icon

Čo už učíte trojmesačné bábätko?

nikolabulkova
2. okt 2015

Co uz ucite 3 mesacne babo?

black66
2. okt 2015

@nikolabulkova 3 mesačné dieťa ešte stále len papá, kaka, spí. Je ešte moc malé na to, aby sa niečo učilo. Podľa mňa 🙂

siska53
2. okt 2015

@nikolabulkova skoro mi oci vypadli! Nasobilku ci pismena,nebodaj teorii relativity?
Vsak to dietatko sa tak akurat v tom case skusa pretacat,objavuje rucicky ci skuma daku hracku.. A ano,uci sa,ze som tu pre neho,ked to potrebuje.
No a moji sa sami naucili,ze v noci sa spi,ak s auz zobudime,zvacsa sa len napapame alebo len presunieme k mame a spi sa dalej.

jeennyv
2. okt 2015

Nic v zlom, ale tu na mk je stale viac a viac tem, co su pre mna od veci a co mi nad nimi az rozum zastane.... jednej vadi, ze sa male dieta hanbi, inej, ze este nechodi, dalsie babo nema zuby...podla mna si treba konecne uvedomit, ze kus porozpravat sa na fore a poradit ok...ale riesit uz take veci... dieta ide svojim vyvojom a robi to co ma a v prvom rade NEPOROVNAVAT...konecne si to treba uvedomit, ze kazde babo a clovek si ide svojim tempom a vyvija sa tak, ako je to jemu prirodzene a ked zasne chodit neskor, ci robit hocico neskor nic sa nestane lebo je to stale len babo....

sardinka333
2. okt 2015

@nikolabulkova a čo by sme podla teba take 3 mesačné dieťa mali učiť?
Ale ked sme pri tom ,,učení,, ja by som to ani nenazvala učenie..je dobre davať dieťatko na bruško aby dvihalo hlavičku a posilnovalo svaly, ukazujem malej hrkalku, prihovaram sa jej, mojkame sa a kedze my musíme tak takto cvičíme lebo mala problémy s nožičkou a chytim za ručičky a ,,potiahnem,, aby dvihla hlavičku, malu polohujem, nenechavam ju dlho v lehatku ani v nosiči, svaly sa musia cvičiť, nie je vraj dobré aby dieťatko bolo dlho v jednej polohe, predchádza sa tak deformácii napr. hlavičky, ktora sa moze ,,zležať,, ak je dieťatko často len v jednej polohe. Takže takto vyzerá naše ,,učenie,,. Treba si to dieťatko uživať - tak rýchlo vyrastu. Učenie nikomu neujde...počkajte ked vam pojdu deti do školy...to len začne. Netreba byť prehnane aktivny.

domak2
2. okt 2015

cvicenie na hrazde, skok znozmo.... 😀 Kadeco 😀 Ale nie, prepac, nedalo mi. Trojmesacne sa uci samo spoznavat okolie, to mu zatial bohato staci 🙂

jana_eyre
2. okt 2015

nasobilku a vybrane slova.. 😅

tjaden
3. okt 2015

@jeennyv haha súhlasím 😀 najmä to s tým hanblivým...bože také male decko, že je hanblivé a ktoré nie je? Poznám milóny hanblivých detí...sama som bola strašne hanblivá a prešlo to tak v 20r keď som šla do práce a čo? Malá ma rok a dva mes a nechce chodiť ani pánovi, zato synovec chodil už ako 11mesačný a sestra mi to stále dáva pocítiť, tak ak ma na to niekto upozorní, nahodím smutný face a poviem no ona je zaostala a smejem sa sa potom veľmi 😀 Poznám deti, ktorým sa matky nevenujú a ako 3-ročné nevedia hovoriť len zopár slov, či skomolené vety no a poznám matky, ktoré sa deťom venujú až až a stalo sa im to isté...netreba porovnávať a netreba hneď hľadať nejaké vady...veď sú to deti...bože kebyže už majú 5rokov alebo čo...No a čo učiť 3mes dieťa...fúúúha
@sardinka333 tak presne toto, čo viac sa dá?

lavinis
3. okt 2015

diferencialne rovnice, nech nie je pozadu 😀

seahorse27
3. okt 2015

My sme sa v 3. mesiaci zamerali na dejiny umenia, take zaklady ako nasobilka a vybrane slova moje deti ovladali uz po prichode z porodnice 😝

jana_eyre
3. okt 2015

@seahorse27 no super, takze som bola prilis pozadu s mojou vyucbou... pri tretom dietati neurobim taku chybu a s nasobilkou nezacnem tak neskoro ako pri prvych dvoch 😀 😀

seahorse27
3. okt 2015

@jana_eyre To musis zacat este v 20.tt, hned po morfologickom ultrazvuku. Si nevedela??? 😀

jana_eyre
3. okt 2015

@seahorse27 sakra.. tak uz teraz pred planovanim tretieho si idem zohnat vhodnu literaturu 😀

ukulela
3. okt 2015

sice blbonaformulovana otazka, no @nikolabulkova to urcite myslela dobre ... takze 3 mes davat na brusko, podporovat, aby dvihalo hlavku davat do hrazdckyna hraciu deku.aby sa otacalo za predmetmi. stimulovat skratka vnemy.

