icon

Chodenie pri kočíku

limenka
2. sep 2015

Ahojte potrebujem jednoznacnu radu ako na to skusala som podotykam vsetko aj podobrom aj zlom.
syn ma zaciatok 23mes a velky problem mam aby pekne isiel pri mne ked sa prechadzame s dcerou v kociku respektive odmieta ist pri kociku a ked ide tak mozno 1min to mu vydrzi strasne odbieha a vysvdtlujem motyvujem a salam parky mamu ma. A najhorsie je ze on si nieco zmysli tak leti tam kde chce a ja kocik musim nehat tak a letet za nim a toto robi dost casto. A na skejtik mozem rovno povedat len sa kukne postavy a konec ked sa idem pohnut a to sme skusali ked sme isli 2. A remene ci ako sa to vola nechcem mu davat potom si myslim ze sa vobec nenauci pekne chodit pri mne . Skusali som nech pekne tlaci kocik alebo nieco hlada a tak ale velmi kratko muto vydrzi. Preto potrebujem radu ako to spravit aby jednoducho chodil pri mne a nie kade tade a ja za nim lietala ako na metle.
Dakujem za odpovede a rady som dost zufala.

dzejn80
2. sep 2015

🙂 zaujala ma tvoja tema, a som zvedava co ti baby poradia ... ja som mala uplne to iste a nepomohlo nic, jedine z toho utekania musel vyrast. Ale ja som mu davala odrazadlo a tak svihal na nom, podarilo sa mi ho "pod hrozbou nasilia" naucit zastat na kraji cesty. Potom zafungovalo, "tak cau, ja idem" a uz s revom siel mojim smerom.

jojake
2. sep 2015

ahoj @limenka
Mala som podobny problem, syn mal 17 mes a robil mi to iste. Zlepsilo sa to po piatich mesiacoch (ked mal skoro 2 roky). Mala som na par mesiacov surodenecky kocik (ked vystupil z kocika, prechadzy boli peklom pre mna - bola som uvrestana., nervozna, spotena). On nechodil popri kociku, odbiehal na cestu, cez pol parku, sranda, lebo mama ma nahana...Ked odbiehal, dostal po zadku a naucil sa. Potom chodil predo mnou po chodniku, pred cestou zastal a dal ruku.Podla svojich moznosti vyskusaj: surodenecky kocik, pridavne sedadlo Buggypod, odrazadlo, trpezlivost, nekonecne opakovanie. 🙂

jamelia
2. sep 2015

No to som aj ja zvedava. To iste robi aj moj syn, ma 2,5 roka. Ked ide na odrazadle, musime za nim utekat. Nechce sa drzat za ruku, rozbehne sa a bezi. Sem tam na neho zaberie, ze papa idem na druhu stranu, ale to len na chvilu zastavi par metrov predomnou a o chvilu pokracuje v behu dalej. Nastastie je mladsi, takze chodime este s kocarom, pokial to ide. Lebo nahanat ho a trpnut, ze vleti pod auto, nie je ziadna sranda. Asi z toho musi len vyrast.

limenka
autor
2. sep 2015

@jojake
odrazadlo sa mu lubilo ale zistil ze ked ho vezme niekto ide aj sam na pesi a ten boggybort na nesedi na kocik lebo neni v tom zozname co doporucuje vyrobca ale citala som o njakej pridavnek tyci na to ale nikde ked som volala do predajni o tom nevedia povedat takze to k sedatku. A muz ze prevazim kocik ked je urceny len do Atkg tak mam strach aby som nepokazila kocik iny nemam.
Spetna otazka ty si mala to sedatko äk ano bol tvoj kocik v zozname dorucenych na ktore sedi ak nie ako ste to riesili.
Syn je presne ako tvoj a najhorsie je ze ho okrykujem pomaly stoj niekedy pocuva podla nalady a na kuky prejdem par metrom a ruky mam ako gumu je tazky 15kg ma a potom sa haze a vymysla. Kebyze existuje nejaky figel ale ja o nom neviem ako to spravit

