Ako naučiť 11 mesačné dieťa sedieť na nočníku?
Moja dcerka ma skoro 11 mesiacov, kupili sme pred par dnami nocnik, rada by som ju aspon raz za den vzdy rano nan posadila a pomalinky ucila aby cikala ci ine. No ona je velmi hrava, nevydrzi nikde sediet ani minutu, aj pri krmeni je to tazke snou, stale sa trepe, toci, kyve ci kope rukami nohami ...stale by nieco rdzala, kusala, hrala sa sniecim. ako ju mam na seba uputat a docielit to aby tak chvilku posedkala? viem ze podobnych tem je tu vela, ale nic konkretne na moju otazku...dakujem
my to mame ako cez kopirak... malu nenaucis a ak tam nechce byt ani nenut, aby nemala traumu. ja som moju skusala aj zabavit s hrackami, ale proste nechce tam byt. a hlavne hned ma strasne otlaceny nocnik na nozickach a skrabe si to, cize mozno ju to sedenie aj odiera,kedze je ona taka drobunka. kupila som zmensovaciu dosku na WC aj s takym vankusikom a tam sedi pekne. vzdy som pri nej a hrame sa z toaletnym. sice sa jej este nepodarilo vycikat tam, ale aspon sedi a pomaly si zvyka. doska stal 6e v DM drogerii a je super!
podľa mňa záleží od dieťaťa, keď nechce netreba ju nútiť. Náš prvý syn keď mal 6 mesiacov chcel sedieť na nočníku a aj sa rýchlo naučil a druhý syn má 1,5 roka a nechce, a ani ho nenútim nasilu, podľa mňa to potrebuje čas 🙂
@dedenini Aj my sme skúšali dávať dcérku na nočník ako 11m. ale nechcela, potom sme to znova vyskúšali asi v 13m - keď chcela kakať, tak sme rýchle išli pre nočníček , posadili sme ju a vykakala sa 🙂 potom sme ju chválili, tlieskali 🙂 🙂 odvtedy kakáme len do nočníka , rada tam sedí, ale tiež musí mať pri sebe obľúbené hračky, alebo pustený televízor. Ráno ju dávam cikať , ale to sa nie vždy podarí - kakanie je jednoduchšie , už si aj dvakrát sama zobrala nočník zo záchoda a keď som ju naň posadila, tak sa vykakala. 🙂
je to individuálne kocky, kazde dieta je ine...doma mam dvoch fesakov ...1. ma 5rokov a zacala som ho odnaučať ked mal dva a pol roka, strasne to islo tazko...odmietal nocnik aj zachod a ked som cakala druhe babo, tak som si vravela, ze vyskusam ho davat podla novej tradicie mamiciek ...tzn. od 6mesiacov, ale lutovala som ho ...predsa kedy bude dietatom??? ...tak uz mame 2 roky a teraz sa o to pokusame uz druhy tyzden....jeden den s velkym uspechom a na druhy den sa tvarime akoby sa vcera nic nestalo...asi som ho nemala lutovat:(
Jediny dovod, ktory "ciastocne" schvalujem, preco matky na slovensku DOSLOVA buzeruju deti a nicia im zivot sedenim na nocniku od 8 mesiacov (ano, aj take som tu citala) namiesto toho, aby robili nieco zaujimavejsie su FINANCIE.
Ak sa silou mocou snazis usetrit velke palky za plienky a proste nemate na to, aby dieta spotrebovalo tolko plienok, tak ako-tak tomu rozumiem..... 😒
Ale na ostatne dovody by som sa zvysoka "vysr....vynocnikovala"..........Nie su dolezite, kazde dieta sa raz nauci cikat a kakat. A ani ten nocnik k tomu nebude potrebovat.
prečo tak skoro chceš učit dieťa na nočník?to je hrozne skoro,na to ma ešte čas ale ked chceš vyskušaj a uvidíš
Moja skúsenosť s nočníkom a 11 mesačným synom: Keď mal približne 8 mesiacov stále mi plakal vykakal sa do plienky ale bol veľmi nespokojný. Začala som ráno po prebudení ho podržať nad nočníkom, behom jedného razu pochopil, že v tejto polohe sa dá ľahko cikať a kakať. Niekedy to ide niekedy nie. Riešila som to preto, lebo mal stále zaparený zadok a to používam biele pampers, bepanten a mením plienku každú chvíľu. S touto metódou ktorá vyhovuje hlavne jemu som spokojná. No na nočníku ešte nesedel - lebo si nemyslím, že je to vhodné. Mne tiež staršie ročníky hovorili že keď vie sedieť má sedieť aj na nočníku. No pravda je taká, že našu generáciu s tým trápili sedieť na nočníku bol trend a teraz sú trend hemeroidy. A ako bolo v príspevkoch spomínané dieťa si musí uvedomiť ako sa dajú ovládať svaly panvového dna a to neuponáhľam. Ja som tým že syna držím nad nočníkom (ale len veľmi krátky čas) dosiahla čistý zadok bez zaparenín.

ešte má čas....netreba to robiť na silu! vhodný vek je okolo dvoch rokov🙂