Chodia aj vaše deti nahé?
mamičky mam taky (problem) ,mame dvojročneho chlapčeka a velmi rad a sustavne by chcel chodit nahy aj ked doma nemame stale vykurene . myslite že ho tak možem chvilu nechat?chory nebyva.
@tova nam trvalo kym sme syna presvedcili aby nahy nebehal po dome dopracovali sme sa k tomu ze uz nebeha nahy, max spodne pradlo ale beha bosy. Syn ja autista a neznesie vevi na sebe v zimevonju neznesie zapnutie ku krku ani rolaky ani sal. Ignoruje ajzapnutie bundy a zastrcenie tielka do gati. Ponozky ani papuciy neriesim asisom to napisala tak ze si to inak pochopila
@tova ved si ži a rob ako chceš , my normálni ľudia naštastie nerobíme zo svojich detí obmedzencov .
@elise presne vsetky tieto veci neznasal aj moj syn, zapnutie az ku krku a saly, tielko do gati a pod. on ale nie je autista, aj ked nejake znaky by sa nasli, minimalne aspergera..ale on z toho nejak vyrastol... nieco zmizlo, nieco zostalo, nieco pribudlo. ved aj my dospeli nie vsetci rovnako znesieme urcite oblecenie. niektorym zenam nevadi v podprde aj spat, niektore ju davaju dole uz medzi dverami ked pridu z roboty/z vonku... niekto neznesie pancusky, atd....je tolko obmedzujuceho oblecenia, len my zeny sme este ako tak ochotne, /niektore/, to nepohodlie trpiet, pre krasu, lebo to dobre vyzera... muzi uz menej, ked im je v niecom nepohodlne, nenosia to, nebudu sa obmedzovat ako zeny... ja tie deti aj chapem, velakrat je oblecenie obmedzujuce. tak kym mozu, nech si ten nudizmus uzivaju 😎
teraz mi napr syn nechce nosit rifle, ze jemu je v tom v skole nepohodlne. tolko som ho presviedcala, ze ved teraz su tie rifle take makke, aj siroke, aj s tym velkym pudlom na riti, ze ho nebude nic tlacit ani zadku ani vpredu na inkriminovanych miestach... no nakoniec som ustupila. aj ked mi bolo najprv velmi proti srsti, ze bude chodit do skoly v teplakoch, ved uz nie je male decko, aby to nechapal.. potom som si povedala, ze kolko dievcat nosi leginy, a ze vlastne aku velku vyhodu maju, ze nemusia v rifliach chodit. ze su vlastne v skole akoby v teplakoch/domacom obleceni... a teraz sa nosia aj teplaky uplne bezne, nakoniec som zistila, ze vsade to maju, take gate teplakoidne, nakupila som tie, a hotovo. a potom som si zacala vsimat, ze kolko chalanov nosi tie teplakove gate do skoly. chvalabohu, ze teraz sa ozaj moze nosit cokolvek 😀
@santafe Môj manžel si oblieka rifle asi 2 krát mesačne, jeho to tlačí a hotovo. Ako píšeš má tie gate teplákové a všetci sme spokojný 😀. A v lete chodil doma v boxerkách, ja v gaťkách a rozťahanom tričku a malá holá 😀
@cecilka123456 presne tak, uplna normalka 😉
jasné že môžeš to robia skoro všetky deti,môj je tiež stále povyzliekaný a aspon nebude uzimený a bude mat lepsie imunitučím viac obliekaš tým je to horšie
@cecilka123456 ved, kazdy ma inu inteligenciu
@matuskova003 Vo vasej ineteligecnej triede sa povazujete za normalnych. Ja patrim do inej triedy. 🙂 Dieta neobmedzuj, nech robi vsetko prirodzene ako zvierata.
@babulka82 nechodia, pretoze im to nedovolim.