jojake
2. sep 2015

@limenka
Nas nas kocik sa nedalo dat sedadlo pridavne, tak sme za par eur kupili surodenecky kocik a tam boli obaja naraz. Ale bolo leto, mensieho som niekedy v parku kojila, vtedy starsi sedel v kociku a pustala som mu videa z mobilu ☹ ked sa kocik hybal, bol klud, ale nevydrzal tam sediet dlho. Tak som ho vybrala a vrieskala cez cely park, mesto, cestu az domov. Ludia cumeli... Nejaku univerzalnu fintu nemam, robila som len to, co robis ty - opakovala, upozornovala, kricala, vrieskala (cesta, auta), po zadku dostal vela krat (aj od strachu, ze spadnu pod auto, aj od hnevu), on sa naucil chodit popri mne, ked ma skoro 2 roky.
Inac odrazadlo som mu nikdy nevzala ja (radsej som pockala, lebo plakal a nechcel sa vozit a to sme nesli daleko). Pockala som kym sa vyplace (par minut) a opakovala mu, ze to je jeho bicykel a ja mu ho nosit nebudem (ani som nemohla, nemala som to kam dat na kocik)

silaviat
2. sep 2015

a neda sa ti kupit skejtik na kocik.. chlapec bude mat zabavu a ty klud- aha oprava cil citam ze uz si skusala.. tak nic

jana_eyre
2. sep 2015

no, nepomoze nic ine ako donemlatom opakovanie kam moze a kam nemoze ist, on si postupne zvykne.. treba sa obrnit trpezlivostou nad kazdym kamienkom a drievkom na ceste.. ja viem, ze to je stresujuce tie zaciatky, ale on sa to nauci..

ja som syna bravala bez kocika este pred narodenim druhej dcery /rozdiel mam 20m/.. kupila som pre istotu aj sedanku do hlbokeho kocika - ale pouzila som to asi tak 2-3x potom som to predala..

zo zaciatku to bolo bez kocika narocnejsie /to este nebola dcera na svete/ raz mi takmer usiel na hlavnu cestu a ja som ho nahanala s kontrakciami co sa mi spustili z toho stresu, ale dobehla som ho.. ale par mesiacov sme sa trpezlivo trapili, opakovali a nakoniec sa to naucil..

ked sa narodila dcera uz to bolo v pohode a narocne situacie nastali az vtedy, ked zacala chodit aj ona.. /inak mala som aj ergonosic ak bolo velmi zle, tak som si ho, alebo ju tam dala a chvilu ponosila, neskor som ich posadila oboch do sportoveho kocika/

pri nej som prestala pouzivat kocik hned ako sa naucila chodit, tiez zaciatky boli narocne ale uz odchodi velmi pekne /minule som pozerala nase obvykle prechadzky a v pohode aj 3km bez zobratia na ruky/..

teraz ma tolko co tvoj syn, ak sa zatne a nechce ist, tak ju pozdravim ze idem /ak je v bezpeci/, ona sa o chvilku spamata a ide dalej.. ale ak sa rozbehne, tak ju nahanam.. 🙂

a este pomaha pri nervoch dieta na chvilu zobrat na ruky - povedat mu, ze "beriem ta len po tuto lampu" a pri lampe zlozit.. to fungovalo na oboch, vzdy sa na rukach trocha ukludnili a potom kracali zas kus dalej, kym som ich na 5s. zas nezobrala na ruky..

zuzanaete
2. sep 2015

Napisem moju skusenost, ked som sa starala o deti. Jedno dieta bol taky maly zdrhac. 🙂 Chvilu isiel kludne a bolo nepredvidatelne, kedy a akym smerom sa rozbehne, boli to sekundy. Dohovarali sme a nic. Rodicia kupili popruhy kvoli jeho bezpecnosti. Prislo mi to divne takto viazat dieta a myslim, ze aj rodicia by sa tomu radsej vyhli. Ale tak lepsie ako niekde kriesit dieta. Chvilu sme to pouzivali, ale nepacilo sa mu to. Potom pred kazdym odchodom z domu bolo vysvetlovanie, ze ok, nemusi ich mat, ale nesmie utekat. Ak sa raz rozbehne, tak ich bude mat hned na sebe. Vzdy sa tuho a zamyslel a povedal ok. Popruhy sa velmi rychlo potom prestali pouzivat. Pochopil, ze bud alebo. Stale nie som zastanca popruhov, ale v tomto pripade boli ucine.