nikolabulkova
autor
3. okt 2015

Dievcata vsetky ste tu neskutocne mudre.Ja nie som sprosta.Mozno som zle polozila tu otazku ale mala som na mysli ci babu treba citat knizky pustat hudbu ci take veci vnima...

beate1
3. okt 2015

@nikolabulkova určite môžeš púšťať hudbu..bábo ju vníma už v brušku vraj...existuju aj ukľudňujúce cd pre detičky čo sú viac akčné a zaplakané...s tým nič nepokazíš...

sardinka333
3. okt 2015

@nikolabulkova
Ako ja to furt hovorím..povinným čítaním pre ženy v tehotenstve by mohla byť ta tenučka knižočka od Jakabčica ,, základy vývinovej psychologie,, Urobíte si dieťa ale o jeho vyvine neviete zhola nič len teraz moderné tri slová, prsník, nosič, šatka....
Ved si prečítam niečo o tom čo dieťatko dokaze v mesiaci v ktorom je, ako sa zhruba ubera jeho vyvoj, čím ho mozem stimulovať. Ako ak toto niekto nedokaze urobiť tak sorry ale čo si o nom myslieť? ved rozmyšlam nie? Na čo mate tie velke gule na krku? To je hlava a tam by mal byt ,,rozum,,. Čo na to potrebuješ ake navody a diskusie? JA neviem čo by ste niektore robili bez for pre matky...

hudbu tvoje dieťa počuje ak nie je hluche nie? Jej obsahu ale prd rozumie. Cítať knižky mozeš ale nič z toho nemá...v 3 mesiacoch preboha? Ved tomu nerozumie o čom čítaš a ani to nezaujme jeho pozornost. možeš mu hovoriť jednoduche riekanky a pri tom sa dieťaťa dotykať, masirovať alebo pri kupani...samotné čítanie mu nič neprinesie.
V 3 mesiaci dieťa fixuje predmet zrakom - ukazem mu 1 hrkalku (nie milion x) vidim ze ju fixuje zrakom, otačam aby otačalo hlavičku - prevencia prelezania, tortikolis
Dieta reaguje na zvuky - odpovedá na ludsku reč mrkaním, zvukmi ako g, a a pod...
A to nie som ziadna ,,mudra,, len viem čitať a nespolieham sa na nejake ,,modre kone,,. Toto snad každa z nas dokaze urobiť, načo mate tie gugle??? Lenive už aj do gugla dať???

len_leninek
24. okt 2015

@nikolabulkova
@sardinka333
Cca od 3 mesiacov citame malemu knizky. Lezime vedla seba, knizka nad hlavou, obzera si obrazky, docahuje ich aj knizku rukami, pocuva basnicky a riekanky co citam. Vydrzi pri tom aj vyse hodiny.

lauricka
24. okt 2015

@nikolabulkova dojci sa na poziadanie, nosi sa a je pri mame, mama normalne funguje a nosi babatko. Nic viac nepotrebuje. Spi pri mame, dojci sa na poziadanie aj v noci. Este nieco som zabudla? No a potom skusaj, co ho zaujem, ak teda chce, hudbu mozes pustat kedykolvek, babatka pocuju uz v brusku maminy, babatkovsku masaz, mozes mu dat hrazdicku, ked chce pozerat na hracky, snazit sa ich docahovat. Mozes mu dat nieco do ruky....tak len si skusaj, ze ako bude reagovat a tak...mozes ho dat na brusko, ale nie nasilu, len ak s tym nema problem, nachvilku...nepotrebuje toho vela, hlavne kontakt s mamou, materske mlieko a vela lasky 🙂

jolly84
24. okt 2015

@sardinka333 neviem ako dam potlesk, tak ti napíšem, pooootlesk !

sophieeee
23. nov 2015

Ja sa s mojou stále rozpravam, keď s ňou niečo idem robiť tak jej dopredu vysvetlim co sa bude diať keď ideme kojit tak sa opytam či ideme papat a ona uz sa tesi lebo tomu rozumie 😊 treba veľa veci rozprávať babatku.. Napr naša s nami spi v posteli a každé ráno keď sa zobudime tak sa jej pozdravim a ona sa to normálne naucila povedať..jasne že to nie je jasne artikulovanie ale povie ahoj keď vidí svojho deda alebo tetu 😊 a to začala v 4 mesiacoch..proste veľa veľa rozpravajte,pustajte slovenské pesničky napr. My pustame Petra Nagya pre deti..

sophieeee
23. nov 2015

A hlavne ženy neurazajte a nevysmievajte sa keď niekto zle polozi otázku..neviem prečo svoje deti podcenujete..asi si myslite ze keď nevie ešte s vami rozprávať alebo nevie chodiť atd ze nemá rozum..ved to vy máte pomôcť pri psychickom vyvine svojho dieťaťa..kto iný sa mu prihovori a pohra sa s nim keď nie mama a otec? A neviem co je na tom zle citat dietatku knihy a pustat alebo spievať mu pesničky..dietatko ma absolútny sluch a práve teraz nasava najviac informácií 😊

bianca
23. nov 2015

velku nasobilku

dai
23. nov 2015

odporucam pozriet si film Alphabet...

nejak zabudame ze deti su deti a ich zakladnou formou ucenia sa je hranie sa ☹

ninadobre
Odpoveď bola odstránená