Ako to zvládate?
Ahojte, maminky, mala by som na vás otázku, ktorá má skúsenosti s detičkami s rozdielom veku rok. a pol? Dá sa to v pohode zvládať?
Ja mam tri, medzi statsimi je 2rocny rozdiel a potom tretie do roka ☺ nastastie radi spali a mame velky dom. Aleako rastu, menej spia a je to sem-tam fuška. Aleje to pekne obdobie len to chce system.
My mame rozdiel 14 mesiacov,zo zaciatku tazke ale uz je to lepsie.Zvladnut sa to da...
Isto sa to zvloadnut da, len trba najst ako taky system, ktory bude fungovat a to sa veru nestane hned. Bude to z pociatku tazke, no casom sa to podda neboj 🙂
My mame teraz cerstvo druhe s rozdielom 22 m. Zatial pohoda, aj ked zistujem, ze pri jednom dietati som sa musela nudit 😀
U nas bol dolezity rezim ak sa zachovava (nemusi sa uplne striktne) ale deti vedia co bude a beru to ako samozrejmost a islo to lahsie. Po case to uz bolo super. Drzim palce
keď musíš čo iné ti ostáva? jedno dieťa hodiť mužovi aby sa druhé vyspalo napr.:
@emmakriss Tak záleží aké bábo sa ti narodí, lebo je to rozne, niektoré deti sú také, že furt len spia, pekne sa hrajú, sem-tam prebalíš, nakrmiš a pohoda, ale sú aj také, čo prerevú pol dna a vkuse na rukách, nechcú spať ani v kočíku ani v postieľke, atd. Ja som mala oba prípady a je to veľký rozdiel. Určite si nájdeš nejaký systém a dáte to, ked to dali iné matky, dáš aj ty. Ja ked som mala dáky problém, tak som si vždy spomenula na jednu známu, čo mala deti 2ročné, 1ročné a do toho sa jej narodili dvojičky. 😂😉
zvládnuť sa dá, lebo sa musí. My máme rozdiel 18 mesiacov, ale medzi poslednými 2 dievčatami - takže sú ešte aj staršie deti....muselo byť, pretože sme spali všetci v jednej izbe ešte u mojich rodičov.... teraz už len spomíname a smejeme sa - čo sme si odskákali...
Bratranec s mm. má rozdiel 18 mesiacov medzi najst. slečnou a dvojičkami....takže 3 deti s rozdielom 18 mesiacov....Zvládli, slečny už chodia do ZŠ....
Mam rozdiel 19 m...jasne, ze to das.
- nerutis sa uz z prkotin
- este si vo svungu, v podstate si este nespala a zasa nespis :D
- jedno reve, lebo zuby, druhe reve, lebo faza vzdoru a ty stojis pri linke srkas kavu a cakas, kedy ich to rpejde, lebo vies, ze to su len obdobia a prejdu.
- rezim, rezim, rezim rezim...Ja som s prichodom mladsieho, zacala starsieho rano budit v case, aby im obedny spanok vychadzal naraz. Doslova od porodnice spia na obed spolu...moje dve hodiny kludu.
- vsetko robim s detmi, ked spia nerobim nic.
- Maly vekovy rozdiel ma do buducnosti len vyhody.
A ano, ekd som bola tehotna nosila som tricko s napisom...Ano, planovali sme to...kedze na mna ludia pozerali s tak malym rozdielom emdzi detmi, ako na nieco medzi blaznom a svaticou..
Ja mám rozdiel 15 mesiacov, hlavne režim, začiatok najnáročnejší a čím sú starší je to lepšie a lepšie
mám známu,ktorá má rozdiel medzi deťmi 11 mesiacov 😀
@janickacrazy presne,moja druha bola taka ze stale plac a stale na rukach,ale par mesiacov a lepsi sa to 😉
@alby2014 skvely pristup 🙂 inspirujem sa!
