Apetít a pomalé priberanie
Ahojte. Našla som viacero diskusií. Opíšem náš problem, ci sme tu take viac. Naša mala oslávi koncom mesiaca polroka. Teraz ma 5 a pól mesiaca. Pred 2 týždňami sme boli na poradni a nam povedali, ze malo pribrala. Som pochopila ze to nie je ani co papa, ci mm a um, ale množstvom. Nas denný rezim je nastavený odvtedy ako nam povedali ze nepribera ako ma: ze papa v noci okolo jednej, potom o šiestej, deviatej, 12tej, 3tej, 6tej a cca 20:20. A pointa je ze niekedy mi vypije 140ml a niekedy len 60ml, uz sa nam stalo ze spapala aj 180ml. Viac do nej nedostaneme, pravdaze niekedy hodinové jedenie. Odgrgnutie a pokračovanie v jedení. Prehľad mam koľko spapa pretože si odsavam mlieko a tak podávam+UM. Je to živé dieta, prevracia sa uz mesiac aktívne, uz sa aj plazí. Mame 6 000g naša PH je 2900g. Viem dosiahla dvojnásobok, lenže nepribera tabuľkovo. A ja ju neviem donútiť viac jesť. A este mame reflux. Inak uz mame prikrm na obed. Je nas viac?
@malinajahoda Vasa spi celu noc? Asi kvôli mlieku. Skúšame uvidíme co to bude. Fakt som na vás zvedavá koľko ste pribrali.
@nikusiak9 až teraz co máme príkrmy. Asi tak mesiac celkom pekne papá. Ale s mliekom sme bojovali o dušu. Kto nezazije, nevie. Viac som vyliala do umývadla ako mi malá vypila. Aj som si myslela ci nemáte reflux. Ako vám to zistili? Aj malú polohuješ?
@micikem celú noc to malinká dá. Akože zamrnci trosku sem tam, trochu vody jej dám cucnúť a hotovo. Ale o takej 4 - 5 hod sa zobudí, to už mlieko musím robiť a ešte to potom potiahne.
V utorok ti isto napíšem ako nám to dopadlo. Už teraz mam z toho nočnú moru. Bude plakať o dušu, akoby ju z kože drali. Stačí, že ju na pult položím a už to začne 🤦🙉🙈. Spustí na celú ordináciu. Všetci o nás vedia. Najradšej by som vtedy strčila hlavu do piesku. Vy to ako dávate u Dr?
@malinajahoda ano stale je vyvysena ci v postielke ci pri jedeni. Vracala prvykrat po tyzdni z porodnici. Potom vracala tak raz za 4-6dni tak zhodnotili ze mame. A aj na rtg kde bola pred mesiaxom ppvedali ze aha uz to ide tazsie -kontrastna latka a uz sa jej to vracia hore.
@malinajahoda a dokedy spi? My sme o 6tej hore. My zle tiež. Bolo to Ok. Kým pred mesiacom sme neboli pri imunologicke a nebrala krv. Odvtedy celé zle. Ideme na kontrolu 12teho 🤦♀️ Zase bude rev ked ju vyberiem z kocika.
@nikusiak9 to je už v ri*i. Aj to bábo polohuješ, aj tak to nepomáha. Zahustujes mlieko Nutritonom? A koľko ti malá váži?
@micikem ťažko povedať. Včera zaspala o 22 hod a vstala o 8 hod ráno. O 6 som mlieko robila. Ono podľa toho kedy zaspinká. Proste najmenej čo spala bolo 8 - 9 hod a stalo sa, ze potiahla aj 12-tku.
Cez deň mi veľa nenaspi. Bud raz hodku a pol alebo 2x po hodine.
O 6 ste hore? 🤦 Bože moja, to co robíte? To si ani predstaviť neviem.
A o koľkej ti ide malá spinkať? Keď tak skoro vstavate. Moje nervy.
12-teho idete zase? Akože po mesiaci? My sme už dlho neboli. Vy takisto vrieskate? No ešteže nie sme sami. No ale hrozné to je. Šak dr ju ani pozrieť poriadne nemôže co tak narieka.
@malinajahoda zahustujem ba dvojitym zahustovanim.
@nikusiak9 a malinká koľko ti váži?
@malinajahoda niekde medzi 6 a 7.vahu akoze mega pomaly pribera len ma aj obdobia ked chudne
@malinajahoda ideme spať okolo 19:30. A uz som zvyknutá. Manžel vtedy chodí do práce. Len ťažšie sa mi vychádza z postele. Ideme po mesiaci na kontrolu-imunilogiu. Cez den spi 2x alebo 3x podľa toho jak dlho si vie schrupnut.
@nikusiak9 takúto váhu máme aj my. Od začiatku problém pribrať. Všetky deti aj v poradni, oveľa väčšie od našej malej. Ostatné deti že pol kila za týždeň. Moje nervy. A moja malinká? 400g za 6 týždňov. Nemáš sama taky problém. Ú nás to isté. A nepomôžes si.
@micikem aj my takto nejak chodíme. Ale stane sa, že aj oveľa neskôr. Sama neviem aký bude daný den vyzerať. Manžel robí stále nočné? To ti verím s tým vstavanim z postele, ani mne sa koľkokrát nechce. Ale musim takisto 😃.
