Deti skáčúce dospelým do rozhovoru
Zaujimalo by ma ci som jedina svedkom tohto ustavicneho fenomenu a ako to riesite vy? Doslova a do pismena nemam rada navstevy s detmi, nie kvoli detom samotnym ale ich spravaniu. Mam pocit, ze v dnesnej dobe sa nemozeme ani dospeli spolu v klude porozpravat, pretoze nam do rozhovoru neustale vstupuju deti. Nie rocne ani dvoj, ale take ze skoro 5 a pod. Pride mi to neskutocne otravne, ze nevieme s dospelakmi ukoncit jedinu myslienku a stale odvraciat pozornost na male dieta dozadujuce sa nasej interakcie ktore nam skace do reci. Rodicia mu budto nic nepovedia ale netrvaju na tom ze teraz sa rozpravaju dospeli. Na sviatky sme tu mali 2 rodicov s chlapcekom a liezol na nervy aj svojim rodicom, ignorovali ho sem tam napomenuli. Ja som v zavere skoncila tak ze som mu odpovedala na jeho opakujice sa otazky, a uz som bola vycerpana po hodine a pol. Oni traja aj s mm sa dobre bavili a ja som im zavidela dospelacku konverzaciu. Sama mam babatko a dobre mi padlo sa porozpravat s dospelymi ale bola som malo asertivna tak som skoncila ako “babysitterka”. Minule u nas boli znami s dcerkou, 4 roky a detto. Stale si pytala nasu pozornost, priam kricala cez celu obyvacku aby sme sa na nu pozerali, isli za nou, mama mama, plus stale otazky: a preco?….no nedala nam vydychnut. Jej rodicia to neriesili. Po viac nez hodine som uz vnutorne chcela aby odisli ale napadlo mi malej povedat: nechaj na chvilu porozpravat, teraz sa rozpravaju dospeli. Pozri tu si k nam sadkaj a nieco pekne nam nakresli (kupila som jej omalovanky, pastelky a babiku, aj nejake sladkosti, pustili sme aj rozpravky). Jej mama, sa na mna tak divne pozrela, asi ju zarazilo ze niekto sa opovazil jej nieco povedat, ale mne to prislo v tej chvili uz neunosne. Ako keby sa v dnesnej dobe muselo vsetko tocit nonstop len okolo deti a oni si preto vsade tu pozornost vyzaduju. Nedaj boze ze im niekto uda hranice. Napadlo mi ze ked to nevedli jej rodicia urobim to ja. Ako taketo situacie riesite vy?
Ono nie každé .Mám 5 detí a teda 4 v poradi to je verklík 🙈🙈🙈 on dokáže dať debatu fakt aj s dospelákom.Ale ja sama som ho už minule odprevadila do izby a vravím Adamko ty keď máš kamarátov ja za vami nechodím vykecavat nehaj chvíľu aj mne aby som mala svoj svet.Čudujem sa no zabralo to.
Ja ako malá keď bola návšteva som sedela ak päť peňazi na zadku a vedela som čo môžem čo nie.
Je to veľa o výchove ,ale aj o povahe daného dieťatka.
Dockaj casu, ako hus klasu. Samozrejme, ze ked mas babatko, tak ti starise deti a ich spravanie pride ako z Marsu. Ale ono ta to dobehne s tvojim vlastnym o par rokov, a bude take iste. Lebo vsetky deti do v istych veciach rovnake.
Dieta vsetko povazuje za mega dolezite, este nedokaze rozlisovat naozaj dolezite veci a prkotiny. Vsetko co ho napadne, co ho zaujme, co vidi aj co nevidi, je v dany moment je to to najdolezitejsie v jeho zivote a stred jeho vesmiru. A chce sa s tym podelit s rodicmi ihned. Lebo o 3 minuty zabudne.
Samozrejme, ze postupne treba dieta vychovavat a viset k tomu, ze ked sa rozpravaju dospeli, musi chvilocku pockat. (Pokial nejde o zivot).
Autorka mám bábätko ,troj a päťročnú...ako to riešim? V úzkom kruhu rodiny ich napomínať, pozri rozprávajú sa dospelý ak niečo chces dobre ukáž ale nekecaj teraz do toho, keď som sa rozprávala s mamou a trojročná mi skla do reči stale dačo tak som jej ak jemne suchla, lebo už xy krát opakovať...rozprávajú dospelý deti sú ticho...nemám kapacitu.
