Dá sa prekŕmiť plne dojčiace bábätko?

saty.predaj
7. jún 2017

Myslite, ze je mozne prekrmovat dojciace babo? Ked bol syn maly dojcila som na poziadanie. Teraz ma 5 mesiacov a dojcim 5x do dna a v noci vzdy ked sa zobudi, co niekedy je tiez az 5x. Je to dost velky baculko, chcem zacat uz s prikrmami. Aky je vas nazor. Dakujem

krasnanevesta
7. jún 2017

S prikrmami je uz najvyssi cas zacat....a prekrmit sa babo neda, ak mu das menej bude plakat od hladu 🙂 z baculka vyrastie ked zacne chodit 🙂 neboj.

zuzadula
7. jún 2017

Nie, s materským mliekom a dojčením na požiadanie dieťa neprekŕmiš. Dieťatko má proste takýto metabolizmus. Často sa stáva, že tieto deti nemajú potrebu pridávať príkrmy a odmietajú ich. Hranica zavádzania príkrmov sa neustále mení, podľa rôznych výskumov. Ja som napr. syna, ktorý bol rovnakej stavby už pri dojčení prikrmovala až od 6 mesiacov a úplne stačilo(pred 16 rokmi) Aj tak bolo do roka najlepšie mateské mlieko. Každý príkrm zapil mlieckom 🙂. Takže pomaličky, podľa toho, ako to cítiš.

siska53
7. jún 2017

@saty.predaj pokial viem,neda sa prekrmit..
S prikrmami by som sa obratila na pediatra. Pokial viem,ma sa zacat ukoncenym 6.m.dietata.

lorela
7. jún 2017

@saty.predaj S príkrmami začni až od ukončeného 6. mesiaca.

suellyn24
7. jún 2017

@saty.predaj dnes pediatri odporúčajú začať s príkrmami už od 4.mesiaca (najnovší trend), ja som však tiež začala až od 6. mes. 6. mes, je asi taká hranica kedy už určite treba, takže pomaličky môžeš aj hned.

krasnanevesta
7. jún 2017

S prikrmi treba zacat do ukonceneho 6 mesiaca kvoli imunologickemu oknu.....su na to teraz rozne studie, hlavne kvoli alergiam treba do 6.mesiaca dat dietatu ochutnat co najviac aj lepok, vsetky alergeny vratane orechov (pomlete) ale ochutnat znamena trosku....len aby sa s tym imunitny system stretol.

evittam
7. jún 2017

@krasnanevesta Ak by sme mali brať do úvahy "imunologicke okno" tak to je od 4.-7.mesiaca. A ti co to "vymysleli" odporúčaju prikrmovat od 4.mesiaca.😉

lorela
7. jún 2017

Od "imunologického okna" sa v súčasnosti upúšťa, navyše už od začiatku to bola veľmi diskutabilná téma v odborných kruhoch.
Dieťa má byť prvých 6 mesiacov výlučne dojčené.
Na odporúčanie pediatra sa môže začať u niektorých, najmä slabo prospievajúcich, nedojčených detí už od ukončeného 4. mesiaca.

1988majka
7. jún 2017

@saty.predaj pri vylucnom dojceni prikrmy az od ukonceneho 6m. viditelne mu mliecko zatial staci 🙂

saty.predaj
autor
7. jún 2017

@krasnanevesta Ved to si aj ja myslim. Len je taky tucny z mojho mlieka ze si musia okoloiduci mysliet ze ho prepchavam...

saty.predaj
autor
7. jún 2017

@zuzadula dakujem 🙂

evittam
7. jún 2017

@saty.predaj Na ostatných sa vys....😉

suellyn24
7. jún 2017

@saty.predaj moja kamarátka mala obe detičky bacuľkov, boli to riadni papkáči, ale ako sama vravela, ona má miesto mlieka snáď smotanu 😀 v 6 mesiacoch vážili toľko, čo moja dcérka v 1 roku 😀 a ten starší ako začal behať, tak jednak ho vytiahlo do výšky, jednak sa hýbal, tak z baculateho je uplne normálny chlapček ktorý sa nijak nevymyká normálu. Navyše, prídu potom fázy nechutenstva, ked pojdu zubky a podobne :-/ takže kým mu chutí a priberá, užívaj si to ;)

evittam
7. jún 2017

@saty.predaj Inak moj syn mal v 5.5mesiaci 10.5kg...Vybehal to velmi rychlo....Uz min.5 rokov sa smejeme,ze nech sa nikde nevyzlieka lebo nas zavru,ze mu nedávame jesť....😂😎

samarra
7. jún 2017

My sme zacali s prikrmami tesne pred 6.mesiacom. Tiez mala miselinky, ale ako uz bolo spomenute, ked zacala chodit, faldiky zmizli. Dietatko sa podla mna materskym mliekom prekrmit neda. Tiez dojcim na poziadanie.

3petka
7. jún 2017

@saty.predaj vieš koľko je takých baculatych detičiek. Z toho si nič nerob. Dieťa neprekrmis, keď nechce tak nebude jesť. Ja som začala s prikrmami od ukonceneho 4 mesiaca a super, ale mliecko som stratila už v 3,5 mesiacoch.

lenka_samorin
8. jún 2017

ahoj, moje deti, špeciálne syn, boli v porovnaní s rovesníkmi veľmi bacuľaté. Syn vážil v 6 mesiacoch toľko, čo ročné dieťa. A to bol len kojený. Nekojila som cez deň na požiadanie, ani si nepamätám, že by žiadal kojila som každé tri hodiny do zavedenia príkrmov a na požiadanie v noci. A po zavedení príkrmov som cez deň kojila len ráno a večer a kojenie som zmenila za Amilk Bifido asi v 15 mesiacoch, keď sa v noci po niekoľkých mesiacoch spánku bez zobudenia začal znovu budiť. A pomohlo to. A aj keď bol ako bábo bacuľko, dnes má 5 rokov a je to normálny chlapec. Nie je tintítko, ale má štíhlu postavu bez nejakého problému. Tak sa neboj, začni s príkrmami v pol roku a svoje mliečko dávaj podľa potreby. Dieťa nezje viac, ako potrebuje 🙂

saty.predaj
autor
19. jún 2017
vanesanova
19. jún 2017

@saty.predaj ked plne kojis prikrmuj az od 6.mes.ak papa vela a mlieka mas dost ocividne...ja takisto a idem az od 6.mes.odporuca to aj svetov zdrav organizacia ked je baculko ako moj bud rada neboj sa on zacne behat a vytiahne sa do vysky a vybeha to urcite obezny z matersk.mlieka nebude.to su len povery a doktorky nepocuvaj babatku mas day vzdy ked pyta nehlad na doktorov ani na hodinky...ja mam 4.5 mes.a cez den kojim kazde dve hod.a v noci vobec ani raz ale to je individualne kazde babo je ine urcite mu neodopieraj tes sa ze prospieva a ze mas dost mlieka.ak mas dost naco sa stresovat este s prikrmami ked nemusis.ked je dieta na sunarema sa zacat uz v 4.mes.ale inak az od 6.a je prirodzene ze z materskeho mliecka babo viac a rychlejsie pribera to je uplne normalne.aj my mame takeho pucka ale vsak to je peknucke take nakkucke babatko s miselinami 🙂 zacne rast do vysky a bude jak prutik presne ako moji synovci ktori boli tiez iba na materskom boli riadni buckovia a teraz su chudi jak tien lebo to vybehaju a babatko pyta cicik tolko kolko on potrebuje nie kolko potrebujes ty.