icon

Dávajú deťom v jasliach Dithiaden?

bveronikab
26. apr 2012

Máte skúsenoť.....

aduskatt
26. apr 2012

myslim si, ze je to blbost....poprve-tak male deti sa rychlo unaiva, takze ked ich vhodne zamestanju, deti budu spinkat aj dobrovolne, po druhe.nerisknu, ci dieta nahodou nie je precitlivene na ten liek, nevedia, co sa moze stat......napr, moj syn reaguje na vsetky tieto lieky uplne opacne a aj 24 hodin nespi.......

evka4
26. apr 2012

@bveronikab chod sa opytat do konkretnych jasliciek, kam by si chcela umiestnit svoje dieta. resp. do akychkolvek jasliciek v akomkolvek meste a podla mna budu z takejto otazky dost v soku.

aspinka
26. apr 2012

@bveronikab zda sa mi to totalna hlupost absolutne tomu neverim co sme v Bangladesi? 😀 moja mala isla do skoly v prirode a ucitelka nas upozornila ze oni nie su opravnene podavat detom akekolvek lieky aj take ktore maju predpisane od lekara nejake na alergiu a podobne ze tam bude s nim zdravotacka a iba ta bude podavat detom lieky ale chcu to mat cierne na bielom na papieri popis potvrdenie od lekara ze to ma brat a ze opravnuju zdravotacku ...bola som v soku takych 10rokov dozadu som bola ja ako ucitelka v skole v prirode a brali sme krabicu sirupov, kvapiek a co viem coho popisane papiere od mamiciek co deti beru aj inhalator mal jeden maly a boli sme ucitelky nahradne mami aj zdravotacky v jednom 😀 Tak ked teraz si davaju niekde v jasliach oblbovaky tak to sa niekomu akurat tak prisnilo 😉

bveronikab
autor
Odpoveď bola odstránená
anjelicek26
26. apr 2012

@bveronikab - ono ked ho tam nechces dat, tak ho tam nedavaj, zamienku hladat nemusis. 8 mesacne dieta je proste este malinke a patri k mame, co si budeme hovorit. Moj maly ide do skolky teraz v septembri, bude mat 2 roky 3 mesiace a dcerka sla k opatrovatelke ako 2,5 rocna. Pred druhym rokom zivota by som si deti z ruky nedala - ak teda skutocne nemusis. Musis sa ucit? Ci do prace? Ci preco ma ist maly vlastne do jasiel?

stardust
26. apr 2012

@bveronikab treba sa tam ist pozriet, predsa nesupnes svoje dieta hocikde. Nie su jasle ako jasle, personal je v niektorych zariadeniach lepsi, inde horsi. Mali by ti ukazat priestory a zodpovedat vsetky tvoje otazky, mas plne pravo sa pytat. A ked sa ti ta skolka nepozdava, dieta tam nedavaj.

akeber362007
26. apr 2012

myslím že je to hlúposť volajúca do neba 🙂 ani jedna osoba (myslím si ) takéto niečo nerobila a neriskovala že príde o prácu a že bude trestne stíhaná a čo ak by dieťa bolo alergicé ? a stalo sa niečo horšie ,,,

bveronikab
autor
Odpoveď bola odstránená
bveronikab
autor
Odpoveď bola odstránená
anjelicek26
26. apr 2012

@bveronikab - ak je to len na mesiac, tak jasle urcite nie, akurat si zvykne, nataha domov choroby a mas galibu :( Ani si nemyslim, ze tak narychlo miesto nezozenies. Skor zozen kamaratku s rovnako starym dietatom, co by bola ochotna maleho tych par hodin denne vziat, niekto, koho poznas, ku komu mas doveru.

lienockaa
26. apr 2012

to je nehorazna blbost..a odkial by ten dithiaden asi tak zhanali? 😝 liek je na recept..a na recept su aj fenistil kvapky a aj vsetky sirupy obsahujuce antihistaminika..na volno su len 7tabletove balenia antihistaminik, urcene detom starsim, isto nie babatkam a batolatam do 3 rokov..okrem dithiadenu ziadne ine antihistaminikum vyraznejsie neutlmuje, ani fenistil a tie z vyssich generacii uz vobec nie..to by potom asi alergici nemohli auta soferovat.. 😀

bveronikab
autor
Odpoveď bola odstránená
bveronikab
autor
Odpoveď bola odstránená
lienockaa
26. apr 2012

