Apetít a pomalé priberanie
Ahojte. Našla som viacero diskusií. Opíšem náš problem, ci sme tu take viac. Naša mala oslávi koncom mesiaca polroka. Teraz ma 5 a pól mesiaca. Pred 2 týždňami sme boli na poradni a nam povedali, ze malo pribrala. Som pochopila ze to nie je ani co papa, ci mm a um, ale množstvom. Nas denný rezim je nastavený odvtedy ako nam povedali ze nepribera ako ma: ze papa v noci okolo jednej, potom o šiestej, deviatej, 12tej, 3tej, 6tej a cca 20:20. A pointa je ze niekedy mi vypije 140ml a niekedy len 60ml, uz sa nam stalo ze spapala aj 180ml. Viac do nej nedostaneme, pravdaze niekedy hodinové jedenie. Odgrgnutie a pokračovanie v jedení. Prehľad mam koľko spapa pretože si odsavam mlieko a tak podávam+UM. Je to živé dieta, prevracia sa uz mesiac aktívne, uz sa aj plazí. Mame 6 000g naša PH je 2900g. Viem dosiahla dvojnásobok, lenže nepribera tabuľkovo. A ja ju neviem donútiť viac jesť. A este mame reflux. Inak uz mame prikrm na obed. Je nas viac?
@micikem ked aj dojcis, hlavne,ze pribera. Nasa nemala ani zdaleka taku hmotnost a to mala ph 3090g. Lekarka neriesial,hlavne,ze pribera. Dieta nedonutis,ked nechce, akurat sa dogrca. Nasa ma 6r.uz,doteraz je to slabsi papkac,ma rozne obdobia...nic nezmenili ani prikrmy,ani odstavenie v 2r..prosto zatial je to tak.
@malinajahoda ahoj ahoj a prečo ste prešli? Nechodím tu často, a ked iba na skok pozrieť tuto diskusiu a sem tam nejaka skupina. Akurát sme sme boli na poradni a mame 7 500g a 68 cm 😊👌🏻👏 dnes oslavujeme. A inak aký cumlík na papnie používaš? My mame avent. A sme na takom co ma 4 dierky. A prikrm, niekdy hore a niekedy dole. Zajtra začíname na raňajky dávať chlebík atd. Takze raňajky chlieb, desiata ovocie, obed polievka a hlavne jedlo, olovrant jogurt a večer mlieko 😱 som zvedavá. Inak naša Dr nam povedala ze dievčatá maju vážiť cca na 1 rok 9-9,5kg.
@siska53 jasne chápem, inak to nebude. Dojčím ale aj dokrmujem. Priberá, tak sa tešíme aby to išlo aj ďalej takto. Len ma mrzi ze ju zjedla napína. Nie stale ale dost casto. Bude dobre. Koľko ma teraz mala kg?
@micikem skúsim iné mlieko Topfer, nemecké. Zajtra mi má prísť, tak skúsim. Doteraz som mala ešte AR mlieko, tak som ho miešala s klasickým riedkym. To bolo ešte ok. Ale keď som ho minula, tak už zarábam to riedke. A ono je tak riedke, že keď obratom fľašu hore dnom,tak proste tečie. Nekvapka. A malá mi nestíha hltat. Ja nerozumiem tomu. Toto sa nedá. Vy aké to mlieko pijete? Nech to hľadať nemusím.
Bože, 7 a pol kila. To je úžasné! 👍🎉 To moja malinká nemá ani s topánkami. Takže ti nepapa až tak málo, keď tak pekne váži.
Ja som mala cumel 3 a musela som ho vymeniť za 2. Takisto mame Avent.
A kašu malej nedavas? By som nejaký fajn recept na olovrant potrebovala.
