Ako volať Alexandru inak ako deti v okolí?
Ahojte,
mame dcerku Alexandru. Hned na uvod chcem povedat, ze meno sme vybrali spolocne, lebo sa nam paci. Ale mam tak trochu problem s tym ako ju volat, aby to bolo ine ako deti okolo nas s tym istym menom. tak som sa rozhodla, ze vas poziadam o radu, ako by ste vy volali svoju dcerku, ktora ma taketo meno. Poprosim o nejake napady okrem:
Alex
Alexa
Sasa
Sasena
Sandra
Lexi
Viac hlav viac rozumu, tak dufam, ze poradite.. dakujem velmi pekne.
Moj muz chcel tiez Alexandru. Je to naozaj pekne meno, ale ja uz som mala vybrate to, ktore mi napadlo ako prve, ked nam doktorka povedala, ze to bude dievcatko. Mne sa oslovenie Saska paci, Sasa a Sana nie 😖 My by sme ju urcite volali Saska, alebo Alex. Aj Lexi je pekne.
@dadis aj ja co poznam Alexandry, tak su zivotaschopne a silne zeny. 😉
@usiko suhlasim, ze ludia by mali cloveka volat tak, ako sa predstavi, alebo tak, ako volaju dietatko rodicia.
Ja som Dasa (asi aj pre podobnost Saska-Daska mm chcel Alexandru) a cely zivot musim ludom vysvetlovat, ze som s kratkym "a" a jedna suseda ma dokonca volala Dagmarka, aj ked som jej vysvetlila, ze nie som Dagmara, ale Dasa. Potom sa hnevala, ze na nu nereagujem, ale naozaj mne nedoslo, ze to akoze mysli mna.
@katecameron no ved aj ja som si tiez myslela ze Ema je velmi caste...ale osobne som ziadnu nepoznala, tak uz nevadi 🙂
@sharlotta krasne meno ste vybrali 😎 Ja okrem seba som za cely zivot spoznala len 2 Denisy.. 😉
moja sesterka je alexandra volaju Sandy, Saša....moja kamoska je tiez alexandra a volame ju Alex
btw. nasa je Alexis, ked nepocuva 😅
waw, aka super tema 🙂 🙂
my sme boli pred narodenim dcery plný idealov, ako ju hned od malička budeme volat Alex, pre chlapca sa mi to meno sice nepáči, ale pre dievčatko velmi, no zostalo len pri idealoch, ale co tak skusit: Ali, Alika, Sany, Sendy, Sandra, El.... nie je vela mien, ktore by sa dali ,,spotvorit,, tak ako Alexandra... my sme ostali pri Saši 😀 ked je zla, je Sašena 😝
ahoj aj ja mám dcéru Alexandru a od malička ju voláme Alex alebo celé Alexandra
sestra jej sem-tam povie aj Alexia,Alexínka
neznášam ked jej niekto povie Saška a už aj ona to komentuje že :"ja som neni Saša ale Alexandra 😅 "
dokonca to povedala aj doktorke ked ju vyšetrovala 😀
inak osobne si myslím že ako volaš dieta ty tak ho budú volat všetci.........
@usiko u nas v dedine mali jedni ALexandru a volali ju Alika.... mne sa to nepacilo... ked sa ti meno, co si jej dala nepaci, tak ju premenuj..
Ciastocne ta chapem, ja som dala dcere meno Kristina ale nepacilo sa mi , aby ju ludia volali Kika, ako su zvyknutí vacsinou....... po porode som ju par dni volola Tinka, Tinuška.. a skoro som ju dala premenovat an Petru .... ale potom sme aj tak skĺzli do Kiky . obcas som jej povedala Kristi ... ale to malokedy.. skor ta Kika.... 😀 paradox , co ? uz mi to ani nepride...
a ona sama sa uz asi 3 roky zacala predstavovať TINA a vsetky kamaratky ju tak volaju ( zeby to v nej bolo v podvedomí z tej porodnice? ) ....
keby mam syna, volam ho Alexander , žiadny Šaňo, ani Sašo .. ale Alex ... 🙂 jedine Alex 🙂
alebo Tomaš a volala by som ho Tomi, Tomino. ono kazde meno sa da vselijako povedať.
