icon

Citové naviazanie 20 mesačnej dcérky k predmetom

vladuszka
23. máj 2017

Ahojte dievčatá.Chcela by som sa opýtať či nemáte podobne so svojimi deťmi.Moja malá dcérka(20 mesačná) sa začala odnedávna citovo viazať k predmetom.Napr. hrá sa s niečím na prízemí v dome,chcem ísť na poschodie tak ju berem so sebou a ona v polke cesty si uvedomí že si chcela niečo zobrať,začne kričať,zlostiť sa až kým po to nepôjdeme.A potom to drží a nechce pustiť ani na chvíľu.Aj keď ideme spať tak si bere svojho plyšáka a dneska plus bublifuk,hračkarsky telefon a šálku.Začínam sa zamýšľať či to je no normalne?Robia podobne vaše deti?Je to pre mňa trochu divné,že to tak prežíva keď si so sebou niečo nevezme😕 Ďakujem za odpovede🙂

moni244
23. máj 2017

To je dnes nova moda? Sledovat svoje dieta a pytat sa, ci je to normalne?

Moja ma skoro 4,5, sice sceny uz nerobi, ked si nieco oblubi, ale slava s roznymi vecami, teraz napr.s kabelkou, ktoru mala k barbie. Ma obdobie na veci, ktore musime brat zo sebou, ktore musi mat v posteli a ktore si musi zobrat von

pribinak
23. máj 2017

Podla mna je to OK. Moj syn mal v posteli istý cas tolko hraciek, ze som ho medzi nimi ani nevedela najst.
Plyšového psika zvlakal so sebou uplne vsade. Ani oprat som ho nemohla.

andulam
23. máj 2017

je to uplne normalne..moja mala chodi spat s uplne nevhodnymi vecami typu lieskovy oriesok a podobne blbosti :D samozrejme,ked zaspi,zoberiem jej to.moja sa zvykne aj v noci zobudit a vrieskat,ze to chce.

andreakg
23. máj 2017

Poznáme 😏, trvalo to pár týždňov u nás

vladuszka
autor
23. máj 2017

@moni244 Ďakujem za odpoveď.Je to moje prvé dieťa,proste si vsimam co robi a toto mi trosku behalo po hlave.Nevedela som.ze. aj take male deti robia take veci.No uz viem.

vladuszka
autor
23. máj 2017

Ďakujem dievčatá 🙂 vidím že zbytočne som sa nad tým zamýšľala.Proste mi to vrtalo hlavou lebo obcas si naozaj bere divne veci.Ďakujem este raz🙂

nerko
24. máj 2017

Moja 3 rocna skreckuje a v kazdom kute ma nejake kopy hraciek. Kazdy vecer nieco ine v posteli. Dnes detsky telefon, polievak, kontajner 😂😂

jumama
24. máj 2017

Nasa mala v tom veku jedno tricko take oblubene. Uplne stale ho chcela nosit, aj sa v nom kupat... napokon som jej ho na to kupanie kludne dala, lebo inak by som ho ani oprat nemohla, inak mi ho aj z pradloveho kosa vytahala a dala si aj zakvackane 🙂 Zrejme si uz deticky uvedomuju, ze nieco im patri a pride obdobie, ze mozno sa aj nebude chciet s detmi vonku podelit o hracky 🙂

vondolina
24. máj 2017

vieš čo môj synovec má hračku, takú gumennú figúrku nejakej opičky a stále s tým všade chodí. podľa mňa je to celkom normálne, že sa deti takto naviažú na hračku alebo nejaký predmet. veď keď sa nad tým zamyslíš tak aj dospelý majú svoju obľúbenú šialku, tanier a podobne. takže na tom nevidím nič divné 🙂

dominika6
24. máj 2017

@vladuszka ak nebude mať 15 a brať si plyšáky tak je to ok

blue_eyes
24. máj 2017

MOja velka slecna /12r/ ma od narodenia psika, a vzdy ho musi mat v posteli, nedaj boze ho niekde zabudneme...tak musíme utekat pre neho 🙂) kazdy mame nieco..nie je to nic nenormalne.

fomelka
24. máj 2017

Nie je to nič zvláštne, neboj sa. Veď aj väčšie deti mávajú obľúbenú hračku, vankúš, pohár, príbor no proste všetko možne. Môj muž napríklad má obľúbenú vidličku, ktorá nepatrí do sady, ktorú som ja kúpila on jedáva iba s tou a je normálny dospelý chlap :D

blue_eyes
24. máj 2017

@fomelka to môj oco má zas svoju lyžičku..nedaj bože mu ju niekto zoberie..tak koniec sveta haha

tina1988
24. máj 2017

moj ma 3 roky a vzdy musi mat nieco v ruke, ked ideme z domu, musi si zobrat niejaku hracku, ked ide spat tak si musi vybrat nieco co moze drzat v rukach, lebo by ani nezaspal 🙂 v posteli musi mat ulozenych svojich plysakov, lebo by ich hladal. Podla mna je to normalne 🙂

jance333
24. máj 2017

moja neter tak so sebou vláčila po vonku otrasného veľkého keramického psa, myslím, že to bola pokladnička alebo čo 😀

evitka83
24. máj 2017

@vladuszka tak moja dcera chodi niekedy spavat s mojou penazenkou, tak neviem co to o nas vypoveda :D ale uz mala v postielke aj golfove palice a nejak som to neriesila 🙂

adeli79
25. máj 2017

môj malý chcel ísť do postele s odrážadlom, keď sme mu ho kúpili. taký bol z neho šťastný. mal vtedy 2 roky. odrážadlo nakoniec spalo vedľa postele na zemi. je to veľmi milá spomienka. nemala som pocit, že je to divné. 🙂

len_leninek
9. jún 2017

My sme včera vozili po vonku malého detské vešiaky, ani za svet ich pustiť z rúk doma a o 5 minút zatvárali poštu :D predtým to bol zas tatov meter a tak podobne. A najväčšia závislačina je pred spaním v posteli mamin lakeť, predtým to boli moje uši, ale tie som musela zatrhnúť, predsa len sú citlivejšie :D

aflou
7. sep 2017

Moja 18m dcérka už asi mesiac chodí všade s lyžičkou aj sa s ňou kúpe a spí v posteli.