Ako zvládnuť príliš aktívne dieťa?
Moja dcéra má 1 rok aj 8 mesiacov a niekedy mám pocit, že ju nedokážem už zvládnuť. Je príliš aktívna, neposedí, nepostojí, nič normálne ju nebaví, ničoho sa nebojí - cudzích ľudí, zvierat, nepočúva - keď poviem stoj tak sa rozbehne na opačnú stranu, nevie sa pekne hrať s rovesníkmi - buď ich bije alebo len piští a kopu iných vecí, ktorých je už niekedy tak veľa a zvlášť ked sa ich nazberá v jednom dni, že som z nej riadne zúfala. Čo mám s ňou robiť? Mám to riešiť nejakými liekami. Za mesiac budeme mať druhé a potom sa už vážne zbláznim - ocka máme doma len 3 dni do mesiaca...
@petkavka ....takto ti poviem.Ja mam 3 a pol rocneho syna.Takze starsie dieta ako zakladatelkine.
Aj moje dieta mava dni (napriklad dnes) ked mam pocit ze uz sa nedaaaa zajst este dalej.Ked skusa moju aj svoju trpezlivost.Ked chce robit vsetko a zaroven nic atd atd.Myslim ze matky by o tomto knihu mohli napisat.
ALE NIKDY by mi nenapadlo dat mu nejake lieky na upokojenie.Proste toto je taky napad ze dovi.
A v prvom rade si zvazim ked si idem robit druhe dieta:...budem zvladat malu s bruskom?Budem sa jej moct adekvatne venovat?....budem to zvladat?a este ked ma muza doma 3 dni v mesiaci.
inak - tiež si myslím, že malá vôbec nemusí byť hyperaktívne dieťa, ale je veľmi pravdepodobne, že si len príliš unavená, si v poslednom trimestri, je to zaberák, sama si spomínam, že s veľkým bruchom som veru ťažko stíhala za našou malou vrtuľou.... netreba hneď v takom skorom veku robiť úrýchlené závery a hľadať nejakú diagnózu
Ale ked to potom tak cloveku odlahne, ze to predsa nie ja nieco zle robim, ale dieta je v neporiadku...
asi tak ako hovori daniela 25... potom prinesu dieta ako do opravarne a dajte mi ho naspat opravene :D
@misaelka chapem, ale...treba tu, v tomto konkretnom pripade hladat vhodny pristup? Ja si to nemyslim. Asi by si zakladatelka mala uvedomit, ze iste formy spravania k urcitemu veku patria. Je snad prijemnejsie vediet, ze mam dieta, ktore sa aktivne zaujima o svet naokolo ako keby dieta bolo apaticke a bez zaujmu. Odjakziva batolata kadeco vytahovali, vsade liezli, dlabali na svojich rovesnikov, pistali, skakali ci dupkali nozickami. Ci v 21. storoci by uz toto malo byt pokrokom prekonane?
Wow...normálne som v úžase ako sa tu vyjadrujú mamy..akože či ste tu radu mysleli dobre alebo zle. ..myslím si že sa dajú veci povedať ľudsky. Čo ak má naozaj nezvladnutelne dieťa? alebo to možno ona ťažko zvláda? Niekedy treba podporiť. .lebo som si myslela že tu na MK hľadajú mamičky radu. .oporu. ..názory ktoré vezme do úvahy a uvidí ako s tým naloží. To že vyslovila lieky. .však fajn väčšina s tým nesúhlasí (ani ja) ale to ju musíte odsudzovať? ? A ostatné sa hrajú na hrdinky frajerky maminy ako to všetko zvládajú. .však všetci sme ľudia nie? A teda toto nie je nič osobne. ..ale keby som mala ísť k takej psychologicke...tak by som asi k žiadnej nešla. ..osoba ktorá má mať nadhľad a riešiť veci slušne. .veď každý ľúbi svoje dieťa a trápia ho takéto veci a možno ani nevie že niekde robí chybu. . Ja len že som si myslela že mamy sú ludskejsie..a vieme sa viac pochopiť. ..a tu každý len súdi a ma múdre reči. .
@katka1205 tusim tu sudi niekto iny... 😉
Apropo zvladanie....pise tu niekto, ze vsetko vzdy a za kazdych okolnosti zvlada? Ved ani ja nie som stroj, ale nepozastavujem sa nad prirodzenymi prejavmi dietata. No ano, v urcitom veku dieta robi to ci ono. Obcast to lezie na nervy. Ale nie je to problem, nie je to dovod na lieky a pod.
@katka1205 este doplnim, ze dieta ma necele dva roky. Este moze prist aj obdobie tzv. vzdoru a potom co? V zavislosti od temperamentu sa odvijaju jeho prejavy. K tomu narodenie surodenca, no to bude mazec. Zial, toto sa da realne ocakavat a malo by sa bez hladania kazov na dietati. Jedna vec je nevychova, dieta nevycvalane, ok, ale toto nie je ten pripad. Dieta je spravanim primerane veku.

@lyzzy presne ja mam pocit, ze uzivatelky MK su chronicky citlive na akukolvek aj konstruktivnu kritiku, ale najlepsie je tliapkat sa virtualne po pleciach a lutovat.