icon

Ako učiť deti o rozdiele medzi ovocím a zeleninou?

6. dec 2024

Žienky, mám dilemu.
Chcem naučiť synčeka rozdiel medzi ovocím a zeleninou, aby správne vedel zaradiť..išla som si k tomu pripraviť materiál a zistila som, že po správnosti, teda z botanického hľadiska, je napríklad paprika, paradajka aj uhorka ovocie. Myseľ mi to neberie...
Ako to mám teda synčeka učiť? Ako sa to učia deti v škôlke?
Ďakujem 😃

zuzana76
6. dec 2024

Vedci definujú ovocie ako časť rastliny, ktorá sa vyvíja z kvetu a má semená. Cize ucit ho to pozorovanim rastu rastlin, ale myslim, ze v skolke to az takto detailne nepotrebuje.

marianarem
6. dec 2024

Ucim ho normalne aķo sme zvyknuti. Ale minule mi sam povedal, neviem ani odkial to mal, ze paradajka je ovocie. Tak to som mu uz vysvetlila, ze su na to rozne pohlady 🙂

domak2
6. dec 2024

Záleží ci ho chceš učiť z botanickeho alebo kuchynského pohľadu 😁

dadka1997
7. dec 2024

A to načo ho chces takto ucit a mylit ? Doteraz vsade bolo ze paprika uhorka je zelenina pre mna to aj tak ostane, su to banality

autor
7. dec 2024

@dadka1997 pre mňa tiež, ale zaujímalo ma, ako je to teraz v učebných osnovách.. nechcem, aby raz prišiel zo školy a povedal mi, že som ho to naučila zle 😃

dadka1997
7. dec 2024

Neboj sa to ti nepovie.. aj deti v skole sa ucia ze uhorka a paprika je zelenina

libusak
2. jan 2025

Moja dcera na zakladke dostala dostala poznamku, pretoze sa s ucitelkou pohadala, ked ich ucila ze melon je ovocie.
Argument ucitelky bol "vsetci su z domu nauceni, ze je to ovocie, tak to tak ucim"
Skoro som odpadla.
Dceru som ucila ako je spravne a nie, ako je to zauzivane 🤷