Ak je u nás niekto vzdialenejší tak sa deťom venujem raz dvakrát ak prídu niečo že pod pozrieť, alebo ukázať..inak tiež potom, rozprávame sa(maminka+tá druha-sa teraz rozprava vravíme alebo nechaj mamu porozprávať sa s nami), vy sa hrajte...ak vás to nebaví, seďte aj v kúte keď chcete..mne to absolútne nevadí...
Jedna vec je (ne)vychova dietata ktore “skace” do reci. A ine je odsunut dieta “bokom” lebo teraz sa tu bavia dospeli.
Ono je to tazke udrzat takto deti obzvlast ked su v cudzom prostredi. Aspon sama to tak vnimam.
Deti su zvedave. Pytaju sa. Je to uplne prirodzene.
Jasne ta druha strana je rodic. Ktory musi usmernit.
No myslim, ze tu asi narazis len na mamicky, ktore sa doslovia blaznia zo svojich deti🤷♀️
A este ti napisu, ze to tak bolo vzdy. No nie nebolo!!
Kedysi ked prisla navsteva sme ani nesmeli sediet s dospelymi a pocuvat. A ked sme boli otravni moj otec to raz dva poriesil. Je to vsetko len o rodicoch, dnes sa deti nevedia zahrat aspolu aj ked ich je viac.
Deti treba vychovavat.Do reci sa neskace. Ani doma, ani v skole ani medzi kamaratmi.Je to neslusne a da sa to v pohode naucit aj 4 rocne dieta.
sama nemám rada, keď sa nevieme s návštevou poriadne porozprávať. ja svoje deti odmalička vediem k tomu, že do reči sa neskáče, že musia počkať. napriek neustálemu omieľaniu sa to proste ale aj tak niekedy udeje. nie vždy, ale sú situácie a návštevy, kedy áno (bohužiaľ, s rukou na srdci priznávam, že sa to deje aj mne, že skočím niekomu do reči a to som dospelá...). ale nie je to také učebnicové v každej situácii - a to nerazím výchovu "dieťa môže všetko, myslím, že som pomerne dosť prísna a že mám deti, ktoré sa vedia (väčšinou 😀) správať.
Ale 4-ročné je ešte dosť malé na to, aby poslúchalo na prvé "neskáč do reči". na strane druhej - my ako malí sme boli učení tak, že zalez do izby, neotravuj, nejedz zo stola, lebo to je pre návštevu... a tak sme sedeli sami "v kúte" a čakali, kým tá dospelácka návšteva odíde. myslíš, že toto je správna cesta? podľa mňa to chce zlatú strednú cestu a celé je to o rodičoch - ja napr rada zapájam chalanov do rozhovoru, ale s tým, že ak chcú niečo povedať, musia počkať, kým dopovie ten, čo hovorí. potom sa zas idú napríklad hrať a podobne. ak máme dlhšiu návštevu, nie je im dlho a majú pocit, že sú súčasťou diania. ale vždy sa to snažím ukočírovať tak, aby sa návšteva necítila nepríjemne. my veľmi na návštevy nechodíme, ale ak áno, tak berieme vždy knižky a hračky a snažím sa ich na striedačku so samostatným hraním zabaviť ja ako mama. iba u babky a dedka sa tvárim, že nie sú tie deti moje a teším sa, keď im niekto spraví animátorov a ja si aspoň trochu oddýchnem 😀 chcela som tým povedať, že moji chalani majú stanovené hranice vo veľa veciach (určite aj veľa iných detí), ale nie vždy to proste funguje.
Fuha...ja len dúfam ze keď si mala tu návštevu tvoje bábätko ju celú prespalo, lebo ak by bolo náhodou hladné a plakalo tak by bolo dosť nevychovane od neho si pýtať jest keď sa dospelý bavia...🙈 a teraz chod ty na návštevu kde sa bude skupinka dospelých rozprávať a ty budeš musieť ticho sedieť a mlčať 3 hodiny ...absurdné však?
to su deti proste🙂 uvidis jak ti babo vyrastie a budes to brat inak 🙂
Dnes sa tiež učí, že do reči sa neskače a ked sa bavia dospelí, tak dieťa počka, kým nejde o život, ale 4ročne sa to stale ešte len učia.
