icon

Dali by ste dieťa znova do jasiel?

lemata
11. jan 2017

Ahojte Maminky.
Veľmi

siska53
12. jan 2017

@zeytin montessori je urcite super, tam je to urcite o inom ako v beznej skolke, len je to strasne drahe.. Navyse..je kopec matiek, ktore si to nastuduju a venuju sa tymto aktivitkam od babatka, kedze tieto aktivity sa daju realizovat doma, sama som co-to skusala s detmi.
ale urcite, kebyze musim, skor hladam nieco taketo, ak by malo ist o dlhsiu dobu alebo neskor, ak by sme slusne zarabali, tak by deti sli do nejakeho takehoto zariadenia..
moje au-pairca chodilo do takej skolky a bolo to super, mala bola velmi sikovna, az som niekedy zabudla, ze ma len 3roky, lebo aj velmi cisto rozpravala.

simca06022011
12. jan 2017

Áno dala, bez váhania. Išli sme od 1,5 .

kubobubo
12. jan 2017

Najlepsia vec co som mohla spravit. Isiel v 17 mesiacoch na 3 dni so spanim a ja do prace. Nemusela som, ale chcela. Od jedneho roka pravidelne hodinu pri mne vrieskal. Takze mi potom bolo jedno ci bude vrieskat aj v jasliach, hlavne nech ho nevidim. 😖Tam prestal, dokonca ani doma to uz nerobil. Ak ma nahodou dvojtyzdnovy vypadok, revanie sa zacina opat. Je velmi tvrdohlavy, ale na druhej strane take mojkadlo oblubeny vsetkymi.

laurika1517
12. jan 2017

mozno nieco potreboval ked vrieskal...ziadne dieta neplace bez dovodu...

kale13
12. jan 2017

@ alby2014 ale ved vsetky tieto aktivity v domacnosti robi aj moj syn so mnou aj ked ja pracujem FT od jeho 8mesiacov a on bol/je 3 dni v jasliach/ skolke.. ved aj u nas sa upratuje, vari, perie.. dokonca on sam si dava spinave do svojho kosa, a aj do pracky potom a este mu aj poviem ako ma nastavit pracku a zapnut, bavi ho to🙂 aj pri vareni pomaha, kraja a dava do hrnca. kazdy vecer si hracky roztriedi a uprace.. ved niekto robi tieto veci cez den a niekto po veceroch a cez vikend..
aj chodit na wc som ho ja naucila doma a v jasliach som ani nehovorila, nechcela som aby mal stres a oni sami si vsimli, ze uz tu zvladne a kazali prist bez plienky🙂 co sa tyka slusnosti tak v angl. skolke ho naucili vyssi level🙂 on odpoveda, ze "Yes, please", " No, thank you". Taky level sa priznam som ho v slovencine ani neucila, stacilo mi, ze vie povedat "Prosim si ... " Dakujem.. a odpovie len Ano alebo Nie.. Naucil sa tam aj velmi dobre ospravedlnovat a hlavne spolupatricnosti.. ak vidi dieta plakat, tak sa pyta ci je v poriadku a ide ho utesovat.. nema surodenca, tak som len rada..

alby2014
12. jan 2017

@kale13

Ja nevravim nic, ked mama MUSI IST DO PRACE, ale zas naozaj nerozumiem tomu, preco dieta pod 2 roky a menej muselo ist do jasli a argumenty,ze si chce mama odychnut, ze potrebuje kolektiv a co vsetko ho tam naucia, ze hodinu doma revalo. No, ja neviem.Ono racionalizovat si clovek vie vela, ked musi...pislala som vyssie je to individualne, zalezi do dietata, ale ako povedal jeden psycholog, deti by skolku vymysleli, ale jasle by je ani nenapadli. 🙂

