Ako odnaučiť 4 mesačné dieťa od zavinovačky?
Ahojte. Mate skusenosti s odnaucanim od zavinovaciek?
Maly ma skoro 4 mesiace a je zvyknuty v noci spat len uplne zviazany v zavinovacke (red castle miracle blanket).
Cez den nevie zaspat inak ako na rukach alebo v kociku.
Chcela by som ho pomaly oducat od zavinovacky ale ked skusame zaspat bez tak si maly zmoli ocka a vyraza dudlik z ust a nedokaze zaspat.
Prosim poradte mi ako postupovat ak mate podobnu skusenost DAKUJEM 🙂
@solnicka_nr
dcerka spala v zavinovacke pomerne dlho-dokonca si pamatam ze spodny diel vykopla a trcali jej z nej nohy-ale spala v nej rada tak som to neriesila 😅 😅 😀
Syncek bol zase v zavinovacke kratko,ale tiez sa chcel stale nosit na rukach tak som si kupila babysatku aby som neprisla o chrbat.aj dalsie babatko planujem uvazovat do satky 😉
@solnicka_nr aj ja sa prikláňam na stranu nosenia v ergo nosičoch cez deň, ja mám kokrétne manducu, super, chrbát ma z nej nebolí ani po 2 hod nosení a to má Sofi už 8,5 kg.
A tá zavinovačka - my sme ju používali min. 4 mesiace, keď som začala odúčať, odúčanie trvalo možno aj mesiac a ešte doteraz spí na zavinovačke, lebo keď ju položím do postielky a nemá tam zavinovačku, nechce spať. Odúčala som tak, že keď zaspala, tak som rozviazala. Zistila som, že rada si opiera hlávku o ten bok, keď je to zavinuté a nemá rada, keď sa jej hlava úplne nabok vykrúti, Tak potom som ju dávala spať tak, aby bola zavinovačka rozviazaná a boky pri hlávke som jej vypodložila tak,aby mala pocit, že je v zavinovačke. Takto som to robila cca 3 týždne. Dodnes má na jednej strane postielky vložený kojaci vankúš aby sa oň mohla opierať. Aj ja som myslela, že jej k prvým narodeninám budeme šiť takú väčšiu zavinovačku 😀 ale nie je už treba. Tak veľa šťastia a hlavne žiadne násilie 😉
@solnicka_nr aj moj syn spaval do 4 mesiacov na rukach a v noci v miracle blanket. Odnaucil sa sam, ked boli tie posledne horka, jednoducho sa v tom varil 😝
ja som si potom povedala, ze nie je asi v poriadku ten spanok na rukach, tak sme presli ma manducu a o par dni mu stacilo, ze som ho len poleziacky nakojila a on zaspal. Teraz ( 6m) spi uplne v pohode v posteli tak, ze mu dam cucnut a odidem. Aj vecer. Ziadne revy, ziadne nervy, uplna pohodka. Samozrejme v noci sa na kojenie budi, cca kazde dve hodky. Treba asi vystihnut to spravne obdobie na zmenu.
@dyba dakujem za radu........... ja som vyskusala len raz cez den a vtedy sa mu to nepacilo a odvtedy ma to nenapadlo......teraz uz druhy den spinka aspon po hodinke ked ho zaviazem!!! 🙂 moooooooc dakujem aspon nieco.......a je potom aj kludnejsi sa mi zda ked je hore
a Dakujem vsetkym co prispeli do mojej diskusie!!!! 🙂 🙂 🙂
ahojte baby ja bi som sa chcela opitat mam 8 mesacne babo a mam tiez problem zo zavinackou chcela bi som ju od toho uz odnaucit lebo sa mi strasne v nej poti ale na druhej strane sa jej v nej dobre spinka skusala som ju davat spinkat bez zavinacky ale zaspala mi len na 5 min rucicky ju zobudily nevedeli bi ste mi poradit dakujem
nahrad ju niecim inym, co coho ju zavinies a co je vhodny material i na leto, mozno skus povolovat po zaspani a daj tomu cas, nic sa nedeje, deti sa stale menia, rastu, aj ona sa nebude chciet zavinovat navzdy
ja sa tesim az otestujem tento wrap 😀
http://www.hanababy.co.uk/baby-wrap.html
http://www.hanababy.co.uk/store/p34/Hana_Swaddl...
@dyba pozeram, že je to starši prispevok ale snad pomožes, moja dcera tiež spi v zavinovačke inac mi nepospi ani 5 minut a teraz ide leto a bojim sa ko bude spat v horučavach. prosim ta ako si svoju dceru balila do plienky? ako si plienku skladala? skusam aj tak aj tak no nic nepomaha
Mi mame 3 mesiace a uz davno nepouzivame zavinovacku.a prespi mi celu noc bez problemov dokonca sa v postielke uz toci krizom krazom.
@petka67 moja ma 7mesiacov.zavislak na perinke😀 momentalne uz jak su tepla tak vyberiem vnutrajsok perinky a ma len navlecku.ona sa lubi prikrit tymi bokmi,mojka sa s nimi.skusala som aj plienku velku ale to nebolo ono.skusala som aj uplne zrusit ze uspat bez vsetkeho ale to bol horor tak som si ppvedala ze do 18.tak spat nebude🙂
@simaaprilova skusala som dat perinku bez výplne ale to nebolo ono, aj tu plienku a nepomohlo. mam aj zavinovacku ktora nie je az taka tepla ako perinka tak momentalne ju viazem do nej a damvm jej len bodiky s kratkym rukavom tak zatim je to ok. len neviem ako to bude ked sa zacne pretacat na brusko, nezadusi sa ked bude mat tie rucky zavinute? alebo sa nepretoci vobec ked je v zavinovacke?je to uz riadne sidlo kruti sa hore dole, uz sa ani polohovat neda, uz jej to vadi ak ju niekam opriem na stranu, hned je hore.
Kúpte namiesto zavinivačky len takú tú tenučkú ulitku.
@petka67 este by ste mohli skusit spaci vak.su aj letne.moja ked sa uz vedela pretacat asi od troch mesiacov kolkokrat som ju nasla jak korytnacku pretocenu na bruchu a perinkou na chrbate😀 tak som ju zacala rozvazovat.uspala sa v zaviazanej perinke,pockala som kym tvrdo zaspala a potom som ju rozviazala.

@solnicka_nr skus si naozaj nejaky nosic vyskusat, zapozicat (niektore stranky ponukaju najprv takuto moznost, alebo od kamaratky), a uvidis, ci vam to bude vyhovovat. vacsine babetiek sa to velmi paci 😉 btw, ja som musela nasu zavinovat aj na spanie v kociku...a to dost dlho 😎