Ale zas take 4ročne velmi dobre vycítia kto im sadne na udicu a tých doslova vycicajú. Takže ono je to aj o nas dospelých.
@lessiie porovnavas babatko s 5,6, 7 a viac rocnymi detmi?tak snad sa za tie roky nieco naucia ci ako? A nikdy si este nebola na mieste kde si musela ticho sediet a pocuvat?ako dospela?
Jasne, ze si tie deti vsimnes aj na navsteve ale v prvom rade idem na navstevu porozpravat sa ja a nie aby mi tam deti skakali hodiny do reci kvoli nezmyslom.
Ach prepac necitam komentare. Urcite je na mieste dieta upozornovat na dany problem.. Ale ! Pockaj kym bude mat tvoje babatko 4-5 rokov a skus sa naspat vyjadrit k tejto teme 😀 Ja mam tri deti a naozaj neznasam ked sa s manzelom nedokazeme porozpravat lebo kazdy chvilu niekto nieco potrebuje.. Moje uz su naucene, uz su starsie.. najmladsia ma 3 roky a ver mi, ze ani 6rocne dieta sa nedokaze ovladat a pockat kym dospely dokonci svoj monolog. Deti su deti.. Naucia sa, vyrastu z toho..ty si urcite tiez nebola ina 🙂 A preto sme my DOSPELI rodicia nad vecou, lebo sa ovladat vieme a mame pre to pochopenie. Urcite by som 5rocne dieta nekarhala za to, ze vstupuje dospelakom do rozhovoru. Ano treba ho upozornovat a postupne sa nauci.
Toto napíše len človek ktorý nemá dieťa... 5r. Dieťa keď nemá iné dieťa na hranie alebo zaujímavú hračku/činnosť, tak si vyžaduje pozornosť rodiča. Ak nie si ochotná venovať sa dieťaťu, tak ho nemaj. Dieťa nemá gombík vypnúť. Dcéru učím od malinka, ...musíš počkať, kým dohovorí dospelý a potom môžeš povedať čo potrebuješ/chceš.... A tak sa mi raz asi 4r. Počúrala na návšteve lebo sme mali rozhovor a ona nevedela kde je WC a oba nám nemala skákať do reči.. 🤣🙆🤦😅
@anonym, prosim Ta, miesto vychovavania a kortesovania cudzich deti sa douc pravopis. Urobis tym vsetkym vacsiu sluzbu 🙂
Ja zas neznasam rodicov a dospelych, kt zahriaknu deti, ze bud ticho lebo teraz sa bavia dospelaci. Je mi z toho na grc. Ja to svojmu dietatu nerobim aj ked ma iba 2 roky, ked s niecim zamnou pride, tak ho vypocujem. Dieta nie je menejcenny pajac na kt nazore a myslienkach nezalezi.
Autorka, este len ked som zacala citat prispevok bolo mi nad slnko jasnejsie, ze nemas deti v takom veku. To je ok, tiez som mala iluzie o vychove a ked prisla realita, tak sa na nich len dobre smejem. Naucila som sa neodsudzovat, zvlast nieco, s cim nemam skusenost, lebo o par rokov som tam isto, ak nie este v horsej situacii. Ono to 4 rocne doeta sa ti omalovankou zabavi prinajlepsom na 20 minut. Moj syn by sa zabavil tak na 5. A zvysok casu co? Ano, da sa mozno nejak naucit, aby ticho sedelo a kukalo do steny, ale bude to robit len s pocitom strachu, ze nieco nesmie a boji sa ozvat. Nie je mu to prirodzene, presedi tam hodinu na navsteve v cudzom prostredi u cudzich ludi same a v strese. Ja napriklad tak svoje dieta vychovavat nechcem, mysli si o tom co chces. Preto ak ma niekto pozve na navstevu aj s dietatom resp. mije dieta niekam beriem, ratam s tym, ze sa neporozpravame a ze sa mu bude treba venovat. Ak sa porozpravam chcem , tak si proste zariadim, ze idem bez neho a netaham ho nasilu niekam, kde mu bude neprijemne a budem ho len okrikovat, aby ja som mala pokoj na kavicku.
