Čo robíte doma s 1,5-ročným dieťaťom?

26. feb 2024

Čo robíte s 1,5 ročným dieťaťom doma? Chodíme von čo najviac sa dá, no podvečer neviem ako sa mám s ním hrať, čo robiť. Máte nejaké tipy? Ďakujem.

bolarazjedna
26. feb 2024

No my bud spolu varime, upratujeme, nakladame/vykladame práčku, chodíme do obchodu, na prechádzku, alebo sa hráme - s legom, autami, čítame knižky, maľujeme vodou, kreslíme voskovkami, hráme na klaviri, spievame, staviame vežu z kociek...

marianarem
26. feb 2024

Ked nevies vymysliet nejaku aktivitu, ber si ho k svojim veciam. Mozete spolu pripravovat veceru, v tomto veku uz moj zvladol jednoduche pomocne prace, moze skusat krajat priborovym nozikom a podobne. Deti sa ucia aj pri tychto lazdodennych cinnostiach, nemusia mat vyslovene nejake specialne aktivity. No a okrem toho si vsimaj, co ho zaujme, do coho sa tak viac vie ponorit a aktivita sa da potom vymysliet okolo toho. Ked napr. uvidis ze to krajanie ho bavi, tak mozete krajat a vykrajovat z plasteliny alebo z nejakeho cesta a tak.

autor
26. feb 2024

@bolarazjedna
@marianarem

Ďakujem vám za tipy. Upratujem(e), riadim(e), periem(e), varím(e) ráno, doobeda.. Potom ideme na chvíľu von a poobede ideme na dlhšiu prechádzku. 😊

hederamonstera
26. feb 2024

Pozerame telku, nasilu vytvarat aktivity nas uz preslo. Viem ze to nie je popularny nazor, ale co uz
Ale az ked vyskusame vsetko ostatne - citanie knih, skladacky, kocky, lego, farbicky…pri nicom dlhsie nevydrzi

vkatush
26. feb 2024

Ja môjmu večer už nerobím program.

Počas dňa sme vonku, varíme, práčka, umývačka, psy, motorka, autíčka, knižky, maľovanie, kocky, pesničky, herničky,... Proste hocičo.

Večer už je vo svojej izbe medzi hračkami a hrá sa sám, sem-tam mi prinesie niečo, nech sa kus pohráme a potom znova sám.