Ako volať Alexandru inak ako deti v okolí?
Ahojte,
mame dcerku Alexandru. Hned na uvod chcem povedat, ze meno sme vybrali spolocne, lebo sa nam paci. Ale mam tak trochu problem s tym ako ju volat, aby to bolo ine ako deti okolo nas s tym istym menom. tak som sa rozhodla, ze vas poziadam o radu, ako by ste vy volali svoju dcerku, ktora ma taketo meno. Poprosim o nejake napady okrem:
Alex
Alexa
Sasa
Sasena
Sandra
Lexi
Viac hlav viac rozumu, tak dufam, ze poradite.. dakujem velmi pekne.
keby ze mam dceru Alexandru tak by som ju volala Alexandra je to tak krasne meno ze to skratku ani nechce...no ja zijem v zahranici a tu Alexandru volaju Aleka..
Inak ja mam vanesku ale mne sa to nepáči manžel vybral ale ja ju volám aneze sestra ma ester
Ja mam Alexandru a ke to Alex Alexka Saska...🙂
Saška🙂
My mame alexandru a volame ju sasena sandra a ked je protivna (puberta) tak mm ju vola lenochod a to vieme uz iba my 😀 😀 😝
sestru volame Alika, je to dost "ine" podla mna, v okoli nepoznam vela takych mien
My sme mali v skole jednu Sašku a jednu Sendu.
Moju 2,5r. dcérku voláme Saška, Sašenka, ale ona sa normáne hnevá 😀 a stále povie NIE? SAŠA...
ja mám syna Sebastiána a vždy mi nejako vadilo, keď ho niekto oslovil "Sebo", kým bol malý, tak sme ho v podstate oslovovali len my, najbližšia rodina, tak ho v podstate volali tak, aby mne "nepílili" uši a nervy 🙂 ale teraz, keď je to už "veľký" chlap, nevyhla som sa tomu Sebo, lebo ho tak volá polovica triedy a žiaľ neurobím s tým nič...takže je to asi dosť jedno aj v tvojom prípade, aj tak ju bude volať každý tak ako bude chcieť, iba pár ľudí, zrejme tých najbližších sa "naučí" volať tvoju dcéru tak ako ty budeš chcieť 😉 a ja sa napríklad volám Alena ale pre kolegov som Eliška, Alica, Elis, Alizej, Alen...no skrátka všeliak iba nie tak ako sa volám...
volaj ju Alexandra,tak sa vola tak ju oslovuj...mame v rodine Jakuba tak je to raz Jakub...ziadny Kubko Kubko Jakubko ani nic podobne...ako budes oslovovat Ty tak budu aj ostatni.
Alex 😉
Može byť aj Ajka. 😉 🙂
Mala som spoluziacku Alexandru a volali sme ju Sendy. 🙂
My sme mali spolužiačku Alexandru a volali smi ju šanika 😀, Alexander - Šani , Alexandra - Šanika 🙂. Alebo ešte šašo, šaša, šašana, šaška 🙂. Komolili sme to ako sa dalo 🙂. Ale šanika jej ostalo 🙂
@minutka ja poznam jednu Aliku - Alexandru 🙂
len nie Šaňa
Mam sesternicu Alexandru ma 12 rokov a od mala ju volame Saška, Saša
Ja nechapem, tak dam dietatu meno, dobrovolne, meno ktore sa mi paci, ale chcem ju voalt inak?!
Ako preco? Ona je Alexandra, tak ju tak hrdo volajte!
To je tusim slovensky paradox, nieco mat v rodnom liste a dokladoch ale bezne pouzivat nieco uplne ineho, ako prezyvku, nick. Je to neuctive, ako ma citit taku dichotomiu akoby ste sa za jej meno hanbili, neuznavali ho v plnom tvare, tak ste ju rovno mali nazvat Sasa, a pod. , ked ju tak mienite volat. A viedla by som k tomu aj kamaratov, aby im deti vraveli ze oni sa volaju tak a tak, za chvilu si zvyknu.
Ja svoje deti volam ako sa volaju.
citala som knizku a tam sa doticna volala alexandra a volali ju X 🙂
mam alexandru ,volame ju jednoducho alexandra 😉 v skratke Alex,Alexka,aj sama si hovori volam sa Ajexka🙂)deti v skolke ju oslovuju alexka alex aj pani ucitelky 😉 v rodine tiez ,od zaciatku jej narodenia upozornujem rodinu okolie ze je krstena alexandra a tak nech ju aj volaju,ziadna sasa,saska sasenka:((to sa mi maximalne nepaci a ked vyrastie a rozhodne sa pre oslovenie sasa nic nenarobim akurat ma rozdrapi 😀
Aj my mame Alexandru a volame ju Saska 🙂
Ja som Alexandra ale všetci ma volajú Sandy (čítaj Sendy :D) A ešte Alexandru môžu volať aj Sandra, nie? 🙂
Mám kamarátku a tú občas voláme Xandri.
Len preboha nikdy nevolajte svoje dieťa namiesto Alexandra, Lexa alebo drina. 😵
Lexie
Sandra, Alex/Alexka, alebo klasika Saša...
@usiko mame kolegynku alexandru a volame ju Sandricka alebo sandika (sme na juznom slovensku), ale inak je to pekne meno, a mozes jej vymysliet aj prezyvku alebo ja moju volam cicuska, macicka, cica

Raz som videla jeden austrálsky seriál a bol tam chlapec alexander a mal syna xandra.