jana_eyre
2. sep 2015

@zuzanaete inak presne - ja by som tiez kupila popruhy ak by si dieta prilis dlho nedalo povedat a pohybovali by sme sa casto v nebezpecnej zone.. ja byvam na dedine pri bratislave a tak tu sa to dalo ucit v pohode na vedlajsich uliciach, ale ked sa deti chodia prechadzat niekam kde je vacsi ruch, popruhy mozu pomoct..

limenka
autor
2. sep 2015

@jana_eyre
ahoj presne ako mi vekovy rozdiel len na rozdiel od teba som posledne 3mes lezala v posteli lebo bolo zle s dcerou.
A vysvetlujem donemlatom a okrykujem len je to oto horsie ze ja kocik nemozem nechat odstaveny bars kde a potom utekam ako s nasolenim zadkom za nim. Uz som sa aj vyhrazala ze ked bude zly a tak tak pojdem prec a kn len ide kade chce a to ma pochovalo v tom momente.
On nema problem ist s kade s kym ked sa mu prihovory.
Mna ani nehneva ze furt stojim a on sa zapodieva blbostami len amok a leti kadetade.
Ty si mala to sedatko co das do vanicky a sedi hore na nej Ak ano obsedelo ti tam dietatko?

jana_eyre
2. sep 2015

@limenka ano mala som to - kupila som to tu na bazari.. obsedel len chvilku potom chcel behat a ist zas naspat.. tak som potom stratila trpezlivost ho stale dookola vykladat a skladat a prestala to pouzivat.. skejtik som ani neskusala, kupila som rovno ten ergonosic a ak bolo zle, bol v tom.. alebo som do erga dala dcerku a jeho do kocika..

ale zas ked bol tvoj do porodu mladsej zvyknuty na kocik, podla mna by v tom sedatku vydrzal lepsie - vyzeralo to celkom pohodlne, len sa tam nedalo opriet..

inak s tym odstavenim kocika - raz sa mi stalo, ze som takto za nim utekala, lebo chcel ist hadzat kamienky do takeho jarku plneho vody a zabudla som si kocik zabrzdit.. sfuklo mi ho na zem, mala mala 4mesiace.. hrozne som sa vtedy bala, ale nastastie sa nic nestalo - viem ze to je velmi narocne tieto zaciatky..

gabinecka_
2. sep 2015

medzi deťmi mám 17 mesiacov rozdiel, staršiu som trénovala odkedy chodila, proste som vedela že som tehotná a vedela som že bude musieť fungovať bez kočíka.. Najskôr formou hry, stoj - ona zastala a ja som ju pochválila, tlieskali sme, vysvetľovali prečo, ale to bolo okolo roka. Raz sa rozbehla preč, to sme ešte nemali menšiu, tak som jej dôrazne povedala že keď poviem stoj, že chcem aby zastavila aby ju auto nezrazilo a pod. Raz som capla po riti, od vtedy som toto nikdy nemusela riešiť. Ako začala chodiť na odrážadle, tak máme dohodnuté že pri každej lampe sa stojí. Mladšia je na tom tak isto, je tvrdohlavejšia, trvalo je to trochu dlhšie ale rešpektuje to. Na konci chodníka zastavia obidve bez mojej výzvy. Chodíme peši aj ďaleko aj hodinu cesty a nikdy som ich nenaháňala.
Bratova bude mať 5 a utečie a nevie normálne chodiť.. nikdy nemusela, tak prečo by to robila.
Podľa mňa musíš byť len dôrazná a dôsledná. Myslím, že toto je veľmi dôležitá vec z ohľadu bezpečnosti dieťaťa, takže žiadne ústupky u mňa neboli. 23 mesiacov je dosť, to neexistuje že nepochopí. Si proste robí čo chcel lebo môže.