@malinajahoda my dávame beba HA2. Akože tečie ale je zvyknutá. A kase nam nejdú dole hrdlom, takze nedávam. Ale pokúsim sa možno ak tento týžden ci sa niečo nezmenilo. A ÁR si prečo prestala dávať? Uz nemá reflux? Na olovrant zatial dávame jogurt
@micikem boli sme 26.9. na kontrole v BA a výsledok taky, ze je všetko v norme, tak mame prejsť na riedke mlieko. No zhrozená som. Vy mate 4,to by moju zalialo. Kedy si začala dávať jogurt? Ja ešte nie. A mala ti spapá chlieb? To neviem ci by moja prehltla.
@malinajahoda Ahaaaaa ze ste boli na kontrolu. Tak podľa mna postupne a pojde to. Ja dávam cez fľašu aj materské mlieko, a to je este riedsie. Chlieb? Prehltla, nie este tak ako by mala.ale sa jej lepí hore na podnebie. Jogurt mi bol povedaný od 7. Mesiacov.
@siska53 nevadiiii radšej chudsie dieta ako obézne. Vyrastie z toho. Moj muž bol tiež chuducky. A je z neho chlopina.
@micikem ale ved hej! Nema byt ani po kom velmi tucna 🙂 aj ked mame v rodine z jednej strany aj silnejsich,my s muzom sme stihli dost.. a mne sa tucne deti ani nejak nepacia. Nasi su taki fajn, syn ma uplne super postavu, on sa vela hybe,aj vela papa od mala,ale je stihly a dcerka by mohla mat tak o kilo viac,ale neva..este pride puberta,tam sa to moze zmenit,ja som tak na prechodne obdobie pribrala,potom zss schudla..
@micikem A materské ti nechce klasicky? Len z fľaše? Takže už máte jogurt aj chlieb. A z jogurtu ju bruško nebolelo? To jej dáš celý? A co k tomu? A chlieb s čím natrieš? To jej dávaš tiež na olovrant? Ja už som zo všetkého 🦌.
@malinajahoda nie nie tak fungujeme 6 mesiacov, odsavam a dávam. Proste plakala na prsníku. Kedže okúsila fľašu. Nebolelo. A iba jogurt dávam. Čistý a džem jahodovy. Na chlieb maslo klasické, uz aj bambino som skúšala. A uz aj s džemom. Jogurtu koľko chce. Inak vasa pediatrička vam nehovorí kedy co môže? Nam stale na poradni povie co môže.
@micikem o jogurte povedala, že v 8 mesiaci. To sme v pondelok mali. Na chlieb som sa nepýtala ešte, o 2 týždne máme poradňu. A aj si skúšala po lyžicke ten jogurt? Ci dala si hneď celý? A zúbky ma malá? Ci rožku se chlieb s ďasienkami?
@malinajahoda no super, tak môžeš ísť nato. Najprv par lyžičiek a potom koľko chce. Aby som videla reakciu. Zubky mame 2 ks . A rožok trosku “kuse” ale skôr je to cumlanie.
@micikem dnes som kúpila jogurt v skle, plnotučný. Ale skúsim ho až v nedeľu, lebo od dnes testujeme červenú šošovicu. Chcem sa opýtať, malej sú ut varila puding z kravského mlieka? Aký máš na to názor? A dnes ako ti malá papala? Inak všetko v poriadku?
@malinajahoda taky som ani neskusala, nam chuti zvolenský 👌🏻 Ani sabi nechce. Neverila som. Hovoria ze kravské mlieko po roku, ale tiež ma to napadlo ale este som sa neopovazila jej dať. Šošovica? A co z nej? Tiež mi ju doktorka spomínala. Dnes? Biedne. Trosku polievky aj druhého jedla. Inak klasika mlieko a banán. Na raňajky nechcela chlieb, trosku pozobkala a nic. Inak sa mame fajn, podľa mna jej idu horné zubky. Dnes sa prvýkrát postavila pri postielke, za posledný mesiac nenormálne pokroky. Račkuje uz mesiac, cca týžden a pól si pekne sadne zo štyroch. 👏👏👏 vy ako ste na tom?
@micikem nekupovala si v skle? Klasický v kelimku? Ono je to jedno asi. Veď to, že mlieko od roka.
Už sama neviem co skúsiť a co nie. Už som z toho všetkého 🦌. Hlavu mam ako 🍉.
