icon

Ako zvládnuť správanie dieťaťa na verejnosti?

21. jan 2025

Moja dcera nikoho nerespektuje a robi divadlo vsade, kde sa da. Zvlast v obchode je neznestielna. Hadze veci, presuva, bucha so vsetkym, nepostoji ani sekundu v klude, hadze sa o zem, reve.. predavacky sa postavia na jednu kopu a hladia po nas ze co vystrajame. Ja som z nej uz na nervy. Podla mna ju nerozmaznavam. Urcujem jej pravidla a aj ich dodrziavam ale ona len tomu vzdoruje. Snazim sa zachovat chlsdnu hlavu, ale tie ich pohlady a reci ma zranuju. Snazim sa ju dobre vychovavat ale medzi ludmi dava zo seba len to najhorsie co v nej je. Ked prideme domov tak mam chut revat lebo neviem kde robim chybu. Zvazujem ze s nou prestanem chodit do obchdodu.

Strana
z2
sense
21. jan 2025

Vek? Ak robí cirkus v obchode tak do obchodu s ňou nechod

stanulienkat
21. jan 2025

Ked zacne mat hysaky v obchode, tak si ju nevsimaj a v klude pokracuj v nakupovani. Mozno pomoze. Aj ked mne keby toto robila, tak ja by som sa nesrala peknym dohovaranim.

evka_29
21. jan 2025

Náš syn robil presne to iste a jednoducho z toho vyrástol 😊

marsmykkok
21. jan 2025

A vysvetlí mi niekto prečo tie deti beriete do obchodu a ničíte deň aj iným čo ten ich vreskot musia počúvať? Ja chápem situáciu ak cez pracovný deň matka ide ráno s chorým dieťaťom k doktorovi a cestou domov sa staví na nákup, kedže dlho sa do obchodu nedostane. Ale na čo s tými deťmi čo vyvádzajú chodia obaja rodičia cez víkend do obchodu do nepochopím, aj v lete napríklad, keby aj muž je šofér, jeden nech ide nakúpiť a druhý nech sa s nimi ide niekde prejsť alebo na ihrisko.

januska12323
21. jan 2025

Koľko má rokov? Prečo ju do toho obchodu vôbec berieš keď sa nevie správať?
Odomňa by dostala po riti a išli by sme domov nie že sa budem pozerať ako robí cirkus. Nesmieš to dovoliť.

autor
21. jan 2025

Má dva roky a tri mesiace. A nemam moznost ist nakupit inokedy ako s nou.

autor
21. jan 2025

A na druhej strane preco ju tam nebrat tiez je to miesto kde by sa mala naucit fungovat

marsmykkok
21. jan 2025

No tak si ju vychovaj, deti si učenlivé, podľa mňa tu je chyba vo výchove aj, že je naučená že ak začne vyvádzať je po nej alebo si ju tak naučila zo začiatku ked ste spolu začali chodiť a ona to už vnímala, že aby v obchode za to že vydrží jej kúpiš všetko čo chce... So mnou tiež matka chodila do obchodu od mala, na tú dobu nebola prísna, mali sme celkom rovnocenný vzťah a teda v potravinách som nikdy scény nerobila, akceptovala som, že nemôžem mať všetko, lebo som nikdy všetko nemala. Aj v hráčkárstve, normálne mi povedala, že teraz sa nič nekúpi, nie sú peniaze, možno inokedy a pozrela som si hračky, asi len raz som mala taký výbuch v hračkárstve, ale neviem ani kvôli akej hračke, to skôr som už bola unavená, podráždená, nie že by som niečo extra chcela. Nik cudzí to nie je povinný počúvať a ani predavačky nie sú povinné si nechať pomaly rozbiť obchod a mamičky sa tvária ako keby nič...

januska12323
21. jan 2025

Tak sa s ňou dopredu dohodni čo idete kúpiť, ako ti pomôže, zamestnaj ju nech ti podáva veci a keď bude pekne spolupracovať môže si niečo malé z toho obchodu vybrať.

autor
21. jan 2025

@marsmykkok Ale ty to opisuješ uplne inak!
Ja ju nenechavam demolovat obchod, ja som jej stale za ritou a davam pozor na to co robi. A ze predavacky nie su povinne to pocuvat? To co je za poznamka? Pracuju v obchode s ludmi, zakaznika si nevyberaju. A chapem ze sa im to nepaci a nepaci sa to ani mne ale my tam nejdeme preto ze sa mi tam ide decko vyrevat naschval.
A ona v obchode nevymysla ze chce vsetko. Ona v obchode nechce skoro nikdy nic. Ju bavi robit to co nema.

