icon

Čo kúpiť 2,5 ročnej na rozvoj myslenia?

milli3377
19. apr 2013

Aku hracku kupit 2,5 rocnej, ktora rada stavia puzzle od 3 rokov, posklada vsetky 4 obrazky sama aj ked je puzzle pomiesane a je tam aspon 100 kusov...Nieco inaksie na rozvoj myslenia...mame aj kocky aj stavebnicu anieco co sa da kupit v hrackarstve a nestoji to malo...Babka chce kupit, vsaka za rady. 🙂

xlucia
19. apr 2013

@milli3377 bude ti to sice zniet divne, ale nech jej babka da svoju pozornost. nech ju vezme na prechadzku, uci sa spolu ake kvetinky kde rastu, aki chrobacikovia su v trave, a o tom kupit knizku, nech jej babka porozprava ako bolo volakedy, daju si spolu zmrzlinu...

veronicka1901
19. apr 2013

Nestoji to malo, to akoze myslis, ze hracku vo vyssej hodnote? Co takto napriklad nejaky hlavolam?

exupery
19. apr 2013

@milli3377 moja dostala na druhe narodeniny YOTOBO skladacku a teda musim povedat,ze to bola jedna z najlepsich hracuek ake dostala,esta sa s nou dokaze vyhrat 😉

cakemama
19. apr 2013

@milli3377, 2,5 rocna a stavia puzzle od 3 rokov ?

milli3377
autor
19. apr 2013

Tak je tam od troch rokov, som sa zle vyjadrila ona sa s tym puzzle zoznamila ani nie ako 2 rocna a sklada ho sama nieco po 2 rokoch...vsetky 4 obrazce...aj ked jej to poprehadzujem...ale su take vacsie casti nie take malinkate jak pre dospelych!!! :D

milli3377
autor
19. apr 2013

@exupery vies mi prosim poslat link na tu hracku? Vopred dakujem!

silvia123
19. apr 2013

Keď ju bavia puzzle, bude ju baviť aj pexeso, môj chlapec má hrozne rád pexeso, kupujeme aj také čo sa z nich zábavnou formou aj učí, napríklad teraz sme kúpili vlajky štátov a nenormálne ho to baví, taktiež sme kúpili také hry z Macka PU -je tam pexeso, dve hracie dosky na štyri hry, ktoré ho bavia, využili sme hlavne v zime, teraz ho ani s malou vo vnútri neudržím 🙂. Taktiež skús lego stavebnice -sú aj pre dievčatká, skôr tie väčšie vzhľadom na jej vek -tie vedia byť aj dosť drahé, ak chceš niečo hodnotnejšie. Moja skúsenosť je, že s obyčajnými lacnejšími hračkami sa mi decká viac prehrajú ako s drahšími, lebo babky tiež toho dosť nakúpia. A doporučujem skúsiť aj niečo z tohto: http://www.montessoriblog.sk/aktivity-s-detmi/

bridget
19. apr 2013

kup jej 10 dkg struhanky a nech posklada rozok 😀... sorry, ale neodolala som 😀 😀

silvia123
19. apr 2013

A čo sa týka toho príspevku -to že som ho uviedla ešte neznamená, že všetky aktivity sa mi páčia! Niektoré sú zaujímavé a dá sa z nich vybrať -záleží od uváženia rodiča, ale niektoré by som si veru dva krát rozmyslela -napríklad nožík jedine plastový, hra so soľou...no neviem, to by som sa asi bála, že sa dostane do očí, treba zvážiť, každá máme svoj rozum a výchovu. V prvom rade nejde o moje nápady, aby sa tu náhodou nejaká škriepivá mamička do mňa zbytočne nepúšťala 😀 že doporučujem dieťaťu hru s ohňom 😀

silvia123
19. apr 2013

@silvia123 no prosím už to tu máme a to som ani nestihla dopísať moju myšlienku 😀 ň

meryenes
19. apr 2013

@milli3377 my máme túto hru http://www.pelen-hry.cz/smart-games-den-a-noc-2... , je zaujímavá, farebná, logická, možno by bavila aj tvoju dcérku

pupawienka
19. apr 2013

Moja dcera dostala detsky pocitac Chico, kde su pismena, cisla a tvary....rozne hry pre rozvoj myslenia...je to v dvoch jazykoch...a tak ju to bavilo ze za par dni uz vedela celu abecedu a na kazde pismeno uviest aj slovo.....teraz sa tak hrame ze jej napisem napr. S a ona povie to je S ako slniecko....atd.