Šošovicu som uvarila a k tomu som dala zemiak a cuketu. Všetko to malá spapala. Tak som rada.
Polievku nedávam vôbec zatiaľ.
Aj moja má dolné spodné 2 prerezané a teraz, keď ti píšem, tak ešte stále je hore. Máme biely deň. Muž si dokonca kávu uvaril. Ze keď už tak už. Takže nespíme všetci. Dotkla som sa horných ďasien a rozplakala sa. Takže či aj nám nejdu horné ako vám.
Presne, aj my sme si to doma povedali, že tie bábätká robia deň čo deň pokroky.
1x sa nám postavila 21.9. Som bola v šoku, prekvapená, potesena.
Vsetko si to do kalendára píšem.
Sedká tiež už dávnejšie.
Tak aj ty už si pyšna 🤗, môžme sa spolu tešiť 😃.
@malinajahoda suuuuper su sikovnice. Coze proste spala a sa zobudila a ako dlho bola hore? Nam sa to stáva ze ju nájdem blabotat v postielke ale snažím sa čím skôr uspať. Uvidis pribrala aj vasa ked tak papa prikrmy. Nevazila si si ju doma? Najnovšie nam chuti cista ryža. Bez ničoho. Vyskúšam šošovicu, a nenafuklo ju? O chvíľku mas zubanu doma 😻❤️ V skle som neskusala. Mne samej nechutia (viem nemá sa posudzovat, dieta nemá este chute - vsetko je pre ňu nové) ale popravde ma to nenapadlo. Doktorka mi spomenula banovecky, sabi a zvolenský. Tak som vyskúšala tie. Top je zvolenský.
@micikem ahoj moja. Keď som ti písala v nedeľu po polnoci,tak to sa nám malinká nezobudila. Proste nie a nie zaspať. A včera takisto. Zaspala o nejakej pol 2 nad ránom. Dnes sa mi podarilo o pol 10. Vytiahla som perinku, nosila ju na rukách a spievala jej. Barák plný plaču, idú jej isto vrchné zúbky. Mam dosť 😥, som vyšťavená ako 🍋.
To bol masaker úplne mi to pripomenulo staré časy, keď bola ešte novorodeniatko.
Doma nemám váhu vôbec. O týždeň mame poradňu a aj k ortopédovi musíme ísť na 3 kontrolu, pred 3 mesiacmi nemala ešte vyvinuté jadierka.
Vy ste ako vlastne na tom?
Čistá ryža? Naozaj? 🙂 To som teda ešte neskúšala.
Moju malú vôbec nenafuklo zo šošovice. Chvalabohu žiadny problém, Stolica všetko ok.
A prečo ti nechutia jogurty v skle? Veď tie sú veľmi dobré podľa mňa. Lepšie ako v kelimku.
A aký malej dávaš? Už si mi to asi písala, ale som mimo 🤦.
Davas malej ovocný alebo biely a do toho dáš ovocie?
@malinajahoda aaaaaleba slečinka nechce ani zaspať? Oooooou tak to vam nezávidím. Snáď sa to čoskoro napraví. A pravdu? Ja este perinku používam, hoci jej trčia nôžky ☺️☺️☺️ Tak to zbehne, neboj sa určite pribrala ked tak pekne papa. My štandardne , skúšam menej mlieka dávať. Ráno vianocky, potom banán, polievka a hlavný obed, na olovrant neviem co dávať. Jogurty nam nejak nejdú dole krkom, dávala som dnes výživu, celom pekne spapala. A dávam zvolenský. Biely s džemom nechce. Tak jej trosku zamiešam sladký s príchuťou, ale nie úplne. Mne proste nechutia, su take riedsie, hoc viem ze tak by mali chutiť práve jogurty.
@malinajahoda inak dnes som pozerala našej malej vrchné ďasna a su naliate. A inak si musela doteraz baliť naširoko? Kedže idete. A kontrolu. My sme balili asi do 4 mes sa mi zda.