@matuskova003 dneska dovolis chodit dietatu po dome na nahaca, a nabuduce to bude co? Ako by sa ti pacilo, keby susedia chodili doma nahi? Alebo si to rozdavali pred vchodom do vasho domu (vsak je to predsa prirodzene, nie). Toto vobec nie je o tom, ze vy mate doma plavajucu podlahu, ale o tom, naucit deti, co je a co nie je spolocensky pripustne. Zial, niektori v tomto smere nemaju sudnost ani v dospelosti (napriklad kojenie na verejnosti, tak, aby ma zamerne co najviac ludi pri tom videlo)
@maslenka47
@tova žite si obe ako chcete, vychovavajte si obe svoje ratolesti po svojom. Ale laskavo, nesudte nikoho ani mna z toho, že im dovolim aby behali nahí . To že behaju nahi ešte neznamená že im všetko dovolim, nechápem , kde ste k tomuto prišli. Riešte si svoju bublinku, svoje teorie. Nech sa vám darí. Dojčenie na verejnosti je rovnako tak uplne normalne vec, zaleží len od toho , či sa dojčiaca maminka dokaze prikryt alebo ukazuje prsník celemu svetu ( A keby aj , tebe Maslenka to moze byt ukradnute, robí to pre svoje dieta a robí to, čo cíti za správne tak ako ty citiš, že nieje spravne nechat pobehovat svoje dieta nahé . )
žite si svoje životy , ale preboha, už skončite s tou povrchnostou dokonalej top matky. Možete si navzájom poradiť a povzbudiŤ sa, keď už ste sa tu takto našli, ale vyprosím si , aby cudzie ženské , ktoré nemaju ani páru o tom kto som ,mi tu vypisovali aku ja mam inteligenciu a pod. ! to je len vysledok toho, že vy samy nemate top vychovu , tak čo sa tu bijete do hrude ?
@maslenka47
@tova nechapem čo tu riešite ,mrzi ma že tato tema sa ubrala zlym smerom ako vždy všetky tu. ☹ Nahota mi pride uplne narmalna a aj pred detmi sa normalne prezliekam aj do sprchy mi chodia nikdy som sa neschovavala pred nimi naha,ale ani nevystavovala naschval samozrejme. Pozeraju sa na mna upkne normalne nijak pohoršene preboha.
@matuskova003 presne tak nahota je uplne prirodzena a skor som nazoru toho že pokial to neuvidi doma bude to hladat vonku,paradoxne prave z takychto chlapov vyrastaju uchylaci atd. Taky ktorym bola nahota odobrata. Ako pišem vyššie nikdy som sa pred detmi neschovavala ked som bola naha.
@maslenka47 ty nevieš o deťoch ani len toľko, aby si mala jasno v tom, že v istom veku, príde prirodzený stud a dieťa samo od seba už nebude chcieť byť videné nahé? Že do určitého veku je to preňho proste prirodzené, byť nahé a bosé a je mu to príjemne. To neznamená, že keď mama nechá dieťa behať nahé, že ho nevychováva. Mňa by inak zaujímalo, čo odpoviete na otázku prečo musím byť oblečené? Keď niečo neviem pádne zdôvodniť, tak to nevyžadujem. Lebo sa to tak patrí, nie je odpoveď. Leda tak pre blbca 😎 A prečo hneď spájaš nahotu so sexom, rozdávanie si to pred vchodom? Čo to sem pletieš preboha? Čistému je všetko čisté a naopak, že? 😉 Keby susedia chodili doma nahí, tak je mi to jedno. Srdečne jedno 🙂 Keby si to rozdávali pred mojou bránou, tak im to neumožním. Sex patrí do intimity. Detská nahota je úplne normálna. Na pláži potom robíš čo? Celý deň sa pohoršuješ? Či nechodíš?
@tova a ta vaza je ta dost nizka kedze svoje dieta obmedujete v absolutnej prirodzenosti. Lutujem vase deti. Hadam raz pochopite ake to bude mat nasledky.
