nech len ľúbia a o viac nech sa nestarajú.

oceanahory
4. dec 2024

@zuzikxx Och poznam to...moj 2,5 rocny tiez ani za boha nechce na serblik, ci zachod, on aj z trucu radsej pusti do plienky, ci gati 🤦...Je taky tvrdohlavy, ze to ani normalne nie je. On je schopny radsej pol hodinu sediet na jednom mieste, ak mu nevyhovieme. Ze on tam bude sediet teda cely den! Ja samozrejme tiez nepovolim...ale kludne si tam aj pol hodinu sedi, az potom si povie, ze dobre teda, tak bude ako si povedala 😮‍💨. Takze drzim palce aj tebe, myslim, ze si este uzijeme 😅. A rodinu by som neriesila, ani skolku, my sme boli akurat na obhliadke skolky, vravela som im o nasom pripade a riaditelka aj vychovavatelky mi s usmevom povedali, ze uplne v pohode, ze s tym nemaju problem a to sa vsetko upravi, nech nemam obavy, takze som uz kludnejsia 😁.

zzzzza
4. dec 2024

@zuzikxx a ako rozpráva

simona20201309
4. dec 2024

To ze dieťa nechce ísť na zahod, nie je neposluchanie. Nevyvolávala by som v nej pocity viny preto ze nejde na WC...
Ani obliekanie nie je znakom neposlušného dieťaťa.
Naozaj ju vidíte ako neposlusnu a babatkovsku len pre tieto veci? Načo to doma hrotite?
Babiek by som sa opýtala nech definujú ako to myslia?
Kedy nastupuje do škôlky?

simona20201309
4. dec 2024

@zuzikxx a ako často je mala s tými babkami?
Ja by som sa takým babkam vyhybala co najviac. Obmedz kontakt. Nepotrebuješ aby ta deptali nejaké babky. A vedia aj niečo iné ako len kritizovať alebo vedia aj poradiť?

zuzikxx
autor
7. dec 2024

@simona20201309 ma aj hypotoniu tak bude problem, snad september. Podlamna je uzasna ale nemam slusenostico ma vediet v jej veku. Skor ako na nu by som rada vedela

zuzikxx
autor
7. dec 2024

@oceanahory a to je asi sukromna skolka?

zuzikxx
autor
7. dec 2024

@mikadooo uzasny nadhlad 😂vdaka

zuzikxx
autor
7. dec 2024

@katkaseiner mrzi ma, ze ma to obcas dostane, asi ten zivot v bubline, vdaka, mantinely musim

katkaseiner
7. dec 2024

@zuzikxx neboj, su dobre a zle dni. Dieta sa velmi zmeni nastupom do školky....jedaci zacnu spekulivat s jedlom, nejedaci ochutnavat, nerozpravači rozpravat a este mix inych veci...u nas sa zial aj prostrednik ukazoval (doma to nevidel urcite, nie je to domaci štyl). Babicky ber jednym uchom dnu a druhym von. Udrz si svoje dusevne zdravie

jazula
16. dec 2024

Akoby si o mojej písala ešte pred pár mesiacmi…teraz má 3,5r a je to výrazne lepšie. Takže trpezlivosť, konzistentnosť a pevne držať hranice (toto som ja podcenila a musela naprávať) a bude dobre 🙂.

zuzikxx
autor
22. dec 2024

@jazula ďakujem.. velmi ma potesilo a dnes som to potrebovala pocut 🙂 no mam problem s nervami a dobijanim bateriek 🙄na tom musim popracovat