@micikem tak dnes som našla tretí zúbok, to preto bol včera taky plač. Chúďatko moje malé 😥. Dnes to bolo v poriadku, zatiaľ. O 21hod mi zaspinkala.
U vás je to ako so spaním?
My máme 3 perinky a všetky už boli uložené na zimný spánok 😃.
Ani by ma nenapadlo, že ich ešte využijem.
Už máte 4 príkrmy? My len 3 zatiaľ. A medzitým koľko ti malá vypije mliečka?
Práveže tento v skle jogurt je hustý. Skúšala som ho obrátiť hore dnom a ani sa nepohne odtiaľ.
V tých kelimkoch sú také redšie.
A to je jedno. To je najlepšie, dat biely a po každý krát do neho pridať iné ovocie.
@micikem A aj už vedľa toho 3 nového zubka to má naliate. A keďže aj u vás to je, priprav sa psychicky na to. Čo chvíľa sa budete tešiť z nového prírastku 😉.
Jadierka nemajú nič spoločné s balením na široko. Ževraj sa to dáva, keď je niečo s kĺbmi. Sama neviem 🤷🤔.
Ale vôbec sme nebalili. Ortopéd nekazal.
Ešte v pôrodnici som sa dr pýtala a povedala, že nie je treba, keďže u nás v rodine nebol problém s kĺbmi.
Jaj co by som dala za to keby mi mala zje aspon hocico. Uz sme na prikrmoch mesiac a maximalne 40ml s vreskotom. Dobrovolne ani jedno otvorenie ust.
@nikusiak9 to ste malo mesiac. My sme postupovali týždeň po týždni o 1 lyžicku viac. A prvé týždne všetko na podbradníku. A mlieko? Katastrofa od narodenia. Pili sme AR, reflux. Mne malá vypila po 6 hod len nejakých 40ml! Od začiatku veľký boj.
@malinajahoda no u nas neni o lyzicku viac. zatate usta nenormalne. mlieko rovnako 30ml po 6h je ochotna. inak jedine v spanku a aj to mi takmer stale nechava a bojuje aj v spanku s tym
@malinajahoda my spanie, respektive zaspávanie je Ok. Plac. No “plac” to je iba kňučanie, ked ju niečo iné zaujme hneď prestane a pozerá co sa deje, žiadna slza 😂 komédia mala. A spánok otras, hore sme skoro každú hodinu. Ale uz som nastavená, robim to automaticky vsetko. Mlieko nepočítam. Ale večer mi vypije 100ml a v noci tiež biedne. Snažím sa jej cez den nedávať, vraj pije vela mlieka preto nechce husté 😏 skúšame. Samozrejme ked nic nechce ponúknem mlieko. Hladne si dieta nenechám.
@nikusiak9 mne vždy počas noci dala skoro rovnaké množstvo ako cez deň. Mali sme obdobia,ze mi za 24 hod vypila okolo 500ml. Hrozné časy. A priberala 400g za 6 týždňov. Aké pijete mlieko? Mate reflux?
@micikem každú hodinu ste v noci hore? No moje nervy,na by porazilo. Mne zas malinká pekne v noci spí, akurát to zaspavanie je zaujímavé.
Nechce husté? Akože príkrmy myslíš? To kvôli tomu mlieku? Mne teraz takisto malo vypije. 300 - 400ml najviac. Asi je napapana z tých prikrmov. Sama neviem.
To máš pravdu. Mne tiež, keď mi malo spapá jedla, tak dám mlieko.

@micikem bože moja, ja som na teba myslela a potom som zas zabudla! Hovorím si, ved ti napíšem o pár dní, aby som sa opýtala že ako bojujete a predbehla si ma.
V piatok som tu aj písala diskusiu. Nabehli sme na klasik riedke mlieko Beba optipro comfort a z čumela z tých dierok to tečie ako divé, vôbec to nekvapka. Malá nestíha hltat to mlieko tak o zábavu mame postarané.
Napíš mi o vás. Ako vám už ide pitie mlieka a príkrmy?