icon

Ako vychovávate svoje deti?

15. mar 2023

Uvediem príklad, idete s dieťaťom (3-4 roky) na návštevu k rodine ktorá ma tiež dieťa (3 ročné) to druhé dieťa miluje deti s každým by sa pohralo, každému nosí svoje hračky. Jeden moment sedia pri sebe a to druhé dieťa chytí osobnú vec vášho dieťaťa , povedzme že ruksak napríklad lebo sa mu páči aký tam je obrázok tak priloží prst na ten obrázok a povie čo tam je (ma obdobie kedy všetko pomenuváva a pýta sa čo je čo ) vaše dieťa začne plakať a kričať na vás, že mu to druhé dieťa chytá ruksak , a teraz ma zaujíma vaša reakcia , povedali by ste vášmu dieťaťu aby nerobilo scény a ukázalo ruksak druhému dieťaťu , že on mu ho nezoberie iba sa chce pozrieť , alebo by ste mu vysvetlili aby nerobil scény , ale pekne povedal druhému dieťaťu že sa mu nepáči keď mu chytá ruksak?
Je to situácia s ktorou som sa ja nedávno stretla (moje je to druhé dieťa ktoré sa chytilo ruksaku) zaujíma ma ktoré z týchto dvoch spôsobov “výchovy” dieťaťa je správny alebo vám bližší , či učiť deti “čo je moje je moje a dávam si na to pozor” alebo ich učiť sa podeliť , požičať, ukázať.

Strana
z4
bellaa3007
17. mar 2023

@ankare pekne napísané ❤️

zuzuliatko18
18. mar 2023

Toto sa ľahko povie, čo robiť, ale veľká premenená jen povaha a naladenie dieťaťa. Nás drobec nemá súrodenca, no na ihrisku väčšinou pozícia hračku, aspoň na chvíľu. Ale len keď sa dieťa opýta, keď.mu nie niekto vezme, do nemoty vysvetľujem, že si má brániť svoje. Rozhodnutie však nechávam už teraz na ňom, odkedy vidím, že to vnima. A na ihrisko zásadne neberieme najobľúbenejšie hračky, pretože už nejaké hračky nam tam ponicili. Raz som v nemom úžase pozerala, ako si dieťa vzalo naše autíčko, a išlo sa.pustat na šmýkačku a rodičia neurobili nič. Keby som nemala drobca v hojdačke a nebolo to na druhom konci ihriska, chystala som si preslov, no vytrvalo.sa.chcel.hojdat🤷‍♀️

zorkahorka
31. mar 2023

Mne je blizsia prva situacia

Strana
z4