Ako naučiť 8 mesačnú dcéru na nočník?
mile mamicky, poradte prosim uplnej zaciatocnicke mamicke ako s nocnikom... uplne polopatisticky... mame 8 mesiacov, pekne sedime, tak myslim,ze by bolo fajn aj zacat, co si o tom myslite? zial moja mama si uz nic nepamata... 😀
trosku pruser je,ze malinka mi kaka v spanku rano ☹ zatial ju budit nechcem, ale asi tak zlahka by som uz skusala to cikanie. kamoska spominala horucu vodu naliat ...robi sa to??
@sofhia ahoj. ja som začala dávať dievčatá v 8mesiacoch, jedna si pekne sadla a druhú keď som posadila spustila hystériu, tak som skúšala a raz už bola ticho aj ona, dávam na nočník vždy ráno ako sa zobudia, potom pred raňajkami, po spánku doobednom, pred tým ako ideme von, keď sa vrátime, po obede, po obednom spánku a tak dalej, treba si vytvoriť rytuál, že kedy posadíš na nočník a dodržiavať to, ona sa časom naučí, že kedy sa ide na nočník,... treba trpezlivosť, zatial to ešte nechápu - si myslím, že tak okolo roka a pol možno..
@bamb27
@lucia.kl
kocky dakujem velmi pekne za vase nazory, a do nocnika aj nieco davate? a robite daky cirkus okolo toho? 😀
my kakame aj dost riedke... tak som fakt zvedava kedy sa to naucime...
dobre idem skusit dnes, som zvedava ako to sidlo bude reagovat, zacina byt taka, ze sa ked sa jej nieco nelubi, hned spusti hlasny nesuhlas 😀
@sofhia ja som maleho zacala davat na nocnik cca 3mes dozadu...najprv nechcel ani za svet sedet,,ale potom som nanho vymyslela fintu,ze pozerame album s fotkami 😉 takze ked som vedela ze viac pil posadila som ho a aby obsedel pozerali sme si fotky a vacsinou sa nam podarilo vycikat 🙂 tak som ho pochvalila,,ked nic neurobil povedala som nevadi,skusime neskor...
teraz mi uz niekedy vydrzi cele poobedie so suchou plienkou lebo ho davam cikat a este stale pyta fotky,,ale kym to dopovie uz aj cika 😅 😅 😅 takze pochopil co od neho chcem,len este musime docvicit aby sa pytal sam a nie ja jeho ci ideme cikat 🙂
ty svoje dieta este netrap na nocnik,,netreba to silit aby to nahodou nemalo opacny efekt 😉

@sofhia ja mam 8,5mesacneho syna, viem ze niektore mamicky uz zacinaju s nocnikovanim, ale podla mna to je zatial o "skamarateni" sa s nocnikom nech naucenie sa vedome do neho vyprazdnovat, to su vraj deti schopne najskor az okolo pol roka... a skusala by som aj ja, vsak co ...ale na 100% som si ista ze by mi tam nesedel.. on neobsedi ani chvilku, no chvilku ano ale nie ked ja chcem... a nechcem si ani predstavit ako by skoncil obsah.. ale zas no raz to pride, ale este je cas myslim 😉