icon

Ako vysvetliť túto vec trojročnému synovi?

jarka1708
1. sep 2013

Ahojte,prosim o radu.Som bezbranna neviem ako reagovať.Mam 3ročneho syna a pred včerom sa mi skryl do spalne,zobral si plyšoveho macika,zakryl sa paplonom a šuchal si ho o pipik.Predtym to nikdy nerobil neviem čo ho to napadlo,nemal to kde vidieť.Neviem ako stym postupovať,bojim sa lebo teraz v septembri by sme mali odísť do anglicka a ako viete keby to urobil v anglickej školke začali by ma podozrievať a nedajbože by mi ho koli tomu zobrali by som asi neprežila.MATE STYM SKUSENOST,ALEBO STE POCULI O TAKOM?neviem čo stym mam robiť,mam isť snim ešte tu na Slovensku stym ku nejakému doktorovi??? Potrebujem fakt pomoc Vopred vam všetkym dakujem za odpovede.Som stoho smutna ☹

marianca
1. sep 2013

Ja si myslím, že to nie je nič divné a neobvyklé. Jednoducho sa malý spoznáva aj po tejto stránke. Tu by ti každý doktor povedal že je to v poriadku, ale ako to berú v Anglicku, to netuším

katka1981
1. sep 2013

Tak z toho co som citala a pocula je to uplne normalne, ale ako to budu brat v UK to netusim. K dr. nemas preco ist. Je to uplne normalne, niektore deti to robia, niektore nie. Ale je zdravy, neboj.

hameeda
1. sep 2013

skús mu to vysvetliť tak ako veľkému že to čo robil ak by robil v anglicku pred niekým že prídu zlé tety a vezmu ho preč, myslím že 3 ročný chápavym vysvetľovaním by to mohol pochopiť, aspoň ja mám takú skúsenosť so svojími deťmi, netýka sa síce sexuálneho charakteru, ale žili sme 2 roky v Sýrií vo vojne, tiež som musela deckám veľa vysvetľovať čo a kedy môžu a čo nemôžu lebo by sa mohlo stať to i ono, čo kde sa nesmie povedať, urobiť a tak, deti to pochopili rychle, tak možno by to tvoj synček pochopil, len treba nájsť vhodnú jemnú cestu, aby nemal pocit že robí niečo zlé, ale aby vedel že inde ako doma v súkromí to robiť nesmie, ak je tvoj synček pekné normále dieťa tak máš oprávnené obavy

aristka
1. sep 2013

nemáš čo riešiť ,ak to nespraví s mackom bude si ho naťahovať rukami ,je to neškodné objavuje ,že tam niečo má ,nerieš 😉