Nečitala som všetko, teraz nemam tolko času ale svojho času naše deti pozerali rozprávku Mauglí a potom sa hrali na ,,Mauglího,, a ,,bojovali, na posteli nahí...niekolko mesiacov ich to normalne držalo a potom to prestalo - prišli ine rozpravky. 🙂 Samozrejme po ,,maugliovskom boji,, sme ich hnali nech si niečo obleču. U tak malých detí mi to pride vcelku prirodzene...a zase nerobila by som z toho nejaku dramu, pokial sa jedna len o taketo ,,pobehanie,, po byte. Dnes už deti ani nenapadlne ze by takto behali, ako musim ich nahanať do teplakov doma lebo syn by chodil len v slipoch a tričku ale inak ze by ich nejako ,,zaujimala nahota,, sa neda povedať. Aj my s mužom sa zase nejako extremne neskryvame, tak ked sa obliekam a decko prie do izby tak nerobim stres, nevyhanam ho ani nič, proste obliekam sa dalej. Čím viac sa na taketo veci poukazuje, zakazuje tak tým skor to deti začne zaujímať ze ,,čo za tým je ze je to take zakazane,,. Aj davnejšie videli deti v denníku Plus 1 den u babky tu hore bez zenu a povedali mi to...ked boli malí tak som im povedala, ze tete je asi teplo...take vysvetlenie im stačilo, teraz ked maju okolo 10 rokov a niečo niekde vidia tak naše vysvetlenie je ze su to zeny, čo si bud nevazia sami seba, svoje telo alebo im ide len o peniaze tak to robia. Zatial to takto chápu časom zase ,,upresníme vysvetlenia,, Pred nahotou sa skryvat neda...je to všade..nehovorimze treba deťom ukazovať nevhodne veci a nekorigovať to, ale treba im povedať ako to vidite vy ako rodina primerane veku. U maličkých by som to nejako neriešila...starších - už ten 1. stupen ZŠ treba poučiť lebo si pamätám ze raz v práci som stala s kolegynou a pribehli ku nám vyplašené prváčky ze na wecku je krv a čo sa tam stalo....no, ked sme tam prišli tak sme zistili ze zrejme 2stupniarky nesplachli a voda a ,,okolie,, boli od menštruačnej krvi...No a teraz vysvetluj tak aby na druhy den ti nedošla mamička vynadať ze čo za info jej dcera dostala.
@babulka82 uplne v pohode, aspon sa ti nauci vyzliekat a casom obliekat, u nas to bolo tak isto, raz bol tarzan, raz maugli, raz si spravil proste len kupalisko pod vianocnym stromcekom a natasil plavky, ber to ako formu otuzovania 🙂 nemyslim si,ze by si sa musela mat. A ponozky neznesie ,iba do topanok a ja tiez nie
@maslenka47 a tak nemyslím si ze toto je tento pripad...a uprimne??? kebyze susedia chodia po dome nahí a vidím to z okna tak volám muža ze ,,pozri, pozri,, aspon by sa niečo dialo....ved inak tu ,,skapal pes,, a v telke nič nedavaju a to mam kablovku... 🙂
X krát hlavne v lete ked su okna pootvarane som sa zobudila ako nad nami alebo ,,niekde,, ,,kefuju,, a čo? Mna to skor pobaví ako pohorší. Vo svojom byte nech si susedia chodia ako chcu, ved ja ich nevidim a na chodbe su všetci na 100% oblečení....toto ma nejako netrapi pokial nebuchaju, netrieskaju, nevozia sa im deti na odrazadlách mne nad hlavou...našťastie klop klop mame super susedov.