nenne27
13. jan 2017

Prave som zistila ze som asi stara😂Mam deti vo veku 15 a 10 rokov..s nezbednym hyperaktivnym synom som bola doma dva a pol roka..potom prisiel september a nastup do prace(som ucitelka)..dcerka je augustova takze nastupila do skolky ako 3 rocna.Ked tu citam ako si maminy potrebuju oddychnut a supnu rocne dieta do jasli aby si zvykalo na kolektiv..len sa smejem.Tiez som bola sama, stari rodicia daleko,manzel v praci do vecera.neni som supermatka a predsa sme to zvladli a este sme si aj uzili.s deckami som chodila von na ihriska,do parku, do mesta na prechadzku, na zmrzku, tulali sme sa kade tade..aj ked kamosky boli niekde uplne inde..bezdetne a v praci..sama som sa necitila, vzdy sme sa s niekym stretli na ihrisku a pokecali..deti sa zahrali aj dobre pobili obcas😉doma som nemala vzdy tip top ale vzdy ako tak..jasne ze som kazdy den musela varit a normalne fungovat v domacnosti.vecer manzel..telka,kniha..obcas navstevy apod ...dokonca som este aj ucila raz- dva krat do tyzdna, ale len jedneho, max dvoch studentov, aby som nevysla z cviku a tiez bolo treba platit uvery apod.teraz si niekto povie ze som za supermatku z kona...tak figu drevennu...boli dni ked som zurila, revala, v byte bol bordel,decka mali zle dni... manzel vrčal...boli aj hadky a ticha domacnost.ale v pohode a bez ujmy sme prezili a este nam bolo aj dobre.a to boli na tom tak isto desiatky dalsich mam v okoli😛.
Jasle vobec nezavrhujem..ked sa splaca, alebo proste su okolnosti, kariera, moznosti, nevyhnutnost...dietatu to neuskodi .ak k tomu rodic spravne pristupuje a v jaslickach su dobre pani ucitelky atd..dieta si zvykne..aj ked mozno zaciatky su tazke a vsetci si poplacu.aj to patri k zivotu.
ale ked niekto nezvlada dieta a nevie ho zabavit ...ze rocne dieta sa doma nudi a nevyvija blabla....tak sa musim len uskrnat nad niektorymi mladymi mamickami.potom sa necudujem ze si mladi chlapci lovia o 10 rokov starsie zeny😛

nenne27
13. jan 2017

@alby2014...uplne vystizne..super napisane

tetapetra
13. jan 2017

Ano dala.

eliska13
13. jan 2017

@lemata je veľmi šikovný a myslím si, že v jasliach nedostane takú pozornosť a vedomosti ako mu dáš ty.Aby to nebol krok späť, keď tam budu menej rozumné deti ako on, ktoré sa len učia držať lyžicu.Ak Ti to nedá vyskúšaj a uvidíš veď skončiť môžete vždy😀

jvlo
13. jan 2017

Moja dcera mala rok aj 4 mesiace a dala by som ju znova. Dala som ju hlavne pre to, lebo jej strasne chybal kontakt s detmi. Tu u nas je deti strasne malo. Mamicky s nimi chodili von prave v case, ked mala spavala doma v postielke. Vonku nevedela zaspat. Bola velmi placliva a nech som sa jej venovala na 100% tak som jej maleho kamarata nevedela nahradit. Prvy den sme po nu prisli po 4hodinach a plakala, lebo chcela byt este s detickami. Od druheho dna bola na cely den. Rano sla s usmevom, pobede domov s placom. V sobotu sa postavila k dveram, ze ona ide za alexkom. Podla mojho nazoru vacsine deti jasle prospeju. Nech mi ziadna mamicka netvrdi, ze sa od rana na 100% venuje dietatu cele 3 roky. Kedy by potom varila, prala, upratovala, zehlila, nakupovala? Potom idu deti do skolky. V 3 rokoch tretina z nich nehovori. Nevie sa hrat s detmi, nevie sa obliect, obut, najest sa.O posluchu ani nehovorim. Hlavne, ze vedia robit na mobiloch a tabletoch. Nie vsetky jasle su skvele. Treba hladat take, kde bude o dieta vyborne postarane...

simca06022011
13. jan 2017

V jaslickach maju deti o vela viac aktivit ako ma s dietatom v 90% jeho matka a za tym si stojim... ta roznorodost, kontakt s detmi, to sa da vynahradit iba tym ak sa matka 100% casu cely den venuje dietatu, vymysla aktivity roznorode, uci sa s nim atd. Vacsina matiek ma program celodenny: vstat, ranajky, von/nakup, varit/upratat, potom zase von s dietatom, medzi tym spat, k tomu nejaka aktivita typu plavat, nejaky sport napr. Stretnutie s kamoskami a hotovo... medzi tymito cinnostami sa s dietatom par minut pohra, pripadne to dieta popri nej nieco "robi". Ja som nadmieru spokojna, sice mali sme sukromne jasle ale super bolo, neviem ake su tu mestske ale deti tam davaju aj maminy co "nemusia", cize nemoze byt zle...

