Ako na nočné odpliekovanie dieťaťa?
Ahojte, potrebujem poradit. Mam trojrocnu dcerku a stale ma na noc plienky. Ako ju odplienkovat? Cez den sa pekne sama vypyta cikat, aj obedny spanok vydrzi, to spi cca hodinu az dve. Co sa tyka noci, z desiatich noci len raz ma suchu plienku. Skusala som tri tyzdne v noci bez plienky, nepomohlo, aj tak sa pocikavala a len som prala plachty. Mam odsedovane, ze sa pocika v hociktoru hodinu, bud uprostred noci, tesne po zaspati alebo aj nadranom. Pritom pred spankom jej nedavam pit a na zachodik ide tesne pred spanim. Plienku jej davam az ked zaspi. Mam cakat az to same pride? Ako ste to vy riesili? Dakujem
@silviaa ja som svojej prestala davat v noci a budila som ju na nocnik.Ak prestanete dávať plienku,už ju nedavajte späť,lebo dieťa len znejistite -tym ze začnete zas dávať.Tiež pozorujem mrvenie v posteli a idem k nej a pýtam sa treba ti pískať,alebo ju preberiem a ideme na WC.Držíme palčeky 🙂
Ja mam dve dcery a obidve jak mali suchu plienku v noci tyzden vtedy ich prestali mat a nestalo sa ani raz aby sa pocurali.Prva dcera bola bez plenky cez den ako 2r1m. a v noci sa odplienkovala ako 2r.4m. A druha dcerka sa cez den odplienkovala ako 2r.4m. a za 2 tyzdne bola odplienkovana v noci tiez mala tyzden suchu plienku.Netreba nic silit ono to pride same.
u nas je rano vecsinou plienka sucha jedine ked ma nepokojny spanok tak nie ... ale ja neviem take nasilie na dietati ze nutit ho v noci cikat ist by som nerobila.... dolezitejsie je rano hned ako roztvori coi dat ho na nocnik aby ta isiel ranny moc.. tym padom si odvikne od nocnej mokrej plieny a casom dojde podla mna..
ked vas tak citam tak asi nie som jedina kt. si mysli ze to pride samo...Moja ma sice 2 roky a 3mesiace , cez den plienku nema, ani cez obednajsi spanok, kakanie tiez v pohode tam kde to ma ist ale v noci plienka vzdy plna...a len z kazdej strany pocuvam ze ju mam budit a mam ju davat cikat ze je zu velka...hoci ja si myslim ze este pripravena uplne nie je , lebo aj cez den ked povie ze chce cikat tak to musi ist rychlo
Nasa sa odplienkovala sama, nenutili sme ju. Cez den bola bez plienky aj cez obedny spanok, ale po vecernom spanku mavala mokru plienku. Az taky mesiac dozadu mala vacsinou suchu aa ked sa dokonca v noci parkrat zobudila, ze chce ist cikat, povedali sme si ze je ten spravny cas 🙂 odvtedy sa ani raz nepocikala, takze vsetko uplne bez problemov
My mame taký istý problém a to už má za 3 mesiace 4 roky a stále na noc plienka.aj som ju skúšala budiť aj sa vycikala,ale o Tom ani nevedela.a to som ju musela budiť minim 3krat.inak sa ani nezobudí,keď sa pocika,len keď je jej zima.stale skúšame motivovať odmenami.ona už ani plienku nechce,ráno príde smutná,že je plienka mokrá.
@melija a z coho ma nervy? 😕 ze musite kupovat plienky, alebo co? celkom nechapem, pokial sa za to hanbi nech to nikomu nehovori. fakt ma nenapada ine, ze preco ma z toho nervy... do 5 rokov to ani lekar s vami riesit nebude, lebo je to vraj ok ked sa dieta pocikava...
akurat tak dobre vynervuje aj ju, a to je posledne co vam pomoze...
silviaa
Ja pridam nasu skusenost so starsou dcerkou. (Mladsi-2r.4mes, ma este plienku na nocny aj denny spanok, pri nom chcem teraz zrusit aspon plienku na denny spanok🙂
Cez den prestala mat plienku ked mala cca 1r.aj10mes. to sa uz pekne vedela pytat. No a svokra mi vtedy povedala, ze tak o rok uz nebude mat ani na noc.Mne sa to zdalo velmi dlho, som si myslela, ze to ked uz nema na den ta po par tyzdnoch nebude mat ani na noc. Tak som to nesilila, nechala tak. Stale mala nocne plienky mokre. A cakala som na tych par suchych plienok. Ale neprichadzali. Mozno raz za cele obdobie sa stalo ze mala suchu alebo minimalne opiskanu plienku rano, ale inak furt furt totalne mokra. A ked sa uz blizil ten rok (to mala dcerka teda 2r. aj 10mes.), tak som si spomenula na svokrine slova a reku, vyskusame. Tak sme sa s dcerkou o tom porozpravali, ze uz nebude mat na noc plienku, ze ma pri posteli nocnik, ked jej bude treba nech ma pekne zobudi a dam ju piskat a tak. Chcela, suhlasila s tym, bola rada ze plienka na noc nebude. No ale tak samozrejme sa v spanku popiskala. Ja som ju aj zamerne nechala sa par krat popisat aby som vedela kedy ma potrebu. Bolo to rozne, raz o polnoci raz nad ranom. Potom som skusala ju aj v spanku v takom case par krat na nocnik posadit aj sa vypisala a spala dalej. Ale to cele trvalo mozno tyzden, tyzden a pol. A potom krasne sa zobudila na to ze jej treba, zubudila aj mna a sli sme pekne sa vypiskat do nocnika. Takze ja som surovo do roka nabehla na rezim-noc bez plienky, aj ked ich vobec suche rano nemavala. A som rada, naozaj ani neviem ako, par krat prezliekanie a pohoda lesna 🙂 Uplne sa naucila zobudit, vypisat a spat dalej. teraz (uz dost dlho) prespi celu noc bez piskania.
