icon

Ako sa venujete 1- až 1,5-ročnému dieťaťu?

9. sep 2025

Ako sa venujete vašim 1-1.5 ročným deťom?čo všetko sa učíte?akosi mi dochádzajú nápady...mám pocit že robíme v podstate to isté dookola 🙈

kiki68
9. sep 2025

@anonym_autor a co robite? Lebo je vela moznosti co sa da a na co mas nervy, priestor atd. My sme vela boli vonku, tvorili doma, malovali. Hrali sme sa s kamienkami, pieskom, bolo to pekne obdobie.

lucia13022023
9. sep 2025

To obdobie ho bavilo všetko chytať
Čiže voda, piesok, kamienky, prstové farby..
Bavili ho zvieratká, veľmi rýchlo sa naučil všetky zvuky. Magnetky...
A veľa veľa pobytu vonku, obmienala som lokality. Raz sme išli pri vodu, raz na ihrisko, raz piesok, inokedy odrazadlo, alebo sme išli kŕmiť zvieratká..

ivangeline
9. sep 2025

Hocičo s rukami.. je strasne toho veľa, len potom aj upratať treba. ;D

anonym_6c77b8
9. sep 2025

Ja nic.

anonym_6a0013
9. sep 2025

@anonym_autor chodili sme na baby balance, plávanie, na prechádzky, hrali sme sa, sem tam do kútika, spinkali. Taka rutinka stale dokola. Ale bolo to milé.

buduciotec
15. sep 2025

@anonym_autor
Ahoj, úplne ti rozumiem – u nás to bolo veľmi podobné. Tiež som mal pocit, že stále robíme s malou tie isté hry dokola a že jej to už nestačí. 😅

Postupne som zistil, že v tomto veku (okolo 1–1,5 roka) úplne stačia jednoduché, opakujúce sa aktivity – práve tie deťom pomáhajú rozvíjať reč, motoriku aj pozornosť.

Napríklad:

ukazujeme si zvuky zvieratiek 🐶🐮,

hráme sa s krabičkami a viečkami (presýpanie, otváranie–zatváranie),

lepíme nálepky, trháme papier,

veľa pomenúvame, čo robíme („Ocko nalieva vodu“, „Tu je modrá lyžička“).

Mne osobne veľmi pomohla Spukid Akadémia – je to online zbierka hier pre rodičov detí od 1 roka. Sú krátke, rozvojové, pripravené na doma – len vytlačíš a hráte sa. 👨‍👧

Ak chceš, rád ti pošlem pár ukážkových aktivít zadarmo, ktoré sme doma vyskúšali a naša malá ich milovala. 🙂

autor
15. sep 2025
@buduciotec

@anonym_autor
Ahoj, úplne ti rozumiem – u nás to bolo veľmi podobné. Tiež som mal pocit, že stále robíme s malou tie isté hry dokola a že jej to už nestačí. 😅

Postupne som zistil, že v tomto veku (okolo 1–1,5 roka) úplne stačia jednoduché, opakujúce sa aktivity – práve tie deťom pomáhajú rozvíjať reč, motoriku aj pozornosť.

Napríklad:

ukazujeme si zvuky zvieratiek 🐶🐮,

hráme sa s krabičkami a viečkami (presýpanie, otváranie–zatváranie),

lepíme nálepky, trháme papier,

veľa pomenúvame, čo robíme („Ocko nalieva vodu“, „Tu je modrá lyžička“).

Mne osobne veľmi pomohla Spukid Akadémia – je to online zbierka hier pre rodičov detí od 1 roka. Sú krátke, rozvojové, pripravené na doma – len vytlačíš a hráte sa. 👨‍👧

Ak chceš, rád ti pošlem pár ukážkových aktivít zadarmo, ktoré sme doma vyskúšali a naša malá ich milovala. 🙂

@buduciotec presne toto všetko v podstate robíme
Budem rada ak mi to pošleš...píšem ip