laurika1517
13. jan 2017

@jvlo uz to tvu zaznelo viac krat. predsa nejde o to sa dietatu 100% venovat. praveze je treba dieta zapajat do vsetkych aktivit a ucit ho to co sa v domacnosti deje a rozvijat mu tym zrucnost. s dietatom varim, zehlim, nakupujem a upratujem. kedysi jasle neboli a dokonca ani skolky a deti neboli ziadni dementi, ale vyrastli z nich sikovni ludia aj bez jasli aj bez skolky. moje dieta bude mat 3,5r a veru o skolke neuvazujem ani nahodou, lebo praveze si chcem uzit ze vsetky dolezite veci ho naucim sama a nie nejaka pani ucitelka. jasne ked matka musi ist do prace to je ine, ale pokial je doma... tak ho dokaze pripravit do zivoa lepsie ako jasle a skolka. je to predsa jeho vlastna matka

laurika1517
13. jan 2017

@simca06022011 pochopitelne...lebo rocne dieta daleko viacej uprednostni svoj intelektualny rozvoj ako emocionalny s vlastnou matkou...to bezdebaty...

pragmaticka
13. jan 2017

a co robi tvoje dieta prave teraz kym ty ako super matka vypisujes o 10tej na kona? pozera sa na mamu ako tuka do mobilu resp do pocitaca?akym sposobom ho zapajas teraz do tychto svojich aktivit?hmmm tomu tiez hovoris emocionalny rozvoj s matkou?? 😂
a existuju deti ktore kym ty upraces ono rozhadze!!Iosobne si neviem predstavit upratovat ci zehlit pri mojej temperamentnej aktivnej dcerke.ta by ma doma asi zozrala dovtedy kym by som ozehlila chlapovych 10 kosiel!Ale snad raz budem mat tiez take nudne dieta co bude maminku posluchat na slovo a kym ja budem hodinu zehlit, dalsiu upratovat a dalsiu varit,ono si bude poslusne sediet pri jednej-dvoch hraciek alebo pozerat na mna!Ci tvoje 3,5rocne vie uz aj varit a zehlit?? 😉

pragmaticka
13. jan 2017

@laurika1517 ta moja predosla reakcia mala byt adresovana tebe

sardinka336
13. jan 2017

Ja neviem...vobec nemam pocit, ze moje dieta (rok a pol) potrebuje začať zbierat akademicke poznatky a byt nutne v kolektíve. Nie, nevenujem sa jej nonstop cely den...teda nie v zmysle, ze sedim v detskej a čitam knihy, ukazujem farby, zvieratka a anglicke slovička do omdletia. Chvilu sa hrame - teraz ju bavia kocky, potom mi prinesie knižku tak si ukazeme par zvieratiek ako sa volaju a aky zvuk vydavaju. Vdrží pri tom asi 5 minut a potom uteka ,,do priestoru,,. Idem dat do pračky - ide za mnou a vybera pradlo a ,,rozvláča ho po dome,,. Idem utierať prach - chce aj ona, tak jej dam handričku a ona chodi a ,,akoze utiera,,. V utorky chodime medzi detičky do takej herne. Aj ked su tam ine deti kontakt s nimi nevyhladava, skor ,,okukáva,, mama je stále top...Ked idem k lekarovi a je s babkou tak zvykne plakat. Uz boli aj take stavy, ze aj do vracania. Takze som usudila ze to dieta potrebuje teraz matku, nie ,,vzdelanie,, a ine deti. Mozem byt doma a aj ked mi to uz niekedy lezie na nervy lebo je to prisavnik vo dne v noci, viem ze pre nás je toto teraz cesta. Pre staršie deti to je jasne - kolektív je top...kamarati, spoluziaci...pre nich uz nie som ,,zivotne dolezita,,. Oni potrebuju dobré vzdelanie a dobrú spoločnost aby mali pozitívne vzory. Skor uvazujem o lepšej škole v zmysle stredna škola, univerzita niekde mimo Slovenska. Aj ked našimi školami nepohrdam, ale predsa...aby sa dokazali uplatnit potrebuju vzdelanie, jazyk a jazyk sa najlepšie naučia tam kde sa s nim rozprava. A to chce všetko peniaze...tak uvidime...osobne skor tu vidim potencial ako vrazat do jasiel ak teda nemusim ..ale tak to je moj nazor, nikomu ho netlačim.

