icon

Dali by ste dvaapolročné ročné dieťa do škôlky, ak čakáte druhé?

4. júl 2022

Ahojte maminy. V januári sa nám narodí druhé dieťatko a tak zvažujeme, že synčeka dáme do škôlky už od septembra. Od 8-12:00 a na obed už domov. Chcela by som, aby aj druhé dieťatko zažilo všetko, čo mal mladší, a aby som mala čas sa mu dostatočne venovať. Malý sa mi doobedu v podstate doma aj tak iba nudí. Väčsinou vtedy varím, periem, upratujem. Detičky miluje, tak si myslím, že by mu to prospelo Myslíte, že je to dobrý nápad? Riešila to nejaká mamina podobne?

Strana
z3
kachita
4. júl 2022

Ja som dala svoju ako 2 5 r a lutujem, riadne dlho sme potom bojovali so strachom. Dala som ju nakoniec ako 4r.

makodob
21. jan 2023

Ahoj, ja by som určite nedávala jedno dieťa preč na úkor druhého dieťaťa. To prvé dieťa nemože za to, že je prvé a druhé určite o nič neukrátiš. 2,5 ročné dieťa nie je zrelé na to, aby išlo preč od mamky. Pre teba sú to ,,len” 4 hodiny, ale dieťatu ide čas pomalšie. Okrem iného, narodením druhého bábatka sa Vám v rodine zmení celá situácia. Ak by aj rád chodil predtým do školky, po porode to už tak nemusí byť. Každé dieťa je však iné, niektoré sú veľkí extroverti a byť mimo mamky im nemusí robiť problém ani na 2,5roka. Ale také je máloktoré dieťa, vždy chcú mať deti pri istotu rodiča v takom veku.

rachelkk
21. jan 2023

Nedala by som určite . Bude chorí a nakazi malé bábätko. Ešte by som počkala.

makodob
21. jan 2023

Ono po svojich skúsenostiach by som povedala, že dieťa je zrelé samé do kolektívu bez rodičov najskor v 4rokoch. Vtedy už veľa veciam rozumie. 2,5 ročné dieťa nerozumie, pre neho sú smerodajné jeho pocity. Može si myslieť, že mamka ho už nechce. V takom veku vzniká mnoho strachov a tráum úplne zbytočne. Netreba zabúdať, že systém školok je kvoli dospelým, aby mali kde dať dieťa kvoli zamestnaniu. Socializovať sa budú celý život pokiaľ nežijete na opustenom ostrove.

lavinis
21. jan 2023

no závisí od dieťaťa, môjho určite nie

Strana
z3