exupery
19. apr 2013

@milli3377 moja ma to od 4rokov Basic-obsahuje to magneticku tabulku a skladacky magneticke,ktore sa daju skladat do roznych tvarov,bud podla obrazka,kde je predloha predkleslena,alebo potom len obrazok a dieta ho musi same vyskladat bbez pomocok na tabulku,moja tiez miluje puzzle ma ich nespocetne doma,takze myslim,ze tvoju by to tiez chytilo.

anuska74
19. apr 2013

Ak je šikovná tak napr. logico picolo, alebo primo, dá.
hru den a noc.Alebo si zadaj krestívne hračky a môžeš vyberať. Ponuka je veľká 😉

hrjanka
19. apr 2013

tiež máme takú v rodine, aj psychologička povedala, že je vo vývoji o rok popredu oproti svojmu fyzickému veku. Má 3,5 roka a najradšej lepí všelijaké obrázky na papier, skladá si z farebných kúskov domčeky, snehuliakov, stromčeky a tak...nastrihám jej z farebných papierov rôzne trojuholníky, štvorce, krúžky a tak a ona si vezme lepidlo a skladá si z toho, čo chce. A to robí už aspoň pol roka, takže skúste čosi také aj pri tej vašej. Netreba kupovať drahé hračky.

silvia123
19. apr 2013

@hrjanka presne aj ja som toho názoru, že netreba drahé hračky, deti to nebaví, máme plnú izbu, iba čo to porozhadzujú, že neni kam stúpiť, oveľa radšej robia niečo tvorivé -napríklad s plastelínou alebo proste s čím sa môžu vyhrať -alebo radi robia to čo dospeláci -napríklad mi pomáhajú pri pečení, alebo obalovať rezne, to sa idú pozabíjať, kto bude dávať do múky 😀. Ale napadlo ma, že my kupujeme aj náučné knihy -dokresli, nalep, vymaluj, začínam kresliť je ich kopec čo máme doma a malého to baví, dcérku zatiaľ nie, tá pri ničom zatiaľ neobsedí, uvidíme čo bude o rok.

tilly24
19. apr 2013

tak aj moja dcera stavia taketo puzzle od dvoch rokov, taktiez si sklada kocky, ma aj take skladacky kde musi urcit tvary a farby, takze momentalne ma 3 roky a nakupila som jej take zosity kde obkresluje cesticky, hrava pexeso, spaja rovnake obrazky, ucime sa pismena, cislice, teda take to prvacke ucivo, ja by som ti poradila, ze ak mas sikovne dieta, tak len s amu viac venuj, spolu si nieco tvorte z papiera, strihajte, vytvarajte si skladacky, hrjte pexeso, , ukladajte si rozne hracky podla farieb, taktiez podla odtienov farieb, podla velkosti, a take to vecicky....

hrjanka
20. apr 2013

@silvia123 áno, aj u nás letia také tvorivé "knižky", hlavne so samolepkami...páči sa mi sada Prvá univerzita, kde deti nelepia len tak od buka do buka, ale musia pri tom rozmýšľať. A tiež majú krpci radi, keď im nakreslím niečo, napr. ihličnatý strom, a poviem, nech dokreslia naň vianočné gule, darčeky apod.. zabavia sa pri takých "hlúpostiach" úplne perfektne

milli3377
autor
24. apr 2013

@bridget 😲 Diky 😀 Ja sa nou nchvalim ani nic len som to u ziadneho dietata v jej veku nespozorovala...ani to ze vie citat pismenka abecedy co sme ju naucili a nuti nas aby sme jej ich pisali, alebo my piseme a ona hovori co 😀

celiakia
30. apr 2013

Moja dcerka nema este ani dva roky a uz vie citat niektore pismenka, pozna asi 6 riekaniek naspamät. A mam aj synceka v rovnakom veku, a toho bavia len auticka a furiky , traktoriky. Ele obidvaja radi citaju knihy, a este ich velmi bavi lego .