Dávajú deťom v jasliach Dithiaden?
Máte skúsenoť.....
@bveronikab fúha, to myslíš vážne túto svoju otázku?
@liv1 jasne, ze sa da. ale obavat sa toho, ze sa k nim dostane prave opatrovatelka v jaslickach a bude ich podavat malickym detom, aby si ulahcila robotu, mi pride trosku cez.. potom je teoreticky mozne aj to, ci napr. deti, ktore nechcu poriadne v jaslickach jest, nekrmia sondou, aby si ulahcili robotu...
v dnesnej dobe je teoreticky mozne vsetko, zle veci sa mozu stat kdekolvek a komukolvek, moze ich spachat ktokolvek, lenze pravdepodobnost, ze sa tak stane, je nizka. preto sa nad takymito vecami asi netreba ani zamyslat, lebo potom by sme sa museli asi bat aj vychadzat z domu...
nehnevaj sa, ale ja si aj tak celkovo myslim, ze si tu robis srandu, pretoze racionalne zmyslajucemu jedincovi by taketo nieco podla mna nenapadlo.
@bveronikab drzim palce, nech malickemu vyberies dobre jaslicky. dobru noc 🙂
Co ja viem? Urcite sa da... ale realne by to bolo na basu, keby sa to preukazalo... Ked zacala do jasliciek chodit moja mala, obcas sa jej stalo, ze spavala 2x denne. Ked som to povedala v jaslickach, tak mi povedali, ze urcite nemoze spat dopoludnia, lebo by narusila program ostatnym detom. Neviem ako kde, ale v nasich jaslickach zmoria deti natolko, ze ziadne oblbovaky nepotrebuju ;)
@bveronikab tak toto je dost silna paranoja a chore obvinenie, ako stava sa hocico, ale podla mna prehanas...detom sa urcite standartne nedava, moja mamina dlhe roky robila v jasliach a toto nikdy nerobili...
Baby prosím vás, to že sa niekomu podarí z času na čas získať z lekárne liek bez receptu (mne osobne sa to teda nepodarilo nikdy, ale verím že to je možné) ešte neznamená, že by bola nejaká lekáreň ochotná predávať liek bez receptu každý mesiac vo veľkých množstvách. Jedna krabička sa občas môže "stratiť", ale množstvo liekov potrebné na každodenné uspanie celých jaslí by si už ozaj niekto všimol 😉 a to by bol samozrejme trestný čin.
Navyše dithiaden je veľmi silný liek, ktorý tak malému dieťaťu môže aj pri jednorazovom podaní spôsobiť veľké problémy. Podávať ho každý deň by bolo pre učiteľky viac stresujúce ako nespiace deti (spomalenie dýchania, arytmia). A inak súkromne škôlky a jasle čo poznám nenutia deti spať. Tie čo spat nechcú sa hrajú s jednou vychovávateľkou a ostatné spia s druhou 😉
@bettynka222 -presne toto som chcela napisat aj ja..nie ze sa k liekom neda dostat, da sa, ale urcite nie takto, ze vychovavatelka v jasliach bude kupovat dithiadeny pravidelne a vo velkych mnozstvach..ale sa to tu nepochopilo tak ako som to myslela..
inak moj syn je alergik, uziva lieky a v skolke vyzadovali zoznam liekov, ktore berie..boli sme upozorneni, ze ak nahodou lieky uziva v case, ked je v skolke, ze nie su opravneni liek podat-ani ten, ktory ma normalne predpisany, nie ze liek navyse..nemyslim, ze by si v dnesnej dobe niekto isiel koledovat o problemy podavanim extra liekov..
@lienockaa mňa by len zaujimala výška IQ osoby, ktorá túto hlúposť vymyslela a dotyčnú mladú mamičku takto vydesila. Očividne nepremýšľa v "širších" súvislostiach. Je síce pravda, že ide o neuveriteľný príbeh a mohlo to mamicke dôjsť, ale na druhej strane jej to povedal človek s dlhoročnou praxou v predškolských zariadeniach a navyše išlo o osobu ktorej verí. Ktovie koľko má starká rokov 😅
U nas davaju rajsky plyn, aby deti spali 😎 . Nejakej panej sa nieco prisni a uz to vydava, ako skutocnost.
nie!!!!