ja som malu skusala odplienkovat ked mala cca 1,5r aspon cez den....nic, robila si z toho srandu ze beha s holou ritou atd stale sa pocikavala ..nechala som tak, ked mala 2,1r ..sama si pytala dolu plienku cez den, pytala sa cikat, na noc som jej nechavala plienku este asi mesiac kym smee ju dali, ale ani tu nemala nikdy pocikanu, vzdy sa pred spanim tesne vycikala a vydrzala do rana......takze ked uz bola bez plieny aj v noci, nikdy sa nepocikala....takze osobne si myslim, ze dieta musi pochopit co od neho vlastne chceme...a pojde to vsetko aj same.... 🙂
@libka1 jasne,že má nervy z toho,že musí kupovať plienky a nielen pre ňu,mame ešte mladšiu dcérku.ale ako pozerám,zle som napísala,ona už ide mat rokov 5.preklep.😱Ale nie je to žiadny tyran,možno to trochu tak vyznelo,ale nie je celkom bežne,aby 5 ročne deti mali plienku,aspoň nie v našom blízkom kruhu,teda okrem segri.verim,že sa čoskoro dočkáme a bude odmena
No sme bez plienky asi mesiac ale uz ani na noc nema.. on zaspi vecer a rano sa vycika do serblika.. takze netreba silit to pride samo .. a to.este sa v noci 2 az 3 krat kojime a vydrzi v pohode
@silviaa ja by som to vôbec neriešila, dôležité je, že nemá plienku cez deň, je úplne jedno, či bude bez plienky v noci o týždeň, o mesiac, alebo o rok. Zjavne ešte nie je na to pripravená, nosením počas spánku na WC budeš len znepríjemňovať život jej aj sebe. Plienku jej normálne daj, ešte kým je hore, nerozumiem, prečo jej ju dávaš, až keď zaspí. Neboj sa, keď to bude na zo zrelá, plienka v noci nebude.
@kitty88 asi máš pravdu, že si jej tú plienku mala zobrať, keď ju mávala suchú, ale zase posledný mesiac sú extrémne horúčavy, dcérka asi zrejme oveľa viac pije, nechala by som to zatiaľ tak, ak vypozoruješ dve tri suché noci za sebou, tak jej ju zober, ale nerob nič na silu.
@silviaa skus ju davat pocas spanku cikat na nocnik, aj ked to nevnima. s dcerou som to tak robila, do dvoch tyzdnov bol pokoj. a so synom som mala horsie cez den, ked sa odplienkovavalo, v noci sa mi nepocikal ani raz.
@silviaa Pokiaľ sa ti v noci do plienky stále pociká, tak by som jej ju nechala. Ešte nie je pripravená. Moje obe dcéry boli bez plienok od 2 rokov už aj na noc. Staršia mala nehodu tak 1x do mesiaca, trvalo to tak do 3 rokov, mladšia je bez plienok vyše 2 mesiacov a nemala v noci ešte ani jednu nehodu. Ani raz sa mi nestalo, že by som deti v noci budila a dávala ich na wc. Nečítala som celú diskusiu, nestíham, ale môj názor som ti napísala 🙂 Ja by som jej na noc plienku nechala, kým nebude mať aspoň 4-5 nocí po sebe plienku čistú, potom by som ju nechala spinkať bez plienky.
Môj syn sa odnaučil od dennej aj nočnej plienky do cca 2,5r. ale dcérka síce zvládla do 2,5r. denné odplienkovanie aj poobedný spánok bez plienky, ale v noci sa stále pocikávala, veľa pila už od mala a zase sa mi nezdalo rozumné nedávať jej kvôli tomu navečer piť len aby sa nedocikala, tak jednoducho takmer do 5r. mala nočnú plienku, postupne ju pocikala raz za 2-3 dni až to celkom vymizlo. Ja som to nejako zvlášť neriešila, vedela som, že je to tým, že veľa pije a teda nemá šancu to v noci udržať a nechcela som riskovať, že mi ochorie ak sa ráno zobudí mokrá, to mi nestálo zato.
mne sestra poraadila a fungovalo to...
zobrat dieta v case, kedy sa zvycajne pocura, keby malo plienku, napr. o tretej rano.. normalne spiace na zachodik posadit a hovorit mu cssss a nech cika... Ono sa vycika a potom do rana spi pekne suche. .)
Fungovalo to aj na dcere.... niekedy sa okolo 2-3 zobudila a mrnkala, tak som ju hned zobralaa, dala na WC a pekne cikala a potom spokojne spala dalej.. postupne sa naucila, ze sa aj prebrala a vedela uz, ze ma ist cikat.

@silviaa Môj má 3 roky a a som rada, že konečne ako-tak prespí celú noc, takže ja ho určite v noci budiť nebudem 🙂 Vidím, že sa zlepšuje, častokrát nie je plienka až taká plná a vyciká toho kopec ráno... tak to nechám na neho.