@matuskova003
@alaguema
@babulka82
@sardinka335
Pekne ste to napísali, dievčatá, úplne s vami súhlasím. My s mm tiež chodíme doma normálne nahí, vôbec sa pred deťmi neskrývame a nechápem čo je koho do toho. 😉
@tova Moja inteligencia nemá nič spoločné s tým, či chodím doma ja alebo môj mm nahá alebo moje deti.....Ale toto tvoja inteligenčná trieda určite nepochopí, nakoľko to nie je normálne. 😉
@maslenka47 prepač a ten članok čo si sem dala ten link teda to je uplne o niečom inom .Ja som na deti dost prisna a poznaju pravidla ,maju svoje hranice čo možu čo nie.Toto je uplne niečo ine.
@babulka82 Nechápem, prečo si niekto myslí, že ak dovolím svojmu dieťaťu behať po byte-dome nahému, tak sme automaticky neinteligentní,polodebilní,špinaví cigáni, ktorí patria na kraj spoločnosti. Nemáme žiadne pravidlá, deti si robia čo chcú,...A sme pravdepodobne a minimálne nejakí úchylní zvrhlíci, ktorí "šukajú" na každom kroku a hocikde 😀. Ale nevadí, každému čo jeho je. 😉 Tieto dievčatá si chudiatka asi nikdy "nevrzli" s tým, že si to užili, lebo ako som čítala už sa pohoršujú aj nad tým, že počujú susedov si vrznúť - tichá závisť-že by? 😀
Nechcela som sem písať ale pobavila ma táto téma - hlavne niektoré odpovede.
@sardinka335 moje 5 ročné divečatko vie, čo je menštruácia...o 7 ročnej ani nehovorím. A zrejme je to aj tým, že sa pred nimi neskrývam, keď boli malinké, bežne išli na wc so mnou, lebo veď lepidielka maminkine 🙂 a videli ma aj počas menštruácie, pýtali sa, čo to je, vysvetlila som, pochopili a všetko v pohode. Neviem načo je dobré tabuizovať nahotu a prirodzené telesné funkcie. Myslím, že ženy, ktoré toto robia, nemajú k svojmu telu pozitívny vzťah a odovzdávajú to, žiaľ, aj svojim deťom.
@alaguema suhlasim, ja som sice dost zasadova a staromodna čo sa vychovy tyka...ale u nas sa z týchtovecí nerobí nejaké halo,čím viac sa robí z niektorých vecí ,,tajomstvo,, tým viac rastie zvedavost a stretavam sa aj s tým ze ak su deti skor okrikane aby sa nestarali, tak sa aj učia klamať a podvadzať aby sa chranili. Osobne neuznavam vysvetlenia typu ,,na to máš ešte čas,, ,,o to sa ty nestaraj,, a ,,to nie je tvoja vec,, - proste ak sa dieťa pýta treba mu dať odpoved primerane veku a uspokojiť jeho zvedavost a dať mu primerané informácie. Lebo ak to deťom nepovieme my doma tak to povie ,,ulica,, a na to už nebudeme mať ziadny dosah.
@alaguema ty si to tak odargumentovala tej maslenke , ze keby si bola niekde poblíž, normalne Ti zložím klobúk a potrasiem rukou. 😀

@tova viem, ze o ponozkach a bosych nohach tato tema nie je, spomenula som to len na okraj, ze okrem toho ze syn mal "hole" obdobie, tak od malicka nenosil ani ponozky ani papucky.
narodil sa pred takmer 11 rokmi, modry kon vtedy asi ani nebol, dokonca tusim ani internet nebol az taky uplne bezny v kazdej domacnosti este, telefony len tlacidlove, proste pravek oproti dnesku, chodila som na babetko/rodinka.sk, a o teme barefoot sa vtedy este ani nechyrovalo, my sme ho
praktizovali prirodzene, pocitovo... to bolo reci zo vsetkych stran a od vsetkych, preco ma hole nozicky..vobec som o barefootingu netusila, ale ubranila som si to 😀 😝
a aby som sa vratila k teme, zda sa mi to uplne normalne a prirodzene, ze to deti robia, aj ked som z toho ani ja nebola moc nadsena. ale pamatam si, ze ako decko som tiez neznasala oblecenie.