@bveronikab ano..

bveronikab
autor
Odpoveď bola odstránená
bveronikab
autor
Odpoveď bola odstránená
evka4
26. apr 2012

@bveronikab ty naozaj realne pripustas moznost, ze by si niekto, komu platis za starostlivost o tvoje dieta, dovolil nieco taketo? v dnesnej dobe, pri dnesnej konkurencii?

bveronikab
autor
Odpoveď bola odstránená
liv1
26. apr 2012

@lienockaa my uzivame fenistil a veru nam ho v lekarni dali bez predpisu. A kooopec inych liekov "len na predpis" som uz dostala v lekarni a to tam ani znamych nemam. Zohnat to nie je tazke. Ale princip je inde. Autorka sa pyta ci sa s tym niekto stretol, ano stretol konkretne babka jednej baby v uzamknutej otazke ktora toho bola svedkom. Takze mame tu uzkostlivu mamicku, ktora chce pre svoje dieta to najlepsie, ktoru treba troska ukludnit a poradit, nie ju zvozit pod ciernu zem. 😉

nibiru
26. apr 2012

@bveronikab nechapem kde na toto dosla tvoja znama 🙄 mozno za komačou aj to daka narusena ucitelka to je taka blbost toto by si ani jedno zariadeniev tejto dobe nedovolilo skor by som to cakala v nemocnici kde maju k liekom pristup vies kolko roboty maju sestricky tam?tam by sa im zislo aby deti spali ale nikto by si to nedovolil ! mi to pride ako daka klebeta ze pan ucitel v skolke je urcite pedofil! kravina na entu ak tam dieta nechces dat tak nedaj!len potom muzovi nevrav ze nevladzes v robote aby to nepouzil proti tebe 😉

bveronikab
autor
Odpoveď bola odstránená
bveronikab
autor
Odpoveď bola odstránená
nibiru
26. apr 2012

@bveronikab eraz citam ako to cele viznelo nemyslela som to ani ironicky ani zle zalezi inak od lekarne mne v pohotovostnej lekarni nechceli dat gencianovu vilolet ze je na recept ani antimykotikum vo forme tabliet a dokonca ani pamycon.normalne ma zrusili ze vsetko anrecept pritom gencianova violet na recept nikdy nebola.

nibiru
26. apr 2012

@bveronikab tak potom neni ocom ani ja by som nedala minimalne do 2r moja ma 22m. a terazu vidim ze miluje deti,kolektiv teraz by to uz zniesla uz namne nevisi pokial vidi deticky 😀

bveronikab
autor
Odpoveď bola odstránená
bveronikab
autor
Odpoveď bola odstránená
liv1
26. apr 2012

@nibiru teraz od veci. Nie nahodou ty si mi raz poradila imunoalergologicku dr Hrozanovu v Ruzinove? Uz sme tam boli niekolko krat je to uzasna doktorka a chcela by som za ten kontakt dotycnej moc podakovat sa mi zda ze si to bola ty, alebo si mi mozno aj na nejaku inu otazku odpovedala. 😅 😉

stardust
26. apr 2012

a cisto hypoteticky...ked sa zopar ludi vie dostat ilegalne ku Semtexu, preco by si nevedel jeden nezodpovedny pracovnik zohnat nejaky dithiaden a ulahcovat si s nim pracu.

zeleny_cajik
26. apr 2012

Ako vsade, aj medzi jasliami a skolkami su "cierne ovce", kde sa vyskytne nejaka nervoznejsia ucitelka, biedny program, zla strava... ale v dnesnej dobe fakt neverim, ze by niekde detom cokolvek "kvapkali do caju". A uz vobec nie "plosne". A pozor na taketo zarucene "klebety", k sireniu poplasnej spravy je to len na skok a to je trestny cin.

ejuska79
26. apr 2012

to nemyslíte vážne, že? ...to by si na zodpovednosť určite nezobrali...