Podla mna si nic zle neurobila, ked si ju slusne napomenula a dala jej aj tie omalovanky. Ano taketo veci by mali robit rodicia, ale bohuzial na navstevach to vacsinou tak chodi, ze rodicia si pridu oddychnut. Tiez mam 4 a pol rocneho syna, ktory sa dozaduje pozornosti ked je u nas navsteva, snazim sa to riesit tym, ze mu tu pozornost chvíľu dame, aby mal pocit ze sa aj on moze porozpravat, pochvalit, ukazat co ma nove ale takisto ho aj niekolko krat za ten cas poprosim, aby nechal tetu, uja rozpravat, ze si potrebujeme nieco dolezite povedat. Len tym ze mu to budem vzdy opakovat sa to nauci. Podla mna je to normalne slusne chovanie ktore sa musia naucit aj deti. A ano napriek tomu ze mam 2 deti a tiez to obcas zazivame, suhlasim, ze deti su hlucne, casto nevychovane, dozadujuce sa pozornosti niekedy prehnanym sposobom. Vsetko zalezi od rodicov, co im dovolime a co uz je za hranicami slusneho chovania. Ja mam zas nervy na to, ze detska izba mojho syna vyzera po detskych navstevach ako smetisko, vsetky hracky rozmrdane po zemi, vsetko lego rozobrate na maderu a ak nedam pozor este aj chrumky rozmrvene po koberci a v posteli. A rodicia si sedia a ja aby som chodila cudzie deti vychovavat. A po ich odchode upratujem hodinu len detsku. To je moj posledny zazitok z navstevy. Aaale nabuduce toto uz nedovolim a dokonca som syna nastepila s tym, ze takéto chovanie v jeho izbe a k jeho hrackam je nepripustne a nesmie to dovolit a ma prist vtedy doslova pozalovat. Nech sa milí rodicia zobudia, ze na navstevy sa nechodi oddychnut od deti. Ja by som sa hambila ako pes keby sa moje dieta takto chova na navsteve. A tiez cely cas nesedim na gauci ale chodim ho do izby kontrolovať a na zaver este aj pomoze upratat.
svojej neterke poviem ze moment rozprávam sa (napr) s babkou...keď dokončíme môžeš rozprávať....to som učila moje...aj neter a o cudzie sa nestaram no je to dosť otravné a čudujem sa že to tak nemajú aj inde...véd ti je výchova slušnosti.
Dobrý deň. Z mojho pohľadu je v poriadku Váš postoj. Každý máme na rôzne veci/situácie rozdielne nazory. Nič nieje len dobré a zlé ;) Keď vy to tak vnimáte tak určite tak vychovávajte svoje dieťa. A na druhej strane keď ma na to niekto iný nazor a považuje to za správne a pre nich vyhovujúce tak nech to robí ináč. Vo viacerych výchovných metódach sa názory líšia - nedelila by som to na správne a nesprávne. Niektorým rodičom to tak vyhovuje a neznamená to, že z ich deti vyrastú “zlé” deti… a platí to aj opačne… Každá situácia je iná aj v tom, že sa jedná o iné dieťa. Moje deti sú každé iné a v čom je ten rozdiel - iná výchova?, narodené v inom mojom životnom období?, iné vplyvy vonkajšieho prostredia?, atď… Ale určite v zásade platí, že každý rodič sa snaží aby z jeho dieťaťa vyrástlo dieťa čo bude “dobre vychované”. Niekedy sa ale netreba snažiť zo všetkých síl… stačí aby sme tak žili my a dieťa sa pridá… Treba si však uvedomiť, že aj to dieťa je individuálna osobnosť a že má svoje vlastné predstavy, vlastnosti,…. Je pekné ho viesť tým správny smerom pre nás, ale aj tak sa počas svojho života môže otočiť a ísť tým svojim 🙂 V každom prípade ja stále vidím vo všetkých rodičoch to dobré (mám na mysli bežných rodičov, nie nejakých tyranov…) - predsa my ich život nežijeme, nežili sme a ani žiť nebudeme. Sudiť by sme mali len seba… A že ste tak reágovali v tej situácii je podľa mňa normálne - myslím z toho pohľadu, že keď ste sa vy necítili v tej situácii konfortne tak ste to vyrišieli tak aby ste sa cítili lepšie… nemyslím si, že ste tým niekomu ublížili. Keď sa ich to náhodou dotklo tak to mali v tej chvíli povedať ;) Prajem krásny deň
Dobre si reagovala! Teraz sú jedináčikovia, ktorí sú tak otravní, že je to úplne strašné. Rodičia nekritickí k svojej nevýchove, lebo si myslia, že keď dieťaťu dovolia a dajú všetko, je to dobre. Len bohužiaľ, je to najhoršie čo môžu urobiť. Aj nie je slovo. Rovnaké ako áno. Tvoj dom. Tvoje pravidlá. Tiež mi presne takéto deti idú na nervy. Teraz ma tu síce presne také nevychovávajúce matky udupú, ale za názorom si stojím.
