icon

Aký je váš názor na fyzické a psychické tresty?

vm123
28. mar 2023

Aký je váš názor na fyzické a psychické tresty na deťoch od rodičov?
Podľa mňa keď k niečomu takému dojde tak človek zlyhal ako rodič. Je pre mňa choré na jednu stranu ľutovať týrané deti a na druhú stranu zdvihnúť naň ruku.
Je choré čakať od detí, že sa budú správať ako dospelý človek.

mimi3008
28. mar 2023

Ked som bola tehotna s druhym synom, uz som mala velke brucho, asi 3 mesiace pred porodom, starsi syn mal takmer 2 roky. Do nasej ulice sa vchadza tak, ze sa prejde z chodnika cez velmi frekventovanu hlavnu cestu, v tej casti nie je priechod pre chodcov, auta chodia ozaj rychlo, napriek tomu, ze je to obec, takze treba vystihnut chvilu, ked nejde ziadne auto a prebehnut cez cestu. Moj mily synacik, ktory chytal amok z toho, ze uz ideme domov od jeho malej kamosky, si lahol na zem v strede tej hlavnej cesty, ja som niesla v ruke este jeho odrazadlo a s tym bruchom sa mi samej dost tazko hybalo. V tej chvili, ked som uz v dialke videla bliziace sa auto, som ho doslova odtiahla na krajnicu, potom z krajnice do nasej ulicky, tam som mu nacapala na zadok a bola som rada, ze nas nezabilo auto. S placom z toho zufalstva a vycerpania som nas nejako z poslednych sil dostala domov. A nie, nemyslim si, ze to bolo neadekvatne, ani ze som ho tyrala, ani ze som zla matka, ani si nemyslim, ze som mala vytiahnut cervenu satku a nou zastavot dopravu a zohnut sa k nemu a vysvetlit mu situaciu a prehovorit ho, aby uz pekne siel po vlastnych. Ked ideme do extremu a ideme na to po tvojom, deti vedia niekedy psychicky tyrat rodicov

vm123
autor
28. mar 2023

@nataly420 nikto vás nenúti to čítať ani na to odpovedať 🙂

sheila121
Odpoveď bola odstránená
vm123
autor
28. mar 2023

@sheila121 neviete čo píšete tak radšej nepíšte nič alebo si reapektíve neuvedomujete 🙂

galganka
28. mar 2023

@vm123 vieš, založila si tému, ktorá má v názve fyzické a psychicke tresty. Tresty! A nakoniec jediné, čo dookola opakuješ je, že dieťa má mať človek, ktorý na to má financie, lebo prakticky všetko mu treba kúpiť a ty to vieš, lebo si sa občasne starala o mladších súrodencov. Vážne si čakala, že sa najde percento žien, čo ti uznanlivo prikývnu? 🤔

vm123
autor
28. mar 2023

@mimi3008 je samozrejmé že dieťa v takom prípade dostanem z tej cesty rýchlo preč nerobte zas somňa že by som upristred cesty išla dieťaťu vysvetľovať a diskutovať o tom ako sa správa 🙂

sheila121
Odpoveď bola odstránená
vm123
autor
28. mar 2023

@galganka spomenula som to par krát jie v celej diskusii každý si tu asi nájde čoho by sa chytil keď už nevie ako keď to tak čítam🙂

vm123
autor
28. mar 2023

@sheila121 tak potom sa opakujem ale neviem načo vôbec do takej konverzácie ďalej píšete keď vám to nedáva zmysel a nikam nevedie to je tak ťažké proste neotvárať a vypnúť upozornenia namiesto hľadania si dôvodu na niekoho poukázať? 🙂

beata_k
28. mar 2023

Panenko podsprenska, 6 stran teoretickych blabolov 😱

vm123
autor
28. mar 2023

@beata_k obohacujúca odpoveď 🙂

sheila121
Odpoveď bola odstránená
beata_k
28. mar 2023

@vm123 To nie je odpoved. To je konstatovanie.

vm123
autor
28. mar 2023

@sheila121 s vami nemám ja o čom diskusie si viete aj vyberať keby vám to náhodou ešte niekto neozrejmil 🙂
Je rozdiel odpovedať typom ako vy a je rozdiel keď človek napíše že nesúhlasí a dá názor prečo a vedú sa normálne debaty a nie toto čo tu predvádzate 🙂

vm123
autor
28. mar 2023

@beata_k 5 ročkov už bolo či?

beata_k
28. mar 2023

@vm123 Bolo, bolo 😄

galganka
28. mar 2023

...teraz mi napadol zážitok z parku, pri ktorom by autorku asi rovno kleplo aj s jej zdrojmi ako správne vychovávať. Park plný detí, rodín, kriku, pobehovania... zrazu okolo beží asi 5- ročné dieťa. Za ním ocko. Keď ho konečne dobehne, dieťa schytá na zadok a tatko naň kričí, že už ho nepustí, musí sa stále držať za ruku, inak sa stratí, niekto ho ukradne a pokrajajú ho do gulášu. Bum. Fyzické a aj psychické, dva v jednom. A predsa tam sociálka neprišla.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
sheila121
Odpoveď bola odstránená
galganka
28. mar 2023

@sheila121 jako, teraz je to už celkom smiešne, ale ten prvý moment, ako mu to vôbec napadlo. To už muselo byť čisté zúfalstvo a vyčerpanie... Do gulášu... odvtedy to vždy pri guláši spomenieme... 😱😂😂😂

sheila121
Odpoveď bola odstránená
galganka
28. mar 2023

@sheila121 vtrdy sme ešte mali len starších dvoch, ale viem, že oboch až heglo, lebo teda ozaj kričal. Celkom sa im snažíme vysvetľovať im tieto výchovné blbiny, čo sa nesú generáciami, ale toto bola novinka aj pre nás. 😂
Podobne so smiechom spomínam, keď ich niekto chcel plašiť polepšovňou a a chladnou hlavou mu povedali, že čo to je za blbosť... 😂

niki5555
28. mar 2023

@sheila121 to že si od autorky staršia, máš staršie dieťa, alebo ich máš viac, neznamená že si aj lepšia matka.

@vm123 Mám syna, začínajúca puberta...ale neudrela som ho a dúfam, že k niečomu takému nikdy neklesnem. Ani mňa moja mama nikdy nebila.
Ale tu nemá zmysel zakladať diskusie, čo si už asi sama zistila. Nech sa opýtaš čokoľvek, proste niektoré ženy si tu chodia ventilovať frustráciu :/ pekný večer všetkým ❤️

vm123
autor
28. mar 2023

@niki5555 ďakujem krásne že to tu konečne niekto pochopil🙏🏼 Ďakujem za takýchto ľudí 🙏🏼
Áno zistila som že tu niečo písať len keď človek chce stratiť aj posledné mozgové bunky keď vidím niektoré odpovede 😏

sheila121
Odpoveď bola odstránená
vm123
autor
28. mar 2023

@sheila121 s vami súhlasiť môžu ale keď niekto súhlasí somnou už je zle a on je ten frustrovaný? Čítate po sebe vôbec?

sheila121
Odpoveď bola odstránená
vm123
autor
28. mar 2023

@sheila121 konečne a pritom tak jednoduché to bolo už od začiatku…proste odísť🙂

tosomja
28. mar 2023

@galganka 🤣🤣🤣

galganka
28. mar 2023

@tosomja gulášová výchova sa ti páči? 😂