athelas86
21. jan 2025

Významný detský psychológ Gábor Maté raz napísal, že neexistuje nič normálnejšie, ako nespolupracujúce dvojročné dieťa.
Je prirodzené, že detský krik ľudí v obchode zaujme alebo vyruší, ale je to bežná normálna vec ktorú treba proste akceptovať a ver tomu, že často sa ľudia na verejnosti obzerajú skôr s empatiou k rodičovi, než aby im to nejak zásadne vadilo, alebo rodičom vyčítali nedostatočnú starostlivosť.

autor
21. jan 2025

@athelas86 dakujem, mozno som to potrebovala pocut aj takto lebo hned prisla na mna len vlna kritiky ako som to s nou pokaslala a pritim sa snazim viac ako ine zeny ktore maju pokojne deti

natall113
21. jan 2025

@marsmykkok jasne a zavrieme deti do 6 rokov doma nie?

terezkaarthuramax
21. jan 2025

Vo vozíku nevydrzi?

michaela789
21. jan 2025

Mám vzdorujúceho 3r syna. Úplne chápem tvoju beznádej. Aj včera som ho vyvliekla z obchodu bez toho aby som čokoľvek kúpila, lebo ma dožral. Toto chcem, toto nechcem a dokolečka so stupňujúcimi sa decibelmi.
Ja to riešim tak, že ho jednoducho vyvediem. Samozrejme, že spustí ešte väčší krik že nechce odísť z obchodu ale hold už je neskoro. Je to proces a nepochopí to na dva ani na trikrát. Staviam na konzistencii. Ak je dobrý, môže so mnou byť v obchode (bez toho aby si diktoval čo sa kúpi, samozrejme), ak vzdoruje ide von a to bez pardonu. Žiadne doprosovania, varovania, zdvihnuté prsty. Jeden bľak a ide sa.
Držím palce nám obom 🙄 krásny vek 😅

Ak máš možnosť, nech nakupuje partner. U nás nakupuje manžel, je to jednoduchšie z hľadiska logistiky a najnovšie aj z dôvodu týchto divadiel. Dcéru ber len v nevyhnutných prípadoch.

autor
21. jan 2025

@terezkaarthuramax Nevydrží vo vozíku ani v kočiku.

terezkaarthuramax
21. jan 2025

A kebyze ti pomaha? V lidli a v kauflande maju vozicky pre deti.
Ja som raz robila cirkus v obchode chcelA som pernik tom a jerry. Lenze ja som mame nepovedala ze to chcem..tak som.ju tahala a hadzala na zem..nech sama pride na to co chcem.. ona by mi ten pernik kupila len ja som to nevedela povedat.. mama to pochopila inak myslela si ze chcem zavinac. Povedala mi tento ujo.ta zoberie...

autor
21. jan 2025

@michaela789 Včera som ju rovnako vytiahla z obchodu pri prvej scéne lebo sme v kočíku nemali ešte nič. Revala ešte ďalších 15 minút pred obchodom. Dnes som už mala nejaké veci nahádzané v košíku, tak som ten nákup už musela dokončiť.
Veľa času sme samé. Tak musím chodiť do obchodu aj spolu s ňou, z 10 prípadov je asi 1 kedy sa správa relatívne v pohode. To, že behá mi až tak nevadi, snažim sa to zakomponovať do hry, aby to bolo pre ňu únosné. Ale zvyšných 9 návštev skončí nervami. Nechodím s nou do obchodu denne, chodime tak 2-3x to týždna, resp. podľa potreby. je to tak náááárocne s takými detmi a ludia ani sa nesnazia mat pochopenie. sproste poznámky, pohlady.. pritom najnekomfortnejsie je to pre rodica vobec to ustat
vela stastia aj vam

biba_18
21. jan 2025

@marsmykkok nie, nie je o tom že je nevychovaná!

natall113
21. jan 2025

Toto čo píše
@terezkaarthuramax pomáha dosť mne, tie detské vozíky sú super a dcéra má pocit že nakupuje a baví ju to

autor
21. jan 2025

@terezkaarthuramax tie male kosiky ju vobec nezaujimaju, ked ho zoberiem, tak ho aj sama tisnem a pomahat tiez nechce
ked ona nechce nic, ona che len robit "zle"... strkat do všetkeho, prekladat, chytat, valat... ja jej naslucham, ja nekaslem na jej potreby, len to nie je o tom ze by chcela nieco konkretne, nemám problem jej kupit co chce, ked aj nieco chce a chce toho viac, tak nema problem si vybrat len jednu vec z toho, toto problem nie je, problem je to ze sa nevie vpratat do koze

januska12323
21. jan 2025

Načo 2-3 krát za týždeň idete do obchodu? Nedá sa ti objednať dovoz domov? Aspoň kým sa nevprace do kože.