Ja mu jednoducho poviem že teraz hovorí ten a ten, dospelí maju debatu, do reci sa neskace a že keď dohovorí, môže prísť a povedať, čo potrebuje.
@777januska777 ako moje dve dcéry.
Presne záleží veľmi na povahe
@sono2 a to mi vždy mamina pred návštevou prizvukovala ako mam byt ticho, lebo aj ona sa chce porozprávať a na návšteve som si už išla svoje 😀 takže v mojom prípade to bola jasná povaha a nie výchova 🙂
Co by som zqs ja dala za to keby moje dieta skakalo do rozhovoru dospelych asi by som mu zq to dala aj modre z nebA.🙏🙏🙏kedze ma 4 r a nerozprava...a je to normalne obdobie ze deti davaju otazky a maju pptrebu konverzacie
Rozumiem ti. Mam to podobne a pritom sama mam deti v tom veku. Prost potrebujem interakciu s dospelými 🤷♀️
Ale ja sa veľmi do týchto detských hier a diskusii nezapajam, väčšinou to robíme tak, že deti pošleme do izby nech sa hrajú (väčšinou s komentárom že prísť majú len keď bude niekto robiť niečo nebezpečné 😂) a obvykle sa vyhrajú. Čiže najlepšie návštevy s deťmi (podobneho veku). Vtedy nás vôbec nepotrebujú.
Naozaj nebudem robiť animátora, keď aj ja si chcem sadnúť a pokecat s dospelými konečne...dosť mam s mojimi deťmi, nepotrebujem cudzie 😂😂😂
Na otázky odpovedz "neviem spýtaj sa maminky" a už za tebou nepríde 😂
Hračky s ktorými.sa.moze hrat- smeruj na jej rodičov "Zuzi nech sa páči, tu máš pastelky a omalovanku pre malú, nech sa ma s čím hrať "
Lebo čím viac interakcii s tými deťmi budeš mať...tým viac za tebou budú chodiť. A ostatní dospelí budú spokojní ze majú kľud. Realita...no
Ľúbim.svoje deti.ale naozaj mame niekedy takú ponorku ze proste sa potrebujem rozprávať s dospelými a nie večne riešiť ich zvady a mamaaaaa.....😂😂😂🤷♀️
@natalala to je v poriadku nikto nehovorí ze dieťa je menejcenny pajac. Má dva roky to.je nič. Počkaj keď bude mať 4-5 a príde za sebou 10x s blbosťou počas dvoch minút počas toho ako sa ti niekto snazi vysvetliť niečo dôležité. 😂😂😂
Keby mi to.spravil.akykolvek iný dospelak ktoreho považujem.za.rovnocenneho partnera, tiež ho slušne pošlem dokelu.
Príklad....minule došla.po dlhej dobe kamoška s ktorou sme.sa.dlho nevideli a potrebovali sme niečo (aj pracovné aj súkromné) prebrať. Po hodine odchádzala s tým, že vlastne som sa nič nedozvedela (decka mali fakt blbý deň a aj ja vlastne....), myslela som ze ma porazí. A voči nej to tiež bolo neprijemné, v každej vete sme boli prerušené a musela som,reagovať na moje dieťa, ktoré len malo tradičné vymýšľačky pred spaním znasobene asi tisíckrát keďže máme návštevu a proste nechcel vziať do úvahy fakt, že to je moja návšteva a nie jeho návšteva tentoraz. Ale bolo to spôsobené najmä tým, že ja som bola tiež rozhodena a necítila som sa dobre a nereagovala som.tak ako obyčajne. Keď sme u niekoho na návšteve my, tak si to nedovolí. Proste ide s tými druhými deťmi a hrajú sa.
@lucilaines na jednej strane s tebou súhlasím, je pravda, že sú deti, ktoré sa pri nejakej altivite nezabavia dlhšie ako 10 minút, na druhej strane preto sa prirodzene stretávame s ľuďmi, ktorí majú deti (keď máme deti) a s bezdetnymi keď deti nemáme.