Dnes katastrofa. Malinkej sa prerezava ten horný štvrtý zúbok. Všetci sme na nohách. Striedame sa v nosení. Mrnci, pyští, plače, narieka, precitlivela je, ubolená. A keď sme ju kupali, tak horúca bola. Zmeriam teplotu, a ze 39,5!!!😱😩
No zbohom. No nič. Dali sme Paralen čípok a chvalabohu kleslo to. Pred chvíľku že 37,1.
Sme zvedaví co nás ešte čaká do rána a aj zajtra. Chúďatko moje.
Som zvedavá ako vy budete na tom. Snáď lepšie.
Moja spinkava aj raz denne, stane sa tak. Ale vtedy mi teda potiahne celú noc.
A čo to mate za kontrolu? Aký máte problém? Písala si mi už o tom? Bože, ja ani neviem. Hanbím sa 🙊🙈🤦.
Podľa mňa má dobrú váhu. Moja dcéra vážila 8,5 kg, keď mala jeden rok a narodila sa s 3400 g. Ja som si stále myslela, že je maličká a chudučká a doktorka mi povedala pravý opak, že je akurát. Ja som malá aj muž je malý, tak nemá po kom rýchlo rásť. Už si začala s príkrmami? Ak nie, tak začni. A ešte jednu vec môžeš vyskúšať, ak budeš chcieť. Moja malá tiež vygrckávala, neriešili sme to hneď na gastre, ešte to nebolo také zlé. Ale čítala som, že dojčené deti sa nemajú dávať odgrgávať, ale že majú zostať v tej polohe v akej jedli a mne aj tak dcéra väčšinou pri dojčení zaspala, takže som ju prestala dávať odgrgávať a ona prestala vygrckávať. Vy keď máte potvrdený reflux, tak to je niečo iné, ale môžeš na pár dní skúsiť a uvidíš.
@malinajahoda nie nočné. Robí normalne. Ze vstáva o 6tej ráno. Pfffffff taká teplota? A aký ste mali dnes den? Ideme na kontrolu k imunologicke-mali sme zabku v puse. Pohoda nemôžeš vsetko pamätať.
@rejaa my papame cez fľašu, nebojím od druhého mesiaca ale odsavam . S príkrmami sme začali. Niečo zje, niečo nie. Kedy aký den. Mame potvrdený reflux, nechcem to urieknut ale je to lepsie. Boli sme na kontrole a na cca 8 mes ma 7,5kg a ze je v norme.
@micikem moja má už teraz 7 rokov, ale minulý rok v lete mala 16,7 kg. To mala skoro 6 rokov, lebo je narodená v septembri. A veru bola kosť a koža. Lenže ona keď aj niečo pribrala, tak vzápätí ochorela a schudla. Riešili sme u alergológa a nakoniec aj na gastre, lebo som si myslela, že zdedila celiakiu po otcovi. Našťastie celiakiu nemá a zistili jej nedostatok železa. Dostala na to kvapky a odvtedy jej veľmi chutí a momentálne má 23.5 kg pri výške 120 cm. To železo jej veľmi pomohlo. Najviac priberá v lete, lebo vtedy nebýva chorá.
@malinajahoda ako sa mate? Preventivka za vami?
@micikem ahoj moja, myslím na teba. Ako som ti písala toho 4.11, tak o pol 2 nad ránom sme malinkej namerali 39,8. Zase to stúplo. Takze o pol 3 sme šli na pohotovosť. Aj si nás tam hneď nechali. Len som sa domov vrátila pre veci. Keďže nič sme nemali so sebou. V stredu naobed minulý týždeň nás pustili. Dovtedy jej dávali infuzky, niekoľko krát denne. Obmedzený pohyb. Vyšetrenie v ORL ambulancii, sono bruška, výter z hrdla, nosa a z rekta. A celá sa vysypala po telíčku.
A záver: diagnóza 6. choroba, znížený počet bielych krviniek, zápal hltana.
Teraz sme boli v utorok na kontrole. Biele krvinky už v norme. Zápal hltana stále. K tomu dvojnásobne množstvo červených krviniek a bakteria v stolici.
O mesiac zas kontrola. Takže sme na tom takto.
Minulý týždeň poradňa a váha 6,8kg, to mala 8,5 mesiaca.
Vy ste ako dopadli? A tá žabka už je preč?
@malinajahoda zlaticka ❤️ Skóre uzdravenie prajem, je mi to naozaj luto ze ste tak dopadli. My taká naša klasika, lepšie papa. Tak sa teším. Len nechcem to urieknut. Žabka Ok, polepšilo sa to o 90% zabral nam gél ktorý nam odporučila doktorka. Vytierat pusinku budeme podľa mna dlho vytierat aby sa opäť nepremnozila. Držím vam palce ❤️
@micikem si zlatá, ďakujem 😘. Teraz vo štvrtok pôjdeme na ten výter z nosa, tak som zvedavá. A v útorok volám na výsledky tej krvi, ved napíšem potom.
Keď máte všetko ok, tak z čoho ta žabka vlastne bola? Ja tomu nechápem. Ale chvalabohu, že je to v poriadku.
Pekne ti malá papá? To som rada, že vám to ide. Aj u nás celkom fajn. Akurát ze to všetko vykaká 🙊 a nič sa na ňu nenalepi. Malý slížik to je.
Kedy mate najbližšie poradňu?
Už ste aj zaviedli nejaké nové potraviny?
Koľko máte prikrmov a koľkokrát mliečko za deň?

@malinajahoda ano reflux ma a zahustene odsate materske. Hej mame take obdobia zr ledva 500ml. A kedy sa rozjedla?