Ako naučiť 10 mesačné bežkať?
mam 10,2 mesacnu dcerku ako ju mam naucit behat uz som vysla z cviku neviem ci nebude mat problemy s nozickami no bola som snou na nozickach v 3mesiaci a doktor ze je v poriadku len muz mal ako maly ploche nohy aj nohy mu idu do o a mla beha v pavuku len sa dava na spicky lozit ani jedno moje dieta nevedelo tak neviem co mam skusat
@michaela025 po spickach chodi preto, lebo ju davas do pavuka, v pavuku nema dieta co robit ... na mnohych detoch to nasledky nenecha, ale su aj take, ktorym to uskodi
Nijako, ono sa samo pustí, keď si bude isté... Chodiť skoro tiež nie je žiadna výhra, to mi verte! Moj chodí od 9 mesiacoch a odvtedy si nesadol 😀
@hajanka no nie ze si sama sadla ja som to nikdy neskusala ju davat sadnut on ju jednoducho posadil a sedela
@michaela025 no ak si vsimas, ze spickuje stale, ked "chodi", tak by to bolo treba spomenut doktorke, keby vas poslala na rehabilitacie, tam by vam poradili cviky, ktore by jej pomohli ku spravnym svalovym pohybom.
@michaela025 tak ju nedavaj do pavuka! To ze v nom beha jej nijako nepomoze naucit sa chodit samostatne. A nie kazda dava dieta do pavuka - my sme ho doma nemali ani mat nebudeme. Ja by som do toho dieta nikdy nedala. Mala som ergonosic a ked som potrebovala porobit a mala sa nechcela zahrat sama, tak som ju nosila, spievala, ukazovala, tancovala s nou..
@michaela025 nie je to skoro? nechcem rypat, normalne sa pytam, fakt nemam predstavu...
@michaela025 tak to sa neda o sedeni v ziadnom pripade hovorit 😉 je to cele umele, ako ked naaranzujes kvetinku do vazy 😉 si z nas robis srandu, alebo to myslis vazne co tu pises? ved si protirecis.
@michaela025 ale ked dieta posadis a sedi, to nie je samostatny sed ... do samostatneho sedu sa musi dieta dostat same z akejkolvek polohy - vtedy mozeme povedat, ze vie sediet
@katusska1 nerypes neviem co sa ma pitas aku predstavu to ze chcem aby sa naucila behat a nie po spickach
@michaela025 nehnevaj sa, ale citas vobec co ti ostatne mamciky radia?
@michaela025 no my mame skoro rok a nechodime,a ani nepozname co je to pavuk. Mali sme problem zo svalstvom a museli sme cvicit,ale asi tyzden pred 11tym mesiacom sa sama posadila,par dni na to zacala stvornozkovat a v priebehu 2och tyzdnov sa zacala staviat pri nabytku,popri nom sa aj posunie,ale neda sa to nazvat krokom. Na co to silis? Nechaj tomu volny priebeh. A deticky spickuju ak nie su pripravene stat a kedze je v pavuku tak sa to tak nejak naucila neprirodzene. A medzi nami,moja si vyzaduje dost velku pozornost a aj napriek tomu mam doma popratane a navarene
@michaela025 ani ja som nikdy ani len nebola v pavuku,lebo uz aj moja mama pred34 rokmi vedela, ze je to sprostost, a my sme pavuk malej nekupili ani nezhanali..nechali sme ju,nech sama dozrie na chodenie a zacala sama chodit,....nikdy sme ju nevodili za rucicky.., ze ruky hore, decko vyvalane do stran ale nech su spokojni rodicia ze uz akoze chodi...nie, sama sa pustila, sama chodi, chodi krasne, je opatrna, rozvazna, nechodi pos pickach, ani dovnutra ani do o...proste pohoda....ja nechapem, preco si ludia vymysleli somariny...uz ste videli aby maciatka, stenata, alebo ine zvierata chodili v pavuku? alebo ich matky ucili chodit? pochhybujem...no, asi preto, ze sa to nauci kazde mlada same.....jo, tiez mam doma upratane, navarene a bez pavuka, ze ano....
Ahoj my sme tiez pavuka a podobne veci nepouzivali a co ked bol pol dna na zemi a stvornozkoval kde chcel, to co mam cely zivot mu behat za ritkou? Mama sa moze co i len otocit od dietatka a moze sa stat cokolvek tomu clovek zial nezabrani. Nas maly zacal pomaly chodit sam v 10 mesiacoch a v 11 uz behal jedna radost(ale nemozes porovnvat deticky nas je z tych pohybobvo sikovnejsich),ale nikdy ma nenapadlo ze ucit ho to na vsetko v podstate prisiel sam pri niektorych veciach som ho zabavala hrackami aby sa snazil nieco urobit ale nikdy nie nasilu.
@michaela025 a este ak ju budes priskoro ucit chodit,tak jej mozes poskodit chrbticu lebo este nema dobre vyvinute chrbtove svaly,ktore zabezpecuju spravne drzanie tela 😠 ,nechaj ju tak mozno zacne sama o tyzden,mesiac,ved je to jedno.
k tomu sedu mi napr. sestricka na rehabke hovorila, ze o sedení dietata sa da hovorit az vtedy, ked sa tam same prebojuje z otocenia cez sikmy sed.
