Ako to zvládate?
Ahojte, maminky, mala by som na vás otázku, ktorá má skúsenosti s detičkami s rozdielom veku rok. a pol? Dá sa to v pohode zvládať?
@emmakriss v pohode sa to da zvladat,ked ty sa nastavis do pohody.. Ja mam sice dva roky,ale je to vlastne este dost podobne.. Mne pomahala dva mesice najma mama.. Jedno ieta zive a druhe kolikove,velmi vela placuce,takze bolo to narocne zo zaciatku..po 2m.uz mama chodila len raz-2xdo tyzdna..a my sme sa nejak zladili.. A dalo sa a bola aj ta pohoda. Hlavne sa nedostat do stresu,ze nic nestihas.. Nie,vsetko ma svoju postupnost a treba vzdy vyhodnotit,co je dolezitejsie,co treba hned a co moze pockat. A aj deti sa teda musia naucit pockat,vratane toho mimina,ved aj mama ma svoje potreby.
@emmakriss mam presne takyto rozdiel, zavisi aj od toho aké máš prvé dieta. Ja mam stastie ze mi prespi celu noc, je sikovny a rozumie ked ho pytam aby mi nieco podal, alebo popratal. Ale samozrejme je tazke mat nejaky systém zatial s druhym ktore sa budi hocikedy a zacne pytat jest a revat prave ked potrebuješ riesit starsieho, pripadne ten sa dožaduje pozornosti zrovna ked kojis.. Chodit von a hlavne teraz v zime s obliekanim to musim vysloveme plánovať kedy a ako a s ktorym, ale ja myslim ze je to zvladnutelne a mam aspon vybavene v podstate dve deti naraz, na ďalšie sa uz nechystam.
podla mna dost zalezi ake tie deticky su, ale zvladnut sa to da, napriklad ja keby hned aj teraz mame druhe a je take ako je nasa Emka, tak si myslim, ze by som nemala absolutne problem, ta je ukazkove dietatko, len sa obavam, ze to druhe bude jej uplny opak 🙂
Moja malá prespí celú noccca od 7.-8. večera, do rána osmej a raz denne, niekedy 2x spí cez deň, inak je dosť aktívna, stále niečo robí, no hračky ju nejak nezaujímajú. Skôr sa hrá s fľaškami,všetko, čo sa dá zatvárať, otvárať, skladať 😀 Behá po byte a stále na ňu musím dávať pozor, čo robí, lebo keď je ticho, viem, že niečo "stvára"😅

@rebekav niee, ja nie, spim s nimi 🙂