@bveronikab no ak takto rozmyslas, nemozes dieta nechat ani varovat starkemu, ved co ak by mu nieco spravil, znasilnil, preplo by mu.....Ved aj tekato pripady sa stavaju, nie? A urcite je ich viac ako to, ze ucitelka v jasliach poda dietatu dithiaden. Mojej dcere v sokle - je siedmacka nepodaju ani paralen ked ju bolela hlava a zavolali mi aby som si prisla po dceru. A suhlasim s @lienockaa a @bettynka222.
@bveronikab takuto hlupu otazku som necitala ani nepamatam..ak uz vobec niekedy.. 😕 A co ked davaju detom v skolke elektrosoky za trest, ked sa pocikaju? A co ked im do jedla davaju bakterie, nech su chore a su doma s mamou a maju menej roboty? A co ked? 😠 Taketo "obavy" nie su normalne. Zavana to paranojou z kazdej strany. Ked sa psychologovi zveris s tymito spekulaciami, usmievat sa nebude. Ostrazitost je riesit, ci maju v jasliach naozaj vyvazenu stravu a pod..
Ale naozaj, to si cakala, ze Ti niekto napise- ano, u nas sa dava dithiaden, deti su potom kludne? Pozdrav babku a nabuduce sa vybodni na nazory stare pol storocia.. A hlavne tie "zarucene" pravdive. 🙄
Tak som sa aj ja zasmiala nad touto otázkou.... Možno že naše babky s tým skúsenosti majú, ale ver tomu, že teraz je to v jasliach úplne o inom. Sama som mala dcérku v jasliach v Poprade a nemôžem povedať jedno jediné krivé slovo - naopak, bola som s prácou žienok z jasličiek nadmieru spokojná. Dokonca - keď som dávala dcérku do jasiel, tak som napísala na dlhočizný zoznam, že zaspáva iba ak ju niekto drží za ruku - a oni ju takto uspávali celý rok... Myslím, že ak by si prečítali "obavu", že deťom dávajú dithiaden, tak by ich to teda riadne zaskočilo. Pretože svoju prácu odvádzajú perfektne.
Nie,nedavaju,v dnesnej dobe si to nemozu dovolit
@bveronicab Pokud mas i TO NEJMENSI podezreni, doporucuju Ti se obratit na Statni organy vysetrovani a kontroly.. 😒
Ale bohuzel cerna kronika nezna mezi, ani bych se nedivila..po tom vsem, co uz jsem slysela i videla😉 😠 😠 😠 😠 😠
p.s. i neskutecne veci se deji...☹ a jsou i lide, co je realizuji,..nemocna mysl ciha na kazdem kroku☹
to sa mi nechce veriť,že by niekde dali Dithiaden,však od toho by boli detičky veľmi ospalé,ked im dajú tak by nestačil 2 hodinový spánok,to by sa dalo aj neskoršie a moc vidieť.Podľa mna si to nemôžu dovoliť.
@bveronikab ja este nemam skusenost s jaslami.ja som chodila tiez do jasiel ako dieta v lc,neviem,ci mi davali ten dithiaden,ci nie,to si nemozem predsa pamatat.ale nepamatam si na ziadne problemy v jasliach.
napr.moja dcera nevie uzit liek-ani rozdrveny.vyvracia ho.a mozno nie je jedina,co ma taku reakciu na uzitie rozdrveneho lieku.neviem,ci by ucitelky riskovali to,ze sa im deti povracaju,budu mat spinave oblecko,ako to vysvetlia rodicom? a hlavne keby sa to opakovalo,teda keby to znovu skusali.to ma len tak napadlo 🙂
určite podľa mňa nie ☹ ☹ veď veľa detí v školke nespí ani nezaspí...ja si myslím, žeby si to nedovolili....a moj syn by mi určite povedal, keby mu nejaké tabletku dali a aj ostatné deti.. teda on do školky nechodí ale povie mi všetko. To je hlúposť
@irriss a koho a na zaklade coho by mali niekoho vysetrovat statne organy???? Ze jej babka povedala, ze zvyknu detom davat.... alebo na zahlade toho, ze autorka si mysli, ze sa to niekde dava, ale nevie kde??? Podla mna ona potrebovala vyhovorku pre muza preco dieta nedat do jasli a skuma ci takato blbost ako vyhovorka obstoji alebo nie.

@stardust cisto hypoteticky sa moze stat hocico. vo vsetkom si treba zachovat triezvy pohlad, inak sa budeme vsetci stale bat, ze co nam kto spravi a co vsetko sa moze stat...