Ja mám rozdiel 19m. Jedine čo ja vidím ako zle že som si poriadne prvého neužila. Bol dosť uplakany nič sa s ním nedalo a keď prišlo obdobie že sme mohli ísť na výlet, kurz a pod... bola som znovu tehotna. S dvoma sa mi ťažko niekam ide lebo musím mať oči všade a dosť to unavuje. Ale pre mňa aj tak super rozdiel. Teraz majú 3,5 a 2 a skvele sa zahrajú. Parťáci. Prvych 8 mesiacov bolo najkrajších. Malinká mi spala od začiatku celú noc, braček sa z nej tešil, veľmi sa jej prispôsobil. Ležal na chrbte snou, podával jej hračky, stvornoskoval tiež snou. Potom sa postavila a bolo zle 😁 je to riadny divoch.
@alby2014 bozeee konecne niekto, kto nic nerobi,ked deti spia. Som myslela, ze len ja som taka posahana (leniva). Tiez porobim so synom vsetko a ked spi tak vylozim nohy. Az mam vycitky, ze sa s nim skoro nehram ale stale len nieco robime v domacnosti. Aj ked jeho to bavi viac ako hracky 🙂 varenie je topka. Druhy je este novorodenec,ten vacsinou len spi alebo kuka kade tade..
@mrkvicka060 jeeeeeeeej dve sme, uz som sa citila ako magor, ked vsetky varia, urpatuju a neviem, co vsetko, ked deti spia..by ma drblo na mieste ( a to teda je mladsi urevanec dost), ale robia vsetko so mnou..nakladaju rpacku, starsi vari, mladsi sa zatial mota, pradlo triedia..etc. Ked spia fakt netujem, citam knizku, kukam olympiadu etc...a ked je tazky den, tak pozeram do blba. Maximalne som ochotna spravit si kavu :D A miluejm radu, ze ved si porob, ked deti spia...ked to tu citam sa mi nozik vo vrecku otvara, to je tak akurat cesta k ustvatiu ...A vycitky, ze robim a nehram sa s nimi nemam, ved na takom "robeni s matkou" realnych veci stoji cela montesori pedagogika, co teraz leti...:D a skladam aj lego, aj knizky citam...ved nerobis stale.
@mrkvicka060
@alby2014 Presne aj ja to tak robím, všetko s malým a ked spí tak varím kávu a relaxujem, pohodička, je to super. 👍
@janickacrazy
@alby2014
@mrkvicka060
baby pridávam sa k Vám do klubu. Ked spí, tak ja robím NIČ (proste moje veci, net, kniha, vylozene nohy , káva, hocičo MOJE), alebo spím tiež :D MAx vytriem najvačšie nedostatky, aby neboli pobehane.
Ked su hore robim vsetko!!!! varim, periem, vesiam, umyvacka...
Mne sa nozik otvara vo vrecku, ked citam ako si maju ,,porobit ked deti spia!" PSYCHOOOO Jediná chvíľa pre seba a ja ju miniem na robotu?! neexistuje
Ja mam rozdiel 19m a prvy rok bol hrozny. Ale moj mladsi bol nespave a narocne dieta, cez den spal po 15 minut, v noci sa budil kazdu chvilu s revom a nosili sme ho. Spavala som dokopy 2-5hodin za celu noc a nebola som schopna poriadne fungovat. O rezime som mohla snivat. Okolo 9m sa to zacalo zlepsovat, bolo obdobie ked od 9 rano do 17 som niektoreho uspavala alebo nekto spal 😂. No odkedy maju obaja 1 denny spanok, tak je to ovela lepsie - vtedy tiez vacsinou nic nerobim 😉
Teraz ma mladsi 20m so starsou sa uz aj pekne zahraju, v noci normalnejsie spi a totalne vycerpanie, ktore som zazila na zaciatku ma naucilo vela veci neriesit 😀
@alby2014 jasné,ani napamätám kedy som naposledy jedla posediačky a dojedla všetko. Kým revu,usmievam sa, že sú to moji dueťáci a že všetko raz skončí. A popri nich si robím atestáciu z pedagogiky,minule som im čítala inovatívne metódy vo výtvarnej výchove. A u mňa hra kto z koho nefunguje, nie je nie ale to je 15 ročnou praxou v materskej škole 😉
