icon

Činnosti na doma pre 4-ročného čertíka počas korony.

anjika44
26. mar 2020

robenie písmenok z plasteliny, maľovanie a obtláčanie dlaní a chodidiel, predvádzanie a opakovanie cvikov, triafanie loptičiek do zavesenej krabice, vytváranie obrázkov z ovocných šupiek, dalej niekedy skryjem pod malu perinku hračky a hádame, čo máme v ruke - teda ten, kto drží hračku povie, čo vlastne drží, hádzanie vrchákov z PET fliaš do lavora s vodou, strihanie papiera na slížiky a iné tvary, strihanie látky, ktorú nepotrebujeme, prípadne aké netradičné činnosti robíte vy? dakujem

babababka
26. mar 2020

Ja s vnučkami 6 ročná a 3,5 ročná:píšeme,kreslíme do múky,pečieme,varíme,kreslíme na chodník,hráme sa školu,1 deň vyčleníme na rozprávku-oblečieme sa ako napr.Janko a Marienka,červená čiapočka,kremienok a chocholúšik a celý deň prebieha v tomto duchu,atď...

simsalabim
26. mar 2020

@anjika44 moje uz naozaj velke deti stale spominaju, ako sme sa hravali na "nakupovanie". Nastrihala som rozny tovar z letakov obchodov, na velky papier nakreslila nakupny vozik, dala im tycinkove lepidlo a "nakupovali" .

janickacrazy
26. mar 2020

@anjika44 asi máš doma len jedného a máte veľa času, čo? ja sa musím učiť s tretiakom a malý 4ročný sa vačšinou hrá s hračkami, občas dačo nakreslí, má rád maľovanie vodou, pomáha mi vykladať umývačku, občas dačo pri varení zamieša, hrá sa na doktora, na obchod, na rozprávku Tlapky, to je jeho obľúbená, ale nič také špeciálne nerobíme, ked je mu dlho doma, ideme na dvor, tam má pieskovisko, bicykel, domček, loptu a hned je dáka zábava, deti majú rady obyčajné veci alebo som ja už lenivá matka, čo sa jej pri treťom dieťati nechce už nič vymýšľať? 😂

anjika44
autor
26. mar 2020

@janickacrazy má rád maľovanie vodou .... to si neviem predstaviť, vysvetlite? dakujem

janickacrazy
26. mar 2020

@anjika44 to sú také špeciálne omaľovánky, kde sa maľuje štetcom, ktorý len ponoríš do čistej vody a tam sa zjaví obrázok, nepoznáš?

anjika44
autor
26. mar 2020

to veru nepoznám

anjika44
autor
26. mar 2020

A ešte rád pozeráva Moja mama varí lepšie a potom varí a spieva si tú melodiu

karolinakr
27. mar 2020
anjika44
autor
28. mar 2020

Hrala som sa so synom a mužom na obchod. Paťko sa už asi pripravuje na krízu po koronavíruse, lebo hovoril ceny potravín ako: minerálka 30 euro, jeden zemiak 10 euro, balíček vreckoviek 10 euro, chcela som si kúpiť dve cibule a predal mi len jednu. No, ja ale dúfam, že to tak po kríze nebude.

anjika44
autor
28. mar 2020

@simsalabim diky za tip, vystrihovala som obrázky z letákov viac ako pol hodiny ako taký dement a syn mi povedal, že necche to predávať takto ale skutočné veci 😀

simsalabim
28. mar 2020

@anjika44 😂 To ma mrzi... vidis, ake su deti rozne...

lenka2710
28. mar 2020

@anjika44 ja som olepila vstavanú skriňu papierom a mala kreslí a kresli, za stolom ju to tak nebavilo 😂 postrihali sme slamky a robili náhrdelníky, zasa koralky ju nebavia a toto ju celkom bavilo! Učili sme sa nové básničky, zasadili sme fazuľku a pozorujeme kedy začne klicit!
Hráme pexeso, karty, objednala som jej pracovné zošity, tak z nich si niečo vypracuje, pozeráme rozprávky, teraz sa chystáme do lesa urobiť ohnik, na chvíľu mimo civilizáciu 😉 strihame, lepime, kreslíme, prezerame encyklopédie a nasavame vedomosti a vytlačila som logopedicke básničky, keďže bohvie kedy sa k nej dostaneme, no stále niečo

janulik2008
28. mar 2020

@janickacrazy my máme 4.5 ročnú a áno zahráme sa s ňou ale inak sa hrá sama. Nie sme za to aby sme 7/24 sa venovali dieťaťu. Škoda že nemáme piesok teda musíme aj pieskovisko kúpiť lebo staré dosluhuje. Inak sa zahrá sama kreslí maľuje neporiadok ten najradšej robí 😂

janickacrazy
28. mar 2020

@janulik2008 aj moj sa pekne prehrá aj sám aj 2-3 hodiny s jednou hračkou, čo je super, tiež si myslím, že dieťaťu netreba robiť animátora celý den

anjika44
autor
29. mar 2020

Už aj dieťaťu z tej karantény šibe. Hral sa na lekára - všetky plyšáky mali koronavirus - a liečil ich tak, že každý plyšák dostal asi desať injekcií, z toho niekoľko aj do oka.

anjika44
autor
31. mar 2020

ten nápad, že hľadať veci podla farieb, to sa mi tiež páči - prines z obyvačky niečo zelené a podobne...aj v cudzom jazyku, včeera som dala do lavora s vodou plno PETvrchnákov a vyberali sme ich pohárom a sme suťažili,, že kto vyhrá, stále vyhrávalo moje dieťa 🙂

janickacrazy
31. mar 2020
anjika44
autor
3. apr 2020

dnes som vymyslela dalšie ...nakreslila som na jednu polovicu papiera kružky, na druhu polovicu som napísala čisla a spájal, napriklad kde bolo jedenásť guličiek spojil s čislom 11 atď...a skusim aj to, že som napisala pismenkáa vedla dala časti pismeniek plus jednu časť, ktorá tam nepatrí, nech ju nájde...nie som velmi za telku, on pozeráva večer Moja mama varí lepšie a potom na youtube nejaké tri recepty a to myslím na oči uplne staačí

anjika44
autor
7. apr 2020

ešte mi napadlo...to klasiné, ako hra na sochy - nepriklad bude tancovať a ked poviem stop, v takej polohe zastane...ale napodobnovať zvieratá. napríklad mačka-ohnuť chrbát, had,. plaziť sa, ťaba - skakať v podrepe, alebo budem šepkať a syn zopakuje, čo som povedala, alebo v inej miestnosti budem a niečo urobim - napriklad zašuštim obalom od chleba a povie, čo počul...

anjika44
autor
19. máj 2020

A nedávno nakreslil takéhoto krásneho macka...

hejtermama
24. máj 2020

Nápady Divadlo ZáBaVKa, ako sa hrať, tipy, ako sa niečo naučiť hravou formou a zlepšovať kognitívne a pohybové schopnosti Vašich detí! ZáBaVKovinky- pre tých, ktorí hľadajú pre svoje deti niečo viac ako pozlátko! ❤️👼 Každý diel má iné zameranie- a máte, čo robiť s jedným dielom aj tri dni🙂

https://www.youtube.com/watch?v=uVNBOENi41M