miriem
2. sep 2015

Asi je to aj o povahe dietata aj o pristupe rodica. Ja som nikdy maleho nejak nenutila, aby sa ma drzal za ruku, ani cez prechod. Boli sme dohodnuti, ze pojde, az ked poviem a ze sa bude drzatvpri mne a respektoval to nejak. Ked sa dietatom bezis, berie to ako hru a jasne, ze uteka.
Ked sa narodila dcera, mal 26mesiacov, chodil na skejte, casto peso, nikdy sa kocika ani mna nedrzal. A ani mi nikdy neodbiehal. Manzelovi utekal stale, pretoze ho nahanal. Cize ja si myslim, ze moj syn to mal odo mna vysvetlene a vedel, ze do neho vkladam doveru, tak sa ju snazil nesklamat. Viem, ze to znie mozno divne pri 2 rocnom dietati, ale mne to fungovalo. Od 3rokov lieta na bicykli, castonsa vzdiali aj 100m ale potom sa vrati, alebo ma caka, pri prechode vzdy zastavi, pocka ma, prejdeme spolu a opat leti. Dietatu treba dat aj trochu volnosti, aby si mohlo budovat sebadoveru a zmysel pre zodpovednost. Ale hovorim, vela spravi povaha dietata. Syn bol vzdy taky rozumny, dalo sa mu vysvetlit aj sa dohodnut.
Dcera ma teraz rok a pol a ma uplne inu povahu, sama som zvedava, ako to pojde s nou...

miriem
2. sep 2015

@gabinecka_ vidim, ze mame na to rovnaky nazor😉

gabinecka_
2. sep 2015

@miriem jj 🙂 moje sa tiež nikdy nedržia, teda keď chcú tak sa držia, ale nenútim ich. Nech si objavujú a hrajú sa, ale musia rešpektovať pravidlá. Ja im zasa urobím program, zoberiem ich všade na svete, hrám sa s nimi, naháňa,ale musia sa normálne chovať. A funguje to tak vo všetkom. A inak na tatíka si teda oveľa viac dovolia, ale tiež sa už s nimi naučil lepšie narábať 😀 Musím povedať že anjelíčkov nemám, sú živé a besné.

zuzka38
2. sep 2015

@limenka skusala si mu aj vysvetlit a dohodnut si pravidla? predtym nez iudete z domu sa odhonut na pravidlach, ktore ak porusi pojde domov.. musi to pochopit. ak to pochopi ide sa von, porusi, upozornim, ze porusil, ak to spravi este raz ide sa domov. zial

jana_eyre
2. sep 2015

ani moje decka inak nechodia za ruku a nevyzadujem od nich aby chodili iba primne, ale myslim, ze autorka otazky skor myslela na taky ten "vypad" ked ho napadne len tak sa otocit a ist tam kam nema.. totiz moje decka tiez respektuju chodnik a cestu, ale stane sa, ze ten vypad maju a to su potom stresy 😀

limenka
autor
2. sep 2015

Baby on da len ruku ked sa mu chce ale to je ojedinele a ja sa prechadzam tiez po bocnych ulickach ale chodia tu auta ako klasika v petzalke a parkuje sa pomaly aj v trave. Ale dohadujem s nim pravidla a samkzrejme ze porusi a poviem ideme domov a potom to hadzanie o zem mne je az zle ani pozadku nepomaha ale neni som toho ale co mam robit ked mi sa slahne na zem a hulaka ako pavian.

eeffka
2. sep 2015

@limenka ja by som to riesila tymi popruhmi, je to sice take ako na psika, ale ked sa inak neda 😖 ... viem si predstavit tu nemohucnost, pred rokom ma seklo a ledva som chodila, a ked sa mi 2,5r vytrhla z ruky smer cesta, ani som za nou pobehnut nevedela taky cas chodiavala v mikine s kapucou ktoru som drzala ako kliest.

gabinecka_
2. sep 2015

@limenka keby som povedala že ideme domov, tak ideme domov, keby aj nad zemou lietal. Je chápem, že je to nepríjemné keď sa trepe o zem a scénuje, ale ver mi nebude to trvať dlho, ak zbadá že postup je stále rovnaký. Rešpektuješ pravidlá - si vonku, nerešpektuješ - ideš domov. Ja som to mala s mladšou - na ihrisku. Pochopila veľmi rýchlo a to mala niečo vyše roka, 14 mesiacov alebo tak.

limenka
autor
2. sep 2015

@eeffka
popruhy a otazka kolko to cca metrove??