biba_18
21. jan 2025

no, každá rada márna - proste to musíte prežiť… ako písala @michaela789 - vyviesť z obchodu, z ihriska, z izby - zakaždým, a nereagovať prehnane, ani upokojovať dieťa netreba, proste zachovať kľud čo najviac sa dá - a keď sa ukľudní, tak pomojkať, nevracať sa k tomu… teraz má 2, prinajhoršom ho dvihneš a zoberieš pod pazuchu… takého 13- ročného, to už bude vačší problém - ale aj to sa dá zvládnuť ☺️ tak hlavu hore…

tykat
21. jan 2025

Tak hlavne nenechat 2r. dieta pobehovat volne po obchode. Napchat do vozika, strcit rozok do ruky a rychlo nakupit. Co jej mas co behat za zadkom? Prisla si snad nakupovat a nie vencit. A ked to inak nejde tak sa ist do obchodu vtedy ked mozes sama. Ved ona z toho raz vyrastie. A ked chces vychovavat ako sa spravat v obchode, tak ju vezmi, chodte kupit jednu dve veci a ked mlada zacne vyvadzat zobrat ju pod pazuchu a odist. A to mozes opakovat aj 3x do tyzdna. A k tomu vysvetlovat preco ste z obchodu odisli. Zahrajte sa aj doma na obchod, to deti vacsinou miluju. Pekne cely proces nakupu, prist, pozdravit, vybrat si tovar, zaplatit, podakovat. A potom to skusit aj v obchode.

autor
21. jan 2025

@januska12323 nemáme tu možnosť rozvozu potravin, bývame na dedine a do obchodu chodim preto 2-3x lebo bud niečo nemaju alebo jednotlive potraviny dovazaju v rozne dni, maso v iny den ako zeleninu a podobne.

hsjdudhdbd
21. jan 2025

Ja vas upokojim presne v tomto veku mal moj maly tak strasne zle obdobie zr presne som si doma poplakals ze preco je taky za kazdu kravinu mi reval vsetci hovorili sky je rozmaznany (pritom dovtedy to nikdy nerobil bol fakt dobre tiche dieta) valal sa po zemi ked som nedovolila aj dostal po riti aj v obchode vselijak trvalo to asi 4mesiace zrazu dostal ako keby rozum a bum zas dobre dieta ja vas uplne chapem mala som nieco podobne

petronellla87
21. jan 2025

Radu nemám, som na tom takisto 🤣 myslím že z toho musí iba vyrásť. A tie co píšete ze je nevychovana lebo jej ma vysvetliť atď, haló to dieťa má 2 roky. Aši ste zabudli aké sú v tom veku. Ja obmedzujem čas v obchode na minimum. Rýchlo prídem vezmem kúpim, ponahanam decko a odchadzam. Ináč ta hra na obchod znie ako dobrý napad☺️ prajem pevné nervy (aj sebe)🤣

viestta
21. jan 2025

Myslim si, ze z toho vyrastie. Kazde z toho skor ci neskor vyrastlo. Je len na tebe ako budes reagovat. Rozhadzuje veci? Ide do vozika. Moze vrestat kolko chce, bude vo voziku kym ty nakupis. Behas po obchode? Ides do vozika, mozes vrestat kolko chces, budes vo voziku. Kazda jej akcia ma vyvolat reakciu. Teda ak sa sprava neprimerane, bude vo voziku, kde sa jej sice tiez nepaci ale co uz. Velmi rychlo jej dojde co je pricna a aky je dosledok. Prajem pevne nervy, ale aj toto je vychova a je na tebe ako to zvladnes. Musis byt nekompromisna ak si nenecha vysvetlit.

mimikarol
21. jan 2025

Ale prosím ťa, pohľady ignoruj. Kto má alebo mal malé deti ta môže v duchu maximálne tak poľutovať, alebo sa potešiť že to už má za sebou a ten kto deti nemá pochopí keď bude mať. A vlastne nech si myslí kto chce čo chce

petronellla87
21. jan 2025

@mimikarol inak na tých pohľadoch ľudí v obchode je presne vidieť kto ma deti a kto nie😃

Strana
z2