alby2014
13. jan 2017

@pragmaticka, ja sedim pijem kavu a dieta sa hra so spagatom a kockami vydrzi mu to asi 20 minut, nasledne vylozime umyvacku bude mi pdavat lyzicky,vidlicky ( rozvoj jemnej motoriky), nasledne osupeme zeleninu, sovjim nzikom dosupuje mrkvu ( rozvoj jemnej motoriky), budem s nicm citat knihu, kym sa bude varit maso ( intelektualny rozvoj), povysavam kuchynu, maly s radsotou poskakuje okolo vysavaca ( pohybva aktivita),pojde spat ( odpoinok). Poobede, kedy je nacvic samostatneho jedenia, pojdeme do snehu a zahrat sa ku kamaratke s rovesnickou ( aktivity na vzduchu plus rozvoj prostrednictvom socialnych interakcii)...prideme domov pocas vecere dojde ocko, maly sa bavi sam, okupeme pojde spat. Zabudla som pojdeme na psotu ( nacvik novych zivotu rpaktickych situacii). Opisala som ti, to aj v pedagogickom zargone, keby daco :D, kedze som ucitelka.

Prepac, ale je nenormalne ocakvat, ze dietatu sa musis venovat stale, cielom je rpedsa viest dieta k tomu, aby sa zahralo aj same, vo veku pod dva roky staci par minut, 4 rocne by to malo zvladnut okolo 25 minut. Ved to deita sa musi naucit, ze aj mama ma pravo na odych a kavu, ze svet sa netoci okolo neho a jeho poziadaviek, to je nromalne.

Este, ako ucitelka si myslim, ze sa prilis zdoraznuje rozvoj deti...ako sorry, dieta ak v troch rokoch vie, obliecst sa s pomocou, jest lyzicou, vidlickou, hovorit, aby sa dohovoril, povedat meno, nemat plienky, zaklady hygieny...vie vsetko,c o ma vedeit. Zvieratka, auta, anglcitina, naozaj nie su samospasne.

laurika1517
13. jan 2017

@ pragmaticka moje dieta sa teraz prave uci AJ cez pesnicky lebo ho to bavi a ja pri tom zametam. predstav si stiham ti odpisat aj pozametat... no a zehlit moje dieta nezehli, ale vie sa zahrat alebo zehlim ked zaspi vecer. a ano varit vie so mnou. vie so mnou krajat zeleninu, rozbijat vajicka do kolacov, korenit a solit jedlo v hrncoch a miesat a bavi ho to... a je to velmi temperamentne dieta. ale dokaze sa zabavt aj same ked mam ja nieco do coho sa nemoze zapojit. lebo aj o tom je vychova ze dieta vie ak pockat a same sa zahrat ked napr mama dokoncuje jedlo a nemoze sa jej motat pod nohami ked cedi spagety... keby si zila v dobe ked jasle a skolky neboli tak co? nebolo by navarene a upratane a sedela by si cel den pri dietati a hrala sa s nim? dieta sa predsa vie zabavit aj same pokial mu rodic da na to sancu a neskace mu non stop okolo zadku a nevymysla aktivity aby sa dieta minutu nenudilo... a potom o 10 rokov tu budu matk pisat ako ich skolak chodi doma so znudenou hubou lebo sa nudiiiiii a nevie sa sam zabavit, dieta potrebuje aj cas aby zistilo co ho bavi a venovalo sa tomu same

alby2014
13. jan 2017

aby bolo jasne ten noz je hrackarsky :D

simca06022011
13. jan 2017

kazde dieta je ine, ja by som 9mesacne, ani rocne do jasiel nedala, ale moje dieta v 1,5 roku zvladalo jasle perfektne... nebola tam ale casto kym sme preskakali choroby 🙂 ale od 2 rokov uz tam bola stale a bola super spokojna, do dnes chodime pozerat "pani ucitelku" ;) Neviem aky emocionalny rozvoj myslis, ked matky 99% casu nervozne pobehuju, tukaju do mobilu a vybauju vsetko okolo... skor je to emocionalny rozvoj pre matku, ktora sa skryva 3-6 rokov za tym, ze jej dieta bez nej neprezije a ked to chudiatko nebodaj da do kolektivu, tak z neho urcite bude nieco "zle", uskodi mu a ublizi, dokonca ani vztah s matkou nebude mat :D nuz.. my si viac uzivame cas PO skolke, a cez vikendy.. ja mam vsetko urobene, mozem sa jej venovat, chodit kam chceme, nemusim ju navlacat po nakupoch, nemusi cakat kym dorobim pracu a nemusi ma vidiet ako si trham vlasy a zurim lebo nestiham :D

laurika1517
13. jan 2017

@simca06022011 divne ale nezvyknem nervozne pobehovat a trhat si vlasy...v domacnosti kde je pracka, umyvacka a susicka, tepla voda a sporak skutocne nie je dovod nestihat zakladne aktivity a popridom sa uplne pokojne venovat dietatu a vsetko mu vysvetlovat. na nakupe ho ucit matematiku a ucit ho dat pokladnicke peniaze atd atd. ak teba pritomnost dietata pri beznych cinnostiach znervoznuje a trhas si vlasy tak to neznamena ze to tak ma kazda.