Ja mám tri kusy, rozdiel staršia mladšia 16M, mladšia a najmladší 1 rok a 10M. Za mňa je najnáročnejšie to, že človek si musí zvyknúť na ten detský plač. Niekedy neustály, lebo vždy je kvôli čomu 🙂 Ale ako píšu baby, chce to režim. A to tvrdý. U nás sú všetky tri deti do štvrť na deväť v posteli, okúpané, najedené, rozprávka prečítaná, zuby umyté. Aby sme mali aj my s mužom už kľud. Žiadne ústupky v tomto smere. Na obed baby spia spolu a sem tam sa mi podarí, že aj malý s nimi pospí. Ja vtedy nerobím nič. Alebo len to, na čo mám chuť, teda buď som na nete, čítam knihy alebo čokoľvek, čo nepovažujem za domácu prácu 🙂 to je len môj čas a keď ho nemám, som dosť agresívna a nervná🙂 neustále sa u nás kričí. Nemyslím len seba, ale celkovo, je tu hluk - to je tiež jedna z vecí, ktorá ma ničí, ale asi si na to budem musieť zvyknúť. U nás bolo vždy super, že deti dobre spali v noci. Plus, ja mám skvelého chlapa, ktorý nemal nikdy problém aj v noci k deťom vstať a nosiť ich dve hodiny na rukách, len aby som sa ja vyspala. Ja by som povedala, že je to dosť náročné mať takto dve deti po sebe( príp.tri, štyri a viac 🙂), ale stále verím a dúfam, že do budúcna to bude nakoniec len výhoda. Tak uvidíme🙂
@emmakriss neboj, zvladnes 🙂 moje maju uz 9 a 7,5roka. Prvy rok bol na prasky. 30min. spanky na striedacku, uhucane mladsie dieta a pod. Potom, co zacali obe spavat jedenkrat denne uz lepsie. To som si aj ja pospala s nimi 🙂. Teraz uz je pohoda. Vedia sa sice riadne pobit, ale to sa snazim zatvorit dvere na detskej a neriesit. Inak su skvele, zastanu si jedna-druhu, postaraju sa o seba. Su velmi samostatne, da sa na ne spolahnut. Chodia same domov zo skoly, ked prideme domov s MM mavaju takmer spravene ulohy. Je to super, lebo maju prakticky rovnaky vek a aktivity / vylety zvladaju rovnako. 🙂
@alby2014 ja mam sice zatial jedno dieta, druhe na ceste, ale tiez nic nerobim, ked spi. Siblo by ma. Neviem, ako s drdruhym, ale ved sama nebyvam. A decko to bavi, pomaha pri vsetkom. A tiez mam cas pre seba, kvoli psychickemu zdravium a byvame v byte, a ja som z dediny, tam bolo podstatne viac roboty. Niekedy mam pocit, ze tu nemam co robit. Ale hovorim, uvidime, co bude pri 2 detoch. A pri detoch sa neda udrziavat sterilna domacnost. Jedine, coho sa bojim pri 2 detoch, bude, ze budem unavena, ked sa novorodenec bude vela budit a potom padne 6 hodin rano a starsia na mna zavola, maminaaaa, papaat
Dakujem, ze su este aj normalne mamy, ktore si tiez vedia bez vycitiek len tak oddychnut. Uz som myslela, ze som leniva lemra lebo cez obedny spanok vacsinou sama driemem alebo pozeram film. Tiez budem mat rozdiel 23 mesiacov a uz teraz sa toho desim. Dcerka spava v noci dobre, takze uz sa aj vyspime. Zase sa vratit do tych prebdenych noci bude fest tazke. Ale celkom ste ma povzbudili - treba vydrzat, vsetko bude neskor fajn 🙂
Podla mna vsetky zeny ked deti zaspia.vlozia nohy a piju kavu 😂😂😂a tie co nie, klamu...😂😂

@emmakriss Ja mám rozdiel 2 roky. Prvý rok bol veľmi ťažký, hlavne kvôli rozdielnemu režimu, nakoľko buď spala jedna a potom druhá....Ale po cca roku, resp. akonáhle mladšia začala už sama chodiť, to začalo byť fajn. A teraz (4 a 6) je to už proste paráda 🙂