@gabinecka_
vyhrazala som sa aj cakala pokym sa vyzury ale ceresnicka na torte isiel aj tak kam chcel a ja zase musela ist za nim a vlacit za ruku.
A pred panelakom sa hadzeme pravidelne

bubelko
2. sep 2015

@limenka ja som mala popruhy uz pri starsom, ale som ich nepotrebovala. zato pri mladsom sa mi velmi zisli. a ked som ich zabudla, tak som si vystacila so salom. ca. 2m. v tatrach chodil len tak - pri jazere - furt sa bral na okraj, alebo v jaskyni - ked sa mi vytrhol pocas zhasnuteho svetla z ruky, tak som bola rada, ze som drzala sal v druhej ruke.
na fotke je s babkou, na strbskom plese - mal tam 2,5 roka... sice sme zazili pohlady a komentare, ale na tie som reagovala, ze radsej dieta na sale ako lovit zo strbskeho plesa...
inak neskor stacilo len povedat, ze ak bude odbiehat pojde na sal...
a za popruhy ma hlavne starsi ludia u nas chvalili, ze je to velmi dobre a pacilo sa im to. lebo napr. na perone, ked prechadzaju vlaky rychlo, tak ho mas pevnejsie uchyteneho ako v ruke... skratka omotas a neexistuje, ze sa ti vysklbne...

bubelko
2. sep 2015

@limenka popruhy sme mali na takyto sposob. tu vodiacu snuru mal vzdy strcenu bud v kapucni alebo omotanu, aby nezavadzala a brala som ju do ruky, len ked bolo nutne. takze väcsinou som ho drzala na stanici, na prechode, alebo ho drzal starsi brat, kym som kupovala listky na vlak alebo autobus.

zumasi
2. sep 2015

@limenka boli sme na tom podobne, syn mal 23 mesiacov ked sa nam narodili dvojicky. On bol vzdy taky typ ze utekal prec, vo dvore som ho nemohla na minutu nechat bez dozoru lebo by usiel. Vysvetlovali sme, dohovarali, casom to zacalo fungovat. Kazde dieta potrebuje inu davku trpezlivosti. Chodenie pri kociku je zrucnost, musi sa to naucit. My sme na tom dlho pracovali, az nakoniec som sa zbadala ze sme bez problemov presli do mesta. Ma teraz tri roky, uz sa mozem spolahnut ze nevybehne na cestu, vie ze mi ma dat ruku ked prechadzame cez prechod. Takze to chce podla mna len cas, vydrz, urcite sa to zlepsi, musi sa to naucit. Drzim palce a vela trpezlivosti. A ozaj, este sme mali nosic, taky pre vacsie deti... bola som sice ovesana, ale ked som rychlo chcela ist, bol to najjednoduhsi sposob. Dve deti v kociku a jedno na chrbte 🙂

chmurkaxy
2. sep 2015

A čo surodenecky stupienok (skeptik)/sedak ku kočíku ?

michaela1711
3. sep 2015

Môj syn tiež takto utekáva ja to chcem riešiť nosičom ale z nosičom nemôžem moc utekať keď tam je bábo. Môj syn chodí už do škôlky včera bol prvý raz a má 2 roky v novembri bude mať 3. A tiež sa toho obávam že ako to bude vyskúšam aj skočárom aj z nosítkom ja si chcem kúpiť tú manducu na nosenie menšieho a väčšieho budem držať za ruku ale aby sa mi nevytrhol toho sa ja obávam. Ale hadam sa to naučí teras aj keď do škôlky chodí bude vidieť iné deti a hadam odsleduje to dobré od nich. Lebo malý mi málo papával a ako bol prvý krát v škôlke tak doma na večeru zjedol všetko ryžu mäsko až som s toho bola prekvapená takže myslím že sa to tam volako naučí.

limenka
autor
16. sep 2015

Ahojte babi vsetko som pokula anastudovala a skusila som syna namotivovat ze nech si stupi na skejtik a motyvacia boli koniky zive. A cuduj sa svet stal ako prikovany. Teraz aspon nieco prejdeme takto ale naspat uplatom palanie nieco aby zvladol tam stat a mama sprintuje domov ako keby horelo😆.
Neni to uplne typ top ale aspon tam stoji len sa musime hybat inak je zle horsie cez krizovatku ale popracujeme .

zumasi
16. sep 2015

@limenka bude to uz len lepsie! 🙂

limenka
autor
16. sep 2015

@zumasi
asi dozrel cas ale stale beha. No ullatky pomahaju vzdy a nejake dkhovaranie je to fuska

ivana_t
7. okt 2015
Používateľ ivana_t je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ivana_t.

presne, byvaju take vaky s trakmi, aby dieta neuslo .. alebo opakovanie je matka mudrosti .. neustale ako papagaj to dietatu opakovat..