simca06022011
13. jan 2017

to bolo obrazne povedane... niektora mamicka pisala predtym ze ona je niekedy na nervy atd... neche sa mi to hladat... at eda podla pohladu okolo seba, nakolko byvam v satelite kde su same male deti v kazdom dome casto vidim len vrieskajuce zeny pobehujuce v cistom chaose :D nie vzdy ale je to tak... lebo dat 3 rocne dieta do kolektivu je trest. Podla mna trest je mat milion povinnosti a dieta so sebou vlacit ako take maca... ak mas na praci iba uvarit, upratat, oprat, ozehlit a hrat sa s malym tak super, ja by som tiez bola doma... ale vacsina zien ma toho podstatne viac (tym netvrtim, ze nemas co robit atd aby si sa neurazila) a potom su na nervy a su z toho na nervy aj deti. Ak teda mama ma napln prace na den, je na zvazenie to dieta dat tam.. aj na pol dna...

Isto 1,5 rocne deita ti porata peniaze a da ich pokladnicke :D och... uz zase nevymyslaj nevymyslitelne.

alby2014
13. jan 2017

simca06022011 prepac, ale co sa neda ako s jednym opakujem jednym dietatom???????????? Jednym? Ja mam cas asi najviac v zivote, kedze nemusim 8 hodin denne obetovat praci, mame susicky, pracky, pampersky, plne obchody...omg. Nestihas, dievcata na urpatovanie beru 4 e na hodinu... ono je to fakt vela o manazmente casu, plus treba upustit od svojich rpedstav a ocakavani o dokonalosti a hej, nechat to deita obcas aj same na seba.

simca06022011
13. jan 2017

@alby2014 nie kazda zena ma na praci iba to dieta a iba tu domacnost, vacsinou to tak ani zdaleka nie je ... ja totiz neobetuvavam praci cas, ale tu pracu milujem. PRacujem stale, neviem co je to doma byt na MD a RD a predstav si bola soms malou doma a venujem sa jej do dnes nadstandardne a som rada, ze uz nemusim vybavovat telefony kym na nu davam jednym okom pozor, nemusim ponocovat aby som dorobila nieco co sa nedalo ked sme boli von atd... a nepotrebovala som ani upratovacku, ani opatrovatelku, ani starku ale v 1,5 roku uz moje dieta potrebovalo aj ine aktivity a ine deti, nakolko okolo nas nebolo ani len jedno jedine a teda velmi sa ukludnila situacia 🙂 to ze tebe je dobre ako je ti neberiem, ale su ludia aj v inych sitaciach...

alby2014
13. jan 2017

@simca06022011 tak zivot je o prioritach.Ja tiez trochu ucim popri malom, tiez milujem rpacu, ale ked 2-3 roky to bude o niecom inom, ako o praci,svet sa nezruti.

vulka
13. jan 2017

Ja som dala do jasieľ, keď mala dcéra 2 roky a 4 mes. Musela som ísť zarábať, aby sme prežili. A urobila som to znova. V tých jasliach(súkromných - na dedine) sa striedali 2 učiteľky a mali tam 3 detičky. Dodnes sú tie deti kamarátmi. Bolo to tam vyslovene rodinné, hoci nie s mamami.

