icon

Chcem prekrstiť dieťa

mijka58
23. jún 2018

Ahojte maminky
Poraďte mi ! Chcem dať prekrstiť dcéru, dá sa to vôbec ? Dcéra je evanielička po manželovi ja som katolička s manželom sa rozvádzame chcem ju preto prekrstiť keďže u nás v rodine nikto nie je evanielik, chvem aby chodila riadme so mnou do katolického kostola...
Aké máte skusenosti, dajte mi rady čo všetko treba zariadiť a či to musín riešiť aj s ex manželom

Strana
z3
kianka5
1. aug 2018

@katharines "Tiez evanjelici nemaju osobnu sv. Spoved, ktora je nevyhnutna pre dosiahnutie milosti. .... Takze ak vies, ake bohatstvo obnasa katolicka viera, ine uz nechces" .... "Nikde som nepisala, ze evanjelik, alebo ktokolvek iny, ktory zije uprimne svoju vieru a snazi sa byt dobrym, nebude spaseny" Jednoznačne si protirečíš....tým akp si sa vyjadrila v tom prvom úryvku si sa ma ako evanjelika osobne dotkla....a keď o tých katolíckych cirkvách....áno je ich viac a VY ste poďľa všetkeho rímskokatolíci....nie???....a napr takí pravoslávni sú potom čo??? to nie je katolícka cirkev a nemajú oni iné obrady a sviatosti?????

katharines
2. aug 2018

@kianka5 prepac, nenapisala som nic, co by nebola pravda, takze nie je dovod na dotknutie. Ci vari mate sviatost zmierenia? No opakujem, ak uprimne a pravdivo zijes svoju vieru, v ktorej si sa narodila, a ku ktorej si bola vedena, tak nie je dovod, aby si nebola spasena.
Pravoslavni si zachovali bohatstvo obradov, rozdiel je akurat v tom, ze maju patriarchu a nie papeza, za hlavu cirkvi, no k tomu, nech sa vyjadruju pravoslavni veriaci.

nistika
2. aug 2018

a toto su čo za bludy??? ona sa pýta či sa to dá, a hned je tu spor o tom kto je lepší...odpoved: nie nedá sa, nieje potrebné, stačí prestúpiť

Strana
z3