Ako trávite čas s deťmi?
Ahojte ako travite den so svojimi detmi? Ja mam pocit ze sa mu nevenujem aj ked sa mu chcem venovat … ukazujem knizky -to ma rad … ale ako nahle sa chcem s nim ,,hrat,, nezaujem ide si svoje .. nerozorava este … vobec nieje taky ako citam , pocuvam ze vybera zo suflikov, skríň veci… bude sa bavkat s kolieskami alebo stavebnicou a mna nepotrebuje… ukazujem mu karticky vysvetlujem ukazujem ale vzdy odide nebavi ho to…
Však ho nechaj, buď rada, že sa prehrá sám. Môj je tiež taký, že všetko sám, nemá rád, keď mu ideme do hry. Ak nemá nejaké iné znaky, ktoré by ťa znepokojili, len to, že sa hra sám, vôbec by som neriešila.
@anonym_autor myslim si, ze staci len pockat. Moj syn ma 2,5 roka a az teraz sa zacal hrat na doktora a osetruje zvieratka a az teraz sa zacal hrat tak, ze zoberie figurky a da ich do auticka a robi im vylet po koberci s cestami. Take to hranie s niekym zacal az teraz.
🙄 co by som dala za takych 10min 😅 milujem sa s mojou malou hrat ale to hranie musi byt aj na wc 😅
buď rada a užívaj si to kým sa dá.....je super ak sa vie prehrať sám, nech mu to vydrží čo najdlhšie🙂 až okolo troch rokov sa začne reálne hrať s niekým🙂
Ahoj 🙂 Úplne ti rozumieme, máme doma to isté – tiež sme si mysleli, že sa „musíme hrať“ tak, ako to opisujú iní, ale naše dieťa si často ide vlastnou cestou. A vtedy sa človek cíti, že robí málo… pritom je to prirodzené.
Nám veľmi pomohlo zaradiť jednoduché vzdelávacie aktivity, ktoré sú offline a hravé – dieťa si ich môže skúšať podľa seba, nie je tam žiadne nútenie. Len si ich vytlačíme a spolu skúšame rôzne hry – cez obrázky, kolieska, kartičky či stavebnice. A zrazu to ide prirodzene, bez trápenia a dieťa sa zapája.
Nedávno som natrafil na spukid.com – je tam kopec takýchto hier podľa veku, všetko pripravené na doma. Mne to uľahčilo kopec vymýšľania, tak možno pomôže aj vám. ❤️
Ahoj 🙂 Úplne ti rozumieme, máme doma to isté – tiež sme si mysleli, že sa „musíme hrať“ tak, ako to opisujú iní, ale naše dieťa si často ide vlastnou cestou. A vtedy sa človek cíti, že robí málo… pritom je to prirodzené.
Nám veľmi pomohlo zaradiť jednoduché vzdelávacie aktivity, ktoré sú offline a hravé – dieťa si ich môže skúšať podľa seba, nie je tam žiadne nútenie. Len si ich vytlačíme a spolu skúšame rôzne hry – cez obrázky, kolieska, kartičky či stavebnice. A zrazu to ide prirodzene, bez trápenia a dieťa sa zapája.
Nedávno som natrafil na spukid.com – je tam kopec takýchto hier podľa veku, všetko pripravené na doma. Mne to uľahčilo kopec vymýšľania, tak možno pomôže aj vám. ❤️
@buduciotec mne ta stranka vobec nejde otvorit

Zabudla som dodat ma 20 mesiacov