U nás sa väčšinou deti zavrú do izby, ja im tam dám nejaké občerstvenie a za nami do obývačky veľmi nechodia. To sú krásne návštevy a oddýchneme si všetci 😂
Vcelku dobre ešte funguje aj detna návšteva v bezdetnej domácnosti, v prípade, že tam dovolia deťom.robit niečo zaujímavé....Príklad....boli sme.u kamošov ktorí deti nemajú, ale majú psa, mačku a súpravu bicích....o staršom.sme.nevedeli celý čas 😂 a mladší sa od bicích ani nepohol...Na návšteve u tety, ktorá má . všade vitrinky s porcelanom a živé kvety....to bolo peklo.a keď nemusím.tak tam nejdem. Tam nemôžu prakticky nič. A udrz dvoch mini chalanov na gauči....5 minút jedlom....A potom . čo?
No a "najhoršia" je z môjho pohľadu bezdetna návšteva v rodine s deťmi. 😂😂
Lebo deti sú vo svojom prostredí, a jedine nové a zaujímavé je tam ten človek. Čiže sa ho snažia všemožne zaujať 🤷♀️ Potom..sa často stáva, že ten bezdetny človek viac na takéto návštevy chodiť nebude. Mam kamošku, s ktorou sa už takže vždy stretávame na detskom ihrisku (vždy na inom), aby nám deti dali pokoj aspoň prvú pol hodinu kým sa na novom rozkukaju 😂😂😂u nás si nepovieme totiž nič. To sú furt na nej zaveseni, starší jej furt čosi nosí ukazovať a vypytuje sa...A ona to teda nie úplne zvláda, vidím to na nej. 😂 A keď má od nás odchádzať s migrenou, to nepotrebujem 😂😂😂
Vždy sa dá nájsť nejaký spôsob....no...
Deti nie sú stredobodom vesmíru. A napriek tomu, že ich nadovšetko milujeme, potrebujeme aj nejaký svoj čas....🤷♀️
@ckatka ved ano ak su pritomne aj ine deti, tak to je vyrieseny problem. U autorky je ale male babatko, s ktorym sa starsie deti nezahraju, predpokladam, ze nema ani plnu izbu zaujimavych hraciek, mozno tak par hrkalok. Takze nemoze cakat, ze 4 rocne doeta zabavi omalovankou na celu navstevu a bude mat klud na rozhovor. Preto bud idem s detmi a bude to bud na detskom ihrisku alebo jednoducho ratam, ze sa im bude treba venovat, alebo nejdem s detmi ak viem, ze ich to tam bavit nebude. Doniest dieta na navstevu, kde nema co robit, dat mu jednu omalovanku a potom od neho cakat, ze bude ticho sediet a cusat, pocuvat konverzaciu, ktorej nerozumie a este ho okrikovat, ze ticho lebo teraz sa bavia dospeli, mi proste pride jak za marie terezie 🤷♀️

Ja mám dva a pol ročné veľmi urozpravane dieťa a teda návštevy si plánujeme, len kým je u starých rodičov (ak majú prísť iba dospelí). Ak majú prísť ku nám dospelí s podobne starým dieťaťom, tak si to plánujem, keď je doma. Deti sa zahrajú a my sa porozprávame. Ale máš pravdu, je to otrava. Deti nudí dospelácka konverzácia, tak na seba pútajú pozornosť. Dospelým zas prekáža, keď sa nemôžu v kľude porozprávať o svojich veciach. Proste je to tak. Treba si to zariadiť a na návštevy si volať iba dospelých alebo ak príde aj dieťa, tak už rozumnejšie, čo už sa vie aj trochu zapojiť do debaty a nenudí ho to, že dospelí sa rozprávajú medzi sebou. Ja som sa dospeláckych rozhovorov zúčastňovala až tak od 9 rokov a nič mi neušlo. Treba si aj zvážiť, nie pri všetkok treba mať nonstop deti. Ak sa chcem porozprávať do hĺbky s dobrou kamarátkou, tak sa s ňou chcem rozprávať, nie nedokončiť ani jednu vetu a už vykrikovať po mojom synovi, po jej synovi, lebo dačo vylievajú, pučia mačky, bijú sa a podobne. Ale nedá sa s tým spraviť nič. Len nebrať deti na dospelácke návštevy 😅