Ako pomenovať veci pri hre na obchod?
Ahojte, chodíme do takeho detského klubu… pocula som už rôzne veci … ale minule mamicka na Tvarohacik (pri hre na obchod) hovorí, podaj mi krémik, ten si prosim … zeny, ja som ocami hľadala niveu, krem na zapareniny, proste krem a ne termix alebo ako to nazvat😅 vážne to voláte krémik??!
Tak sa jej to podobalo na krém, alebo narýchlo ju iné slovo nenapadlo a použila ho. Niektoré hračky a ovocie či zelenina v detských obchodoch sú tvarovo také neurčité, že som tiež improvizovala v názvoch.
Nechápem čo riešiš....Ja si pamätám,že na nejakých takých potravinách bolo aj normálne písané "tvarohovo smotanový krém"
Jaj to nebol realny Tvarohacik?? Tak pri hre s hrackami by mi fakt nenapadlo riesit ci povedala kremik alebo jogurt (ked to nie je ani jedno). Tak asi sa hrali na drogeriu a ine tam nebolo 🤷🏻♀️😅 ked dieta “telefonuje” s ovladacom, tiez mu nepoviem, ze halo, to je ovladac, nie telefon! A ked moze mat niekto parok a niekto parku, nieko capik/cipok a niekto cipku a podobne, tak moze aj tvarohovy dezer byt kremik (hlavne ked ide o hracku).
Mozno ju nenapadlo v tom momente spravne slovo. To sa mnohym stava
WTF, ako fakt?
regionalne zauzivany vyraz. u nas sa hovorilo pribinacku kremik.
mne skor vadi hupacka, smykalka, klzacka, boticky...
Otázka veľmi dôležitá na 4h ráno. Ja krémik nepoužívam, ale už som počula aj kremka. Nech si každý hovorí, ako je zvyknutý.
Dobré ráno. Tvarohový krém=krémik. V pohode? Budeš už kľudne spať? O 4 ráno zakladať anonymnú diskusiu o takej blbosti? 🤦🏻♀️
https://potravinydomov.itesco.sk/groceries/sk-S...
Nabudúce skús použiť Google, vysvetlenie nájdeš skôr a budes lepšie spať. Tesco má takto označenú celú skupinu bytovkou, to len ako príklad.
Aj ja ho vorim ze kremik . Idem kupit kremiky detom.
Celé moje detstvo si pamätám že sme to tak volali. Či pribinacik či termíx atď všetko takéto bolo krémik. A všetky deti v mojom okolí to volali rovnako. Možno záleží aj od oblasti Slovenska a tá mamička mohla byť z inej ako ty, keď si to nikdy nepočula
A čo potom taký brokolicový krém? 😭
🤣🤦♀️
Fúha. Diskusia založená o 4 hodine ráno. Koľko nocí si už kvôli tomu nespala?
Moja svokra to pouziva bezne na pribinacika a mne je to fakt jedno 😅
no to su anonymná 😁 krem je ok ale kremik a vserky zdrobneninky mi deru skor uši ako sa zapodievat nad pomenocanim. Tu kazda druha vola desiate a kratase a toto je horsie...
Take nezmysli tu už riešite, ze chce si tu človek nejakú tému prečítať ta kým prejde tými 10 nezmyslami. Spýtaj sa umelej inteligencie co ti nato povie 🙈
Ano, bezne to tak volame. Aj my aj sirsie okolie. Aboslutne to nikto neriesi. P.S. krajny vychod SVK
A inak, keby si teda nevedela presne oznacenie (Termix, Pribinacik a pod.) resp. vyrobcu ako by si to nazvala ? Jogurt to nie je, tvaroh tiez nie, kefir tiez nie, tak co potom ?
Niektoré by ste si zaslúžili takú facku od života aby ste konečne prestali riešiť take hovadiny!!!!
Budeš ta istá čo jej vadia veľké brušká... alebo je vás tu viac takých...
mne je slovo krémik vtipné na pomenovanie jogurtu, termixu, pribináčka, lebo na to nie som zvyknutá. Ale keď to tak niekto celý život používa, tak mu to nepríde čudné.
@0silvia0 Tak na jogurt hovorime jogurt, nie kremik. To nie je krem. A keby si nemala presne to obchodne pomenovanie ze TERMIX, PRIBINACIK, lebo toto su len obchodne oznacenia (ako napr. Horalky ale samotny keks niekto vola keks a niekto doboska 🙂. Tak ako by si tu hmotku nazvala ?
vela casu mas, vela.
Je to tvarohový krém tak neviem čo ti vadí.

Ach bože 🙏