icon

Čo robiť, keď sa 14 mesačné dieťa jeduje?

akiram
28. dec 2011

Mamičky, čo je najlepšie spraviť? Malá má 14 mesiacov, a v poslednej dobe, keď jej niečo zakážem, pretože to vážne nesmie robiť, sa začne poriadne jedovať a následne začne strašne plakať, vzlykať...

stardust
28. dec 2011

odvratit pozornost na nieco ine.

lorrien
28. dec 2011

moja mala ma sice 2 a pol roka ale ked ju to niekedy chyti tak ju zavriem do izby a poviem jej ze ked sa ukludni nech pride a po par minutach uz je dobre..

vanessm
28. dec 2011

Tak 14 mesačnému dieťaťu nevysvetlíme nič. Jedine odviiesť pozornosť iným smerom. Ale určite sa nańho nehnevať. Je to prirodzená reakcia dieťaťa. A hlavne predchádzať situáciám, ktoré to možu zapríčiniť.

bodka13
28. dec 2011

neustúpiť jej a tak ako píše @stardust - odvrátiť pozornosť,zaujať ju niečím iným 😉
@vanesm aj 14mesačné dieťa rozumie,treba vytrvalo vysvetľovať

katren
28. dec 2011

my to tiez riesime ako @lorrien a ked sme niekde inde, tak si ju nevsimam...zistila, ze sa to neoplati a nic tym nedosiahne....

lum11
28. dec 2011

náš drobec má 15 mesiacov a sme na tom rovnako, vie sa dokonca aj hodiť o zem ☹

desmodka
28. dec 2011

ono to prejde, obdobie vzdoru... treba zaujat niecim inym, alebo si nevsimat nech sa jeduje

akika722
29. dec 2011

@desmodka no tak skoro to zas neprejde 😅

moja rada znie:VYDRŽAŤ 😅
mam dve deti,starši mal obdobie vzdoru od 2r-3,5r 😅 a ja teraz na neho niekedy pride "divne obdobie" mladši ma skoro 17m a hadze sa do zeme už teraz..Pri druhom to už beriem športovo,už si s toho skoro nič nerobim,nezmenim to,musi si tym prejsť..Snažime sa tiež odputať pozornosť na nejaku vec,nie vždy sa to podari...Deti s tym rastu 😉

exupery
29. dec 2011

Nepovolit a VYDRZAT!Aj obdobie vzdoru raz urcite skonci!

radkax
29. dec 2011

môj malý to na nás skúša už 3 tyždne, nepovoliť a vydržať, ked uvidí, že nikto nereaguje, tak prestane, teda aspon u nás to tak funguje..... 😀

sladkasue
29. dec 2011

nas maly nemal ani rok a zacal to skusat... je to "vychcan" 🙂 ja som neoblomna... ani plac ani psie oci ani buchanice o zem... treba to vydrzat a neustupit od svojeho.
ja mu vzdy vysvetlim ze preco nie, resp. ideme robit nieco co MOZE 🙂 dieta prestane revat skoro okamzite a netrapi sa tolko tym, co mu bolo odoprete 🙂

sofia2008
29. dec 2011

no u nas to uz tiez zacalo...ale nasa to robi pri jedle a to je des ☹ 😠 z nicho nic zacala protestovat..dovtedy krasne jedla, vsetko, bez problemov a teraz obed zje jedine pri Spievankove 😠 😠

ajca123
29. dec 2011

Ahoj to je normalne obdobie vzdoru 🙂 to mame aj my teraz,ale maly ma 21mesiacov 🙂 a takych este bude 🙂
Treba ignorovat a odejit do inej izby,dieta sa potom ukludni a dojďe pokojne... Lebo ked sa budes snazit inym smerom pozornost može sa stat ze zacne revat este viac ako ten naš :(
Neboj najdes svoju metodu na malu 🙂 len to chce cas a byt trpezliva 🙂

bianca
29. dec 2011

len to prezit.Ono sa to uz nikdy moc nezmeni ale zvyknes si na to 😉

piacere
Autor odpoveď zmazal
kiwi82
29. dec 2011

pokúsiť sa primerane vysvetliť ( aj keď to asi ešte nebude chápať) a odviesť pozornosť, zabaviť niečím.

katkal1
29. dec 2011

U mojej malej sa to zacalo ked mala 10-11 mesiacov. Najskor trucovanie a rev pri jedle, potom pri prebalovani, obliekani, ked isla do kocika, ked chcela byt na rukach aspon 10 hodin denne a jednoducho vzdy ked sa jej nieco nepacilo. Pomohlo zaujat "nehrackou" alebo ignoracia a odchod z miestnosti. Vzdy priliezla za mnou, hoci obcas este plakala. Par krat sa i hodila o zem ale ked zistila ze to boli uz to viac neskusala 🙂 Myslim ze deticky v tomto veku uz vedia rozoznat podla tonu hlasu ci sa hnevame alebo nie.