simca06022011
13. jan 2017

@alby2014 to je na kazdom, ja keby som odisla na 3 roky tak sa svet zruti a moj isto iste. A nie je to z toho ze by mi praca bola prednejsia ako dieta, obe su totiz sucastou a vsetko u nas funguje. NIkdy som nikoho rodiny nevidela doma sediet, nikdy som nevidela 3 rocne dieta doma s mamou a mama na rodicovskom a myslim, ze preto je praca a dieta spolu a narz pre mna normalka :D To je na kazdom ako sa zariadi, ja napr. mam susedy co su na psychiatriu lebo strazia deti, riadia stavbu, vybavuju, domacnost obriaduju popri tom este jednu. A nie je to med lizat ani pre tie deti. Im sa to moze stat super, pre manzelov su hrdinky, ale ked su vecer na psychiatriu zrele tak to uz nik nevidi.. O tom ze ten prijem im chyba tiez, niektore v praci prijmu spat, ine budu bez prace este kym si najdu nieco... No da sa o tom diskutovat donekonecna :D Kazdy ma na vyber, a musi sa vysporiadat so situaciou aku ma, alebo si vybrat co jemu vyhovuje.

jvlo
13. jan 2017

To si naozaj myslite, ze to dieta bavi s vami denne upratovat, varit, zehlit, nakupovat? Moju dceru to vobec nebavilo. Chcela sa hrat s detickami, nie so mnou.Absolutne neodsudzujem homeschooling a obdivujem zeny, ktore ho uspesne zvladaju, ale vety typu: chcem si uzit dieta do 3 rokov ma udivuju. Je to teda o dietati alebo o matke? Vela krat vidim okolo seba neuroticke matky, ktore vrieskaju po svojich detoch a ventiluju si na nich to, ze nestihaju to co by chceli, odpalkuju dieta lebo chce od nich 450 tu vec a oni su z dietata ohucane, nervozne....
Mam kamaratku, ktora sa svojmu 1. dietatu venovala na 100%, ked som sla dat malu do jasli, tak ma najviac odsudzovala, narodilo sa jej 2. dieta, uz nema tolko energie, stala sa z nej uvrieskana nervozna matka, maleho dala v 2.rokoch do jasli a sla do prace aj ked nemusela. Teraz priznava, ze urobila spravne a dat ho do jasli bolo najlepsie, co prenho mohla urobit. Ziadna z vas nezazila, ake je to mat dieta v jasliach. Keby ste zazili, mozno by ste zmenili nazor.

alby2014
13. jan 2017

@simca06022011 tato tema ako podla zakladatelky pochopila je vsak o tom,ze jej maly je velmi vsetrane rozvinuty a pyta sa, ci ho madat do jasiel, alebo mu staci ona. V tvojom pripade jej jasne,ze ked mas potrebu pracovat/musis pracovat, tak jasle su riesenie a zas to nie je Danteho peklo, detom sa tam po case moze aj pacit, aj sa nove naucia, zvlast ak je tam malo deticiek a ucitelky sa venuju. Ja stale vsak zdoraznujem, ze to co jasle, da URCITE dietatu aj mama plus ak si k tomu pridruzi aj nejake aktivity a dokonca ani ked si nepridruzi. 🙂
Problem tvojich kamosiek je, ze si nalozili vela a naco? A co robia ich muzi? Ja tiez som tehotna s muzom reprabala byt, doteraz ho zariadzujeme a konecne mam na to cas, tri hodiny pozerat katalog. 🙂 Ja chapem, ze ak by som mala maleho, zivot v satelite ( dakujem neprosim), snazila sa 100%pracovat,tak sa zblaznim, ale to je problem tych zien,ze to tak citia...nemusia, ak teda neumieraju hladom, nemusia byt 100%, byt na materskej clvoek moze s radostou. MOzu, dva roky- tri roky spat s dietatom, chodit s nim plavat, ucit sa jeho ocami vidiet svet. Este sa napracujeme.

@jvlo no, ja okolo seba nevidim ziadne neuroticke matky a vidim ich teda dost. Kazda si obcas povzdychne, ze den blbec, kazda ma obcas chut si hodit maslu...aj ta co ma dieta v jasliach. Ja som nikdy nemala iluziu nejakeho 100% venovania sa, to akurat upleties na seba bic, od zaciatku som sa snazila, aby sa dieta primerane veku a schopnosti sustredit vedelo zabavit aj samo, preto mozem teraz pit kavu...ale tiez su obdobia, ked mu idu zuby, je chory, ze hladam najblizsi babybox, pri dvoch detoch uz duplom odmietam trend starsie supnem do jasli, lebo ved nechsa venujem babatku, to ako naozaj tomu nerozumiem a okolo mna mam plno mam, co maju pri sebe dve deti. Ano, ak sa pytas moje dieta, co ma 16 emsiacov urcite bavi byt s mamou, tatikom doma, zvladne aj babky etc. Bavi ho supat zeleninu, bavi prezliekat paeriny, citat knizky, bavi chodit so mnou do parku.