Nam Vojtovka naozaj pomahala, som evidentne videla, ze zapaja presne tie svaly, ktore mi sestricka opisovala, ze by mal zapajat.
@hajanka no naozaj to myslim vazdne 5mesiacoch som ani nevedela ze pekne sedi na posteli alebo v kociku muz ju to naucil nerobim si srandu alebo nieco ☹
@michaela025 von z pavuka, nauci sa prirodzene ;) moj pavuka ani nevidel, nemame a nemali sme ho nikdy doma... Plazil sa, stvornozkoval, behal popri nabytku a potom zacal aj sam chodit, ked bol na to cas, ked on sa na to citil... ;) aj ona zacne ked bude mat svoj cas, netreba nic robit nasilu 🙂
@michaela025 taketo posadenie je nutene a neprirodzene, dieta sa musi posadit samo, z lahu, zo styroch..., najst si sposob... pises ze "k nicomu nenutime" a pritom ju nutite ku vsetkemu 😔
@michaela025 ahoj, pozor na skoré učenie na niečo, na čo ešte nie je dieťatko a jeho telíčko pripravené!!! Určite chceš dobre, to je jasná vec, ale môžeš jej nechtiac ublížiť 😒 Ak sa dieťatko ešte samé nestavia a nepúšťa chodiť, znamená to, že najmä jeho chrbtica a nohy ešte nie sú na to dostatočne pripravené... Jasné, niektoré deti chodia od deviatich mesiacov, ale to sú skôr výnimky potvrdzujúce pravidlo. Ja sa držím Vojtovej metódy, ktorá vyslovene odmieta predčasné "usádzanie" a "stavanie" dieťaťa... Ide ti v prvom rade o dobro Tvojej dcérky, tak sa neunáhli 🙂
@michaela025 pises, ze muz ju naucil sediet, ale nieje to tak..on mozno sposobil to, ze sa nesnazila sama posadit...prisla rovno do ciela...naco by sa mala snazit lozit a z lozenia sadnut, ked vy ste ju davali sediet? a este ako 5,mesacnu? uff
@piacere citujem : Dieťa, ktoré je v pavúku nemôže vedieť štvornožkovať - dobra blbost, my sme boli v pavuku a stvornozkovali sme...
@michaela025 my sme boli v pavuku napriek vsetkym radam ktore v dnesnej dobe koluju, ina moznost nebola...ale to tu nechcem riesit, mali sme ten isty problem ako ty, ale kym bol v pavuku som si to nevsimla, az ked zacal chodit...no on nechodil ale behal a beha dodnes, pomala chodzba je prenho nuda...a ked zacal behat tak tiez po spickach, a dost...vtedy som si povedala ze ak to bude trosku co i len mozne pro druhom sa skusim pavuku vyhnut, lebo tie spicky su naozaj z toho, ked si vsimnes, oni sa nahnu dopredu a utekaju v tom a tym padom ide po spickach...mozem povedat ze teraz konecne beha po nohach a nie po spickach🙂) snad sa to bude dobre vyvijat a nebude to mat v buducnosti nasledky...my sme boli v 10 tich mesiacoch na ultrazvuku klbikov, to by ste mali aj vy absolvovat si myslim a tam som aj povedala lekarovi ze chodime v pavuku a povedal ze nevadi len nech ma pevnu obuv na nohach...nie je to az take ako to vyzera, kazdy sa musi rozhodnut sam a samozrejme ze ti tu pisu ze si to nemala v ziadnom pripade robit ale tak to je MK🙂))
@michaela025 prepáč, ale nezdá sa Ti, že učiť 10 mesačné dieťa bežkať je prinajmenšom hlúposť? Kam sa ponáhľaš, veď počkaj, kým začne sama 😠
@drabantovazuzana ved to je to ze chcem vsetko dobre re nu len sa bojim o nu no pavuk odkladam len co snou na zemi vydrzi mozno pol hod a co snou nemozem ju predca drzat na rukach davame jej vselico na zem volame ju ona nic lahne na brucho nohy zdvihne hore jak tulen a place niekedy si pomaha stolickou sedi a pritahuje sa snou
@michaela025 precitaj si spravu od @brumca 21:10
@michaela025 tak ju nechaj na zemi pokial vydrzi, nech sa plazi ... ja som syna davala do nosica (ale pozor ziadna klokanka, iba ergo nosic) alebo do satky, ked bol nespokojny a robila som si domace prace dalej, pokial bol v nosici spokojny ... ale tak ja zase väcsinu domacich prac riesim az ked vecer spi alebo pocas denneho spanku
som si toho vedoma ze to je skoro ale aj najvysi cas davat kroky aspon nejake krociky ale nie po spickach bojim sa ze bude mat problemy s nozickami tak od zajtra pavuk schovavam len ako ju zabavit dlho na zemi nevydrzi a mozem jej dat hoci co
@michaela025 skuste najst nejaku hracku, ktora ju namotivuje, na nasho maleho zafungoval az mobil, aby sa plazil, dovtedy som ho mohla oblozit hrackami a nic. Potom ked pochopil princip, tak sa uz sunul za vsetkym 🙂
@karmelka77 😉

@michaela025 dieta chodi po spickach v tedy ked ho ucis chodit a ono to este nechce 😠