Ako sa venujete 1- až 1,5-ročnému dieťaťu?
Ako sa venujete vašim 1-1.5 ročným deťom?čo všetko sa učíte?akosi mi dochádzajú nápady...mám pocit že robíme v podstate to isté dookola 🙈
To obdobie ho bavilo všetko chytať
Čiže voda, piesok, kamienky, prstové farby..
Bavili ho zvieratká, veľmi rýchlo sa naučil všetky zvuky. Magnetky...
A veľa veľa pobytu vonku, obmienala som lokality. Raz sme išli pri vodu, raz na ihrisko, raz piesok, inokedy odrazadlo, alebo sme išli kŕmiť zvieratká..
Hocičo s rukami.. je strasne toho veľa, len potom aj upratať treba. ;D
Ja nic.
@anonym_autor chodili sme na baby balance, plávanie, na prechádzky, hrali sme sa, sem tam do kútika, spinkali. Taka rutinka stale dokola. Ale bolo to milé.
@anonym_autor
Ahoj, úplne ti rozumiem – u nás to bolo veľmi podobné. Tiež som mal pocit, že stále robíme s malou tie isté hry dokola a že jej to už nestačí. 😅
Postupne som zistil, že v tomto veku (okolo 1–1,5 roka) úplne stačia jednoduché, opakujúce sa aktivity – práve tie deťom pomáhajú rozvíjať reč, motoriku aj pozornosť.
Napríklad:
ukazujeme si zvuky zvieratiek 🐶🐮,
hráme sa s krabičkami a viečkami (presýpanie, otváranie–zatváranie),
lepíme nálepky, trháme papier,
veľa pomenúvame, čo robíme („Ocko nalieva vodu“, „Tu je modrá lyžička“).
Mne osobne veľmi pomohla Spukid Akadémia – je to online zbierka hier pre rodičov detí od 1 roka. Sú krátke, rozvojové, pripravené na doma – len vytlačíš a hráte sa. 👨👧
Ak chceš, rád ti pošlem pár ukážkových aktivít zadarmo, ktoré sme doma vyskúšali a naša malá ich milovala. 🙂
@anonym_autor
Ahoj, úplne ti rozumiem – u nás to bolo veľmi podobné. Tiež som mal pocit, že stále robíme s malou tie isté hry dokola a že jej to už nestačí. 😅
Postupne som zistil, že v tomto veku (okolo 1–1,5 roka) úplne stačia jednoduché, opakujúce sa aktivity – práve tie deťom pomáhajú rozvíjať reč, motoriku aj pozornosť.
Napríklad:
ukazujeme si zvuky zvieratiek 🐶🐮,
hráme sa s krabičkami a viečkami (presýpanie, otváranie–zatváranie),
lepíme nálepky, trháme papier,
veľa pomenúvame, čo robíme („Ocko nalieva vodu“, „Tu je modrá lyžička“).
Mne osobne veľmi pomohla Spukid Akadémia – je to online zbierka hier pre rodičov detí od 1 roka. Sú krátke, rozvojové, pripravené na doma – len vytlačíš a hráte sa. 👨👧
Ak chceš, rád ti pošlem pár ukážkových aktivít zadarmo, ktoré sme doma vyskúšali a naša malá ich milovala. 🙂
@buduciotec presne toto všetko v podstate robíme
Budem rada ak mi to pošleš...píšem ip

@anonym_autor a co robite? Lebo je vela moznosti co sa da a na co mas nervy, priestor atd. My sme vela boli vonku, tvorili doma, malovali. Hrali sme sa s kamienkami, pieskom, bolo to pekne obdobie.