icon

Aktivity pre 8-mesačné bábätko

effy777
22. nov 2022

Ahojte

Naša malá baterka má aktuálne čerstvých 8 mes. Vieme sedieť (s pomocou) že má niekto istí,plazit sa nevieme ani iné( teda tie väčšie míľniky). Viem ževraj chlapci majú čas.
Nejdeme sa nikam ponáhľať ale kedy vaše bábätko začali dajme tomu šikmy sed alebo iné náznaky?

Takže prikrmy to je samostatná kapitola asi nie sme veľky jedaci...skúsila som všetko na pare domáce a smutné je že mu chutí HiPP prikrmy ale to akože ak si dá 10 lyžičiek som rada.
Posledná sranda aktivity...niekedy mám pocit že ho nebavia jeho hráčky, najradšej by zdevastoval náš robotický vysávač to je sranda dňa.

hilda08
22. nov 2022

@effy777 hlavne nepomáhat sediet…naco by sa snažil o šikmý sed ked ho posadis a ma vybavene..aktivity mal moj osemmesacny asi take ze mal sosovicu v plastovej flasi a najvacsia sranda to bola, alebo misky z kuchyne, pripadne krabice od kociek

asocial
22. nov 2022

@effy777 prva chyba- pomahat dietatu sediet. Naco chcete vsetko urychlovat? Co cakas, ze 8 mesacne babatko bude hrat scrabble? Na taku otazku neexistuje odpoved, take miminko len spoznava svet. Ukazovat v knizkach, rozpravat, hraciek je milion pre taky vek. Alebo aj hocijaka vareska, hrniec... Dieta netreba "ucit" sediet, chodit..

effy777
autor
22. nov 2022

@asocial dobrý večer aj vám. Prvá veta nie nepomáham dieťa tak samo vydrží a samozrejme keď nechce hneď dá vedieť že mu je nekomfortne a nie neočakávam že bude vedieť násobilku len šlo o info čo vedia iné bábätká thats it. Samozrejme knihy, zrkadlo, pesničky a plávanie pre bábätká u nás idú stále. Len ste ma asi zle pochopili, neurychlyjeme nič na silu lebo viem že je to na škodu pre chrbticu

effy777
autor
22. nov 2022

@hilda08 akože náznaky boli ale dlhšie nič a ten sed sám tak vedel vydržať tak prečo nie nebolo to nič pričom by ho trhalo že je to zle. Ja už prestávam kupovať hračky lebo presne ako píšete jeho zaujíma silikónova vareška a pod

hilda08
22. nov 2022

@effy777 no pre deti je najlepsia hracka to s cim sa “hra” mama

effy777
autor
22. nov 2022

@hilda08 áno máte pravdu len v okolí všade počujem ako iné deti vedia toto a toto a potom mi niekedy prebehne myšlienka že prečo my nie ale viem že nie je kam sa ponáhľať a už takýto malý nikdy nebude

vahcaac
22. nov 2022

@effy777 ja mám 8 mesacneho pomalšieho 🙂 baví ho keď mu postavím vežu a on zbúra, toto robí dookola 😃😃plaziť nemusí (lepšie keď neplazi) a na stvornozkovanie má ešte čas 🙂

effy777
autor
22. nov 2022

@vahcaac ďakujem za prvý príjemný komentár áno u nás aj balón fičí keď nim šuchocem tak sa rehoce 😄

vahcaac
22. nov 2022

@effy777 tak ja úplne chápem tuto otázku, lebo niekedy je to strašne s bábätkom, čo vie kam chce ísť a čo chce, ale nevie sa tam dostať. Stále mrncanie a prenášanie. Inak ho hračky tiež moc neťahajú. Skôr nehračky ako varechy, misky, lyžičky, káble. Miluje vodu, tak ho kúpeme vo vani tak, že na mne sedí. Clapka sa aj pól hodinu denne. A prechádzky aj 3 hodiny denne.

cimage
22. nov 2022

Ziadne dieta nebavia stale jeho hracky 🤷🏻‍♀️. Chcu skusat nove veci. Preto je dobre niektore hracky schovat a nechat mozno 5ks a po case vymenit. Takto ich budu viac zaujimat ked nebudu stale na ociach.

effy777
autor
23. nov 2022

@vahcaac áno áno presne a do toho nám idú horné zúbky a do toho aj kakanie no taký kolotoč. Vždy si poviem že je to celkom ok a potom príde deň kedy reve a doslova vrieska chudák ako ho tie zuby bolia a iné deti sedia a milo sa hrajú s hračkou. 🤦🏼‍♀️😄😄😄

ikonica
27. nov 2022

Do toho sedu sa dostane sam alebo ho posadis ty?

vahcaac
27. nov 2022

@ikonica napisala, že s pomocou, tak asi nie

effy777
autor
27. nov 2022

@ikonica samozrejme a držím ho na silu nech place samozrejme že nie iba na chvíľku a asistovane

vahcaac
29. nov 2022

@effy777 moj sa do sedu nedostane a primárka v Luznej mi povedala že ho už občas môžem posadiť s tým, že má za chrbátom oporu a môže si oddychnut