icon

Čo všetko vie vaše 15 mesačné dieťa?

hikokk
14. mar 2015

Chcem sa spýtať čo Vaše deti ovládali ako 15 mesačné 🙂

safranca15
14. mar 2015

Ukazala papa .ako sa ma.aka je velika .chodila uz.ukazala hava.urobila hava.macku baba povedala a sem tam aj mama .takusky ostatne si nespomenem

koskaaa
14. mar 2015

Nasa ma 14. mesiacov a ked sa jej chce tak urobi papa, havka, opicu, aka budem velika, ako sa mam - len tak tak, rrrrrr, ako robi jezko, ako mama kicha, ako oco kasle, iba zacina sama chodit, do vkladacky vie dat kruh a stvorec, vie dat dole gumicky z veze a s pomocou aj na vezu a ked sa jej nechce nespravi nic :D a ma len 4 zuby :D :D

timea7
14. mar 2015

@hikokk neporovnávaj, každé dieťatko má svoje tempo, najlepšie to vidieť na dvojičkách - jedno začalo chodiť ako jedenásťmesačné, druhé šestnásťmesačné, jedno rozprávalo oveľa skôr a viac ako druhé, hlavne že sú zdravé a šťastné. Aj dieťatko, ktoré nechce nič opakovať, ani ukazovať, je tiché, akoby zakríknuté, navonok sa neprejavuje, môže byť mimoriadne šikovné. Mala som v triede od dvoch rokov chlapčeka, ktorý do tri aj pol roka nerozprával, najradšej sa hral sám v kútiku s pád autíčkami, nijako sa do spoločných činností nezapájal, teraz je už v škole, je veľmi šikovný, dosahuje vynikajúce výsledky. Našťastie boli jeho rodičia veľmi rozumní a neporovnávali ho so starším bratom, ktorý chodí do triedy pre nadané deti. A nepočúvali babku, ktorá ho označila za "debilka", vtedy som sa len tak tak udržala, aby som jej nepovedala niečo nepríjemné. Tvoje dieťatko pôjde vlastným tempom, rozprávaj sa s ním, všetko mu ukazuj, opisuj, čo robíš, spievaj mu, pozerajte si knižky, hraj sa s ním.

janickacrazy
15. mar 2015

Moj mladší syn už vedel rozprávať v jednoduchých vetách, ale na ihrisku sme boli za exotov, takže na chlapca je to skor výnimočné. Ja som tiež za to, že netreba deti veľmi porovnávať, lebo každé vyniká v niečom inom.

zuzik22222
17. mar 2015

Nas ma 19m. Ale ako 15m mi rozumel a rozumie vsetko,povedat vie iba mama,tata,baba,ako robi havo,ako kaslu deticky 🙂,vedel ukazat skoro vsetky casti tela,pomaha mi niekedy utierat prach,dava a vybera veci z pracky,vie ukazat asi 40 zvieratiek a to vdaka tomu,ze odmala si pozerame knizky,vypne televizor,ked sa mu chce tak poodklada po sebe hracky,ale co som zasla,ze vzdy po nas poprata ci tanier alebo salku zo stola a pekne polozi na linku 🙂))),pozna 10 farieb,ale co moju mamu zaraza,ze nerozprava a nechodi na nocnik,netreba porovnavat,kazde dietatko robi nieco ine,dozrieva inak,dokonca spime spolu,ked ho uspavam.

hikokk
autor
17. mar 2015

nechcela som porovnavat 🙂 , len som bolazvedavá. dakujem za odpovede

zuzik22222
17. mar 2015

Ja viem,ze nie 🙂ja tak vseobecne,ze netreba porovnavat 🙂