klauduska
30. dec 2011

Nas sa tiez jedoval od cca 12 mesiacov tak poriadnejsie,predtym klasika pri obliekani,prebalovani a ked zacal chodit o to viac,utekal mi pri vsetkom,dodnes bojujeme pri prebalovani....
U nas v poslednom case zabera to,ze ho zanesiem do izby a necham ho tam....vykrikuje na mna,ale ja mu poviem,ze ho nechcem pokial bude takyto skaredy a neposlusny.....tak mi slubi,ze uz bude dobry a pomojkame sa,dovysvetlujem mu to.....ale toto spravi niekedy aj 5-6 krat za den,ale aspon to hned zabera.....a este to,ze ho dame za dvere....najlepsie je,ze on povie mozes...tak ho tam akoze idem dat,otvorim dvere a ked ho tam idem polozit...cuvne.... 😉

na kazde dieta zabera nieco ine,treba asi len skusat rozne metody.....uz aby to obdobie preslo.....ked su dni ako vcera alebo predvcerom,ze som ho za cely den nemusela vyhresit....balada.... 🙂

lienockaa
30. dec 2011

no to urcite nie je este obdobie vzdoru..ja vzdor mam u starsieho vlastne aj doteraz, aj ked najhorsi bol medzi 2-3 rokom, mladsia ma 14 mesiacov a tiez sa hneva, aj place, ked jej nieco zakazem, ale to je urcite ze nic oproti skutocnemu vzdoru, ktory pride okolo 2 rokov..ono vzdor je, ked si dieta uvedomi zmysel slovka "ja"..a to si myslim, ze urcite nie je v 14 mesiacoch..ja s jej hnevom robim len to, ze odvediem pozornost..nemyslim, ze take male dieta rozumie nejakemu vysvetlovaniu, ktore je dlhsie ako jedna veta..a absolutne nesuhlasim, ze uz v tomto veku poslat ukludnit sa do inej izby..to je cisty blud..ono nevie, preco ma byt v tej izbe, vobec nevie ani co je to ukludnit sa..take metody ucinkuju na starsie deti, v skutocnom obdobi vzdoru..ak sa hadze o zem, dat pozor aby sa neudrelo, to je vsetko..a prezit to..😉

zuzanockamt
30. dec 2011

@piacere nieco podobne mam doma 😀 ... zatial sa o zem nehodil, iba si lahol a zvykne si hlavu buchat alebo rukami trieska do gauca ... a ked sa nastve, ze nieco nemoze, tak sa skaredo pozrie a uz lietaju veci okolo neho ... obcas aj do mna nieco hodi ... a vzdy nastvany uteka z izby do chodby a sleduje, ci sa pozeram a ak ma po ceste nejaku prekazku, tak vezme a zahodi ... vcera sa potkol o krabicu, ked sa hral, tak ho o strasne nastvalo, ze ju hned zdrapil a zahodil a potom aj zvysne veci, co boli okolo lietali 😀

darja12
18. nov 2016

naša bude mať za týžden 14 mes a začala sa pri tom, ked jej niečo zoberiem, alebo nedovolím hádzať na zem, tak že si sadne alebo ľahne a plače.. stalo sa to len dnes dá sa povedať prvý krát ale viac krát počas toho, ako sme boli vonku... včera bola hektika a dala som ju asi tak 3x za den svokre, dokopy na 4 hodiny. neviem, či v nej nastal nejaký zlom alebo čo..

kwr
18. nov 2016

Nas ma dnes 14 mesiacov a funguje takto asi mesiac- mne sa osvedcilo obycajne nie a zdvihnutie prsta- vie ze to znamena ze robi nieco zle- potom ho odvediem od situacie alebo zoberiem mu napr. Mobil alebo ovladacku- ked place a natiahne ruky vezmem ho ale aj tak nepovolim a odvediem pozornost...zatial to funguje, momentalne skusam aj slovo sadaj ked sa zdviha napr.zo stolicky a ton hlasu perfekt r rozozna a sadne si. Uvidime co bude dalej...

sono2
18. nov 2016

@zuzanockamt no pána, a ty čo robíš😀?

liwikaa222
20. nov 2024

@klauduska ako 12m slubi ze uz bude dobre

klauduska
20. nov 2024

@liwikaa222 nikde som nepísala,že v Tom čase kedy som písala príspevok,mal syn 12 mesiacov...písala som,že to začala od cca 12mesiacov 😉 v čase písania mal už vyše 2 roky 😉