Ako riešiť klamstvo u detí?
Ahojte mamicky idem si k vam po radu moja 7 rocna dcera neustale klame ako riesit takuto situaciu? Vzdy ked mi nieco povie tak sa dozviem ze ma oklamala takze jej uz nedokazem vobec verit dnes prisla zo skoly s placom ze ked vystupivala z autobusu tak ju jeden chlapec naschval strcil a ze ona spadla a udrela si ruku vravela mi ze to videli aj druhy tak som sa opytala aby som to mohla riesit nakoniec som sa dozvedela ze ten chlapec ktory ju akoze strcil tak ze ani v skole nebol takze nesiel ani autobusom 😒minuly tyzden bol problem s penazenkou prisla domov zas s placom ze ju stratila utekala som na bus a isla som ju rychlo hladat povedala ze s autobusa videla ze ju daky ujo polozil na lavicku nakoniec som ju nasla v kosi pod skolou😭😭😭prisla som domov a zacala som zistovat ako to bolo nakoniec sa priznala ze si to urobila sama ze si ju strhla z krku a hodila do kosa😭😭😭ja uz neviem ako dalej....prosim dakujem za pochopenie hlupe komentare si nechajte pre seba
Vyžaduje si tvoju pozornosť a strhava ju od teba na seba. Rieš to citlivo rozhovorom, ak nepomóže tak naozaj vyhĺadať psychológa, lebo može byť naozaj za tým niečo hlbšie.
@anonym_autor Hmm s deťmi to býva ťažké..zato by som ju nenazvala klamárkou,skôr manipulátorka a strháva na seba pozornosť .Určite by som sa poradila s psychológom.
To nie je hanba.Radsej ako niečo ešte viac zhoršiť.
@anonym_autor za tými klamstvami niečo je. Aby si mohla dcére pomôcť, je dôležité zistiť, čo?
Pytala si sa, aj prečo si tu peňaženku strhla a zahodila? Prečo si vymyslela niečo na toho spolužiaka? Išlo jej konkrétne o neho, o tvoju pozornosť alebo niečo iné?

psychológ