Alex, Sasa, Sandra...ale stretla som sa uz aj s Alexa, Lexa, Lesa, Alexis, Xena, San 🙂 V triede sme mali Alexandru 2x...ale jedna bola vzdy len Sandra a druhu vzdy Sasa..k obom sa to hodilo akurat 😀
Ja mam alexandru snazimsa ju ajt ak volat ale volaju ju inac saska a ked spravi zle tak sasena
@usiko ak ju budeš volať len Alexandra bez zdrobnenín,tak si buď na 100% istá, že tak ju nik volať nebude a možno sa ani žiadne iné dieťa neotočí, pretože možno 90% detí do 6 rokov s takým menom ani nevie, že sa volá Alexandra, keďže jej celý čas každý len komolil meno na všakovaké skratky...
@usiko reagujem uz asi neskoro -ja sa volam Alexandra - od malicka ma volaju Sasa, niekto Sasena (to vyslovene neznasam). Teraz uz , ked som dospela ma mrzi, ze ma najblizsia rodina nevolala Alexandra, pripadne Alex. Je to pekne meno, nenicte jej ho Sasenami, Alinkami a inymi humusarnami 🙂 Moj nick si nevsimaj, to je meno mojej mamky. PS: Ked ma chcela babicka zo srandy nahnevat, volala ma Šaňa, 🙂wrrr...
to už aké prehnané pýtať sa na nete ako volať vlastné decko,len aby bolo "iné" 😒
tak ked ste chceli byt originalny,tak ste ju nemali pomenovat Alexandra,ale napriklad Genoveva a verte,ze by bola jedina s tymto menom....
ked niekoho nazvem Alexandra,nebudem ho premenovavat na Julku,Zuzku,Tonku,Frantisku.....logika,nie???
Ja mam 3mesacnu dceru Alexandru a volam ju Sušienka🙂 nejako to vyslo zo Saska-Sasenka-Susienka🙂)
KAMOSKA MA A VOLAM JA SANDYKA A SU TRI V OKOLI JEDNA JE ALEX DRUHA SASKA A ONA JE SANDYKA A VZDY SA OTOCI LEN ONA KED JU ZAVOLA NEOTOCIA SA VSETKY TRI 🙂 MOZNO SOM POMOHLA 🙂
Tiez asi reagujem neskoro, ale tiez ma prekvapila tato otazka. Vsak je to normalne meno prevo ho vymyslat edte inac...Ja sa tiez volam Alexandra. V praci mi hovorili oficialne Alexandra, kamarati Sandra a doma to skratili na Sana alebo Sanika. Nikdy som nereagovala na Saska, pripadalo mi to uz ako ine meno.
Ja by som volala Alexandru bud Sandra alebo Alex. Na Sasu som uplne alergicka, neviem kto vymyslel ze Alexandra je Sasa, pride mi to od veci 😉
hocijako, len nie Šaňa
Saša je podľa mňa super meno, ak by ich už toľko v okolí nebolo, tak uvažujem o Alexandre len kôli tomu, aby bola Saša....hm...alebo to dáme rovno Sasha 🙂) keďže máme zahraničné priezvisko
Ahoj, ja som Alexandra, ale všetci ma volajú Sandy (čítaš Sendy), alebo môžu volať aj Sandra. 🙂
@katrin21 aj my mame Kristinku, povodne sme sa ju tiez snazili volat Tinka, ale ludia si mysleli ze je Martina. vsetci ju aj tak volaju Kika alebo Kristinka. Jej sa meno nepaci, ona by chcela byt Rebeka Lujza alebo Zuzka, tak dufam ze ju to casom prejde 😀 Teraz cakame druhu slecnu, rozmyslame nad Miskou a Leou, mne sa paci aj Sandra,to mi ale manzel zatrhol ze ju budu decka volat sadra 🙂
tina je normalne pouzivane medzi mladymi a napr. vraj v čechach uplne normalne.. vraj tam volaju kristinky aj Kity, akoze KrIsTÝna

@denduska Ema letí uz dobrych 8rokov ked sa moja dcera narodila pred 8rokmi uz bolo Ema veeelmi rozsirene a popularne meno myslím ze je dodnes ale inak mnesa to meno celkom paci 😉